Konulardaki başka site ismi içeren linkler / Biraz acil konu yorumsuz bırakmayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Konulardaki başka site ismi içeren linkler / Biraz acil konu yorumsuz bırakmayın
Moderatörü olduğum Android Bölümünde hergün birçok konu açılıyor.Bu konularda genellikle başka sitelerin adı olan linkler paylaşılıyor.Ben çok çok nadiren böyle paylaşımlar yaptım çünkü işyerindeki net upload sitelerindeki hesabıma girmeyi engelliyordu.Bende direk link vererek birkaç konu açtım.

Bazende vakit dar olunca, dosya boyutu büyük olunca o dosyayı hesabıma aktarıyorum ve adını değiştirip paylaşıyorum.Bu tip paylaşımlar forumda yasak mı değil mi bunu bir açığa kavuşturalım.

Buyrun örnek konu örnek link:http://www.maxicep.com/android-inte...etcaster-pro-for-twitter-v7-1-0-a-767900.html

Şikayet sisteminde kurtuluş abinin açık bıraktığı şikayeti inceledim.Üyenin düşüncesi yanlış.Bu işin sahibi apkmania değildir.Alıntı yapmak gibi bir durum söz konusu değildir.Ben apkmania'dan da önce uygulamaları paylaşan başka bir forum biliyorum mesela.Ben paylaştıktan sonra apkmania'ya düşen birçok uygulama var.Bu şikayet bence gereksiz ama site adı içeren linklerin verilmesi bence de iyi birşey değil.

Bir üye burayı aradı buldu.Baktı birsürü uygulama oyun.Dedi ooohh süper bir yer artık burdan çıkmam.(Bu tip çok insan mevcut).İndirdiği dosyalarda hep apkmania.com yada benzeri site adresi olunca "Dur bakayım bu adreste ne var" derse o üye daha zor geri döner bu foruma.Bizler kaynağımızı gizli tutmalıyız diye düşünüyorum.Bir sihirbaz yaptığı numarayı anlatırsa bir daha onu kim gider izlemeye? Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir sizlere danışmak istedim.

Yorumları bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: tragedie ve noss_bar

Şehriyar

Şehriyar

Üye
adf.ly gibi kısaltmalı linkler için bir de bu linklerdeki site isimleri için Ozan abinin bir şey söylemesini bekleyeceğimiz söylendi hala da beklemedeyiz :)

• Beğen
Tepkiler: Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Üstadım 5 saniyelik istem dışı indirme yaptırmayan kısaltmalar hadi neyse çekilir de bazıları abartıyor.Hem 10 saniye bekletiyor.Bitine adar exe uzantılı dosya indirmeye zorluyor.Süre bitince tıklıyorsun başka pencere açılıyor vs :) Neyse konumuz dağılmasın.Bu linklerde ki isimlere yönelik çözüm ya da izlenecek yok nedir onu bilelim acil tarafından.

xavxmaxi

xavxmaxi

Emekli Yönetici
Bence, dosya isminde başka site ismi olması yanlış. Ya maxicep olsun ya da hiç bir şey olmasın.

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Bence, dosya isminde başka site ismi olması yanlış. Ya maxicep olsun ya da hiç bir şey olmasın.

Aynen katılıyorum.Yani burda kopyala / yapıştır olayının da önüne geçmiş olacağız.Sonra linkler kırılınca yenilemesi zor oluyor.Kimse açtığı konuda verdiği linkteki dosyayı indirip saklamıyor.

Olayın şu yönünü de unutmayalım.Özellikle android bölümü için hergün yüzlerce uygulama düşüyor nete.Bazıları yeni uygulama oluyor bazıları versiyon update vs. vs. Bu hıza yetişmek, insanların maxicep üzerinden bu uygulamalara erişmesini sağlamak için elimizi de çabuk tutmamız bizim yararımıza olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Üstadım 5 saniyelik istem dışı indirme yaptırmayan kısaltmalar hadi neyse çekilir de bazıları abartıyor.Hem 10 saniye bekletiyor.Bitine adar exe uzantılı dosya indirmeye zorluyor.Süre bitince tıklıyorsun başka pencere açılıyor vs :) Neyse konumuz dağılmasın.Bu linklerde ki isimlere yönelik çözüm ya da izlenecek yok nedir onu bilelim acil tarafından.

