Konulardaki başka site ismi içeren linkler / Biraz acil konu yorumsuz bırakmayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Ozan'ı bekleyelim bakalım kendisi nasıl uygun görürse o şekilde yapalım.
Genel'de yasak olan; resimlerde filigranlı link olması, yada konuya şurdan aldım burdan aldım diyerek link verilmesi ve yönlendirmeler yapılması sakıncalıdır, ama indirme linklerindeki uygulama isminin farklı olması bize birşey kaybettirirmi istişare etmek gerek, ancak forum olarak sürekli alıntı yapan çalan bir siteymiş izlenimi veriyoruz üyelere, ben böyle düşünüyorum.

Uygulamayı indirdikten sonra klasörde (apk mania.com) olarak yönlendirme var ama pekte benim ilgimi çekmedi siteye giresim gelmedi.

Çok büyük linkler değilse paylaşım yapan üyenin bunu indirip eklenti haline getirmesi daha sağlıklı ve verimli olur.

Benim de anlatmak istediğim tamda buydu işte.Bugünkü şikayeti görmüşsündür.Adam apkmania'nın ortağıymış gibi emek hırsızı damgası vurdu bize.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ben buna benzer bir konum vardı olmaz denildi Ozan söyler son sözü bana göre pratik bir yolu olmalu malum bir sitenin arka bahçesi oldu android bölümü

• Beğen
Tepkiler: Dede
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Moderatörü olduğum Android Bölümünde hergün birçok konu açılıyor.Bu konularda genellikle başka sitelerin adı olan linkler paylaşılıyor.Ben çok çok nadiren böyle paylaşımlar yaptım çünkü işyerindeki net upload sitelerindeki hesabıma girmeyi engelliyordu.Bende direk link vererek birkaç konu açtım.

Bazende vakit dar olunca, dosya boyutu büyük olunca o dosyayı hesabıma aktarıyorum ve adını değiştirip paylaşıyorum.Bu tip paylaşımlar forumda yasak mı değil mi bunu bir açığa kavuşturalım.

Buyrun örnek konu örnek link:http://www.maxicep.com/android-inte...etcaster-pro-for-twitter-v7-1-0-a-767900.html

Şikayet sisteminde kurtuluş abinin açık bıraktığı şikayeti inceledim.Üyenin düşüncesi yanlış.Bu işin sahibi apkmania değildir.Alıntı yapmak gibi bir durum söz konusu değildir.Ben apkmania'dan da önce uygulamaları paylaşan başka bir forum biliyorum mesela.Ben paylaştıktan sonra apkmania'ya düşen birçok uygulama var.Bu şikayet bence gereksiz ama site adı içeren linklerin verilmesi bence de iyi birşey değil.

Bir üye burayı aradı buldu.Baktı birsürü uygulama oyun.Dedi ooohh süper bir yer artık burdan çıkmam.(Bu tip çok insan mevcut).İndirdiği dosyalarda hep apkmania.com yada benzeri site adresi olunca "Dur bakayım bu adreste ne var" derse o üye daha zor geri döner bu foruma.Bizler kaynağımızı gizli tutmalıyız diye düşünüyorum.Bir sihirbaz yaptığı numarayı anlatırsa bir daha onu kim gider izlemeye? Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir sizlere danışmak istedim.

Yorumları bekliyorum.

Sonuna kadar katılıyorum paylaşılan dosya isminde diğer forumların hatta site adlarının yazılması üye kaybına neden olacaktır. Modumun da dediği gibi şuan dosyalarımızi indirip kullanan çoğu üyelerimiz hala yeni üye rütbesinde bu tip kişilerin üyelikleri 5 6 yıl eski olsa bile amaçları sadece sitemizden yararlanmaktır ve aradıkları nerdeyse o site ye üye oluyorlar orayı takip ediyorlar kesinlikle yanlış anlaşılmasın böyle üyeleri yadırgamıyorum ama paylaşılan dosya isimlerinde kaynağın adresi belli olursa bizden kaçıp oraya geçmeleri kaçınılmaz olur. Sonuç olarak sitenin kazancı tık hesabı olduğu için bizim kazancımız daha çok kişiye yardımcı olmak olduğu için böyle üyeleri kaçırmak yerine sitemize bağlamalıyız varsın amaçları sadece yararlanmak olsun biz zaten sitemizden indirmleriyle devamlı takip etmeleri ile arkaplanda seyri kalsalar bile amacımıza ulaşmış oluyoruz.

