Öneri Lumia 1520 sıkıntılarım

Sponsorlu Bağlantılar

Aysti

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 1520 sıkıntılarım
Merhaba arkadaşlar L1520 ile ilgili bir kaç sorum olacak kullanıcı arkadaşlar yardımcı olursa çok sevirim.
Hepsine cevap vermek zorunda değilsiniz lütfen bildiğiniz bir soruda olsa yanıtlayın :/

1- Dokunmatiğim bazen çalışmıyor kilit ekranına alıp tekrar çıkınca oluyor bazen bir kaç kez kilit ekranına girip çıkmam gerekiyor çalışması için. Bu sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı anlayamadım sizce ne olabilir?

2- Daha önce telefonumu kurcalarken garanti süresinin ne kadar kaldığına bakmıştım. Yardımlardan baktığımı hatırlıyorum ama tekrar orayı kurcaladığımda bulamadım. Nokia a.ş garantili kutusu kayıp yani eklere ulaşamıyorum. Bu Garanti süresine nereden bakabilirim?

3- İnternetten indirdiğim dosyalar ve videolar nereye kaydoluyor? Bazılarını bulamıyorum. Ancak pc'ye bağlayınca bulabiliyorum.

4- Fotoğraf görüntüm 2 kopya halinde kaydediliyor birisi düşük birisi yüksek mb halinde. Yüksek mb lı olanı pc'de açamıyorum.
a- Onu nasıl açarım?
b- Tek bir şekilde kaydedilmesini istiyorum onu nasıl yapabilirim?

5- Kamera görüntüsü kumlama yapıyor onu ne yaptıysam düzeltemedim bu herkes de görülen bir şey mi yoksa benim kameram mı bozuk? Video kaydederken ayarsız şekilde odaklama yapıyor. Bu gibi sorunlarım var kameramla ilgili. Bunu nasıl giderebilirim?

6-Gif. ve Blink uygulamasıyla çektiğim şeyleri pcde nasıl görüntüleyebilirim?

7- Hoparlör bazen çalarken enteresan bir cızırtıyla çalıyor. Yani bozuk şekilde çalıyor ama her zaman olmuyor 2 kere başıma geldi bu bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Teşekkür ediyorum..

Yönetici tarafından düzenlendi:

Rainesto

Rainesto

Üye
Hocam 1. Sorun benim 620 dede vardı jelatini çıkarttım düzeldi

Aysti

Üye
    Konu Sahibi
Rainesto teşekkür ederim. İçimi rahatlattın şimdi dokunmatik takılsada kafama takılmaz. Jelatinte 30-40 lira çıkarmıyayım şimdi o dursun ama içim rahatladı.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Rainesto teşekkür ederim. İçimi rahatlattın şimdi dokunmatik takılsada kafama takılmaz. Jelatinte 30-40 lira çıkarmıyayım şimdi o dursun ama içim rahatladı.
Jelatın Nette 5 10 TL Bİşey.
Merhaba arkadaşlar L1520 ile ilgili bir kaç sorum olacak kullanıcı arkadaşlar yardımcı olursa çok sevirim.
Hepsine cevap vermek zorunda değilsiniz lütfen bildiğiniz bir soruda olsa yanıtlayın :/

1- Dokunmatiğim bazen çalışmıyor kilit ekranına alıp tekrar çıkınca oluyor bazen bir kaç kez kilit ekranına girip çıkmam gerekiyor çalışması için. Bu sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı anlayamadım sizce ne olabilir?

2- Daha önce telefonumu kurcalarken garanti süresinin ne kadar kaldığına bakmıştım. Yardımlardan baktığımı hatırlıyorum ama tekrar orayı kurcaladığımda bulamadım. Nokia a.ş garantili kutusu kayıp yani eklere ulaşamıyorum. Bu Garanti süresine nereden bakabilirim?

3- İnternetten indirdiğim dosyalar ve videolar nereye kaydoluyor? Bazılarını bulamıyorum. Ancak pc'ye bağlayınca bulabiliyorum.

