Öneri Lumia 1520 ışık süzmesi sorunu...

Sponsorlu Bağlantılar

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
cep telefonunda fatura istenmiyor çünkü sen cihaza ilk sim kartı taktığın anda onlara sinyal gidiyor ve garantini başlatıyorlar. Tuketici haklarına şikayet etmen gerekenbi durum olursa anca o zaman fatura ve fatura sahibi gerekir...
cep telefonunda fatura istenmiyor çünkü sen cihaza ilk sim kartı taktığın anda onlara sinyal gidiyor ve garantini başlatıyorlar. Tuketici haklarına şikayet etmen gerekenbi durum olursa anca o zaman fatura ve fatura sahibi gerekir...

• Beğen
Tepkiler: saylhamiosun

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Işık sızmaları ve ekrandaki ışık hataları her Nokia da var diye biliyorum 920 de ise ekranın en üstünde ve en altında var fakat rahatsız edici şekilde değiller , sadece ekran pırpır yapıyor ara sıra o can sıkıcı

saylhamiosun

Üye
    Konu Sahibi
neticede kronik ve can sıkıcı,müdahale şart

Rainesto

Rainesto

Üye
Telefonu nokia careye bıraktım ne fatura ne fiş verdim ad soyad-numara yazıp imza atıp çıktım telefon geldiğinde hiçbir sorunu yoktu ben memnun kaldım

Rainesto

Rainesto

Üye
Işık sızmaları ve ekrandaki ışık hataları her Nokia da var diye biliyorum 920 de ise ekranın en üstünde ve en altında var fakat rahatsız edici şekilde değiller , sadece ekran pırpır yapıyor ara sıra o can sıkıcı

Ekranın pırpır yapmasından gönderdim ücretsiz tamir ettiler ve o ışık hataları bende yok

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Ekranın pırpır yapmasından gönderdim ücretsiz tamir ettiler ve o ışık hataları bende yok
Siyah bir arka plan açıp Nokia yazısının altına yani ekranın tam üst bitiş yerine yüksek parlaklıkla bakarsanız kolayca fark ediliyor ama serviste yapmışlarsa bilemem , butun fabrika urunu Nokia 1520 ye kadar var diye biliyorum yeni çıkan 930 830 730 hariç

braayn

braayn

Üye
30.12.2014 tarihinde ekranın kendiliğinden hareket etmesinden dolayı nokia care verdim 13.01.2015 oldu daha tık yok bakalım 15 günün dolmasını bekliyorum.1 hafta kalsa anlarım ama 10 gün biraz uzun bir süre hemde sorunun kök nedeni belliyken 10 gün çok ..

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
30.12.2014 tarihinde ekranın kendiliğinden hareket etmesinden dolayı nokia care verdim 13.01.2015 oldu daha tık yok bakalım 15 günün dolmasını bekliyorum.1 hafta kalsa anlarım ama 10 gün biraz uzun bir süre hemde sorunun kök nedeni belliyken 10 gün çok ..
ustam 10 iş gününe tekabül ediyor. Şikayet hakkı 20iş günü ile doluyor...

braayn

braayn

Üye
ustam 10 iş gününe tekabül ediyor. Şikayet hakkı 20iş günü ile doluyor...
yılbaşı ve hafta sonu ile birlikte evet 15 iş günü içerisinde cihazı tüketiciye vermezler ise bildiğim kadarıyla kullanıcıya kullanabileceği bir Aut cihaz vermeleri gerek talep .30 iş günü ile birlikte para iadesi veya sıfır ürün hakkı doğuyor olması lazım..

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
hangi servise verdiniz ?

braayn

braayn

Üye
nokia care bayrampaşa servisi

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
nokia care bayrampaşa servisi
anladım da büyük ihtimalle orada sadece küçük bakımlar yapılıyordur. Cihazın distirbutore gonderimi gerçekleşir ve kvk genpa teleservice veya telpa gibi yerlerde tamir görür. Garantiniz teleservice in ise 20 iş günü içersinde teslim etmeleri lazım...

braayn

braayn

Üye
anladım da büyük ihtimalle orada sadece küçük bakımlar yapılıyordur. Cihazın distirbutore gonderimi gerçekleşir ve kvk genpa teleservice veya telpa gibi yerlerde tamir görür. Garantiniz teleservice in ise 20 iş günü içersinde teslim etmeleri lazım...
Bana teleservice ile çalışmadıklarını ve her model lumia cihazlarını kendileri tamir ettiğini aktardılar.Ekran değişecek ve 10 ile 12 iş gunu bulur dedi bakalım

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Bana teleservice ile çalışmadıklarını ve her model lumia cihazlarını kendileri tamir ettiğini aktardılar.Ekran değişecek ve 10 ile 12 iş gunu bulur dedi bakalım
peki ustam umarım en kısa zamanda gelir :)

