Haber Lenovo'nun ilk WP telefonu bu yaz geliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Bay H

Bay H

Üye
Fransız telefon üretici Ucall firması da Windows Phone ekosistemine dahil oluyor. Piyasaya çıkacak ilk telefonun fiyatının 139€ olması bekleniyor,telefonun teknik detayları ise
•Quadcore 1.2 Ghz Qualcomm işlemci.
•8 mp flaşlı arka kamera
•3 mp ön kamera.
•2300 mAh pil
•Çift sim kart desteği
•1 GB RAM
•4 GB dahili hafıza- Mikro SD kart ile arttırılabilir.
•Bluetooth 4.0 desteği
•5" ekran

• Beğen
Tepkiler: zaakaan, OnurYurdakul, PureFood ve 2 diğerleri

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Ekosisteme yeni dahil olanlar düşük ve orta ölçekli cihaz girişiyle nabız yokluyorlar :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: Bay H
orian

orian

Üye
O resimdeki karbonn 5 mi :) iphone'nun kopyasi resmen
Duzeltiyorum :)
Karbonn K-Phone 1 Specification ve ön kisim tuşluymuş

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
4 gb nedir abi ya koycan 8 gb felan

The Benefit

The Benefit

Üye
Wp yaygınlaşıyor. Olumlu gelişmeler. :)

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Tam beklediğim gibi Lenovo'nun bu yıl aktif rol üstlenmesi gerekiyordu nihayet Türkiye pazarına da Gm,Zte,Huawei ve Zopo'dan sonra 5.Çin'li Firma olarak adım atacaklar.Şayet ön yargıyı yıkmak adına Viber Z K910 ve K900'u da piyasaya sürmek zorundalar.Android'den bir nemalanmaları lazım.Direk olarak Wp8 hayal kırıklığına neden olabilir.Wp8.1'den sonra alıcılar da ve vericiler de ne denli bir değişim olur kestiremeyiz ama stratejik hamle yapmak zorunda.K900'u en azından Wp8 platformu olarak da feda etmeli.Tasarımlar ve malzeme kalitesi Htc'e taş çıkartır cinsten.Satış politikasına gelince, orta segment bir telefona 400 Dolar gibi bir rakam çıkarmaları biraz deliliğe kaçar.Nihayetinde K900 ve K910'un Dolar yanıyla fiyatları ortada.Bunun yanı sıra Üst Segment olarakda adlandırabiliriz.Genel yanıyla fiyatları 500 Dolar altında.
Ama olurda batarya da ve malzeme de her zamanki Lenovo tavrını takınırsa bir ihtimal göze batabilir.Bu sene tasarım anlamında çok birşey katacaklarını zannetmiyorum.En azından Wp8 platformunun canlanması adına bir giriş mahiyetinde algılamak lazım.2015'e doğru Lenovo'nun asıl hamlelerine şahit olabiliriz.Yani bu yaz diğer markalar adına biraz erken.Lenovo her ne kadar favorilere girecek bir kaliteye sahip olsada Wp8'e bu sene yoğunlaşamayacağı benim gözümde kesin.Motorolayı yeniden inşaa etmek kolay değil.

