Kulaklık Alacağım Yardım Edermisiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim bende Sennheiser 450 liralık adını bilmediğim bir kafa bantlı modelini kullanıyorum.Teknoloji mağazasına gidene kadar hep başka modeller düşünmüş araştırmıştım fakat olay çok farklı.Her kulaklığın kendine göre artıları var.Ben bas gitar çaldığım için şarkılardaki bass rifflerini duymak istiyordum.Meğerki o internette aşırı övülen kulaklıklar'ın bası Fhilips kadar iyi değilmiş.Mesela benim kulaklığında yalıtımı berbat.Yüksek ses müzik dinlemeyi sevmeme rağmen ev dışında bırak son sesi ses'i sadece 3-4 kademe yükseklikte açabiliyorum.,

Ayrıca insanlar kötü bakar gibi yorumlara aldanma kafa bantlı kulaklığı bir kez kullandım bundan sonra kulakiçi hayatta kullanmam.Yolda giderken kafamı sallıyorum zıplıyorum hopluyorum kulaklık yerinden kıpırdamıyor.Kulakiçi kulaklık kullandığım zamanlarda kafamı sağa sola çevirmezdim kulaklık düşecek diye.Ayrıca kulak içi kulaklıklardan daha şıklar ve herkesten ayrı olduğunu vurguluyor topluma.İnsanların aval aval acaba PC kulaklığı mı takıo bu adam der gibi bakmalarıda entresan ve çok eğlenceli oluyor.

Kısacası burada şumu bumu demen pek fayda sağlamaz.Gideceksin bir teknoloji mağazasına deneyeceksin kulaklıkları tek tek.Çoğu mağaza kulaklığı kendi telefonuna takıp kendi şarkılarında test etmene de izin veriyor.İnternette iyi mi kötümü olayına değil sadece 1 şeye bakman lazım.Ses yalıtımı nasıl...Çünkü teknoloji mağazalarında gürültü olduğundan her kulaklığın yalıtımı iyi gözüküyor ve benim gibi hatalara düşebiliyor insan.

Birde kulaklık gereksiz diyenler ; bende eskiden öyle düşünüyordum.Taki düzgün bir kulaklığı düzgün müzik türünde deneyene kadar.Gidip günümüz pop müziği dinliyorsan kulaklığın hatta müzikçaların etkisi çok küçük.Fakat benim gibi bass gitar aşığıysanız ve o sesi kulaklıkla duyabilmek istiyor, blues, rock ve bazen metal dinliyorsanız kulaklığın etkisi gerçekten en az müzik çalar kadar fazla.Çoğu insan iphone kulaklığını iyi zannediyor ama şuanki kulaklığımdan sonra tekrar test etmeye kalkınca sadece kuru gürültü çıkardığını anladım.

Bu arada Sennheiser kulaklıkları iyidir.Monster'in özellikle Beats By Dr. Dre modelleri markadan dolayı çok para alabiliyor.Sennheiser'in Adidas ile birlikte çalıştığı modeller var onlara da bakabilirsin çok hoşlar ama dediğim gibi kesinlikle idip denemelisin.

Valla arkadaşım çok güzel anlatmışsın. Zaten bende bas aşığıyım. Yazın bas gitar alıcam ve bu yazın tamamını bas gitar çalmaya adayacağım. Ben bas için beats düşünüyordum ama. Peki senin kulaklığın ne mağazaya gittiğimde ilk deneyeceğim o olacak. Ben bluesi pek dinlemem ama severim. Ben daha çok rock, hard rock, endüstriyel ve metal dinlerim senin kulaklığın uyum sağlarmı? Kafa bantlı dediğin sanırsam kafanın arkasından olanlar değil de üstten olan öyle değilmi? Ha bide şunu sorayım blues olarak hangi grup şarkıcı vs. Dinliyorsun birde onları denemek istiyorum.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

Valla arkadaşım çok güzel anlatmışsın. Zaten bende bas aşığıyım. Yazın bas gitar alıcam ve bu yazın tamamını bas gitar çalmaya adayacağım. Ben bas için beats düşünüyordum ama. Peki senin kulaklığın ne mağazaya gittiğimde ilk deneyeceğim o olacak. Ben bluesi pek dinlemem ama severim. Ben daha çok rock, hard rock, endüstriyel ve metal dinlerim senin kulaklığın uyum sağlarmı? Kafa bantlı dediğin sanırsam kafanın arkasından olanlar değil de üstten olan öyle değilmi? Ha bide şunu sorayım blues olarak hangi grup şarkıcı vs. Dinliyorsun birde onları denemek istiyorum.

