Deadpool (2016) Türkçe Fragman İncelemesi !

Sponsorlu Bağlantılar

Serhan

Serhan

Üye
    Konu Sahibi
Deadpool (2016) Türkçe Fragman İncelemesi !
Fourth Wall’un efendisi önümüzdeki sene beyaz perdede boy gösterecek, biliyorsunuz. Fragmanı da bu hafta 20th Century FOX’un YouTube kanalından yayımlandı. Hatta ondan da önce fragmanın fragmanı geldi, Fourth Wall orada daha film başlamadan yıkıldı.
Fragman hakkında söylenecek çok fazla şey yok aslında, DCCU fragmanları gibi filmin her yerinden izler yok çünkü burada. Bu yüzden bu kare kare yaptığımız incelemelerden olmayacak.
Daha çok filmin tonunu görebilelim diye yapılmış bir fragman bu, belki önümüzdeki aylarda daha hikaye odaklı bir fragman da görürüz. Filmin R Rated yani yetişkinlere yönelik olacağını zaten biliyorduk, şimdi iyice emin olduk. Bize sorarsanız Deadpool’a yakışacak olan da bu zaten. On üç veya yedi yaş üzeri bir Deadpool filmi de gayet eğlenceli olabilir, evet, ama o Deadpool bizim Deadpool olmaz. Ağzı bozuk, sapık yapısı Deadpool’u Deadpool yapan şeyler zaten. Yoksa o bildiğiniz Deathstroke olur.
Deadpool kostümünün tam bir ustalık işi olduğunu da söylemek lazım. Çizgi roman karşılığına bu kadar yakın bir kostümü uzun zamandır görmemiştik. Son Wolverine filminin silinmiş sahnelerinde Logan az kalsın klaksik kostümünü alıyormuş ama… kısmet değilmiş artık.
Kostümler çizgi romanlarda şekilden şekle girer, bilirsiniz. Örneğin Spider-Man kaşlarını çattığında kostüm de onunla beraber kaşlarını çatar. Ağlamaklı olursa kostümün de yüzü düşer. Bu efekt, filmlerde göremediğimiz bir şey. Bu filmde göreceğiz işte, fragmanda bir kaç örneği var. Deadpool gibi bir karakterin performansını son derece güçlendirecek bir etmen. Zira yüz ifadeleri Deadpool’un performansında önemli bir yer tutar.
Fragmanda gördüğümüz diğer karakterlerden bahsedelim biraz da. Colossus X-Men filmlerindeki halinden çok daha başarılı duruyor. Angeldust bir başka mutant. Gücü ise vücudundaki adrenalin seviyesini yükselterek kısa bir süre için insan üstü hız ve kuvvet kazanmak. Deadpool’un sevgililerinden Vanessa Carlysle, mutant ismiyle Copycat de filmde olacak. Onun gücü ise büçim değiştirebilmek ve karşısındakinin gücünü kopyalayabilmek. Dış görünüşü Mystique’e çok benzer. En uzun isimli mutantlardan Negasonic Teenage Warhead de köprü sahnesine Colossus ile birlikte geliyor. Kendisi Emma Frost’un öğrencilerinden biri.
Emin olduğumuz bir şey ise filmin tam anlamıyla çizgi roman sayfalarından çıkmış gibi olacağı. Bu Avengers filmleri için söylenen bir şeydi ama Deadpool’dan sonra bu konuda başka bir filmin adı geçer mi bilemiyoruz.
Toparlayalım, bizim bu filmden beklentilerimiz büyük. Bizi yüz üstü bırakacağını da hiç sanmıyoruz. Ryan Reynolds bu filmdeki performansı ile adını ağzımıza almadığımız o diğer filmde bıraktığı tadı silecek gibi. O adını anmadığımız filme yapılan referans da fragmanın en keyifli anlarındandı bu arada.
Deadpool 12 Şubat 2016’da sinemalarda olacak.

Daha Fazla İnceleme İçin ;

 


Üst Alt