LG Optimus Black P970 Rom Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

isaaydın

Üye
3-Açılan klasörden mfc42.dll'i silin (64bit işletim sistemlerinde sorun çıkartıyor. 32bit sisteminiz varsa silmenize gerek yok.)

işlemi doğru yapıyormusun ?
evet sildim yaptım ama donuyor çıldırmama ramak kala vazgeçtim yüklemkten

• Beğen
Tepkiler: technoshark

nonamex

Üye
V10B/Turkey Rom yüklüyse eğer V10B/Europe yüklemeye uğraşmayın, gelen mesajlarda sms sorunu çıkar ortaya

Cihazı gingerbreak uygulamasıyla root edin, ondan sonra root explorer'ı indirip system/apps klasörüne girip istemediğiniz uygulamaların *.apk ve *.odex dosyalarını silin. Böylece o uygulamalar telden silinir. (Eczane falan gibi, bir tek wikitude diye bir uygulama var ilk onu silin sürekli force close veriyor, telefonu yeniden başlatınca düzeliyor. Diğer uygulamalarda böyle sorun yok)

technoshark

technoshark

Üye
Resimli olarak optimus black rom yükleme anlatayım istedim, yapamayan arkadaşlar açısından kolaylık olacağını umuyorum...

Buyrun Arkadaşlar

1-B2CTools'u kurun (Resim 1 De bulunan ilk dosyamız)

2-KDZ_FW_UPD_EN.7z 'i klasörünü buraya çıkart diyelim ve msxml.msi'i kuralım

3-Açılan klasörden mfc42.dll'i silin (64bit işletim sistemlerinde sorun çıkartıyor. 32bit sisteminiz varsa silmenize gerek yok.)

4-Windows Enabler'ı unpack edin.

5-Telefonunuzun pilini çıkarın ve soldaki ses açma tuşuna basarak USB'ye takın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin. (Telefon Software Update modunda açılacaktır.)

6-Aygıt Yöneticisini açın ve Modemler altında "LGE Mobile USB Modem" i deaktive edin.

7-KDZ_FW_UPD.exe'yi admin olarak çalıştırın.(Resim 17)
Ve sonra Windows Enabler.exe 'yi admin olarak çalıştırın.(Resim 20)

Taskbar'da ikonunu göreceksiniz, bir kere tıklayın ve ON oldugunu görün.

8 - Şimdi KDZ dosyasını seçeceğiz, o dosyayı seçtiğinizde ekran aşağıdaki ayarlarda kalsın. (Resim 18- 19)

9 - Launch Software Update'ye tıklayın.

İşlem bitene kadar bilgisayarı ellemeyin, bilgisayarınızın hızına göre 5-10 dk arası sürebilir. İşlem bitince telefonun açılacaktır. Program hala update devam ediyor desede aldırmayın. Sol alt köşeden Exit'e basın usb kablosunu çıkartın. Yeni Rom'unuz hayırlı olsun.

Yeni romla birlikte turkcellin bizlere vermiş olduğu gereksiz uygulamaları gidiyor, sonrasında telefonumuz daha bir rahata kavuşmuş durumda oluyor..

Ve bizleri optimus blackta romsuzken bulunmayan, romumuzdan sonra ekranımıza gelen radyomuz kullanıma hazır...

• Beğen
Tepkiler: paganini58

nonamex

Üye
Teşekkürler paylaşım için, Radyomuz geliyor ama gelen mesajlardaki türkçe karakter sapıtıyor bu seferde..

• Beğen
o.basar86

o.basar86

Üye
Teşekkürler paylaşım için, Radyomuz geliyor ama gelen mesajlardaki türkçe karakter sapıtıyor bu seferde..

Hocam konuyu açan arkadaşın ilk paylaştığı mesajdaki ROM'da da Türkçe karakter problemi var mı ?

technoshark

technoshark

Üye

sımdı çektim öylesine gelmesini istediğim bir msj ı ... bende sorun çıkmadı :S

nonamex

Üye
Bir başka numaradan kendine qçış yaz yolla bakalım..

V10B/Europe yani linkte paylaşılan romda bu sorun var, ama V10B/Turkey romunda yok.

nonamex

Üye
Bir başka numaradan kendine qçış yaz yolla bakalım..

V10B/Europe yani linkte paylaşılan romda bu sorun var, ama V10B/Turkey romunda yok.

paganini58

paganini58

Üye
iyi günler arkadaşlar verilen linklerden birincisini indiremiyorum artı birkaç sorum olacak bu işlemi yapabilmek için teli root etmek gerekirmi ve verilen linklerde benim yükleyemediğim birinci linkte inecek dosyayı kurmak adına birşey anlatılmamış demem o ki o dosya inmeden kurulabilirmi bir arkadaş yardımcı olabilirse memnun olurum iyi günler herkese

İlk olarak rom yükleme işlemi yapıyor iseniz telefonunuzda root olmasına gerek yok. zaten root olarak rom yüklemek telefonlarda düzeltilmeyecek zararlara yol açıyor.

ikincisi orada belirtilen dosyaların her birini indirmeniz ve anlatılan yola bire bir uymanız gerekmekte.

ben size şu kadarını söyleyeyim rom yükleme işlemini mümkünse 32 Bitlik Xp yüklü bir bilgisayarda deneyin. muhtemel karşılaşacağınız sorunlar için söylüyorum bilgisayarınızda microsoft net fream work 3.5 ve c++ 2010 muhakkak yüklü olmalı yoksa rom işlemini başlatamazsınız.

saygılar..

technoshark

technoshark

Üye

Buyur gelen msj :) sorun çıkartmadı bende :S

o.basar86

o.basar86

Üye
Türkçe v10b nereden bulabiliriz peki ?