Bende bundan var hem kablosuz rahatlığı mükemmel ve bas sesleride.Kafa bantlı olayı aynen senin dediğin ve örneklerde gösterdiğin tarz olanlara deniliyor.Marcus Miller dinlemelisin müzik kulağını aşırı geliştirir.Ben başlarda pek beğenmemiştim tarzını fakat bir süre sonra hoşuna gitmeye başlıyor.Şimdi onun basit parçalarını çalmaya çalışıyorum eğitim açısındanda çok önemli bir kişi bas gitarın ilahı diyebiliriz onun için.Ayrıca Queen'in ve Red Hot Chili Peppers'ın bas gitaristleri çok sağlamdır ve parçaları insanı kendinden alır.Another one bites the dust, The Adventures Of Raindance Maggie, Can't stop, higher ground, look around, Snow (Hey Oh), otherside'nin, Marcus Miller ve Iron Madien'in bütün şarkılarının bass riffleri mükemmeldir.Dinlemeye doyamadığım, bir an önce bir iş çıksada sokağa çıksam müzik dinlesem dedirten şarkılar bunlar.Bol bol dinle bir süre sonra iron madien parçaları dışınca pek duyulmayan bas gitar sesini metal müzik'te de az da olsa duymaya başlayacaksın.İşte o zaman diğer müzik dinleyen insanlardan farkın olacak.Onlar gibi sadece elektro bateri vokali değil hepsini tek tek algılayacak ve dinlediğin müzikten şuankinin 10 katı zevk alacaksın temenni ediyorum.

Müzik dinlemeye başlayan bir insan ilk başta vokaliste bakar onu beğenirse müzik iyi beğenmezse kötüdür.Daha sonra elektro gitarı duymaya başlar ardından bateri ve en sonunda bas gitarı duyar ve gerçekten müzik dinlemeye başlar.Ülkemizde müziğin kötü durumda olmasının en büyük etkisi de vokalistlerin enstrumanlardan daha etkin rol oynamasıdır.Vokalist müziğin sesini bastırınca o parçanın melodik bir şiirden pek farkı kalmıyor.

Bas gitaristlerin karakterlerine de hastayımdır ben.Elektro gitaristler, vokaller ön planda egolarını tatmin ederken bas gitaristler arka planda gerçek müziği yapar, grubu kulakları gelişmemiş insanlara farkettirmeden yüceltir ya da batırır.Elektro'nun bir hatası bassist yada baterist tarafından kapatılabilirken bas gitarın en küçük bir hatası bile bütün şarkıyı batırmaya yeter.Başlamadan önce bunları anlamak gerekiyor.Kimse sana çok başarılısın demeyecek çünkü -özellikle Türkiyede- bas gitarı tanımayacak senin çıkardığın sesleri o şarkıda daha önce hiç duymamış olacaklar.Sağlam bir karakter ve alçakgönüllülük istiyor bas gitar.Grubun temelleri senin elinde ama en az övgüyü alan insansın hatta bazıları bas gitarı gereksiz olarak görecek ve seni küçümseyecek.4-5 telli olduğundan basit bir enstrüman olarak algılayacak, diğerleri gibi ezbere değil gerçek yeteneğe bağlı bir enstrüman olduğunu anlayamacaklar.Hatta bazılar bas gitarsız müzikler daha güzel olacak diye saçmalayacaklar...Bunlara kendini hazırlamalısın.Ben pek bilmeden başladım az daha baskılara dayanamayıp bırakacaktım.Neyseki karakterimle uyuşan enstrümanmış bas gitar...