4- Fotoğraf görüntüm 2 kopya halinde kaydediliyor birisi düşük birisi yüksek mb halinde. Yüksek mb lı olanı pc'de açamıyorum.
a- Onu nasıl açarım?
b- Tek bir şekilde kaydedilmesini istiyorum onu nasıl yapabilirim?

5- Kamera görüntüsü kumlama yapıyor onu ne yaptıysam düzeltemedim bu herkes de görülen bir şey mi yoksa benim kameram mı bozuk? Video kaydederken ayarsız şekilde odaklama yapıyor. Bu gibi sorunlarım var kameramla ilgili. Bunu nasıl giderebilirim?

6-Gif. ve Blink uygulamasıyla çektiğim şeyleri pcde nasıl görüntüleyebilirim?

7- Hoparlör bazen çalarken enteresan bir cızırtıyla çalıyor. Yani bozuk şekilde çalıyor ama her zaman olmuyor 2 kere başıma geldi bu bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Teşekkür ediyorum..
Dokunmatık Konusunda Bana Sorarsan Çalişiyorsan Yada Islak Tutuyorsan Ekrana Sapıtır Normal Bişey Ekranı Temiz Tutman Lazım Tirnak Kulanma Eldiven Kullanma Gibi Şeyler Bunlarıda Açıyor Başimiza.My Files Dosyalarım Uygulamasını Mağazadan İndirip Birde O Şekilde Ara Dosyalarını.
4 20 Mp Olduğu İçin Bi 5 Mp Bİde 16 Mp Çekiyor Diye Biliyorum BUnu Tavsiye ETmem Ayarlardan Girip Bİr Bak Yani Kamera Ayarlarına Orada 5+16 JPEG yi Şeç Açarsın Sanırım DNG Mi RAW Mi Ne Kaydediyor.
B Tek Yolu Var Ama Düşük MPdeÇEker İşaretleme Onu 2 Tane Çeksin
5 Kumlanma Dediğin Bunu Telefondan Bakıp Karar Verme PCde At Eğer Düşük Mpde Çekersen Yapar Yada İso Gibi Bazı Denklanşör Ayarları İle Oynarsanda Kumlanma Yapar.Videoda Ayarsz Odaklamadan Kastın Nedir Makro Video Çekeceksen Makro Modda Uzak Video Yani Kişi 1 2 Metrede Bişey Çekeceksen Oto Focus Modunda Çekim Yap Dediğin Umarım Optik Sabitleme Değildir? Bulanıktan Kastın Yani.
6 Uygulama Ayarlarına Bir Bak Büyük Olasılıkla Pictures Klasörleri Adı Altında Topluyordur Yada Resimler.
7 Bozuk Ses O Anda Dinlediğin Şarkı Özellikle Videolarda Olur Yada Br Oyun İndirirsin Ondada Olur Çünkü Çoğu Oyun Kalitesiz Ses Çıkışı Veriyor Bunu En İyi 320Kbps Müziklerde Anlarsın Sıkıntı Olsa Devamlı Cızıltı Yapar Görüşmelerde Hoparlöre Verirken Yapiyorsa Hattının Turkcell Olması Lazım Onda HD Ses Teknolojisi Var

Aysti

Üye
    Konu Sahibi
DarkredBlue61 ben kırılmaz jelatin aldım ondan pahalı sanırım ama belki oda nette ucuzdur onuda bilmiyorum hiç ?

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye

Aysti

Üye
    Konu Sahibi
DarkredBlue61 ben çok memnunum hiç çizilmiyor kalınca bişey plastik gibi ama sert birşey oldukça kaliteli ben öneririm kullanmanı dokunmatiğim takılsada çıkarmaya kıyamadım.
Ayrıca cevapların için teşekkür ederim.