orian

orian

Üye
Tam beklediğim gibi Lenovo'nun bu yıl aktif rol üstlenmesi gerekiyordu nihayet Türkiye pazarına da Gm,Zte,Huawei ve Zopo'dan sonra 5.Çin'li Firma olarak adım atacaklar.Şayet ön yargıyı yıkmak adına Viber Z K910 ve K900'u da piyasaya sürmek zorundalar.Android'den bir nemalanmaları lazım.Direk olarak Wp8 hayal kırıklığına neden olabilir.Wp8.1'den sonra alıcılar da ve vericiler de ne denli bir değişim olur kestiremeyiz ama stratejik hamle yapmak zorunda.K900'u en azından Wp8 platformu olarak da feda etmeli.Tasarımlar ve malzeme kalitesi Htc'e taş çıkartır cinsten.Satış politikasına gelince, orta segment bir telefona 400 Dolar gibi bir rakam çıkarmaları biraz deliliğe kaçar.Nihayetinde K900 ve K910'un Dolar yanıyla fiyatları ortada.Bunun yanı sıra Üst Segment olarakda adlandırabiliriz.Genel yanıyla fiyatları 500 Dolar altında.
Ama olurda batarya da ve malzeme de her zamanki Lenovo tavrını takınırsa bir ihtimal göze batabilir.Bu sene tasarım anlamında çok birşey katacaklarını zannetmiyorum.En azından Wp8 platformunun canlanması adına bir giriş mahiyetinde algılamak lazım.2015'e doğru Lenovo'nun asıl hamlelerine şahit olabiliriz.Yani bu yaz diğer markalar adına biraz erken.Lenovo her ne kadar favorilere girecek bir kaliteye sahip olsada Wp8'e bu sene yoğunlaşamayacağı benim gözümde kesin.Motorolayı yeniden inşaa etmek kolay değil.
General Mobile Çin firması değildir.
Vikipedi: patentli, Muzaffer Gölcü'nün genel müdürlük yaptığı Türk şirketi. Amerika'da kurulan, İstanbul merkezli bir cep telefonu ve tablet markasıdır.

Son düzenleme:
bmw_m6

bmw_m6

Üye
bu fiyatla gelirse satar gibi cihaz.

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
General Mobile Çin firması değildir.
Vikipedi: patentli, Muzaffer Gölcü'nün genel müdürlük yaptığı Türk şirketi. Amerika'da kurulan, İstanbul merkezli bir cep telefonu ve tablet markasıdır.

Daha önceki konularında da dile getirdim incelemeni tavsiye ederdim ama gereği yok.Kısa bir deyimle Telpa Türk şirketi bu konuda hemfikiriz muhtemelen.Ama %100'lük bir oranla değil.Amerika destekli bir firma.Kazancın büyük bir bölümü Amerika'ya aktarılıyorsa Türk lafı sade kalıyor.İşin telefon yanı General Mobile adından anlaşılacağı üzere yine bize hitap etmiyor.Globallaşma adına seçilmek zorundaydı diyen biri çıkabilir.Benim gördüğüm GM'nin işlevi sadece Türkiye.Global olarak açılmış veyahutda dış ilişkiler içinde olan bir Firma anlayışı yok.Türkiye'de şubesinin dahi varlığı aranır bir halde.Markaya Türk demek için bana bir kanıt lazım,bin şahit lazım.Çin'den ithal edilen telefonla yerli malı damgasını ayrıştırmayı ve doğru seçimi vurmayı öğrenmek gerek.Lansmanını izlemiş biriysen eğer mecburi olan reklam anlayışı ve incelemesi dahi Gionee'den alınmış ki telefonun bizzat kendisi Gionee.Söylermisin bana o lansmanda Yerli malı olduğuna dair ne gördün.Diğer hususlarını ele almıyorum sadece Lansmanında ki olayı aydınlat kafidir.Benim gördüğüm Türk adı altında sadece Muzaffer Bey.Özet yanıyla General Mobile veya Gionee bana Çin'den başka birşeyi çağrıştırmıyor.

