Luck Star
Üye
Size göre kazık olabilir aklı selim kişiler halen alışveriş yapıyor. Bu kadar yüksek fiyattan telefon alıp kendini riske atmak isteyen varsa varsın atsın. LG zaten genel anlamda dayanıksızdir. En çok garanti ihtiyacı duyan markaların başında. İthal ürün alıp buralarda ağlayanı çok gördük. Fiyatı daha fazla düşmesinin nedenlerinden biri de budur belki he?
Çıkış fiyatını teknosadan baz alıp şuan bu fiyat demek çocuk işi.
S7 edge 3300den çıktı ama hepsi burada da 2900 ne olacak şimdi 2 sene sonra diyecekler ki 3300den çıktı 2500 oldu ama bilmez ki teknosa da halen çıkış fiyatına yakın bir fiyattan satılıyor. LG g4 çıktığı an zaten 2000 liradan satılıyordu ben vatan harici 2400den satıldığını görmedim
anlamadiysaniz piyasa dersi verilir itinayla takip ediyorum..
Galaxy S7 Edge ile MaxiCep uygulamasından gönderildi.
Fiyatı düşüren ilk neden firmalar değil, ithalatçı firmalar. Mesela Samsung, HTC, Sony ithal eden firmalar bellidir. LG için ise adını hiç duymadığım yüzlerce firma var. Adam bir şekilde bir yerden getiriyor. Ben 3 yıl önce LG G2 yi çıktığı ay aldım. Fiyat genel olarak 1600 lira iken adam gel 1000 liraya veriyim dedi. Bu kadar fiyat farkının nedeni kesinlikle garanti desteği. İkinci bir farksa bizim grubumuzda ekranı sararan veya sorun çıkartan serilerin nereden alındığına baktık yine ithalatçı garantili.
Tamam aynı ürünü en ucuz fiyattan dediğiniz gibi alabilirsiniz ama gerisini de düşünüyorsanız durum bence öyle değil.
Samsung'da kurumsal firmalardan gelen ürünlere tamir işlemi daha hızlı ve daha yapıcı çözümler ile bakılıyor. Fark her yerde belli eder kendini emin olun.
Çıkış fiyatını teknosadan baz alıp şuan bu fiyat demek çocuk işi.
S7 edge 3300den çıktı ama hepsi burada da 2900 ne olacak şimdi 2 sene sonra diyecekler ki 3300den çıktı 2500 oldu ama bilmez ki teknosa da halen çıkış fiyatına yakın bir fiyattan satılıyor. LG g4 çıktığı an zaten 2000 liradan satılıyordu ben vatan harici 2400den satıldığını görmedim
anlamadiysaniz piyasa dersi verilir itinayla takip ediyorum.. Galaxy S7 Edge ile MaxiCep uygulamasından gönderildi.
Marka takıntısı sıfır olan biriyim. LG, Motorola, Sony, Samsung gibi farklı markalar kullandım. Cihaz alacağım dönem bakarım hangisini beğenirsem onu alırım. LG G5 gelince ise LG gibi cihazları Türkiye'de hızlı bir fiyat düşüşü yaşayan bir firmanın bu kadar yüksek bir fiyattan piyasaya ürün sürmesini doğru bulmuyorum. G5 kötü diyemem kağıt üstünde bakınca güzel cihaz. Çiziliyor felan gibi muhabbetlere hiç girmem bu kadar parayı veren adam zaten o cihaza direk kılıf takar. Yalnız fiyat politikası çok kötü. LG fiyat politikasını az çok bilen birisi şu aşama da gidip 2800 TL parayı G5 bayılırsa yarın bir gün büyük pişmanlık yaşayacaktır.
Samsung'a gelecek olursak S7 ile iyi bir ivme kazandı Note 6 ilgili gelen haberlere göre bu ivmeyi zirveye taşıyacak gibi görünüyor. Cihazları çabuk değer kayıp etmiyor. İkinci el piyasası çok kuvvetli. Note 3'ün sıfırı bile hala 1200-1400 arası ki G4 1200 düştü bile. Tabi hangisini alırsınız deseni gidip G4 alırım tabi ki ama fiyat politikası açısından bir örnekleme bu yaptığım.
LG seven birisi olarak eğer ki piyasa iyi bir etki bırakmak istiyorsa bu fiyat politikasından kurtulması gerekiyor. Çok yüksek fiyat verip bir anda çok düşürmek firma itibarı açısından hiçte iyi bir şey değil. Yüksek tutuyorsan yüksek kalsın eğer ileri de düşüreceksen hiç girme bu işlere.
Fiyatı düşüren ilk neden firmalar değil, ithalatçı firmalar. Mesela Samsung, HTC, Sony ithal eden firmalar bellidir. LG için ise adını hiç duymadığım yüzlerce firma var. Adam bir şekilde bir yerden getiriyor. Ben 3 yıl önce LG G2 yi çıktığı ay aldım. Fiyat genel olarak 1600 lira iken adam gel 1000 liraya veriyim dedi. Bu kadar fiyat farkının nedeni kesinlikle garanti desteği. İkinci bir farksa bizim grubumuzda ekranı sararan veya sorun çıkartan serilerin nereden alındığına baktık yine ithalatçı garantili.
Tamam aynı ürünü en ucuz fiyattan dediğiniz gibi alabilirsiniz ama gerisini de düşünüyorsanız durum bence öyle değil.
Samsung'da kurumsal firmalardan gelen ürünlere tamir işlemi daha hızlı ve daha yapıcı çözümler ile bakılıyor. Fark her yerde belli eder kendini emin olun.