Lumia 900 almak mantıklı mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 900 almak mantıklı mı ?
Arkadaşlar almayandan lumia 800 getirtmeyi düşünüyorum. Kuzenime sordum 350€ dedi. Makul bir fiyat bence.
Telefonu kullananlar deneyimlerini paylaşırsa iyi olur.
Bu telefonun yazılımını normal Symbian ^3 dekiler gibi güncelleyebiliyor muyuz ?

Ayrıca türkiye için satışa sunulmadı. Sunulacağı kesin mi ? Türkçe dil gelmezse parayı çöpe atmış gibi olurum..

Birde şu yazılım gelicek mi buna ?
Menudeki simgelerin boyutunu falan ayarlıyorlar.

Şans eseri gördüm adamın birisi sormuş bu soruyu

-efşan

-efşan

Üye
Zaten o yazılım ile satılıyor olması gerek. Windows Phone.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yanlış bilmiyorsam Türkiye'ye 2-3 hafta içerisinde gelecek.
7.8 güncellemesini de alacak.
Ama bana soracak olursan, WP8 ilan edilmişken ve piyasada hemen hemen aynı fiyata daha gelişmiş telefonlar varken Lumia 800 almak şuan için akıl kârı değil.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Lumia800 şu anda wp7.5 tango ile satiliyor almanya'da. Wp7.8 guncellemesini kesin olarak alacagi aciklandi. Turkce dil konusunda şu anda dil paketi uzerinde calişiliyor hazir oldugunda Turkce olarak Turkiye'de satişa sunulacak. Yani Turkce dil gelicek. Zaten wp7.8 direk olarak Turkce dil destegiyle geliyor. Ama bana sorarsan 537€ya lumia 900 almalisin tabi imkanin varsa. Guncelleme olarak da cihazi pcye bagladigin anda guncelleme varsa zaten direk ekranda guncelleme penceresi aciliyor ve tek tikla guncellemeyi bitiriyor

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Lumia800 şu anda wp7.5 tango ile satiliyor almanya'da. Wp7.8 guncellemesini kesin olarak alacagi aciklandi. Turkce dil konusunda şu anda dil paketi uzerinde calişiliyor hazir oldugunda Turkce olarak Turkiye'de satişa sunulacak. Yani Turkce dil gelicek. Zaten wp7.8 direk olarak Turkce dil destegiyle geliyor. Ama bana sorarsan 537€ya lumia 900 almalisin tabi imkanin varsa. Guncelleme olarak da cihazi pcye bagladigin anda guncelleme varsa zaten direk ekranda guncelleme penceresi aciliyor ve tek tikla guncellemeyi bitiriyor
İşte bu...

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Ama wp8'i gerçek anlamda alamayacağını düşünürsek ve de imkanı geniş değilse beklese iyi olur sanki.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
mert_1047

mert_1047

Üye
Lumia 800 ve 900 tr'ye gelmeyecek. Daha önce Meego Türkiye yöneticileri belirtmişti. Türkçe içinde wp8'ili cihazları beklemek gerekebilir.

Eğer getirtme imkanı varsa wp8le gelecek cihazları beklemek daha mantıklı olur.

destroy116

destroy116

Üye
Bence berbat bir telefon nokia'nın akıllı telefon pazarında yeri yok artık nokiaya para vermek parayı çöpe atmaktır. Onun yerine üzerine biraz eklenip daha kaliteli bir telefon alınmalı diye düşnüyorum

m542tf

m542tf

Üye
Bence berbat bir telefon nokia'nın akıllı telefon pazarında yeri yok artık nokiaya para vermek parayı çöpe atmaktır. Onun yerine üzerine biraz eklenip daha kaliteli bir telefon alınmalı diye düşnüyorum

görüşlerinize saygı duymakla birlikte size katılmıyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Lumia 800 ve 900 tr'ye gelmeyecek. Daha önce Meego Türkiye yöneticileri belirtmişti. Türkçe içinde wp8'ili cihazları beklemek gerekebilir.

Turkce dil destegi zaten wp7.8de var ayrica Nokia Turkiyeyi arayip sorarsaniz size şu anda dil paketi uzerinde calişildigini cok yakinda satişa cikacagini soylerler. Verdiginiz link resmi degil ve baglayici bir ozelligi yok soylediklerinin ki wp konusunda objektif olabilecegini de duşunmuyorum aynen android sitelerinin yaptigi gibi.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Turkce dil destegi zaten wp7.8de var ayrica Nokia Turkiyeyi arayip sorarsaniz size şu anda dil paketi uzerinde calişildigini cok yakinda satişa cikacagini soylerler. Verdiginiz link resmi degil ve baglayici bir ozelligi yok soylediklerinin ki wp konusunda objektif olabilecegini de duşunmuyorum aynen android sitelerinin yaptigi gibi.

Evet ben de MeeGo Türkiye'nin wp konusunda söylediklerine güvenemiyorum.

mert_1047

mert_1047

Üye
Evet ben de MeeGo Türkiye'nin wp konusunda söylediklerine güvenemiyorum.

Kimseyi güvensin diye zorladığım yok ama şunu belirteyim wp8 developer konferansından 2 ay önce mevcut lumiaların wp8 almayacağını söylemişlerdi dedikleri gibide oldu. Daha öncede belirtmiştim o yüzden link verme gereği duymuyorum.

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
    Konu Sahibi
Yanlış bilmiyorsam Türkiye'ye 2-3 hafta içerisinde gelecek.
7.8 güncellemesini de alacak.
Ama bana soracak olursan, WP8 ilan edilmişken ve piyasada hemen hemen aynı fiyata daha gelişmiş telefonlar varken Lumia 800 almak şuan için akıl kârı değil.

Lumia 900 e bile param yetmiyor.

Lumia 800 zor alıyorum. 900 imkansız benim için şuan. Nokia Turkiye ile twitterdan iletişim kurarım birazdan.

İmkanım yok.

Nokiadan başkasını kullanamıyorum :/

Şimdi msj atıcam.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ha bir de yorumlarda lumia dişinda bir cihaz kullaniyorsaniz rehberinizi aktarmak sıkıntı oluşturabilir denmiş hic sıkıntı degil bluetooth uzerinden ios android ve symbian cihazinizdan butun rehberi almaniz iki dakika suruyor. Ayrica ram sıkıntısı olabilir denmiş daha 340mb'ın altinda ram hic gormedim. Turkiye'de 4g olmadigi icin belirtilen hizlari desteklemez demek istemişler fakat cihaz 4g olmayan ulkelere dc hspa+ ile geliyor ki bu da 42mbps hiz destegi demek.

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Apatay
Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
    Konu Sahibi
ha bir de yorumlarda lumia dişinda bir cihaz kullaniyorsaniz rehberinizi aktarmak sıkıntı oluşturabilir denmiş hic sıkıntı degil bluetooth uzerinden ios android ve symbian cihazinizdan butun rehberi almaniz iki dakika suruyor. Ayrica ram sıkıntısı olabilir denmiş daha 340mb'ın altinda ram hic gormedim. Turkiye'de 4g olmadigi icin belirtilen hizlari desteklemez demek istemişler fakat cihaz 4g olmayan ulkelere dc hspa+ ile geliyor ki bu da 42mbps hiz destegi demek.

Lumia 900 varmış sende. Memnun musun genel anlamda ?

Birde 800 ile 900 arasında fark çok mu fazla? ne farkları var

deserter.06

deserter.06

Üye
ben lumia 800 aldim ama turkiye nokia için satamadiği telefonlarin fazla stoklarin eritileceği yer olarak görüyor nokia
İki telefon aldim nokiadan n900 e megoo cikacak dediler cikmadi
lumia 800 ede alali 4ay oldugu halde daha dogru durust guncelleme yok telefon piyasa cikmi 1 yil olmuş daha dil destegi yok turkiye icin
Satilacak olsa once dil destegi cikar.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
TheMadness

TheMadness

Üye
Yeni platformdan telefon almak biraz saçma gibi.