Kürtaj Anı.

Sponsorlu Bağlantılar

doctorrr

doctorrr

Üye
oh be gitti mi şimdi :) konunun kapatılmasını şiddetle rica ediyorum...

Enes

Enes

Üye
oh be gitti mi şimdi :) konunun kapatılmasını şiddetle rica ediyorum...

zaten böyle bi konu yine siyasete kaymış ve kapanmıştı bu kısır döngü sürecek böyle kendini düzgün anlatmayı bilmeyip de saçmalayanlar yüzünden..

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
konuyu hemen dine ve siyasete bağlıyorsunuz. sonra konu kapatılıyor :hmmm

M. tAHA

M. tAHA

Üye
Yoksulluk korkusu ile evlâtlarınızı öldürmeyin! Onları ve sizleri sadece Biz rızıklandırırız. Muhakkak ki onların öldürülmesi, (kasıtla işlenen) büyük suç oldu.

- İsra Suresi 31. Ayet

son olarak paylaşıyım dedim...

• Beğen
Tepkiler: -efşan ve doctorrr
pentagram_34

pentagram_34

Üye
Din ve siyasetin olmadığı konuda bakmak lazım. Şu andaki forumda ki herkez Müslüman mı?
Hiç Hristiyan,Musevi vs yok mu?
Onlar da bastıra bastıra bizim dinimizde böyle deseler hoşunuza gider mi?

M. tAHA

M. tAHA

Üye
bişey daha söyleyim "kaza ve kadere iman" imanın şartlarındandır.
bu olaylar tecavüz kaza ve kaderdir. o insanın sınavı bununla yapılır. eğer Allaha gerekn cevabı vermez ıse anne zaten sınavdan kalmıstır. anlatabildim inşalah.

gökçen ve yunus emre abilerim yanlısım varsa düzeltin...

• Beğen
Enes

Enes

Üye
Din ve siyasetin olmadığı konuda bakmak lazım. Şu andaki forumda ki herkez Müslüman mı?
Hiç Hristiyan,Musevi vs yok mu?
Onlar da bastıra bastıra bizim dinimizde böyle deseler hoşunuza gider mi?
sanırım ben yanlış anlaşılmış oluyorum bu durumda. zaten onların düşüncelerini ezmek ya da onlara bunu kabul ettirmek gibi bir niyetim yok ki benim..

M. tAHA

M. tAHA

Üye
bu hayatta tek gerçek hak dinidir. biz ona göre acıklamada bulunuruz.ama ınanmayanlar ıse kendı çabaları ıle acıklamada bulunur bu dogaldır. fakat bilmeyeni bilgilendirmek yine bizim görevimizdir. sen uyarırsın o anlar anlamaz ayrı konudur. saygılar...

Enes

Enes

Üye
bu olaylar tecavüz kaza ve kaderdir. o insanın sınavı bununla yapılır. eğer Allaha gerekn cevabı vermez ıse anne zaten sınavdan kalmıstır. anlatabildim inşalah.

belki düşüncelerin doğru ama yangını körüklüyorsun şu an :)

M. tAHA

M. tAHA

Üye
yok üstekı acıklamaa ıle ne demek ıstedıgımı ssoyledım bir üstte seın mesajın

- - - Eklendi - - -

bu arada kımseye dınsız falan demedım yanlıs anlasılmasın

• Beğen
Tepkiler: Enes
Mert

Mert

Üye
Kürtajla öldürülen bebek gibi bir şey söz konusu değildir, kendisi yumurtadır. Her sabah kahvaltısında sıcacık yumurtalarınızı löp löp götürürken bu dramatik fikirleri neden aklınıza getirmiyorsunuz acaba?
Sözüm meclisten dışarı

doctorrr

doctorrr

Üye
Kürtajla öldürülen bebek gibi bir şey söz konusu değildir, kendisi yumurtadır. Her sabah kahvaltısında sıcacık yumurtalarınızı löp löp götürürken bu dramatik fikirleri neden aklınıza getirmiyorsunuz acaba?
Sözüm meclisten dışarı
kürtaj ın manası kazımaktır ve cenin in uzuvlarının tek tek koparılması suretiyle (parçalanmasıyla) gerçekleştirilir...

• Beğen
Tepkiler: M. tAHA
Enes

Enes

Üye
Sözüm meclisten dışarı

sanırım biraz da araştırman gerekiyor..

• Beğen
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Sözüm meclisten dışarı

sen yumurtanı civciv içindeyken mi pişirip yiyosun? :ehe

• Beğen
Tepkiler: doctorrr ve N1C<-lazımdeğil
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Hemen siyaset karısmıs konuya vatan satmaya kadar gidilmis :zzz:
Şu ne kıl bi iktidarmıs allah bir dese muhalifler degil diycek.Belki de destekleseler bile sırf siyasi görüsleri için karsı çıkıyolar bu konuya.
Genel anlamda bakın, o bir can ne olursa olsun bir can,dogmamıs olması ne degistirir.Bizim insanımızın saçma yasayısının suçunu bir bebecik mi çeksin? Herkes uçkuruna sahip çıksın o zaman ! Onla bunla yat bebek olunca aldır hazır degiliz.Yapma yaa.
O müthis hediyeyi yıllarca bekleyip bulamayanlar var dogur da evlatlık ver bari.Tecavüz eden de ugrayan da yasantısına dikkat etsin.
Kürtaj aldırma durumlarının çogu ; barda çek alkolü dibine kadar sonra yat,1-2 hafta sonra bulantı falan hop hamilesin hemen aldır.Sanki bilmiyoruz.
Karsı çıkanlarında böyle bi istegi yada yasantısı mı var?
Varsa da git prezervatif al be kamil çok mu zor geçen indirimdeydi carrefourda.

• Beğen
Tepkiler: doctorrr ve M. tAHA
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

İslam ana karnında teşekkül etmiş bir çocuğu düşürmeyi haram kılmıştır. Özellikle ana karnında çocuğun organları şekillenmiş ruh üflenmiş çocuğun düşürülmesi cinayetle eş değer teşkil eder. İsra süresi 31. ayette; ''Evlatlarınızı fakirlik korkusu ile öldürmeyiniz. Onları da, sizi de, biz rızıklandırırız. Onları öldürmek büyük suçtur.''

Allah Resul'u kadınlardan bey'at aldığında Mümtehine suresi 12.ayette Allah Resulune; ''Ey peygamber! Mümin kadınlar; Allah'a eş koşmamaları, hırsızlık yapmamaları, zina etmemeleri, evlatlarını öldürmemeleri, elleri ile ayakları arasında iftira düzüp getirmemelerini, iyilik kaşısın da sana asi olmamaları hususunda biatlaşmaya geldiklerinde, biatlerini kabul et. Onlar için Allah'a yalvar. Şüphesiz ki, Allah çok bağışlayıcıdır.

İmam Gazali, çocuk düşürmenin caiz olmadığını, büyük günahlardan olduğunu açıklarken de, azlin de çocuk düşürme gibi olduğunu söyleyenlere de şu cevabı vermektedir.''Çocuk düşürme doğum kontrolu gibi değildir. Çocuk düşürme, meydana gelen bir varlığa karşı işlenen bir cinayet gibidir. Bu varlığında bir çok mertebeleri vardır. Bu mertebelerin 1.erkek menisinin kadın rahmine girmesi, kadının menisi ile karışması ve canlanmaya hazır olmasıdır ki, bunu bozmak ve canlanmasının önüne geçmek, cinayettir.

Bu su damlası nutfe, sonra kan pıhtısı, et parcası haline dönüşürse onu düşürmek daha büyük cinayettir. Şayet, ruh üflenir organlar belirlenirse cinayet daha da artar. ''Şayet çocuk ana rahmindwn diri olark düşer ve sonra ölürse, bu cinayetin en büyük şekli olur.(İhya2/64) İslam hukukuna göre, hamile kadını korkutmak süreti ile düşük yapmasına neden olan kişi haps edilir. (FETAVA-İ Abdurrahim1/106)

Doğum kontrolu (Azil) Peygamberimize bir adam gelerek; ''Ben azil yapıyorum (dışarı boşalıyorum) çocuk yapmak istemiyoruz, bir mahsuru var mı dır?'' Diye sordu. Allah Resulu; ''İstersen Azil' yap, fakat bu Allah'ın taktirine mani olmaz'' dedi. Adam bir zaman sonra yine gelerek; ''Ya Allah Resulu sana dediğim hanımım çocuğa kaldı'' deyice, Efendimizde''Ben Allah'ın kulu ve peygamberiyim'' dedi.

• Beğen
Tepkiler: doctorrr ve M. tAHA
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Hemen siyaset karısmıs konuya vatan satmaya kadar gidilmis :zzz:
Şu ne kıl bi iktidarmıs allah bir dese muhalifler degil diycek.Belki de destekleseler bile sırf siyasi görüsleri için karsı çıkıyolar bu konuya.
Genel anlamda bakın, o bir can ne olursa olsun bir can,dogmamıs olması ne degistirir.Bizim insanımızın saçma yasayısının suçunu bir bebecik mi çeksin? Herkes uçkuruna sahip çıksın o zaman ! Onla bunla yat bebek olunca aldır hazır degiliz.Yapma yaa.
O müthis hediyeyi yıllarca bekleyip bulamayanlar var dogur da evlatlık ver bari.Tecavüz eden de ugrayan da yasantısına dikkat etsin.
Kürtaj aldırma durumlarının çogu ; barda çek alkolü dibine kadar sonra yat,1-2 hafta sonra bulantı falan hop hamilesin hemen aldır.Sanki bilmiyoruz.
Karsı çıkanlarında böyle bi istegi yada yasantısı mı var?
Varsa da git prezervatif al be kamil çok mu zor geçen indirimdeydi carrefourda.

maalesef öyle kardeşim itiraz et eleştir ama konuyu siyasete getirmenin ne anlamı var hem yasak hemde konunun kilitlenmesine sebep olunuyor

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
[ENGİN];4768793' Alıntı:

maalesef öyle kardeşim itiraz et eleştir ama konuyu siyasete getirmenin ne anlamı var hem yasak hemde konunun kilitlenmesine sebep olunuyor
Abi uymadık zaten... :)

Üst Alt