MURAT1425

MURAT1425

Üye
Gelen mesajlarda türkçe karakterlerde sorun yaratıyor diyorlar, o yüzden indirip kurmadım :allalla:

kardeş rom yükledikten sonra bir kere fabrika ayarlarına geri dönersen sorun olmaz

----------Eklendi @ 23:13:40 ---------- Yazıldı @ 23:12:17 ----------

evet sildim yaptım ama donuyor çıldırmama ramak kala vazgeçtim yüklemkten

kardeş yükleme işini başlattıgında belli bir süre donar ama sonradan çalışmaya devam eder

----------Eklendi @ 23:16:09 ---------- Yazıldı @ 23:13:40 ----------

arkadaşalar rom u yükledikten sonra fabrika ayarlarına dönün sorun morun kalmaz

----------Eklendi @ 23:18:00 ---------- Yazıldı @ 23:16:09 ----------

üstad ellerine sağlık gerçekten çok güzel paylaşım ama benim bi sorunum var herşeyi dediğin gibi yapıyorum fakat KDZ_FW_UPD_EN sürekli olarak hata verip kapanıyo windows 7 64 bit kullanıyorum yardomcı olabilirsen çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler

arkadaşaım aacaba KDZ_FW_UPD_EN bunu yönetici olarak çalıştırın mu gözden kaçırmış olmayasın

nonamex

Üye

Buyur gelen msj :) sorun çıkartmadı bende :S

Kendi kendinize yolladıysanız veya bazı telefonlarda sorun çıkarmıyor.

Nokia C5 & LG KF 750 ile mesaj attım gelen mesajlar bozuktu. (Turkey romda sorun yok..)

Sizin mesajlaştığınız numaralarda sorun yoksa güzel ama :ehe

----------Eklendi @ 23:41:11 ---------- Yazıldı @ 23:35:01 ----------

Factory reset işini denedim, bende çözüme ulaşmadı..

• Beğen

gercori

Üye
ilk program inmiyor

denizci35

denizci35

Üye
selam arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum optimus black ile usb kablosuyla promram indirebiliyormusun? bunun için bir yazılıma ihtiyacı var mı? eğer yazılıma ihtiyacı varsa o yazılımın ismi nedir? veya biri bana o programı upload edebilir mi ?gerçekten de bu bilgiye ihtiyacım var

----------Eklendi @ 20:12:30 ---------- Yazıldı @ 20:11:00 ----------

selam arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum optimus black ile usb kablosuyla promram indirebiliyormusun? bunun için  bir yazılıma ihtiyacı var mı? eğer yazılıma ihtiyacı varsa o yazılımın ismi nedir? veya biri bana o programı upload edebilir mi ?gerçekten de bu bilgiye ihtiyacım var

.S.W.A.T.

.S.W.A.T.

Üye
Telefonunu yeni alanlar, içindeki turkcell uygulama ve reklamlarından kurtulmak isteyenler ve hatta donanımsal olarak Radyo desteği olmasına rahmen, yazılımsal olarak radyomuzu türkiyede bandrol sorunu yüzünden kurmayan orjinal yazılımı, yeni yazılım ile değiştirdiğimizde tüm bu saçmalıklardan kurtulmuş oluyoruz. Yani turkcell logoları, reklamları, uygulamaları gidiyor, işlem sonrası radyomuz geri geliyor. Ayrıca telefonumuzda bariz bir hızlanma olduğunu görüyoruz.

İNECEKLER LİSTESİ

LG United Drivers

AneUTL V10B (Europe/Open)

KDZ_FW_UPD_EN

LG B2CTool

Windows Enabler "64 bit sistem kullananlar için gerekli, 32bit kullananlar indirmeyebilir."

YAPILACAK İŞLEMLER

Tüm işlemleri sırasıyla yapmalısınız. Program 32&64 bit sürümlerinde farklı çalışma sağlıyor, ona göre işlemlere devam edeceksiniz. Gerekli açıklamalar aşağıda mevcuttur.

1-B2CTools'u kurun

2-KDZ_FW_UPD_EN.7z 'i unpack edin ve msxml.msi'i kurun

4-Windows Enabler'ı unpack edin.

5-Telefonunuzun pilini çıkarın ve soldaki ses açma tuşuna basarak USB'ye takın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin. (Telefon Software Update modunda açılacaktır.)

6-Aygıt Yöneticisini açın ve Modemler altında "LGE Mobile USB Modem" i deaktive edin.

7-KDZ_FW_UPD.exe'yi admin olarak çalıştırın.

8-Windows Enabler.exe 'yi admin olarak çalıştırın.

9-Taskbar'da ikonunu göreceksiniz, bir kere tıklayın ve ON oldugunu görün.

10-Şimdi KDZ dosyasını seçeceğiz, o dosyayı seçtiğinizde ekran aşağıdaki ayarlarda kalsın.

11- Launch Software Update'ye tıklayın.

İşlem bitene kadar bilgisayara ellemeyin, bilgisayarınızın hızına göre 5-10 dk arası sürebilir. İşlem bitince telefonun açılacaktır. Program hala update devam ediyor desede aldırmayın. Sol alt köşeden Exit'e basın usb kablosunu çıkartın. Yeni Rom'unuz hayırlı olsun.

LİNKLER YENİLENDİ
hocam linkler ölmüş.......birde bu root ve rom yaptıktan sonra telefon belleği sıfırlanıyormu ben turkcell den aldım telefonu garanti kapsamına çıkarmı

Üst Alt