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Bende bundan var hem kablosuz rahatlığı mükemmel ve bas sesleride.Kafa bantlı olayı aynen senin dediğin ve örneklerde gösterdiğin tarz olanlara deniliyor.Marcus Miller dinlemelisin müzik kulağını aşırı geliştirir.Ben başlarda pek beğenmemiştim tarzını fakat bir süre sonra hoşuna gitmeye başlıyor.Şimdi onun basit parçalarını çalmaya çalışıyorum eğitim açısındanda çok önemli bir kişi bas gitarın ilahı diyebiliriz onun için.Ayrıca Queen'in ve Red Hot Chili Peppers'ın bas gitaristleri çok sağlamdır ve parçaları insanı kendinden alır.Another one bites the dust, The Adventures Of Raindance Maggie, Can't stop, higher ground, look around, Snow (Hey Oh), otherside'nin, Marcus Miller ve Iron Madien'in bütün şarkılarının bass riffleri mükemmeldir.Dinlemeye doyamadığım, bir an önce bir iş çıksada sokağa çıksam müzik dinlesem dedirten şarkılar bunlar.Bol bol dinle bir süre sonra iron madien parçaları dışınca pek duyulmayan bas gitar sesini metal müzik'te de az da olsa duymaya başlayacaksın.İşte o zaman diğer müzik dinleyen insanlardan farkın olacak.Onlar gibi sadece elektro bateri vokali değil hepsini tek tek algılayacak ve dinlediğin müzikten şuankinin 10 katı zevk alacaksın temenni ediyorum.

Müzik dinlemeye başlayan bir insan ilk başta vokaliste bakar onu beğenirse müzik iyi beğenmezse kötüdür.Daha sonra elektro gitarı duymaya başlar ardından bateri ve en sonunda bas gitarı duyar ve gerçekten müzik dinlemeye başlar.Ülkemizde müziğin kötü durumda olmasının en büyük etkisi de vokalistlerin enstrumanlardan daha etkin rol oynamasıdır.Vokalist müziğin sesini bastırınca o parçanın melodik bir şiirden pek farkı kalmıyor.

Bas gitaristlerin karakterlerine de hastayımdır ben.Elektro gitaristler, vokaller ön planda egolarını tatmin ederken bas gitaristler arka planda gerçek müziği yapar, grubu kulakları gelişmemiş insanlara farkettirmeden yüceltir ya da batırır.Elektro'nun bir hatası bassist yada baterist tarafından kapatılabilirken bas gitarın en küçük bir hatası bile bütün şarkıyı batırmaya yeter.Başlamadan önce bunları anlamak gerekiyor.Kimse sana çok başarılısın demeyecek çünkü -özellikle Türkiyede- bas gitarı tanımayacak senin çıkardığın sesleri o şarkıda daha önce hiç duymamış olacaklar.Sağlam bir karakter ve alçakgönüllülük istiyor bas gitar.Grubun temelleri senin elinde ama en az övgüyü alan insansın hatta bazıları bas gitarı gereksiz olarak görecek ve seni küçümseyecek.4-5 telli olduğundan basit bir enstrüman olarak algılayacak, diğerleri gibi ezbere değil gerçek yeteneğe bağlı bir enstrüman olduğunu anlayamacaklar.Hatta bazılar bas gitarsız müzikler daha güzel olacak diye saçmalayacaklar...Bunlara kendini hazırlamalısın.Ben pek bilmeden başladım az daha baskılara dayanamayıp bırakacaktım.Neyseki karakterimle uyuşan enstrümanmış bas gitar...

bu arada yaşın kaç müzik zevklerimizde sanırı örtüşüyor :) ben sana şöyle söyleyeyim sadece kulakla bas çalabileceğime inanıyorum şöyle ki rammstein ın seemanını dinleyince bas ve gitarı çok iyi anladım. Hatta rammstein daki basın yerini bulmakta çok fazla zorlanmıyorum. Basın benim kulağımı oluşturduğunu 2 ay önce gitar almak istediğimde fark ettim. Dediğin şarkıcıların tamamını dinleyeceğim. Ayriyetten hangi ildesin? Bas gitarının markası modeli ve amfini söylermisin? Sanırım oldukça zevklisin bu konularda. Şunu da merak ediyorum amfin combo filanmi? Değilse kulaklık bağlayıpda mı çalıyorsun?

PriZm

PriZm

Üye
konu Kulaklıktan - Bas Gitar konusuna dönmesin :D

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
valla bas gitar için jer an yanımda taşıyabileceğim bir kulaklık istediğim için biraz değişti :)

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
ap ap

ms93

ms93

Üye
Sennheiser CX200 street II modeli tavsiye ediyorum kullanıyorumda 100-110 gibi fiyatı metaxla 2-5 yıl garanti veriyorlar c150 cx300den daha sağalm bas var kulak içi modelidir ve çızırtı yok denecek kadar az 110db 20.000 frekans kulaklık şiddetle tavsiye edilir

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

bu arada yaşın kaç müzik zevklerimizde sanırı örtüşüyor :) ben sana şöyle söyleyeyim sadece kulakla bas çalabileceğime inanıyorum şöyle ki rammstein ın seemanını dinleyince bas ve gitarı çok iyi anladım. Hatta rammstein daki basın yerini bulmakta çok fazla zorlanmıyorum. Basın benim kulağımı oluşturduğunu 2 ay önce gitar almak istediğimde fark ettim. Dediğin şarkıcıların tamamını dinleyeceğim. Ayriyetten hangi ildesin? Bas gitarının markası modeli ve amfini söylermisin? Sanırım oldukça zevklisin bu konularda. Şunu da merak ediyorum amfin combo filanmi? Değilse kulaklık bağlayıpda mı çalıyorsun?

İstanbulda oturuyorum :( Bas gitar çalmak yetenek istiyor tabi ama diğer enstrumanlara göre özellikle bana karşı daha nankör.Parmaklarım biraz kısa ve az açılıyordu bu yüzden günde en az 2 saat çalışmama rağmen parmaklarım 1,5 ayda tam açılmamıştı.Birde başlangıçta öyle böyle değil aşırı sıkıcı egzersizler verecekler sana sıkıcı gelebilir ama parçadan çok onların üzerine çalış.Onları halledersen -tabi notalarda çok önemli- gerisi kolay.

Başlangıçta aldığım gitarımı ve amfimi kullanıyorum şuan.Yamaha RBX 170 gitar ve Line6 LD 15 amfi kullanıyorum.Temmuzda bir Fender Jazz Bass alacağım inşallah.Başlangıç için en iyi kombinasyon bu diyebilirim.Amfi için zaten yarı ömürlük diyebilirim.Tam anlamda profesyonel olmadan değiştirmek gereksiz bu amfiyi, tabi biraz büyükçene :) Gitarıda başlangıç için çok met etmişlerdi.Özelden devam edebiliriz istersen konun kirlenmesin, bütçeni falan söylersen yardımcı olabilirim.Kulaklık bağlama konusunda kulaklık ne amfinin yüksek sesteki zevkini ne de kalitesini veriyor.Profesyonel 2000 liralık kulaklıkları denedim onlar bile benim orta halli amfinin sesine zar zor yetişiyorlar.

Gitar (İlk resim kahverengi etrafına siyahlı olan) ;

Amfi ;

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım dediklerine baktım da kulak içi bana pek uygun değil arkadaşımdaki kulak içi beatse de pek ısınmadım. İlgin için teşekkür ederim. Peki tam boy güzel bir kulaklık biliyormusun?

---------- Eklendi @ 23:07:33 ---------- Yazıldı @ 23:03:27 ----------

tamam özele geçelim

KO9

KO9

Üye
Öteki konuda da önermiştim burdan da benim Sennheiser Cx200ii ile yaşadığım birinde sürücüden kaynaklı problem diğerinde de benim aşırı kullanımımdan kaynaklı jack girişinin arada temassızlık yapmasından kaynaklı her METANa gidişimde bana sıfır paket yeni bir CX200ii verdiler. Servisleri gerçekten hatayı görünce hiç üstelemeden yenisiyle değiştiriyor. Ki Sennheiserlarım benim bir uzvum gibiler boynumdan hiç düşmez veresiye kadar o para verilirmi derdim bende ucuz yollu bi Sennheisera kaçtım gördüğün gibi ama o jack sıkıntısını yaşadığım gün servise götürken nokia kulaklığımı sadece 5 dkika takabildiğimi de belirteyim. CX 200ii yi kulağına uygun doğru padlerle kullanırsan izolasyonu mükemmel :) İstanbulda yollar başka türlü çekilmez yoksa :))
Uzun lafın kısası beats in servis durumu nasıl bilmem ama bu kulaklıkların birde servis gereksinimleri olacak kullanıma bağlı ve bu işi sennheiserdan iyi yapan başka servis görmedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...