Küçük bir zeka sorusu ???

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Cevabım D,

Şimdi herkes kimin nerede gömülü olduğunu biliyor, iki farklı renkte şapka olduğu da biliniyor ve sadece konuşmanın yasak olduğunu da var sayar isek. D başını sallayıp şapkasını düşürür ve rengini gördükten sonra da %100 emin olarak cevap verme cesaretinde bulunabilir demek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407, Emrgncy ve M@cros

M@cros

M@cros

Üye

Cevabım D,

Şimdi herkes kimin nerede gömülü olduğunu biliyor, iki farklı renkte şapka olduğu da biliniyor ve sadece konuşmanın yasak olduğunu da var sayar isek. D başını sallayıp şapkasını düşürür ve rengini gördükten sonra da %100 emin olarak cevap verme cesaretinde bulunabilir demek istiyorum.
Şapkalar kafaya yapışmış düşmüyor:)

Emrgncy

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi

Cevabım D,

Battı balık yan gider misali yani :D

• Beğen
Tepkiler: GDDR5
Invoke

Invoke

Üye
Düzenleme: yok, yok soru çok mantıklıymış, tamam vazgeçtim cevap c =P

Düzenleme2: Çok basitmiş.

Düzenleme3: Bunun için kahin olmaya gerek yok.

Düzenleme4: C kişisini zeki sanmayın, can havli ile beyni olağandan fazla performans sergiliyor. :ehe

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: levasinay ve Emrgncy
Invoke

Invoke

Üye
C en korkak olanı abi. Napsam ne etsem diye düşünüyor, yusuf yusuftan kafa çalışmaya başlıyor. Sonra bakıyor diyor ki: "lan bu benim arkamdaki herif kafamdakini görüyo, önümdekinin kafasındakini de görüyo, 2si de aynı renk olsaydı. Cevabı bilirdi ama susuyor. Demek ki önümdekinin şapkası ile benim şapkanın rengi farklı." "Vay be!" diyor. "Eureka" (adam yunanmış, diğeri fransız, biri amerikalı en baştaki garibanda temel :ehe) Neyse işte sonra... Anlıyor öndeki ile şapkaların farklı olduğunu diyor. "Cellat diyor adam ol, benim şapka siyah." Nasıl bildim ama diyor. Hepsi hayret ediyor vay be diyor. O.o diyor :D Alkışlıyorlar falan, temel diyor ki "çok basit". Olayı anlatıyor temel. Yunanlının cevabı nasıl bulduğunu anlatıyor. Sonra herkes şaşırıyor, temel'e iltifatlar ediyurlar, sen nasıl bir dehasın, nasıl bir zekasın, nasıl bir ... Yunanlı diyor ki, benim kız kardeşim var. Onu seninle evlendirelim. Fransız diyor ki "Olmaz, benim kız kardeşimle evlendirelim." Amerikalı diyor ki "hayır, olmaz. Benim kızkardeşimle evlen. Hem seni amerikan vatandaşı yaparız."
Fransız diyor ki, "eyfeli gezdiririz, şarap içiririz."
...

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Taha Berkay

Taha Berkay

Üye
C en korkak olanı abi. Napsam ne etsem diye düşünüyor, yusuf yusuftan kafa çalışmaya başlıyor. Sonra bakıyor diyor ki: "lan bu benim arkamdaki herif kafamdakini görüyo, önümdekinin kafasındakini de görüyo, 2si de aynı renk olsaydı. Cevabı bilirdi ama susuyor. Demek ki önümdekinin şapkası ile benim şapkanın rengi farklı." "Vay be!" diyor. "Eureka" (adam yunanmış, diğeri fransız, biri amerikalı en baştaki garibanda temel :ehe) Neyse işte sonra... Anlıyor öndeki ile şapkaların farklı olduğunu diyor. "Cellat diyor adam ol, benim şapka siyah." Nasıl bildim ama diyor. Hepsi hayret ediyor vay be diyor. O.o diyor :D Alkışlıyorlar falan, temel diyor ki "çok basit". Olayı anlatıyor temel. Yunanlının cevabı nasıl bulduğunu anlatıyor. Sonra herkes şaşırıyor, temel'e iltifatlar ediyurlar, sen nasıl bir dehasın, nasıl bir zekasın, nasıl bir ... Yunanlı diyor ki, benim kız kardeşim var. Onu seninle evlendirelim. Fransız diyor ki "Olmaz, benim kız kardeşimle evlendirelim." Amerikalı diyor ki "hayır, olmaz. Benim kızkardeşimle evlen. Hem seni amerikan vatandaşı yaparız."
Fransız diyor ki, "eyfeli gezdiririz, şarap içiririz."
...
:oke::oke::oke:

Legendary.

Legendary.

Üye
Az düşünülse yapılabilir ama üşendim .D

levasinay

levasinay

Üye
aynen hiç zor değil.

alisait07

alisait07

Üye
four men in hats yazınca çıkıyo

mürteza16

mürteza16

Üye
En çok kişiyi D görüyor. 1 dk. sessizlik olduğunda, D düşünüyor, önündeki iki kişinin aynı renkte beyaz veya siyah olduğunu görerek kendi şapkasının kalan diğer renk olduğunu söyleyebilir. Ama D sessiz kalınca C anlıyor ki B ile şapkaları aynı değil ve emin olarak şapkasının siyah olduğunu söylüyor ;)
Google hazretleri :ehe

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Herkes ilk 1 dakika boyunca sessiz kalınca C düşünüyor... En çok kişiyi D görüyor.. Eğer önünde gördüğü B ve C, ikisinin de şapkası aynı renk olsa, kendi şapkasının rengini bilip söylerdi. Yani B ve C ikisi de beyaz olsa, D'nin siyah olacağı kesindi.

D sessiz kaldığına göre demek ki B ve C'nin şapkaları farklı renk. C, B'nin şapkasının beyaz renk olduğunu gördüğü için kendi şapkasının siyah olduğuna emin oluyor ve söylüyor!

Üst Alt