Kurtlar Vadisi Irak, 3 şubatta Vizyonda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

slayer

Üye
polat hançerle öldürüyo adamı ....
bu kadar basit sonu...

FlashTV saolsun filmi anlattılar...
 


mAd_girL

mAd_girL

Üye
iyi ben dizisini pek sevmezdim bunada zorla gittim ama güzeldi ama acaip dehşet verici görüntüler var agzım acık kaldı

edit:ımm şey slayer aslında kız tam hancerle kendisi öldürecekti ama başka adam cıktı ( en adisi yani ) tam o sıradada esas adam kızı öldürdü iş polata kaldı gökhan 43 sen bakma buralara ok.
 

yitik savaşçı

Üye
<div class='quotetop'>(Haberci &#064; Feb 1 2006, 12&#58;14 PM) [post=268617]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>Tamamen Türk milletinin ABD&#39;ye karşı beslenilen kin ve nefretin; yani halk diliyle birikmiş patlamaya hazır olan gazımızın alınışı diyorum.[/b][/quote]

Gişe başarısı için yapılanlara bakın hele...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İstanbul buluşmasında gideriz belki isteyen arkadaşlarlar olmazsa ben haftaya giderim..
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bilet Bulabilirseniz


 
cepix

cepix

Üye
2.Sınıf Sinemalarda bilet var
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
O kadarda abartmayın bence bilet bulabilirseniz falan ne bu ya.

Bulamazsam gitmem çokta tın.&#33;
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Eğer burada olsaydın bilet bulman çok düşük ihtimaldeydi.

Çünkü ben ilk çıktığımda alırken 2-3 gün sonra bir çok salon dolmuştu bile ve daha filme 2 hafta vardı , siz düşünün artık.

Ayrıca kara borsa da işin içine girince.
 

troublesome

Üye
onu bunu bilmem arkadaş ben bu akşam gidiyorum
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
İstanbulda bilet sorunu olmaz bi sinemada 10 salonda birden oynayınca..
 
ouSahin

ouSahin

Üye
Film e gittim manyak yapmışlar da ABD öle demio

KURTLAR VADİSİ - IRAK&#8217;, ABD BASININDA
&#8216;Kurtlar Vadisi - Irak&#8217; ABD basınında da geniş yer buldu. New York Times, filmin Amerikan karşıtlığını güçlendirdiğini ileri sürerek, Süleymaniye olayından sonra ABD askerlerine Türkiye&#8217;de özel bir tepki duyulduğunu yazdı.

New York Times&#8217;ta yer alan bir haberde, &#8220;Amerika Birleşik Devletleri&#8217;ni kötüleyen yeni popüler kültürün son örneği&#8221; olarak nitelenen &#8216;Kurtlar Vadisi - Irak&#8217; adlı filmin, Amerikan karşıtlığını güçlendirdiği ileri sürüldü.

&#8216;Kurtlar Vadisi - Irak&#8217;ın, Türkiye dışında ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda, Danimarka, Rusya, Mısır, Suriye ve Avustralya gibi ülkelerde de gösterileceğini belirten New York Times haberinde, Türklerin Süleymaniye olayından dolayı ABD askerlerine özel bir tepki duydukları vurgulanıyor.

Olayın, Türklerin ulusal gururuna dokunduğu ve Türk-Amerikan ilişkilerini zedelediği söylenen haberde, Türklerin çocuklarını zorunlu askerlik hizmetine memnuniyetle gönderdikleri ve bu hizmeti idealleştirdikleri belirtiliyor.

Haberde, filmde ABD askerlerinin bir düğünü basarak pek çok masum insanı öldürmesine ve sağ kalanları da Ebu Garib Cezaevi&#8217;ne göndermesine yer veriliyor.

Haberde ayrıca, filmi beğenen izleyicilerin, filmin Amerika Birleşik Devletleri&#8217;nde nasıl karşılanacağını konusunda endişe hissetmedikleri yorumu yapılıyor.