Konuyu dağıtmıyorum ki abi eğer burda "linklerden site ismini kaldıracağız" diye bir karar alırsak, bizim kısaltmalı linkleri de kaldırmamız lazım.
Örnek verirsek adam geldi mesela abcd diye bir program paylaştı. linki de adf.ly/abc olsun.
Dosya ismi de abcd. şeklinde olsun.
Şimdi ben bu dosyayı kendi hesabıma aktarıp ordan ismini maxicep yapıp yayınlarsam buraya da zippyshare linkini eklemiş olacam.
Yani otomatik olarak adf.ly linkini kaldırmış kendi linkimi koymuş olacam.

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ahmet abi +1 bende senin gibi düşünüyorum.
bende birşeyler ararken bir forumda buluyorum gidip kaynagına erişip daha birçok şeye ulaşıyorum.
kaynagı gizli tutmak önemli bencede. :oke:

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi

Konuyu dağıtmıyorum ki abi eğer burda "linklerden site ismini kaldıracağız" diye bir karar alırsak, bizim kısaltmalı linkleri de kaldırmamız lazım.
Örnek verirsek adam geldi mesela abcd diye bir program paylaştı. linki de adf.ly/abc olsun.
Dosya ismi de abcd. şeklinde olsun.
Şimdi ben bu dosyayı kendi hesabıma aktarıp ordan ismini maxicep yapıp yayınlarsam buraya da zippyshare linkini eklemiş olacam.
Yani otomatik olarak adf.ly linkini kaldırmış kendi linkimi koymuş olacam.

Haklısın Sensei.Yahu bu kısaltma da zaten 10.000 tıka 5$ veriyor.Bence gereksiz.O zaman bunu da konuya dahil edelim şefim.

Hem kısaltmalı linkler hemde linkteki başka site isimleri olsun konu.İkisini birden aradan çıkaralım :)

KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
ahmet abi +1 bende senin gibi düşünüyorum.
bende birşeyler ararken bir forumda buluyorum gidip kaynagına erişip daha birçok şeye ulaşıyorum.
kaynagı gizli tutmak önemli bencede. :oke:

Meslek sırrı diye birşey var demi yani :kıskıs:

ANIL

ANIL

Admin
Site adresi yazmasa sorun olmaz, olmamalı. Bu sefer de üyeler upload ile uğraşmazlar paylaşım azalabilir. Cevabı üst yönetimden bekleyelim.

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
paylaşım yapacak emek harcayacak adam uploadınıda kendı yapar bence.
özene bezene el emeği :D
kaliteli paylaşım yaparsa devamını sağlarsa kendisi içinde bizim içinde iyi olmaz mı ?

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Site adresi yazmasa sorun olmaz, olmamalı. Bu sefer de üyeler upload ile uğraşmazlar paylaşım azalabilir. Cevabı üst yönetimden bekleyelim.

paylaşım yapacak emek harcayacak adam uploadınıda kendı yapar bence.
özene bezene el emeği :D
kaliteli paylaşım yaparsa devamını sağlarsa kendisi içinde bizim içinde iyi olmaz mı ?

Her ikinizde haklısınız.Bunlarıda düşündüm ama yinede üyeler arasında kötü izlenim bırakır mı bilemiyorum...

• Beğen
Tepkiler: ANIL
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Benim tercihim uygulamaların siteye yüklenmesi, Zaten bazı üyelere bu hak tanınıyor, bazıları da zaten tek tük yüklüyor, onlarıda modlar siteye yüklüyor.
Gel gelelim siteye verilen kısa linkler, bazıları gerçekten kısaltma amaçlı olsa da çoğu kazanç amacı ile yapılmakta. Aslında Farklı bir yere upload yapılmasına karşıyım her halükarda, dosya boyutu büyük olmaması dışında. Üyelerinde bundan kar sağlamasında bir kötülük olmamasının yanı sıra karı da var, ama farklı bir siteden uygulama indirmek, mario oyunun da prensesi kurtarmak kadar zor ..! Siteye yüklenecekse yüklensin, fakat diğer sitelere yükleniyorsa, kısaltma linklerde de bir sorun olmaması gerektiği kanaatindeyim. Lakin siteye giren birçok kişi çepten giriyor ve site üzerinden kolay indirme sağlarken, diğer sitelerden mobil cihaz ile belkide %15 sağlıklı bir indirme yapabiliyor.

Son olarak dosya isimlerinde sitenin ve üyenin ismi emek ve kop, yap, açısından önemli, fakat isimlerde farklı bir sitenin isminin olması yasak olmalı.

Benim görüşüm bu. Ekleyeceğim farklı bir şey de yok.

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Symbian uygulamalarıda n8 fan clubta falan paylaşılıyor paylaşırken ya da onaylarken googleye yazıyorum zaten resmi çıkıyor o resmi koyuyorum çünkü resimlere site adresi yazıyorlar ve dosyalara eklenti haline getirirken dosya isminden o kısmı siliyorum genel olarak dikkat ediyorum hatta üyeyken bir kere konu açtım resim bulamadım üstünde n8fanclub yazıyordu resimsiz paylaştım forum hakkında pek bilgim yoktu çöpe alınmıştı sonra onaylayan mod o resmi eklemişti bende sorun olmuyor heralde diye düşünmüştüm.

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi
Symbian uygulamalarıda n8 fan clubta falan paylaşılıyor paylaşırken ya da onaylarken googleye yazıyorum zaten resmi çıkıyor o resmi koyuyorum çünkü resimlere site adresi yazıyorlar ve dosyalara eklenti haline getirirken dosya isminden o kısmı siliyorum genel olarak dikkat ediyorum hatta üyeyken bir kere konu açtım resim bulamadım üstünde n8fanclub yazıyordu resimsiz paylaştım forum hakkında pek bilgim yoktu çöpe alınmıştı sonra onaylayan mod o resmi eklemişti bende sorun olmuyor heralde diye düşünmüştüm.

İlginç bir bilgi.Demek ki sakınca yok bu işte.Ya da o zamanlar yoktu.Bakalım adminler konuya nasıl bir cevap verecek.

ANIL

ANIL

Admin
Resim konusunda eğer alternatif yoksa yabancı sitenin ismi yazması sorun olmuyor diye biliyorum.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

İlginç bir bilgi.Demek ki sakınca yok bu işte.Ya da o zamanlar yoktu.Bakalım adminler konuya nasıl bir cevap verecek.

bilgi demeyelim abi öyle demedim sadece daha önce olan birşeyi söyledim bu sorun teşkil etcek bir durum değil şahsen ben uygulama yüklerken falan pek dikkat etmiyorum resimde hangi site yazıyormuş yüklerken hangi sitenin reklamı falan varmış ilgilenmiyorum pek gözüme çarpsada hiç o siteye gireyim diye merak etmedim ama tabiki bu herkes için böyle olmayabilir.

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
    Konu Sahibi

bilgi demeyelim abi öyle demedim sadece daha önce olan birşeyi söyledim bu sorun teşkil etcek bir durum değil şahsen ben uygulama yüklerken falan pek dikkat etmiyorum resimde hangi site yazıyormuş yüklerken hangi sitenin reklamı falan varmış ilgilenmiyorum pek gözüme çarpsada hiç o siteye gireyim diye merak etmedim ama tabiki bu herkes için böyle olmayabilir.

Laf ağızdan çıktı yandın sen :)

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Ozan'ı bekleyelim bakalım kendisi nasıl uygun görürse o şekilde yapalım.
Genel'de yasak olan; resimlerde filigranlı link olması, yada konuya şurdan aldım burdan aldım diyerek link verilmesi ve yönlendirmeler yapılması sakıncalıdır, ama indirme linklerindeki uygulama isminin farklı olması bize birşey kaybettirirmi istişare etmek gerek, ancak forum olarak sürekli alıntı yapan çalan bir siteymiş izlenimi veriyoruz üyelere, ben böyle düşünüyorum.

Uygulamayı indirdikten sonra klasörde (apk mania.com) olarak yönlendirme var ama pekte benim ilgimi çekmedi siteye giresim gelmedi.

Çok büyük linkler değilse paylaşım yapan üyenin bunu indirip eklenti haline getirmesi daha sağlıklı ve verimli olur.

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...