Son düzenleme:
orian

orian

Üye
Daha önceki konularında da dile getirdim incelemeni tavsiye ederdim ama gereği yok.Kısa bir deyimle Telpa Türk şirketi bu konuda hemfikiriz muhtemelen.Ama %100'lük bir oranla değil.Amerika destekli bir firma.Kazancın büyük bir bölümü Amerika'ya aktarılıyorsa Türk lafı sade kalıyor.İşin telefon yanı General Mobile adından anlaşılacağı üzere yine bize hitap etmiyor. Globalleşme adına seçilmek zorundaydı diyen biri çıkabilir.Benim gördüğüm GM'nin işlevi sadece Türkiye. Global olarak açılmış veyahut da dış ilişkiler içinde olan bir Firma anlayışı yok.Türkiye'de şubesinin dahi varlığı aranır bir halde.Markaya Türk demek için bana bir kanıt lazım,bin şahit lazım.Çin'den ithal edilen telefonla yerli malı damgasını ayrıştırmayı ve doğru seçimi vurmayı öğrenmek gerek. Lansmanını izlemiş biriysen eğer mecburi olan reklam anlayışı ve incelemesi dahi Gionee'den alınmış ki telefonun bizzat kendisi Gionee. Söyler misin bana o lansmanda Yerli malı olduğuna dair ne gördün.Diğer hususlarını ele almıyorum sadece Lansmanında ki olayı aydınlat kafidir.Benim gördüğüm Türk adı altında sadece Muzaffer Bey.
Konuşma tarzın ne öğretici ne de tatmin edici. Türkiye'de %100 Türk hisseli firma sayısı az. Kazancın Türkiye'ye akmasını bende isterim. Adının İngilizce olmasının bir önemi yok zira dünyada global dil ''ingilizce''. Bu yüzden bir çok firma bu yolu seçiyor. ''Çin'den ithal edilen telefonla yerli malı damgasını ayrıştırmayı'' Bu kısımda telefonun Çin'de üretildiğini ve oradan dağıtıldığını belirtmek istemişsin galiba ki bütün büyük markaların ucuz işçilik, az maliyet ve çok kar için yapmış olduğu bir sistem. Firma ile anlaşıldıktan sonra isterse bire bir kopyasını yapsın. Senin söylemine bakılırsa Samsung Sony ile anlaşıp bire bir aynı cihazı yapınca Japon malı oluyor. Samsung olmuyor Sony oluyor. ''Söyler misin bana o lansmanda Yerli malı olduğuna dair ne gördün?'' Lansmanı izlemedim.Dolayısıyla aydınlaştığınla kal. İyi Forumlar.

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Konuşma tarzın ne öğretici ne de tatmin edici. Türkiye'de %100 Türk hisseli firma sayısı az. Kazancın Türkiye'ye akmasını bende isterim. Adının İngilizce olmasının bir önemi yok zira dünyada global dil ''ingilizce''. Bu yüzden bir çok firma bu yolu seçiyor. ''Çin'den ithal edilen telefonla yerli malı damgasını ayrıştırmayı'' Bu kısımda telefonun Çin'de üretildiğini ve oradan dağıtıldığını belirtmek istemişsin galiba ki bütün büyük markaların ucuz işçilik, az maliyet ve çok kar için yapmış olduğu bir sistem. Firma ile anlaşıldıktan sonra isterse bire bir kopyasını yapsın. Senin söylemine bakılırsa Samsung Sony ile anlaşıp bire bir aynı cihazı yapınca Japon malı oluyor. Samsung olmuyor Sony oluyor. ''Söyler misin bana o lansmanda Yerli malı olduğuna dair ne gördün?'' Lansmanı izlemedim.Dolayısıyla aydınlaştığınla kal. İyi Forumlar.

