Logan fragmanı yayınlandı. Peki kim bu X-23?

Sponsorlu Bağlantılar

TurkishLord

TurkishLord

Üye
    Konu Sahibi
Logan fragmanı yayınlandı. Peki kim bu X-23?
X-Men'in herhalde en popüler karakteri olan Wolverine, aynı zamanda Marvel'ın da en popüler karakterlerinden birisi. Marvel Cinematic Universe'te değil de, 20th Century Fox'un çizgi roman uyarlamalarında hayat bulan Wolverine'in kendine özel üçüncü filmi Logan'ın .

Wolverine'in en sağlam ve en derin çizgi romanlarından birisi olan Old Man Logan'ı da işleyecek olan bu filmde Logan'ın yanı sıra X-23 kod adlı Laura Kinney'i göreceğiz. Wolverine'i, yani Logan'ı artık hepimiz tanıyoruz. Ancak Marvel'ın çizgi roman koluna pek aşina olmayan arkadaşlar büyük ihtimalle X-23'ün kim olduğu konusunda soru işaretlerine sahiptir..



Laura Kinney aslında Marvel'daki hayatına direkt olarak bir çizgi roman karakteri olarak başlamadı. İlk olarak X-Men Evolution adlı çizgi dizi serisinde X-23 karakteri olarak karşımıza çıkan Laura Kinney daha sonra bu karakter tutunca NYX adındaki sınırlı sayıda çıkan seri ile çizgi roman evrenine de adımını attı. Bunun ardından da iyice popülerleşen Kinney, kendi özel çizgi roman serisine kavuştu.

Çizgi romanda Laura Kinney'in hikayesi aslında oldukça trajik bir hikaye olarak karşımıza çıkıyor. Wolverine bildiğiniz üzere bir süper asker. Tıpkı Kaptan Amerika gibi insanüstü güçlere sahip olmasının yanı sıra kendini iyileştirebilme kabiliyetine sahip olan Wolverine'in iskeleti tamamen adamantiyum ile kaplı. Daha sonra Wolverine'i yaratan tipler, kendisi X-Men'e katıldıktan sonra onu yaratan örgüt tarafından artık yararsız hale geldiği için Wolverine'i klonlamaya ve yeni bir süper asker yaratmaya çalışırlar.



Ancak burada bir problem baş gösterir. Wolverine'in DNA'sını klonladıklarında, bu klon hasar görmüştür ve dolayısıyla bu DNA klonunun "Y" kromozomu kullanılamaz haldedir. Hal böyle olunca ellerinde sadece X kromozomu kalan bilim insanları, Wolverine'i bir kadın olarak klonlamak için çalışmalara başlar ve tam 22 deneme sonra, 23. denemede başarı yakalanır ve böylece X-23 ortaya çıkar.

Wolverine'in aksine, X-23'ün her bir elinde üç pence yerine iki pençe bulunmaktadır. Bunun sebebi de şudur: Wolverine'in tesisten kaçtığı gün öldürdüğü bilim insanlarından birisinin kızı Laura'dan sırf bu yüzden nefret etmektedir. Bu nefretinin sonucunda Laura'nın iki elinden birer pençesini çekip ayaklarına ekler ve adamantiyumun da etkisiyle çok büyük bir acıya sebep olur. Ayrıca özel bir kokuya karşı duyarlı olmasını sağladığı X-23, bu kokuyu duyduğunda kendinden geçip ölümcül bir savaş makinesine dönüşüyor.

X-23 onu yaratan bilim insanlarını öldürdükten sonra kaçmaya başlar ve manevi babası Logan'ı bulmak için yola koyulur. Tabi X-23'ün orijini bu şekilde olsa da farklı serilerde farklı şekillerde gördük kendisini.



Peki X-23 film evreni için ne ifade ediyor?

Filmde hem X-23'ün kendi hikayesini, hem de bu hikayenin Old Man Logan hikayesi ile bir araya gelişini göreceğiz. Filmde, çizgi romanın aksine Laura'yı daha dramatik bir rolde göreceğiz gibi geliyor. Hem artık iyice zayıflayan ve sıkça ölümle burun buruna gelen Logan ile ilişkisine, hem de Logan'ın bir baba figürü olarak nasıl görüneceğine şahit olacağız.

Bir diğer detay ise çizgi roman serisinde X23 çoktan yeni Wolverine olarak anılmaya başlandı bile. Hugh Jackman'ın tırnaklarını son kez bilediğini göz önüne alırsak muhtemelen gelecek olan yeni filmlerde X23 karakterini de yeni Wolverine olarak göreceğiz.

Alıntı.
 


Üst Alt