Laptop alcam ama pek fazla bılgim yok yardım lazım?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The Best OEZIL

The Best OEZIL

Üye
    Konu Sahibi
Laptop alcam ama pek fazla bılgim yok yardım lazım?
Marka olarak tercıhim toshiba . Özellik olarak 500 gb hafıza. 4 gb ram . Ekran kartı hakkında we dger donanımlar hakkında bılgım yok. Ekranda 17 inc terchm. makına programları kullanacam. Solid, autocad, master cam ws. Tecrubelı arkadaslar yardm ederse sewınrm

----------Eklendi @ 12:43:24 ---------- Yazıldı @ 12:14:42 ----------

6 gb ram. İntel 7. 2 gb ekran kartı

Tuncay.erol

Tuncay.erol

Üye
Dell marka cihazlara bak istersen toshibadan yarı yarıya ucuz

The Best OEZIL

The Best OEZIL

Üye
    Konu Sahibi
Kafam rahat olsun istyorum. Arkadaşm toshiba aldı 3-4 ay önce 1.750 tl ye. Cnawar gbi clısyo. metin2 oynuyo. Isınma sorunu yok. Ben donanımlar hakkında bilgı almak ıstyorum

Tuncay.erol

Tuncay.erol

Üye
Metin2yi 300tlik dandk bir pcde açar sistem istyorsan amd x4 840 4gb ddr3 800mhz ram 1gb 4650hd ekran kartı bunlara bi bak

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Marka olarak tercıhim toshiba . Özellik olarak 500 gb hafıza. 4 gb ram . Ekran kartı hakkında we dger donanımlar hakkında bılgım yok. Ekranda 17 inc terchm. makına programları kullanacam. Solid, autocad, master cam ws. Tecrubelı arkadaslar yardm ederse sewınrm

----------Eklendi @ 12:43:24 ---------- Yazıldı @ 12:14:42 ----------

6 gb ram. İntel 7. 2 gb ekran kartı

Solid, Autocad, özellikle bilgisayar mühendislerinin yani benim de kullandığım programlar arasındadır.

Özellikle çizim ve dizayn için kullanacaksanız, böyle programlar yüksek sistem gereksinimi gerektirir. Eğer makine mühendisliği üstüne bir mesleğiniz var ise Autocad'i tavsiye ederim. Fakat eğer bu programlar konusunda bilgili ve yeteneğiniz var ise istediğiniz sistemi toplayın. Yoksa birşey yapamadıktan sonra anlamı olmaz.

Böyle programlar için Intel Core i7 870 2.93 GHz bir İşlemci, Ram 4 GB veya 6 GB olmalıdır, o sizin seçiminiz. Ekran kartını bu programlara göre alacaksanız sadece belleğine göre değil, Ekran kartının tüm özelliklerine bakarak almalısınız. (Ekran kartının Grafik İşlemcisi, Bellek tipi, Bellek arabirimi, 3D destekli olması, Pixel Shader desteği olması vb.)

Ayrıca çizim yapmak için Nvidia'nın gelişmiş Ekran kartları olan Nvidia GeForce Quadro FX, Grafik kartları mevcuttur. Fakat fiyatı normal ekran kartlarına göre cep yakıcıdır. Onun için normal ekran kartı olarak size önerim eğer Laptop ise ATI HD 4890 (170$), Masaüstü ise Nvidia GeForce GTX 470 (350$)'dır.

Buradan Quadro ile ilgili resimlere bakabilirsiniz.

The Best OEZIL

The Best OEZIL

Üye
    Konu Sahibi
Makına bölümünde okuyorum. Laptop alırken dikkat etmem gereken donanımları tam olarak bılmıyorum. Ekran kartı çözunurlugu, işlemci, işletim sıstemi gbi bilmedgm bircok donanım war. Ben bunları ögrenmek istyorum. autocad , solidwork kullanrken sorun ckarmamasını istyorum

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Makına bölümünde okuyorum. Laptop alırken dikkat etmem gereken donanımları tam olarak bılmıyorum. Ekran kartı çözunurlugu, işlemci, işletim sıstemi gbi bilmedgm bircok donanım war. Ben bunları ögrenmek istyorum. autocad , solidwork kullanrken sorun ckarmamasını istyorum

Laptop alırken dikkat etmeniz gereken donanımlar zaten olamaz. Çünkü toplama değildir. Eğer toplama olsaydı seçim yapabilirdiniz. Fakat Laptop olduğu için o şansınız yoktur. Örneğin oyun oynarken çözünürlüğü artırdığınızda, monitor'da her kare başına düşen PPI, yani Pixel Per Inch sayısı artar ve görüntü kaliteli olur. DPI ise Dot Per Inch'dir. Bu da Inch başına düşen nokta sayısıdır. Ne kadar maksimum kalite, o kadar iyi performans demektir.

İşlemci zaten kısaca CPU (Central Process Unit) yani Merkezi İşlem birimidir. İşlemci bilgisayarın beyni olmakla kalmaz, her yaptığınız İşlem, (adı üstüne İşlem) İşlemci tarafından sağlanır. Kısacası bir bilgisayar için en önemli donanımlardandır. Ayrıca İşletim Sistemi donanım değildir. Donanım: Anakart, Ekran kartı, İşlemci ve bunlardan ibarettir. Yazılıma örnek ise Microsoft Windows'u verebiliriz. Ayrıca tüm programlar da bir yazılımdır. Gerekli programlama dilleri ile bunlar yazılır. C++, C#, Visual Basic vb.

Laptop alırken dikkat edeceğiniz nokta kasasının sağlam olmasıdır. Kasası ne kadar sağlam olursa donanımlar da o kadar güvende olur. Ayrıca bütçenizi söyleyin, ona göre size bir Laptop önereyim. Bütçenizi bilmeden birşey söyleyemeyeceğim.

şiste

Üye
pahalıya kaçmak istiyosan sony
biraz daha ucuz istiyosan lenovo ya bak tanıdığım 3-4 arkadaşımda lenovo var autocad ,solid vs kullanıyorlar sorunsuz.

The Best OEZIL

The Best OEZIL

Üye
    Konu Sahibi
Tercıhim toshiba. 2.000 tl

şiste

Üye
lenovo al sorunsuz yaşa arkadaşım üç senedir kullanıyo en güncel oyun prog vs kullandı hep pc ye yapmadığını bırakmadı ne yazılımsal ne donanımsal hiç bir sorunlar karşılaşmadı.

technoshark

technoshark

Üye
Yüksek konfigrasyonlu bir notebook istiyorsan Dell veya Sony'den şaşmayacaksın. F/P için LG veya Lenovo.

türk6111

türk6111

Üye
Lenovo dan şaşma :D 10 numara pc üretiy
orlar

bLnmz

bLnmz

Üye
Autocad,Solid Works gibi programları kullanmak isteyen,anlaşmalı olduğumuz firmalar var.Notebook siparişi verdiklerinde, İntel i7 işlemcili Asus notebookları tavsiye ediyor ve kendinlerine veriyoruz.Asus notebooklardan da gayet memnunlar kendileri.
Asus K52JT notebook'un modeli. 1600 TL ile 2000 TL arasında fiyatı var.Eğer işimi görsün,kaliteli olsun diyorsan Asus öneririm.
Bu siteler ile uğraşmak istemiyorum diyorsan da Inform Bilgisayar'a uğra istersen.Yardımcı oluruz.

dufy85

dufy85

Üye
LG veya asus önerebilirim. özelliklerine göre daha uygun ve kaliteli :oke:

masmavi19

Üye
arkadaşımla birlikte bir buçuk yıl önce laptop aldık ben hp nin aldım arkadaşım ise LG nin aldı ve bu güne kadar ben 2 kez servise gönderdim ve hala çok sorun yaşıyorum çok çabuk ısınıo ve ekran gidio çokta ağır çalışıo arkadaşım ise henüz hiçbir sorun yaşamdı hem ben ondan daha fazla fiyat ödeyerek almıştım açıkçası çok pişmanım :(

The Best OEZIL

The Best OEZIL

Üye
    Konu Sahibi
Toshiba dışındakilere fazla guvenemiyorum. Etrafımdakilerınde 1 numaralı tercihi toshiba

technoshark

technoshark

Üye
Bana görede dell,tüm modelleriyle..

The Best OEZIL

The Best OEZIL

Üye
    Konu Sahibi
Dell. Casper. Asus, exper, lg . Lenova. Gbi markalar cin üretimi telefnlr kadar guwen weriyo. Toshiba dan sonra sony vaıo gerisi teferruat

elive

elive

Emekli Yönetici
TOSHIBA
INTEL CORE i5-460M 2.53 GHZ
ATI HD5650 1GB EKRAN KARTI
LED EKRAN
YÜZ TANIMA ÖZELLİKLİ WEBCAM
WINDOWS 7 PREMIUM
EKRAN:17.3"
HDD: 640 GB
RAM: 4096 MB

1899 TL. bence senın ıstedıgın ozellıklere gore ısını gorur.

• Beğen
Tepkiler: The Best OEZIL
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt