LG E612 OPTIMUS L5 sd taşıma

Sponsorlu Bağlantılar

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
LG E612 OPTIMUS L5 sd taşıma
[h=1]LG E612 OPTIMUS L5 aldım ancak google play store den indirdiğim uygulamaları tel hafızasına kaydediyor sd karta taşıyamıyorum uygulama ayarlarına girdiğimde uygulamanın içinde taşı diye bir seçenek yok[/h]

technoshark

technoshark

Üye
[h=2]SD Karta taşınamayan Uygulamaların Çözümü[/h]
Bazı Android cihazların dahili bellekleri 150 mb civarında olduğu için bir yerden sonra yüklenen yeniuygulamalar eskilerini silmeye zorluyor. Bu durumdan kurtulmak için Android, Uygulamalar bölümünde bazı uygulamalar için “SD Karta taşı” seçeneği eklemiş ancak her uygulamada aktif değil. Şuanda okuduğunuz konunun açılış amacı da bu zaten.

Bir kaç basit kod ile pasif olan “SD Karta taşı” butonunu aktif etmek için bazı ayarlamalar ve yazılımı gerekiyor. yazılımını indirip kurduktan sonra, cihazınızı bilgisayara bağlamadan; Ayalar -> Uygulamalar -> Geliştirme bölümündeki USB Hata Ayıklama modunu açın. Şimdi USB ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın.

- Başlat -> cmd ( programları ve dosyaları ara bölümüne yazın ) MS-DOS yazılımını açtıktan sonra;
Click this bar to view the image.

1) cd..

2) cd..

3) cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools ( Android SDK yazılımının kurulu olduğu dizin sizin bilgisayarınızda farklı ise bu alanı kendinize göre değiştirin. )

4) adb shell pm setInstallLocation 2

Artık cihazınızın SD Karta taşı butonu aktif. Tüm uygulamalarınızı SD Karta taşıyabilirsiniz.

bekir dursun arkadaşa teşekkürler.

​Bunu dene bakalım olacak mı arkadaşım

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
İlgi için teşekkürler ancak bende pasif olan taşı butonu yok aktif edecek bende taşı diye seçenek yok bu gün LG ile görüştüm bu modelde taşıma olmuyormuş

technoshark

technoshark

Üye
İlgi için teşekkürler ancak bende pasif olan taşı butonu yok aktif edecek bende taşı diye seçenek yok bu gün LG ile görüştüm bu modelde taşıma olmuyormuş

Hadi ya neden acaba olmuyormuş :S Muhtemelen Root olmadığı içindir.. Root olduktan sonra taşıma işlemi olabilir kanımca.

Ocean258

Ocean258

Üye

Doğru yerden baktığınıza eminmisiniz ? yoksa L5 te komplemi kısıtlı acaba o bölüm

technoshark

technoshark

Üye
Doğru yerden baktığınıza eminmisiniz ? yoksa L5 te komplemi kısıtlı acaba o bölüm

Sanırım root olmadığı için bu durum söz konusu yoksa olması lazım.. genelde en çok kullanılan uygulama o :S

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi

Eminim malesef yok çok araştırdım. Mutlaka bu soraunu çözen vardır. App 2sd diye bir program tavsiye ettiler oda sanal görüyor sd kartı . Zaten benim yıkıldığım an lg yetkilisi ile görüştüğüm an oldu

- - - Eklendi - - -

Sanırım root olmadığı için bu durum söz konusu yoksa olması lazım.. genelde en çok kullanılan uygulama o :S

Evet root lazım bakalım nezaman çıkıcak

bnerdem

bnerdem

Üye
lg l5 için root anlatımı yapmak istiyorum fakat link veremiyorum maalesef. o yüzden konuyu anlatmam pek mümkün olmuyor. eğer modaretör arkadaşlar görür de bana link verme yetkisini verirlerse burada root yapmayı anlatabilirim.

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
lg l5 için root anlatımı yapmak istiyorum fakat link veremiyorum maalesef. o yüzden konuyu anlatmam pek mümkün olmuyor. eğer modaretör arkadaşlar görür de bana link verme yetkisini verirlerse burada root yapmayı anlatabilirim.
Arkadaşım özelden at yada sana ulaşa bileceğim mail msn gibi bir seçenek yolla özelden görüşelim

Ocean258

Ocean258

Üye

Bazı uygulamalarda o alan pasif olur zatende hiç çıkmaması çok garip geldi bana bir yanlışlık var bu işte ama nerede :)

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
Şuan işyerindeyim hafta sonu resim yüklerim o zaman daha iyi anlaşılır. Uygulamanın içine girdiğinde sd karta taşı yazar bazılarında pasif olur bende öylebir bölüm yok

technoshark

technoshark

Üye
Şuan işyerindeyim hafta sonu resim yüklerim o zaman daha iyi anlaşılır. Uygulamanın içine girdiğinde sd karta taşı yazar bazılarında pasif olur bende öylebir bölüm yok

Tamam o zaman hafta sonu sen yapınca senin resimlerine göre çözüm üretmeye çalışırız :P

Ocean258

Ocean258

Üye
hadi bakalım bi resim yüklede bakalım ilginç bir durum :)

bnerdem

bnerdem

Üye
Arkadaşım özelden at yada sana ulaşa bileceğim mail msn gibi bir seçenek yolla özelden görüşelim
PM attım sana. telefonu rootlayıp servise gönderdim garantide olarak işlem gördü.servis dışı kalmadı yani.

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim birşey sorucam bu root benim sorunumu çözücekmi yani programları hafıza kartına taşıya bilecekmiyim.

Ocean258

Ocean258

Üye
Teşekkür ederim birşey sorucam bu root benim sorunumu çözücekmi yani programları hafıza kartına taşıya bilecekmiyim.

Rootladıktan sonra cihazda admin yetkisi almış oluyorsunuz istediğiniz gibi taşırsınız.

bnerdem

bnerdem

Üye
moderatörlükten adminliğe geçmiş olacaksınız :D

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
[/URL][/IMG][/URL][/IMG][/URL][/IMG]

İşte arkadaşlar bende olan bu resimlerdeki gibi yani sd karta taşı diye bir seçenek yok

mucahid2004

Üye
    Konu Sahibi
bnerdem Arkadaşım şunu fark ettim aynı teli kullanıyoruz root atmada hala kararsızım açıkçası çekiniyorum sen root attıktan sonra sd karta taşıya bildinmi ve nasıl yaptın. Admin yetkisi aldığında sınır kalkacak anladım ancak sanırım sd karta taşı seçeneği çıkmayacak onun yerine kullandığın program nedir

bnerdem

bnerdem

Üye
bnerdem Arkadaşım şunu fark ettim aynı teli kullanıyoruz root atmada hala kararsızım açıkçası çekiniyorum sen root attıktan sonra sd karta taşıya bildinmi ve nasıl yaptın. Admin yetkisi aldığında sınır kalkacak anladım ancak sanırım sd karta taşı seçeneği çıkmayacak onun yerine kullandığın program nedir
ben root attığım da sd karta taşımak için atmamıştım.sonra da telefon garantiye gitmişti saçma bir uygulama yüzünden. telefonum garantide normal olarak işlem gördü. şimdi senin için bi deneyeyim bakalım olcak mı. ayrıca root atmakta bu kadar kararsız olma bence.öyle ya da böyle bi gün rootlucaksın telefonu :)

- - - Eklendi - - -

maalesef ben de beceremedim. bu ekran çıkınca oldu sandım ama maalesef

Uploaded with

Uploaded with

Takipçi Satın Al

Üst Alt