Rainesto

Rainesto

Üye
Siyah bir arka plan açıp Nokia yazısının altına yani ekranın tam üst bitiş yerine yüksek parlaklıkla bakarsanız kolayca fark ediliyor ama serviste yapmışlarsa bilemem , butun fabrika urunu Nokia 1520 ye kadar var diye biliyorum yeni çıkan 930 830 730 hariç

Şuan odamda ışık kapalı yatıyorum parlaklığı yükseğe aldım üstte var alt bölüme de baktım orada yok :hmmm

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Bende altta da var :D

• Beğen
Tepkiler: Rainesto

saylhamiosun

Üye
    Konu Sahibi
Bugün cihazı kargoya verdim ve problemleri içeren bir not ekledim.İnşallah hayırlısıyla kavuşurum cihazıma,zira telefonsuzluk çok kötü :) Bağımlı mı olduk nedir şimdiden meraklanmaya ve sıkılmaya başladım.

StartTheGame

StartTheGame

Üye
20 "İŞ" gununu geçerse yeni cihaz talebinde bulunabilirsin , model değişimi yada ama model,değişiminde aradaki ucret farkı ödeniyor sanırım , neyse hayırlısı diyelim hayırlısı olsun ben 920 yi elimden çıkarırsam ya 1520 yada 930 düşünüyorum , telefondan memnun musunuz ? Bide sizde de çoğu modeller gibi arka kapakta çatlaklar oluyor mu güneşden dolayı şahsen gorduğum her 920 de varda :)

saylhamiosun

Üye
    Konu Sahibi
Cihazı gönderirken yanına eklediğim not ise şu şekilde,umarım bu yaklaşımımın karşılığı hız,güven ve nezaket olarak geri döner;
CİHAZ : NOKİA LUMİA 1520;

PROBLEM 1: LCD PANELİN AŞIRI ISINMASI NEDENİYLE,LCD PANELİN IŞIĞI DAĞITAN KISIMLARINDA LUMİA 1520 CİHAZLARDA KRONİK OLARAK SIK SIK KARŞILAŞILAN ''BEYAZ LEKE'' PROBLEMİ.

NOT 1: CİHAZ ISISI ARTTIĞI VE PARLAKLIĞIN SONUNA KADAR YÜKSELTİLDİĞİ DURUMLARDA LEKELER DAHA DA BELİRGİNLEŞMEK DE VE BU LEKELERİN DAHA DA ARTMASINDAN KORKULMAKTADIR.PROBLEM BEYAZ VE GRİ ARKA PLANDA ÇOK NET GÖRÜLEBİLDİĞİ GİBİ,BEYAZ PARLAK NOKTACIK ŞEKLİNDE IŞIK ÖBEĞİ ŞEKLİNDEDİR..

PROBLEM 2: CİHAZIN KAMERA TUŞU ZAMAN ZAMAN TUTUKLUK YAPMAK DA VE TAKILI KALMAKTADIR.BU PROBLEM DE KULLANIM VE ESTETİK AÇIDAN RAHATSIZLIK VERMEKTEDİR.

NOT 2: YUKARIDA BAHSİ GEÇEN PROBLEMLERİ GİDEREBİLMEK ADINA CİHAZ TARAFIMDAN MİKRO-FİBER BEZ İLE SİLİNMİŞ,EN SON YAZILIMA UPDATE EDİLMİŞ OLUP,BİRKAÇ DEFA DA RESTORE EDİLMİŞTİR.FAKAT PROBLEMLER GİDERİLEMEMİŞ OLUP,PROBLEMLERİN DONANIMSAL OLDUĞU KANAATİNE VARILMIŞTIR.

PROBLEM 3: SİM VE HAFIZA KART GİRİŞLERİ (SOKETLERİ) OLDUKÇA GEVŞEK VE OYNUYOR.

PROBLEM 4: CİHAZIN ''GERİ'' TUŞU ZAMAN ZAMAN ALGILAMAMAK DA VE GEÇ TEPKİ VERMEKTEDİR.

NOT 3: ‘’SADECE VE SADECE YUKARIDA MADDELER HALİNDE BELİRTTİĞİM PROBLEMLERİN SİZLER TARAFINDAN İVEDİLİKLE GİDERİLMESİNİ RİCA EDİYOR.CİHAZI YEPYENİ PROBLEMLER YAŞAMADAN VE YENİ SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞMADAN KEYİFLE KULLANMAYI DİLİYORUM.TEŞEKKÜRLER’’

StartTheGame

StartTheGame

Üye
Biliyorum okuyorsanız ve okulunuzda telefon yasaksa saklamak zor oluyor mu ? Bunuda değerlendirerek şubatta yeni kararımı vereceğimde :D
Bide wp10 açıklanınca