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Ben buna benzer bir konum vardı olmaz denildi Ozan söyler son sözü bana göre pratik bir yolu olmalu malum bir sitenin arka bahçesi oldu android bölümü

Abi senin konu açık link konusuydu.Bu linkteki site isimleri.

Sonuna kadar katılıyorum paylaşılan dosya isminde diğer forumların hatta site adlarının yazılması üye kaybına neden olacaktır. Modumun da dediği gibi şuan dosyalarımızi indirip kullanan çoğu üyelerimiz hala yeni üye rütbesinde bu tip kişilerin üyelikleri 5 6 yıl eski olsa bile amaçları sadece sitemizden yararlanmaktır ve aradıkları nerdeyse o site ye üye oluyorlar orayı takip ediyorlar kesinlikle yanlış anlaşılmasın böyle üyeleri yadırgamıyorum ama paylaşılan dosya isimlerinde kaynağın adresi belli olursa bizden kaçıp oraya geçmeleri kaçınılmaz olur. Sonuç olarak sitenin kazancı tık hesabı olduğu için bizim kazancımız daha çok kişiye yardımcı olmak olduğu için böyle üyeleri kaçırmak yerine sitemize bağlamalıyız varsın amaçları sadece yararlanmak olsun biz zaten sitemizden indirmleriyle devamlı takip etmeleri ile arkaplanda seyri kalsalar bile amacımıza ulaşmış oluyoruz.
Levent on numara anlatmışsın.Alkışlar sana...

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici

Abi senin konu açık link konusuydu.Bu linkteki site isimleri.

Levent on numara anlatmışsın.Alkışlar sana...

Tamam işte içindeki linke tıklayan insan direk masaüstüne indirdiğinde dosyayı yada indirme anında eklentilerde gördüğü bizim sitenin ismi değildi diye belirttim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ben bu konudaki fikrimi daha önce belirtmiştim sanırım.
Uygulama/oyun adında ya da linkinde reklam olmadığı sürece herhangi bir sıkıntı olmamalı.

Ancak uygulamanın adında veya linkinde reklam yahut farklı bir sitenin adı yer alıyorsa elbette sıkıntı olur ve Mustafa'nın da belirttiği gibi sürekli çalıntı yapan bir site imajı oluşur. Ayrıca bu tip paylaşımlar kopyala/yapıştır şeklinde bedava açılan konular oluyor.

Bunun dışında dosyanın upload siteleri aracılığıyla verilmesinde bir sakınca yok bence.
Rapidshare olur, uploaded olur, mediafire olur farketmez.
Yeter ki indirilecek dosyanın adında reklam olmasın.

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Ben bu konudaki fikrimi daha önce belirtmiştim sanırım.
Uygulama/oyun adında ya da linkinde reklam olmadığı sürece herhangi bir sıkıntı olmamalı.

Ancak uygulamanın adında veya linkinde reklam yahut farklı bir sitenin adı yer alıyorsa elbette sıkıntı olur ve Mustafa'nın da belirttiği gibi sürekli çalıntı yapan bir site imajı oluşur. Ayrıca bu tip paylaşımlar kopyala/yapıştır şeklinde bedava açılan konular oluyor.

Bunun dışında dosyanın upload siteleri aracılığıyla verilmesinde bir sakınca yok bence.
Rapidshare olur, uploaded olur, mediafire olur farketmez.
Yeter ki indirilecek dosyanın adında reklam olmasın.

Bende upload sitelerini kullanıyorum genelde.Eklenti, sabit konular ya da sürekli silinen linklere ait konularımda oluyor.

anılbaran

anılbaran

Üye
Evet dogru degil ama ne yapabiliriz ki

• Beğen
ANIL

ANIL

Admin

Bende upload sitelerini kullanıyorum genelde.Eklenti, sabit konular ya da sürekli silinen linklere ait konularımda oluyor.

Abi bence boyutu yetecek dosyaları eklenti olarak eklemen daha iyi olur. Neden upload ile uğraşıyorsun. Link bulmak çok kolay bir çok forum sitesinde veriliyor zaten. Eklenti halinde olursa indirmesi daha kolay olur zaman kaybı olmaz. Upload sitelerinin bekleme süreleri can sıkıcı bir hal alıyor.

• Beğen
Tepkiler: Şehriyar
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi

Abi bence boyutu yetecek dosyaları eklenti olarak eklemen daha iyi olur. Neden upload ile uğraşıyorsun. Link bulmak çok kolay bir çok forum sitesinde veriliyor zaten. Eklenti halinde olursa indirmesi daha kolay olur zaman kaybı olmaz. Upload sitelerinin bekleme süreleri can sıkıcı bir hal alıyor.

Upload denince Mediafire üzerine tanımam.30-40 mb'lık dosyayı bile 3-5 saniyede hesabına ekliyor.Ama telif hakkı olunca da hiç acımıyor hesabı kapatıyor.Başıma geldi de biliyorum.Upload etmek siteye ya da upload sitesine farketmez.Burda önemli olan uploadın konuyu açana ait olması.Nereye upload ettiğinin önemi yok.Linki sağlam tutsa yeter.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ya cidden mesela 5 yıldır üyemiz olup 5 tane mesajı olmayan üye çok indirip kaçıyor tesekkurler bıle yazmıyorlar.
bununda bıraz önune geçmk için acaba eklentıyı ındırebılmek için konuya msj yazma zorunlugu yapsak.
gizli içerik olsun konuya cevap yazabılen görüp indirebilsin.

• Beğen
ANIL

ANIL

Admin
ya cidden mesela 5 yıldır üyemiz olup 5 tane mesajı olmayan üye çok indirip kaçıyor tesekkurler bıle yazmıyorlar.
bununda bıraz önune geçmk için acaba eklentıyı ındırebılmek için konuya msj yazma zorunlugu yapsak.

Bunu Ozan abi ile konuştum fakat o zaman çok saçma mesajlar gelebilir dedi haklı olarak. ''sdjfıoajfa'' gibi :D

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici

:kotu:
Çöpluk forum,
Gelecekte adımız böyle olur.

KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi

Şimdi burası site dışındaki insanlar için tipik bir internet sitesi.Ama bizler için bir işletme.Yani bu işletmenin ayakta durabilmesi için reklama, reklam gelebilmesi içinde sitede online olan kişi sayısının yüksek olmasına ihtiyaç var.Belkide sitedeki kayıtlı kullanıcı sayısı önemlidir bilemiyorum.Şimdi zorla üyelik olursa online kişi sayısı düşer.Baktı üyelik istiyor çeker gider bir daha gelmez.Bu bir ihtimal tabi.Belki üye olur devamlı takılır.Onuda bilemeyiz.Her şekilde bu site isimli paylaşımların bizi sürekli alıntıcı, kopyala yapıştırcı site olarak göstermesi canımı sıkıyor.Bugün biri patladı işte.Kustu foruma gitti :p

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
herşeyi beleş yapalım o zaman :D

neyse bı Ozan abi gelsinde.

• Beğen
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Ahmet abi sen dosyayı önce indiriyorsun sonra başka bir upload sitesine mi yüklüyorsun :ah

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Ahmet abi sen dosyayı önce indiriyorsun sonra başka bir upload sitesine mi yüklüyorsun :ah

Eskiden öyle yapıyordum.Şimdi adını değiştirip hesabıma ekliyorum.Ama yinede indiriyorum.Link patlarsa hemen yeniliyorum.10gb'ı geçti apk klasörü :kıskıs:

Kendine vurma kıyamam :p

Şehriyar

Şehriyar

Üye

Eskiden öyle yapıyordum.Şimdi adını değiştirip hesabıma ekliyorum.Ama yinede indiriyorum.Link patlarsa hemen yeniliyorum.10gb'ı geçti apk klasörü :kıskıs:

Kendine vurma kıyamam :p
Abi madem upload edebiliten var niye siteye yapmıyorsun burada ne güzel kalıcı oluyo şok güsel oluyo yah valla şok güsel oluyo

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...