Kolay Ev Baklavası Tarifi ( Resimli Anlatım )

  • 13 Kasım 2010
  • 1792 Okunma
  • 0 Cevap

0/5, 0 Oy
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. < Resmi açmak için tıklayın >


    < Resmi açmak için tıklayın >


    Malzemeler
    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı sirke
    yarım çay kaşığı tuz
    un
    kırılmış ceviz ya da fındık
    200 gr margarin
    mısır nişastası

    şerbeti için;
    4 bardak şeker
    5 bardak su
    bir kaç damla limon suyu


    Hazırlanışı;

    Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.

    < Resmi açmak için tıklayın >


    -Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun.

    < Resmi açmak için tıklayın >


    < Resmi açmak için tıklayın >


    -10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.

    < Resmi açmak için tıklayın >


    -Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.

    < Resmi açmak için tıklayın >


    Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına sürebilirsiniz..

    < Resmi açmak için tıklayın >


    Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.

    Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.

    Baklavanın kesimi nasıl yapılır?

    < Resmi açmak için tıklayın >


    < Resmi açmak için tıklayın >


    < Resmi açmak için tıklayın >


    < Resmi açmak için tıklayın >
     


    Yazan: Cocana
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
18/09/2018 - 16:37