Kiraz Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kiraz Reçeli
Malzemeler
1 kg. kiraz
4 su bardağı toz şeker
1/ 2 su bardağı su
2 paket toz vanilya
1/ 2 limon suyu

Yapılışı
Kirazların saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.

4 su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı suyun içinde eritin.Kısık ateşte karıştırarak kaynatın.

Kaynayınca şerbetin içine kirazları atın. Ara sıra karıştırarak ve reçelin üzerinde toplanan köpükleri alarak kaynatın.

Vanilyayı ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca reçeli bir kaşık yardımıyla tabağa damlatın.Reçel damlaları top top oluyorsa reçel olmuş demektir.

Yarım limonun suyunu da ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Reçeli sıcakken önceden sıcak su ile yıkanıp kurutulmuş kavanozlara doldurun.
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
221
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
277
Baydırman
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
383
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
464
Gulu Gulu


Üst Alt