Bu konuda fazlasıyla değindiğim ve uzunca bir yazı paylaştığımdan dolayı çokda üzerine titremenin manası yok.Keza görüşün ise hala dikine gitmekte olmuş kendime hak vermedim değil.Hisse konusu bir nevi Telpa olayı.Orada değindiğim General Mobile oluşumunun Firma yanı Telpadır.Türkiye'de evet dediğin gibi tamamı yerli olarak baz alacağımız firma sayısı azdır.Ama sen kendini %100 hükmüyle piyasaya sürersen orda dur derim.Benim ele aldığım nokta bu ayrıştır bir zahmet.İngilizce olmasını dediğim gibi şikayet etmedim ama bir şartla.1-Gm Globallığa oynamıyor.2-Dış kaynaklarla tek bir etkileşim yok.3-Dışa açılmakdan ziyade Dış ürünleri yani ithal malları Gm adı altında satışa sunmak.4-Temel hedef satış bağlamında tamamıyla Türkiye var.5-Önce bir kendini kanıtlasın anlayışı kendine sahip olmayan telefonlarla mümkün değil.6-Biz yerli malı dediğimizde önce ülkeni mi düşüneceksin yoksa Global Dünyayı mı ? Bir marka kendi ülkesinde meyvelerini veremeden globallaşması ne kadar mümkün.İsim yerli malına uygun olmalıydı ki Global dünyada çağrışım yapabilecek etkiyi çeviriyle yada Avrupa dalı oluşturarak gidermek hiç zor değil.Çinde ki sistemi de anlayamamışsın.Samsung veya Nokia bu markaların Çin'de var oluşları dediğin gibi ucuz işçilik.Malzeme,dizayn,sistem ve belirlenen kalite tamamıyla bu firmalara ait.İşin modifiye,parçaları bir araya getirme yani yapboz kısmı Çin'e bırakılmış.Yani diyebilirim ki düzey süreci Nokia'nın ve Samsung'un kontrollerinde.Bu konuda hemfikir olduğumuzu anlıyorum.Anlayamadığın kısım General Mobile'nin tamamıyla Çin menşei olup,Türk markası olarak lanse edilmesi.Telefonun oluşumunda bir parça,bir dizayn,bir tasarım, Telpa'nın (Gm) elinde yok,katkısı yok.Telefon üzerinde herhangi bir çalışma kaynağı yok.Fikir beyanları yok,Reklamları yok,Telefon'un servis oluşumu yok(Discovery'de kalan ekip) elde kalan bir tek GM var bu Türk markasıysa ve hala işçilik takıntısında kaldıysan bir zahmet ayrıştır.Samsung,Sony örneğine söyleyebileceğim tek şey aynı telefonlar kavramı yok ortada.Tek bir telefon var buda Gionee'dir.General Mobile damgası sana 2.bir telefonu çağrıştırmasın bu yanılgıya düştüğünün göstergesi benim gözümde.Benzerlik veya aynısı olduğu arasında ki bağlantıyı ince elemen gerek.Lansman bile bir çağrışım yaparken senin anlatmak istediğin kendi görüşünden öteye gidemez.Ben aylardır takip edip detayına indiysem birşeylerin farkında olmalıyım ama senin kalkıpda hala olmayanı savunup üste çıkmaya çalışman tamamıyla fesatlık.Senin için sağolsun beni fazlasıyla aydınlattı.

orian

orian

Üye
E ne mutlu sana

Bay H

Bay H

Üye
Bu yıl içerisinde bir Windows Phone işletim sistemi kullanan cihaz geleceği Lenovo mobil bölüm başkanı tarafından onaylanmış ancak tahmin edebileceğiniz gibi bir tarih yok.

Son düzenleme:
goktas19

goktas19

Üye
Windows Phone da bence Micro SD kart ve yuksek donanimli telefon eksikligi var (Lumia 1520 haric 6'' ekrandan bahsediyoruz). Nokia zaten saka yapar gibi telefon cikartiyor beklentilerin altinda kaliyor, HTC veya LG boyle bir telefon cikartsa fena olmaz... Lenovo yaparsa tutar mi bilinmez

PureFood

PureFood

Üye
Windows Phone da bence Micro SD kart ve yuksek donanimli telefon eksikligi var (Lumia 1520 haric 6'' ekrandan bahsediyoruz). Nokia zaten saka yapar gibi telefon cikartiyor beklentilerin altinda kaliyor, HTC veya LG boyle bir telefon cikartsa fena olmaz... Lenovo yaparsa tutar mi bilinmez
930 da mevcut üst düzey donanım olarak.

ARİF MARAŞ

ARİF MARAŞ

Üye
peki tr ne zaman gelir????????

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye

Telefon kastığı için yüksek donanımlı çıkarılır. Kasmayan telefondan 3gb ram ne yapacaksın ?

Whatsappa Guncelleme Bekleyen Lumia 520 ile gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Microsoft doğru hamleler yapıyor bence. Yüksek donanım yerine , optimizasyonu yapılmış az sistem kaynağı ile yüksek performans alacak bir işletim sisteminin yaygınlaşması çabası içinde.

Donanım her şey değildir algısını tutturursa çok yol alır.
(dip not: Şu Nokia illa her telefonda bir şeyleri eksik koymak zorunda mı? Bataryalar yeterli değil!! Akıllı telefon kullanıyoruz koy yüksek amperli batarya, adam akıllı 16 32 64 gb dahili , hafıza kartı destekli bir cihaz çıkarmak çok mu zor bir şey?!!!)

• Beğen
Tepkiler: goktas19 ve ogzhnoTr

Üst Alt