kuş Gribi Var, Hepiniz Geberin

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kuş Gribi Var, Hepiniz Geberin
Zonguldak Tarım İl Müdür Yardımcısı’ndan mahalleliye skandal anons: “Hepiniz geberin !”

Zonguldak'ta ihbar üzerine gittikleri Çaydamar Mahallesi’nde tavukların dışarıda dolaştığını gören Tarım İl Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı sinirlenerek, “Zonguldak’ta kuş gribi var. Belediye hoparlörlerinden tavukları kümesten çıkarmayın diye anonslar yapılıyor'' dedi. “Anonsları biz duymadık'' diyen mahalle sakinlerine tepki gösteren Çataklı, “Hepiniz geberin tamam mı. Geberin'' diye bağırdı. Vatandaşlar ise Çataklı’ya “Sen geber'' diye yanıt verdi.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Çomranlı ve Akyamaç köylerinde rastlanan kuş gribinin ardından İl Tarım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gelen ihbarları değerlendiriyor. Merkez ilçeye bağlı Çaydamar Mahallesi’nde ‘Tavuk ölüsü var’ ihbarı alan İl Tarım Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı başkanlığındaki 3 kişilik ekip, belirtilen yere gitti.

Burada tavukların açıkta dolaştığını gören İl Tarım Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı, vatandaşlara “Bu tavukların sahibi kim? Belediye hoparlörlerinden tavukların kümeslerden dışarı çıkarılmaması konusunda anonslarla uyarılar yapılıyor. Niye bu tavuklar dışarıda?'' diye bağırdı.

Mahalle sakinleri ise, o anda belediye hoparlörlerinden anonslar tekrarlanmasına rağmen, bu konudaki anonsları duymadıklarını iddia edince Çataklı sesini yükselterek, “Hepiniz geberin tamam mı. Geberin'' diye bağırdı. Bunun üzerine bir vatandaş ise Çataklı’ya “Sen geber. Ben niye gebereceğim'' diye karşılık verdi.

Daha sonra özel kıyafetli İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, kümeslerdeki tavukları inceledi. Yapılan incelemede tavuklarda hastalık belirtileri görülmedi. Dışarıda dolaşan tavuklar da kümeslere kondu.

Tarım İl Müdürü Yusuf Akın ise, yardımcısı Çataklı'nın vatandaşlara gösterdiği tepkiyle ilgili olarak, “İki gün önce bize konuşma yasağı geldi. Zaten bu olayın haber değiri de yok''diyerek soruları yanıtsız bıraktı.

Iğdır'ın Aralık İlçesi'ne bağlı Gödekli Köyü'nde itlafı için tavuklarını vermek istemeyen 2 kişiye, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince para cezası verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aralık İlçesi'ne bağlı Gödekli Köyü'nde Feyyat Lüte ve Seyyat Elbi, tarama çalışmaları yapan Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine, itlafının yapılması için tavuklarını vermek istemediler.

Lüte ve Elbi'ye, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince, adli işlemler nedeniyle kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket ettikleri iddiasıyla 100'er YTL para cezası verildi.

Tavuklarında kuş gribi bulunmadığını iddia eden vatandaşlar, ''Tavuklarımızı kümesten çıkarmıyoruz. Ancak yine de yetkililer tavuklarımızı almak istediler. Vermek istemediğimiz için bize tutanak tuttular'' diye konuştular.

DİYARBAKIR
Diyarbakır’da zabıta ekipleri, kentte canlı kanatlı hayvan satışı yapma yönünde ısrar edenlerin hayvanlarına el koyuyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, kentte 7 Ocak tarihinden itibaren uygulanan canlı kanatlı hayvan satışı yasağının zabıta ekiplerince denetlendiğini söyledi.

Zabıtanın, hayvan sahiplerini satış yapmamaları konusunda uyardıklarını ve satmak isteyen kişilerin hayvanlarına el konulduğunu ifade eden Zirek, şöyle dedi:

"Şimdiye kadar sahiplerince satılmak istenen 96 canlı kanatlı hayvana el koyduk. Bunlar 5 gün gözlem altında tutulacak. Daha sonra hastalık belirtisine rastlanılmayanlar sahiplerine iade edilebileceği gibi itlaf da edilebilir. Ancak biz her ihtimale karşı itlaf etmeyi düşünüyoruz." Zirek, Diyarbakır’da kuş gribi olan hayvana rastlanılmadığını kaydetti.

 


vagabond

Üye
ilginççç
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
adam sapıtmış
 
ABC

ABC

Üye
way deli adam
 

aTTra

Üye
Adam resmem çileden çıkmış
 
swedeniz

swedeniz

Üye
adam aşmış
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.
 
cllgr

cllgr

Üye
böyle sorumsuz sorumlular olduğu müddetce başımızdan hiç bir dert eksik olmaz.bunlara görev verenlerde kabahat,önce bunlar eğitilmeli ki halk eğitilebilsin.
 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
Adam Manyak Haklıda Bizim Milletin Cogu Duyarsız..
 

tofy

Üye
off tepkiye bak adam çileden çıkmış resmen
 

abcde

Üye
Eğitim şart,vizyon şart,..şartlar çok be arkadaşlar.Sıkıldım bak gene
 
kikaksk

kikaksk

Üye
vay serefsiz adam vay...
 

S1FR3K1R1C1

Üye
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.
 
barabelli

barabelli

Üye
ey gıdı kımlere kaldık
 
VoLo

VoLo

Üye
adam delirmiş anlaşılan.ama biraz da hak vermek lazım bağıra bağıra sölüyolar bu ne duyarsızlık
 

slayer

Üye

helal olsun adama... Hak ediyolar....
 
FrontmaN

FrontmaN

Üye
Bu mesajın içeriği mevcut değildir.
 

wampir

Üye
adam fıttrmış yaw
 

mevlut

Üye
adamı deli etmişler sonunda
 

sercantanis

Üye
ıspartada okuyorum zaten hiçbişey yok hareket yok dioduk!kuş gribi gelmiş buralarada!hareketin bölesini dua ederken düşünmemiştik yahu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
582
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
2K
haydaravısyon
Mali Özdemir
Cevap
0
Görüntüleme
3K
Mali Özdemir
REKLAMYAZARI
Cevap
0
Görüntüleme
463
REKLAMYAZARI


Üst Alt