radoslaf
Üye
Laptop pili
Beyler laptomunum modeli toshiba A300-J Batarya ömrü se 2,5 - 3 saat kadar gidiyordu süperdi fakat 1 haftalık bir arar bir yaz günü 1 haftalığına tatile gittim gitmeden önce mis gibi çalışıyordu döndüğümde ise bataryanın %2 de kaldığını gördüm şarz oluyor yazıyor ama bi türlü olmuyor bi yerde pil tembelliği diye bir şey okudum pili tamemen boşalttım 2 hafta hiç kullanmadan bekledim yaklaşık 48 saattir şarzda şuan ise %45 lere kadar çıkara bildim fakat pirizden çekince bilgisayarı yine anında yapanıyor prize takıp tekrar açtığımda ise bataryanın hala %45 li seviyede olduğunu görüyorum acaba ne tür bir sorun la karşı karşıyayaım garanti sürem bitti hemde bilmediğim o sokak arası bilgisayar tamircilerine vermek istemiyorum pc yi bi yardım bi bilgide bulunun lütfen şimdiden teşekkürler =)

önce pili çıkartıp geriye tekrar tak bendede aynı takılmalar oluyordu %20 de ... sonra ben size dedim ki pilleri bitirmeyin oradaki konuyu tatile gitmeden inceleseydin... tatile giderken böyle olay olmamasını istiyorsan %70 dolulukta 20-30 C arası nemsiz yerde saklayın ve kesinlikle bilgisayardan çıkartın pil bilgisayara takılıyken hala anakartta azda olsa bir akım hareketliliği olur.... VE sözde şarj ettikten sonra (%45e kadar) bilgisayarı uyku konumuna getirin ve fişini çekin lambası lanıp sönüyorsa bekleyin öyle kendi kendine bitsin (sadece böyle durumlarda bitirin) ve eğer olmassa pili çıkartın elinizle biraz sallayın (hücre temassızlıkları) gene olmadıysa pilin bakır girişleri vardır birbirine değdirmeden bi pamuk ve kolonyağ ile temisleyin