New York Times son olarak, filmin, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki bir savaşı konu alan &#8216;Metal Fırtına&#8217; adlı romanın ertesinde gösterime girmiş olmasına dikkat çekiyor



alıntı
 

troublesome

Üye
Aman çok korktum AMARİGA ne diyecek bu konuda..
Amerkanın film tarihi zaten amerika&#39;yı,amerikan askerlerinin yüceltilmesiyle dolu...
gücenmezler umarım..Akaşama oturmaya çağıralım bari..çay içer barışırız (satiye hanımlar da gelirmi ki??)
 

nuisance

Üye
canlı bomba sahnesi
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Her kesimin Kurtlar Vadisi yorumu

Kurtlar Vadisi Irak filmi, sinemalarda beklenenden öte bir ilgi gördü. Filmi izleyen farklı kesimlerin tepkileri de çok farklı açılardan geldi. Sosyologdan siyasetçiye filme yaklaşım...
05 Şubat 2006 08:14

<div align="center"></div>

"Kurtlar Vadisi Irak" filminin gördüğü yoğun ilgiyi sinema sevgisi ya da kahramanlarının televizyon dizisinden gelen hayran kitlesiyle açıklamak mümkün mü? Bu konudaki değerlendirmeler şöyle:

Polat yeni bir model
Prof. Dr. Nilüfer Narlı (sosyolog): Filmde çuval olayının yarattığı milli gururdaki yaralanmaları görüyoruz. Polat Alemdar yeni bir model oluşturuyor. Yani kendini feda eden bir kahraman modeli.
Süleymaniye&#39;de yaşanan olaylardan sonra birçok insanda anti Amerikan duyguları giderek güçlendi. Vatandaşlar, filmdeki çuval sahnesiyle incinen milli gurunun ekranda bir yansımasını görüyor. Aslında incinen gurunun intikamı alınıyor.
Burada iki hipotez var. Biri bunu insanlar ekranda görerek rehabilite oluyorlar. Diğeri ise anti Amerikan duygularının yeniden yaşanarak daha güçlenmesi. Bu iki hipotezi ortaya koyabiliriz. Bunlardan hangisi gerçekleşecek, önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Bu film gerçekten bir araştırma konusu.

Süleymaniye için açıklama yapılmadı
Mehmet Ali Bayar (eski Washington Büyükelçiliği Müsteşarı): İlginin temel kaynağı Kurtlar Vadisi&#39;nin çok popüler bir televizyon dizisi olması. Çok iyi bir pazarlama tekniği kullandılar. Türk halkının Süleymaniye olaylarında onuru incindi. Ama onu tamir edecek doyurucu hiçbir açıklama yapılmadı. Tabii o zaman popüler kültür bundan besleniyor. Bütün dünyada bu böyledir. Anti Amerikancılık ya da yanlılığı gibi parametrelere indirgemek istemiyorum.

Derinden düşünmeli
Prof. Dr. Ünsal Oskay (İletişim bilimci): Kuzey Irak&#39;taki bazı askerlerimizin, nedeni ne olursa olsun geçici bir süre başlarına çuval geçirildi. Bu iki ülke arasında zaten belli bir dönemden beri yaşanan gerginliği artırdı. Bu olaya dayanan bir tepki olarak ilginin artışında rol oynuyorsa, biraz daha derinden düşünmekte yarar var.

Sinemada hınç alma

Yalım Eralp (Emekli Büyükelçi): Çuval olayından Türk halkı çok etkilendi. Sanal âlemde de olsa bir intikam duygusu hissediliyor. Sanal âlemde olduğu için hakikisiyle farklı bir durum yaratır. Bir noktada sinemada hınç alma diyebiliriz.

Emekli generaller:

&#39;Müttefik bildikleri için karşılık vermediler&#39;

BARKIN ŞIK Ankara
TÜRK Silahlı Kuvvetleri&#39;nin eski komutanlarına Kurtlar Vadisi&#39;nden iki sahneyi sorduk: "Türk subayı intihar eder mi?" ve "Çuval geçirilen askerler, Genelkurmay emriyle mi teslim oldu?" Komutanlar farklı görüşleri savundular.
Emekli Orgeneral Kemal Yavuz:
İrade sahibi bir insan intihar etmez. Ancak, bir subay, kendisine verilen bir görevi, ihmal veya yanlış karar alma nedeniyle yerine getiremez ve bundan dolayı ülkenin, Türk Silahlı Kuvvetleri&#39;nin veya silah arkadaşlarının onuruna &#39;halel&#39; gelirse intihar edebilir. Hatta intihar etmesi gerekir. Teslim olma işlemi mutlaka Genelkurmay Başkanlığı&#39;nın emri ile olmuştur. Ancak, oradaki personel başlarına çuval geçirileceğini bilseydi, kesinlikle silahlarını bırakarak teslim olmazdı.
Emekli Orgeneral Edip Başer:
Türk subayı da bir insandır. Dolayısıyla o da buhran geçirebilir ve intihara kadar sürüklenebilir. Olan olay öyle bir olaydır ki, birçok insan intihar etmeden geçiştirebilir. Bazıları da intihar eder. Süleymaniye&#39;deki ofisle Genelkurmay Başkanlığı arasında direkt bir iletişim hattı bulunup bulunmadığını bilmiyoruz. Her ikisi de yanlış olabilir.
Emekli Korgeneral Köksal Karabay:
Türk subayı intihar etmez. İstisnalar çıkabilir. Oradaki çocukların intihar etmesi için vatana ihanet etmesi gerekirdi. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Teslim konusunda kimseyle görüşülmemiştir. O çocuklar kahramandır. Ancak, oradaki ofisle Genelkurmay arasında elbette irtibat kurulabilir. O çocuklar asla korkak falan değildir.
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon:
Türk subayı şerefi ve onuru için gerekirse intihar eder. Süleymaniye baskını kamuoyuna fevkalade yanlış aksettirildi. Düşmanca bir tavır beklemediğiniz kişiler sizi evinizde silahsız teslim alıyor. Burada bir savunma zafiyeti içinde değiller. Müttefik biliyorlar. Düşmanca bir tavır beklense ona karşı teyakkuz içinde olursunuz.

Amerikan aleyhtarlığı bu filmle ateşlendi
LONDRA AA
İNGİLTERE&#39;de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesi, "Kurtlar Vadisi Irak" adlı filmin, Türkiye&#39;deki Amerikan aleyhtarlığını ateşlediğini öne sürdü. Filmin en pahalı Türk filmi olduğunu hatırlatan gazete, konusuna da geniş yer verdi. Kurtlar Vadisi Irak filminin galasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&#39;ın eşi Emine Erdoğan&#39;ın da katıldığını duyurdu. Filmin yapımcılarının, senaryonun tamamen hayal ürünü olduğu ve ABD&#39;ye yönelik gerçek suçlamalar içermediği yolunda ısrarlı açıklamalarına rağmen, film boyunca izleyicinin hoşlanabileceği tek bir Amerikalı karakterin görülmediğini yazan Telegraph, filmi izleyen bir Ankaralı seyircinin, "Bugün Amerikalılardan her zamankinden çok nefret ettim" sözleriyle filmin etkisini ortaya koyduğu yorumunda bulundu.

MHP: Çuvalın öcü senaryo ile alınmaz
ÖNDER YILMAZ Ankara
MHP yönetimi, büyük yankı uyandıran "Kurtlar Vadisi Irak" filminden memnun. "Milli duyguları okşuyor" diyen MHP yöneticileri, "Sanal âlemde çuvalın intikamı alındı" görüşüne ise katılmıyor. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, çuval olayının intikamının sanal âlemde alındığına ilişkin değerlendirmeleri kabul etmediğini belirterek, "Çuvalın öcü senaryo ile alınmaz. Nihayetinde sanal âlemde bir senaryo bu. Gerçeğe yakındır ama &#39;Çuvalın intikamı alınıyor&#39; değil" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ise "Milli duyguları okşayan bir film" dediği Kurtlar Vadisi Irak için, "Çuvalın intikamı alınıyor görüşünü bende uyandırmadı" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır da, "Filmi olumlu buluyorum, ama nihayetinde sinema sanatı. Önemli bir misyon yüklemek doğru değil" dedi.

Yeniçağ: Türklerin gazı alınmış olacak
İSTANBUL Milliyet
BATI basınına göre, "Kurtlar Vadisi Irak" filmi ABD karşıtı. Ancak milliyetçi çizgide yayın yapan Yeniçağ gazetesi bunun tam tersini savunuyor. Onlara göre film, Amerika&#39;ya yönelik nefreti kırmak için yapıldı. Yeniçağ&#39;ın "Türk halkının ABD&#39;ye duyduğu nefreti kırmak için başlatılan harekât Avrupa&#39;ya da sıçradı" başlığıyla yayımladığı değerlendirmede şunlar kaydedildi: "Türk halkının ABD&#39;ye duyduğu nefreti kırmak için başlatılan harekât Avrupa&#39;ya da sıçradı. Film aracılığıyla sanal âlemde &#39;Çuvalın intikamı alındı&#39; hissini vermeye çalışarak nefreti kırmayı planlayan ABD ve yerli işbirlikçileri, filmi, Türklerin ağırlıklı olarak yaşadığı 7 Avrupa ülkesinde (Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Danimarka, İsviçre) aynı anda vizyona sokarak gurbetçilerimizin de gazını alacak."

ABD Büyükelçisi Wilson&#39;dan &#39;No&#39;
Kanal D&#39;deki "Kurtlar Vadisi" dizisinin ABD&#39;yle ilgili yeni bölümlerine Türk kamuoyunun büyük ilgi gösterdiğini belirten ABD&#39;nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "Ben de gazetelerden takip ediyorum. Nasıl bir şey olacağını merak ediyorum" demişti. Wilson, bir başka röportajda ise "Kurtlar Vadisi Irak"ın ülkesini rahatsız edip etmediği sorusu üzerine, "Aslında bunlarla ilgili duygularımızı rahatsızlık diye nitelendirmek doğru değil. Ancak sürekli bunlarla ilgili haberler okumak da hoş değil. Sonuçta bu eğlence sektörü, olup biteni tamamen aynı şekilde yansıtması gerekmiyor" diye konuşmuştu. Ancak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal&#39;ı ziyaretinin ardından "filmi izleyip izlemeyeceği" sorusu yöneltilen Wilson, bu kez sadece "No" (hayır) yanıtını verdi.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Buluşmadan sonra gidecez inşallah bakalım nasıl olmuş..
 
cepix

cepix

Üye
Dün ben sinemeya gittim salonda inanırmısınız 7&#39;den 70&#39;e herkez vardı yaw

İnanmıyorum İlk defa böyle bişi gördüm
 
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(van_hoijdonk &#064; Feb 5 2006, 10&#58;51 AM) [post=272060]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Buluşmadan sonra gidecez inşallah bakalım nasıl olmuş..
[/b][/quote]

İyi de bilet aldınız mı ki? Gişedekiler de sizi bekliyorlardır yani Ahmetler gelse de elimizdeki kalan biletleri satsak diye
Yaw kapalı gişe oynuyor tüm sinemalarda biletler karaborsa benden söylemesi ama yine de siz şansınızı bi deneyin bakalım
 

troublesome

Üye
SÜÜÜPEEEEERRR bi Film...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Yaw bilet var ama 1 seans sonrasına bizde o kadar geç kalamayacağımızdan gitmedik..
 

ardaca

Üye
biz de bugün gittik akşam 21.30 a kadar doluydu. rezervasyon yapıp gelemeyenler olursa son yarım saatte satıyorlardı. 15.30 da girebildik filme. hem de 3 kişi yanyana bulduk. baya şanslıymışız vallaa. bu gidişle gorayı da geçecek hakkaten.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt