l920 batarya sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
akdeniz77

akdeniz77

Üye
    Konu Sahibi
l920 batarya sorunu
Arkadaslar telefonu dun aldım.ilk 8 saat. Şarja taktım.batatya internet li kullanımda anca 2 saat dayanıyor.mesela %100 ken hemen 88 e iniyo.kullandıkça düzeldiği ni duydum. Doğru mu acaba acil yardım lütfen.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
İlk 8 saat derken batarya kalibrasyonu yapmışsınız sanırım.

Batarya performanslarının ilk şarja ve sonraki bir kaç şarja çok bağlı olduğunu biliyorum.Bu şarjları düzgün yaparsak(%5-%15 arasında bitirip,şarja takıp şarjdayken telefona dokunmamaya çalışarak) 2 hafta içinde ciddi performans artışları yakalayan arkadaşlar oldu.

papakudioflu

papakudioflu

Admin
ilk şarjı tam bitirdikten sonra,düzenli kullanımda şarj performansı da düzenli olarak artar.

düzenli kullanım:bataryayı tam bitirmeden şarja takın. %5 ile %15 arasında şarja takmanızı tavsiye ederim. Tam dolmadan da şarjdan çıkartmayın.

dedereis123

dedereis123

Üye
Ben 3 gündür 8 saat 10 saat arasında tutdum kapanınca taktım . Şuan iyi gibi o dediğin düşmeyi çözemedim bende . %100 kez tel açıp kapayınca %97 2dk sonra 96 oluyor . Ama bu olay belli yüzdelerde oluyor o garip geldi:D 2 saat fazla bir tüketim ayarlarına baktın mı tam olarak ekranı düşükte tut eğer yüksek ise duşugu bile gayet parlak

- - - Eklendi - - -

Su mesajı yazmak için girdim bu sıradaki işlemler wif ve 2g açıkken edge ile %4 götürdü fazla mı normal mi anlamadım ama :D

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
peki ilk şarz olayını tam yapamadık diyelim yani şarzımız ilk kullanımda tam bitmeden yada bitmek üzereyken şarza taktık ve tam şarz olmadan da acil olarak yarıda şarz dan çıkarıp kullandık bu yüzden şarzımız diger bataryalara göre daha azmı gider ben lion batarya olduğunu düşünerek bu kalibrasyon olayını yapmadım arasıra sadece konuşma amaclı en fazla toplamda yarım saat bi görüşme kullanımında 2 gün anca gidiyor gün içerişimde bi kaç mp3 (20-25 dk) bikaç dakika video (10-15 dk) izlesem akşam zor ediyorum bu durumda olan arkadaşlar ne yapmalı cihaz sıfırlansa dediğiniz yöntemi denesek düzelirmi yada garanti kapsamında yeni batarya adapte edilirmi

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Cihazı sıfırladıktan sonra batarya kalibrasyonunu tekrardan yapabilirsiniz.

Ancak bazı cihazlarda sıfırlamadan sonra açılmama gibi sorunlar çıkabiliyor.

dedereis123

dedereis123

Üye
Ben dun sıfırladım ve kapanınca taktım şarja şmdi o zaman kapanmdan takarım bende . Şimdi normalde 4.sarjım olucak sıfırladıktan sonra ki 2.sarjım olucak . Şimdi kaç saat kalsın uzun kalırsa problem mi olur

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Artık siz şarjlara başlamışsınız uzun kalması bence gerekmez.Tam dolana kadar tutun ve şarj esnasında telefonunuzu kullanmayın ve PC'den değil de prizden yapmaya özen gösterin.

(PC'den de şarj oluyor ancak ben olsaydım prizden yapardım.Sizin takdirinize bırakıyorum)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
"Ekran dokunmatiği" ve "parlaklık" ayarlarını yüksekten normale çevirin.
Bataryaya epey faydası olur.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
"Ekran dokunmatiği" ve "parlaklık" ayarlarını yüksekten normale çevirin.
Bataryaya epey faydası olur.

Otomatik bırakıldığında her seviye için farklı bir otomatik ayarına mı sahip?

Mesela yüksek + otomatik dediğimizde parlaklık belirli bir sınırın altına inmiyor mu?Ben öyle gözlemledim sanki:hmmm

dedereis123

dedereis123

Üye
Birşey dikkatimi çekti bu tarayıcıdan nete girsem hep çok gidiyor şarj diğer turlu bir sorun yok ama tarayıcı çok yiyor bir anda %2 gidiyor 2dkda çözemedim . Wp hakkında , ses ayarları kısmına girince yükleniyor yazıyor bildiğim kadarıyl direkt girmesi lazım dimi ? Hersey kapalı xboxa kadar .

akdeniz77

akdeniz77

Üye
    Konu Sahibi
Ben bu telefon da2000 mah batarya olduğuna inanmıyorum.parlaklık 0 herşey kapalı tasarruf açık ama durup dururken %2şarj gidiyor.biri yardım etsin artık lütfen

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
her zaman konu açılıyor batarya için nokia şunu halletse artık off ya

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
öncelikle herkese slm lar evet bu konuda bir çok arkadaş konu açtı ama genel bir çözüm yok galiba kalibrasyon deniliyor ama ne kadar gerçekçi bilmiyorum şimdi şunu paylaşmak istedim benimde bu batarya olayında kafama yakılan arka planda çalışan proğramlar mı kalıyor bizim bilmediğimiz şöyle izah ediyim örneğin bi video izliyorum sonra geri tuşuyla çıkıyorum daha sonra tekrar aynı video yu açıp izlemek istediğimde bi bakıyorum video son izlediğim yerde kalmış acaba diyorum seçenekler kapat olmadığı için arka planda çalışmaya devam mı ediyor bu olay herhangi bir mp3 dinlerkende mevcut bu ve bunun gibi dosyalar mı açık kalıp bataryayı tüketiyor sizlerinde dediği gibi 2000 mah batarya böyle çabuk bitmemesi gerekir diye düşünüyorum

fuko-34

Üye
arka plan da çalişan uygulamalari engelleyin

Windows Phone 8 tabanlı cihazınızın
menüsünden “Ayarlar” bölümüne girin.
Ayarlar ekranı açıldığında sağ tarafa geçin ve
“Uygulamalar” bölümüne girin.
Burada arka planda çalışmasına izin verilmiş
olan uygulamaları göreceksiniz. Windows
Phone 8 bazı 3. parti uygulamaların arka
planda çalışmasını otomatik olarak
engelleyebiliyor. Mesela IMDb engellenmiş. Son
derece mantıklı bir hamle. Fakat çoğu kişinin
yoğun olarak kullanmadığı LinkedIn
uygulaması arka planda çalışıyor. Şimdi
engelleyelim.
Engelle kısmına dokunmanız yeterli. Artık
LinkedIn uygulaması arka planda kaynak
tüketimini sürdüremeyecek. Hepsi bu kadar.

ordakilerin hepsini engelleyin önemli derecede tasarruf ediceksiniz

mad-x

mad-x

Üye
Telefonu tam şarj ettiğinize emin olun. ayarlardan pil tasarrufu kısmından kontrol edin. %99 değil %100 yazması gerekiyor. %99 yazıyorsa şarjdan çekip bir kaç dakika kullanın (ör. video açın, oyun oynayın) sonra tekrar şarja takın. Hatta %100 yazsa bile bunu yapın. Bu sayede bataryanın tam doluluğunu sağlamış olursunuz. Arka plan uygulamalarını engelleme bir üstteki cevapta yazılmış zaten. Bunun dışında en çok şarj harcayanlar:
- Ana ekranda kalan pili gösteren ekstra uygulamalar
- Konum servisi
- 3G
- Veri
- Veri dolaşımı
- Wifi
- Parlaklık (otomatikte değil düşük ayarda olmalı)
- Ekran hassasiyeti (eldivenle kullanmıyorsanız kapalı tutun mutlaka)
- Ekrana dokunulduğunda veya telefon numarası çevirirken çıkan tuş sesi

Aklıma gelenler bunlar. Bunların ne kadar çoğundan feragat ederseniz telefonu kullanma süreniz ona göre artacaktır.

ikbal24

Üye
ekran ayarlarına girin orda yüksek hassasiyet var onu iptal edin pil tasarrufu sağlar

dedereis123

dedereis123

Üye
Mesela 1 saat kullandığım zaman %3 gidiyor sonra 15 dk sonra %2 daha gidiyor o güncellemesi biraz garip

hiphop8

Üye
Ben biraz sabret derim. Ben ilk aldığımda 20 saat kadar gitti. Tabi kalibrasyon da yaptım. Şimdi alalı 2 hafta oluyor, 3 gündür şarj etmedim, hala %21 :D Her gün günde 2 saat müzik + aralıklarla mağaza + toplam 2-3 saat oyun + mackolik :D + aktif facebook ve twitter.

Senin telefonda sorun var diye farz edelim bataryada, atıyorum akşamı zor çıkarıyorsun, gene de bi 10 gün geçtikten sonra o süre 1,5 güne çıkar bence.

Bu arada yeri değil ama eklemek isterim; bu Lumia'daki ses ne öyle abi ya? Nokia gerçekten bu işi biliyor. 1-2 ekolayzr ayarı yapınca evdeki ses sisteminden aldığım sesle aynı sesi aldım resmen. Hem de öyle ahım şahım bir kulaklıkla değil, 20 TL'lik Creative ile. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt