aleranol
Üye
Kardeşim bende Sennheiser 450 liralık adını bilmediğim bir kafa bantlı modelini kullanıyorum.Teknoloji mağazasına gidene kadar hep başka modeller düşünmüş araştırmıştım fakat olay çok farklı.Her kulaklığın kendine göre artıları var.Ben bas gitar çaldığım için şarkılardaki bass rifflerini duymak istiyordum.Meğerki o internette aşırı övülen kulaklıklar'ın bası Fhilips kadar iyi değilmiş.Mesela benim kulaklığında yalıtımı berbat.Yüksek ses müzik dinlemeyi sevmeme rağmen ev dışında bırak son sesi ses'i sadece 3-4 kademe yükseklikte açabiliyorum.,
Ayrıca insanlar kötü bakar gibi yorumlara aldanma kafa bantlı kulaklığı bir kez kullandım bundan sonra kulakiçi hayatta kullanmam.Yolda giderken kafamı sallıyorum zıplıyorum hopluyorum kulaklık yerinden kıpırdamıyor.Kulakiçi kulaklık kullandığım zamanlarda kafamı sağa sola çevirmezdim kulaklık düşecek diye.Ayrıca kulak içi kulaklıklardan daha şıklar ve herkesten ayrı olduğunu vurguluyor topluma.İnsanların aval aval acaba PC kulaklığı mı takıo bu adam der gibi bakmalarıda entresan ve çok eğlenceli oluyor.
Kısacası burada şumu bumu demen pek fayda sağlamaz.Gideceksin bir teknoloji mağazasına deneyeceksin kulaklıkları tek tek.Çoğu mağaza kulaklığı kendi telefonuna takıp kendi şarkılarında test etmene de izin veriyor.İnternette iyi mi kötümü olayına değil sadece 1 şeye bakman lazım.Ses yalıtımı nasıl...Çünkü teknoloji mağazalarında gürültü olduğundan her kulaklığın yalıtımı iyi gözüküyor ve benim gibi hatalara düşebiliyor insan.
Birde kulaklık gereksiz diyenler ; bende eskiden öyle düşünüyordum.Taki düzgün bir kulaklığı düzgün müzik türünde deneyene kadar.Gidip günümüz pop müziği dinliyorsan kulaklığın hatta müzikçaların etkisi çok küçük.Fakat benim gibi bass gitar aşığıysanız ve o sesi kulaklıkla duyabilmek istiyor, blues, rock ve bazen metal dinliyorsanız kulaklığın etkisi gerçekten en az müzik çalar kadar fazla.Çoğu insan iphone kulaklığını iyi zannediyor ama şuanki kulaklığımdan sonra tekrar test etmeye kalkınca sadece kuru gürültü çıkardığını anladım.
Bu arada Sennheiser kulaklıkları iyidir.Monster'in özellikle Beats By Dr. Dre modelleri markadan dolayı çok para alabiliyor.Sennheiser'in Adidas ile birlikte çalıştığı modeller var onlara da bakabilirsin çok hoşlar ama dediğim gibi kesinlikle idip denemelisin.
Valla arkadaşım çok güzel anlatmışsın. Zaten bende bas aşığıyım. Yazın bas gitar alıcam ve bu yazın tamamını bas gitar çalmaya adayacağım. Ben bas için beats düşünüyordum ama. Peki senin kulaklığın ne mağazaya gittiğimde ilk deneyeceğim o olacak. Ben bluesi pek dinlemem ama severim. Ben daha çok rock, hard rock, endüstriyel ve metal dinlerim senin kulaklığın uyum sağlarmı? Kafa bantlı dediğin sanırsam kafanın arkasından olanlar değil de üstten olan öyle değilmi? Ha bide şunu sorayım blues olarak hangi grup şarkıcı vs. Dinliyorsun birde onları denemek istiyorum.
ben sana şöyle söyleyeyim sadece kulakla bas çalabileceğime inanıyorum şöyle ki rammstein ın seemanını dinleyince bas ve gitarı çok iyi anladım. Hatta rammstein daki basın yerini bulmakta çok fazla zorlanmıyorum. Basın benim kulağımı oluşturduğunu 2 ay önce gitar almak istediğimde fark ettim. Dediğin şarkıcıların tamamını dinleyeceğim. Ayriyetten hangi ildesin? Bas gitarının markası modeli ve amfini söylermisin? Sanırım oldukça zevklisin bu konularda. Şunu da merak ediyorum amfin combo filanmi? Değilse kulaklık bağlayıpda mı çalıyorsun?
Bas gitar çalmak yetenek istiyor tabi ama diğer enstrumanlara göre özellikle bana karşı daha nankör.Parmaklarım biraz kısa ve az açılıyordu bu yüzden günde en az 2 saat çalışmama rağmen parmaklarım 1,5 ayda tam açılmamıştı.Birde başlangıçta öyle böyle değil aşırı sıkıcı egzersizler verecekler sana sıkıcı gelebilir ama parçadan çok onların üzerine çalış.Onları halledersen -tabi notalarda çok önemli- gerisi kolay.