Hattım pttcell :) o sebebten olabilir. Çünkü zil sesi olarak telefonun içindeki bir zili seçmiştim. Sanırım hattan kaynaklanıyor dediğin gibi.

birde videoda kumlama şöyle yapıyor. Örneğin normal bir fotoğraf çekeceğim o sırada görüntüyü ayarlarken izlediğim görüntü kumlanıyor.
birde video odaklamada şöyle oluyor. Manzara videosu çekerken ileri geri gidiyor gibi oluyor kamerayı odaklamaya çalışıyor biyerleri kendi kendine bi işler yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
DarkredBlue61 ben çok memnunum hiç çizilmiyor kalınca bişey plastik gibi ama sert birşey oldukça kaliteli ben öneririm kullanmanı dokunmatiğim takılsada çıkarmaya kıyamadım.
Ayrıca cevapların için teşekkür ederim.

Hattım pttcell :) o sebebten olabilir. Çünkü zil sesi olarak telefonun içindeki bir zili seçmiştim. Sanırım hattan kaynaklanıyor dediğin gibi.

birde videoda kumlama şöyle yapıyor. Örneğin normal bir fotoğraf çekeceğim o sırada görüntüyü ayarlarken izlediğim görüntü kumlanıyor.
birde video odaklamada şöyle oluyor. Manzara videosu çekerken ileri geri gidiyor gibi oluyor kamerayı odaklamaya çalışıyor biyerleri kendi kendine bi işler yapıyor.
Kalitesiz Zil Seslerini Kullanma Kaliteli Şart Nerede Olursa Olsun Cızıltı Yapar.
Kumlanma İle İlgili Resim Atarmısın Bi?
Bu Videoda İleri Geri Gidince Görüntü Bulanıklaşiyormu Peki? Atiyorum 1 Metreden Öncesi Net Sonrası Bulanık Yada Tam Tersi Kendi Kendine Bi Bulanık Bi Net Mİ Yapiyor Bu FOcus Modu İle Alakali Örnek Video Atarsan Daha İyi Aydınlatırım

hajkhanx33

hajkhanx33

Üye
Ha Onlar Pahali Benim Dediklerim Normal Plastık Olanlar.Nasıl Güzelmi Bari? Çiziliyormu Kafamda Var Benimde?

Bu 16 mp muhabbeti felan yüksek çozunurluklu tüm kameralarmı böyle wp tekmi böyle çifter çekme durumu felan z2 msla 21 mp çekıor

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bu 16 mp muhabbeti felan yüksek çozunurluklu tüm kameralarmı böyle wp tekmi böyle çifter çekme durumu felan z2 msla 21 mp çekıor
Wpde Yani 1520d e Kamera Yüksek Çözünürlükte Çektiği İçin Adamlar Söyle Bişey Bulmuş Sen Resim çektiğinde 1 Değil 2 Tane Resim ÇekiyorMesela 5+16 Mp Bunlardan Sadece 5 Mpyi Görüyorsun Oda Sosyal Ağlarda Filan Kolay YÜkleme Yada Onedriveda Filan Kolay Erişim Olsun Diye Pcye Taktınmı Cihazi 16 Mp Olan Resmi Görüyorsun Z2 De Öyle Birşey Yok Sanırım DUymadım

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
Rainesto

Rainesto

Üye

Hocam ben 10 tlye almıştım bununla ilgili forumda okudum ve jelatini söktüm dokunmatik hiç takılmadı önceden aynı senin ki gibi takılıyordu ve ekranı kilitleyip açıkça düzeliyordu

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Kırılmaz jelatin mi yoksa

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Hocam ben 10 tlye almıştım bununla ilgili forumda okudum ve jelatini söktüm dokunmatik hiç takılmadı önceden aynı senin ki gibi takılıyordu ve ekranı kilitleyip açıkça düzeliyordu
10 TLye Alman İmkansız

Rainesto

Rainesto

Üye
Öyleyse Gönder Bize Biz Burada 5 TLden satalım Nasıl Oluyo?

Hocam yalan söylecek halim yok otobüste yazı bile geçiyor kırılmaz cam jelatin 1 tl diye aksesuar gezegeni isimli mağaza da kayseride oturup toplu taşıma kullanan arkadaşlar bile bilir oraya sordum lumialar için yok karşısındaki dükkanda 10 tlye çektirdim 620 ye

Üst Alt