Kilo Alamıyorum... :(

Sponsorlu Bağlantılar

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kilo Alamıyorum... :(
Arkadaşlar bir türlü istediğim kiloya ulaşamıyorum. Boy 1.82 kilo 50. Maalesef çok zayıf gözüküyorum.

Yemek yiyerek kilo alınır falan deniyor ama aksine çok yemek yiyorum 1 gr dahi değişmiyor. Benim yediğim kadar başkası yese patlardı buna eminim.


Bir de şu war asla ben doyduğumu hissetmiyorum. Yani patlıyorum demedim hiç ne kadar yersem yiyeyiim ama kiloya gelince değişen birşey yok. :(
 
  • Beğen
Tepkiler: huri$


ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Zamanla Kilo Alirsin özellikle 23 Yaşindan Sonra Insan Acayip Kilo Almaya Başliyor. Ayrica Bak şu Dediğimi Yapabilirsin Yemeği Bol Su Içerek Ye Ve Yemek Bittikten Sonrada 1 Bardak Su Iç. Hemen Değil Ama Birkaç Ay Sonra Kilo Alirsin.
 

UndeRqRo.uNd

Üye
50 çok az yav , ben 178 63 kiloyum ama daha da zayıf olmayı istemem.

Sağlıklı şimanlamak için Gym 'lere gidebilirsin onlar zayıflattığı gibi şimanlatırda .

Türk usülü istersen : Sabah az , öğle orta akşam ve gece yemek yemeye bak hatta yatmadan önce yemek ye öyle yat. Daha da olmadı gece saat kur ye gene yat :D
+ Tatlı ,çikolata ,böreklerden bolca götür.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gece 3'te yemek yediğimi söylesem Göksel. :)
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
50 çok az yav , ben 178 63 kiloyum ama daha da zayıf olmayı istemem.

Sağlıklı şimanlamak için Gym 'lere gidebilirsin onlar zayıflattığı gibi şimanlatırda .

Türk usülü istersen : Sabah az , öğle orta akşam ve gece yemek yemeye bak hatta yatmadan önce yemek ye öyle yat. Daha da olmadı gece saat kur ye gene yat :D
+ Tatlı ,çikolata ,böreklerden bolca götür.

geceleri özellikle yatmadan önce yenen yemekler sağlık açısından oldukça sakıncalı. çünkü vücut hücrelerini geceleri yenilemekte. :ıslık abur cubur diye tabis edilen şeyleri sırf kilo almak için yersen sağlığından olursun sağlıklı kilo almaya bak. merak etme yaş ilerledikçe kilo kendiliğinden geliyor. ayrıca süt içmeyi unutma hatta süt ve bir kaşık balı karıştırıp her sabah aç karnına iç kesinlikle kilo alırsın ayrıca bu birden olacak diye birşey yok birkaç ay sürer ayrıca seninde sürekliliği sağlaman lazım fanatik fenerli kardeşim :spr
 
hacker_akbal

hacker_akbal

Üye
ben bi doktora git derim van ;)
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ballı sütü deneyecem Alperen. ;)
 

Midea Rubenis

Üye
bende veremiyorum ne yapsak ki acaba :ehe bol bol tatlı ye ekmeği çok tüket biskrem ye alırsın ama bir daha veremeyebilirsin :ehe
 
mAd_girL

mAd_girL

Üye
bende alamıyorum ama ben dert ediyo muyum gayet de memnunum :):) ehehe tamam seninki biraz azmış boyuna göre ekmek ye durmadan eger yediklerim işe yaramıyo diyosan çikolata cips abur cubur ne bulursan =)
 
POWER

POWER

Üye
Bırak bunları sen git bi doktora en iyisi...
 
***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Dostum Kilo Almak İçin Bi Uzmana Başvursan oradan daha sağlıklı bilgi alabilirsin!!...

Bi Diyetisyenle konuş ;)
 
POWER

POWER

Üye
dostum a21a abimiz diyetisyendi dimi ya...ona danış bi...
 
cllgr

cllgr

Üye
en saglıklısı diyetisyenler ,herkezin yapısı farklı.gerekli testleri yapdıkdan sonra yol gösterirler sana.fazlada dert etme ilerde nasılsa ister istemez kilo alıyor insan.ama abur cubur dedikleri şeyler çok çabuk kilo aldırıyor insana pek saglıklı olmadıgıda kesin tabiki.
 
ouSahin

ouSahin

Üye
aynı sorun bendede war :agla off yaa :agla

vanla aynıyım ama ben 55 kiloyumm

git gide weriom kiloo pff:(:agla
 
POWER

POWER

Üye
kilo sorunu olan herkes gitsin bi diyetisyene sağlıklı sağlıklı kilo alsın/versin...
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
Eveeeeeet konuya el koyuyorum..:ehe
Bilen biliyorki ben bir Diyetisyenim.

Herkesin yaşına, cinsiyetine, fizyolojik durumuna göre kendisine özel bir bazal metabolik durumu vardır. yediği besinlerden herkes aynı şekilde yararlanmaz.
bazıları az yer kilo alır bazıları çok yer bir türlü kilo artışı olmaz. yaş ilerledikçe
metabolik hız düşer ve kişinin aldığı enerji miktarı vücuda fazla gelmeye başlar
dolasıyle kilo artışı olur. bu arada tabiiki kilo almak için mutlaka bir kontrolden geçmeli; acaba zayıflamaya sebep olabilecek bir rahatsızlığımız varmı araştırılmalı.
çok yemek değilde sistemli yemek alışkanlığı ve sabır kilo almak için faydalı olur.
aşağıda benim hastanede bana bu şikayetle başvuran hastalara vardiğim diyet
önerisini size olduğu gibi sunuyorum..



KİLO ALMAK İÇİN ÖNERİLER....

Basit bir hesapla, boy uzunluğunun cm olarak değerinden 105 cm' yi çıkardığımızda olması gereken ideal ağırlığımıza ulaşırız. Örneğin 170 cm boyumuza göre 65 kilogram ortalama ideal ağırlığımızdır. Bu değerin % 10 aşağısı veya yukarısı yine normal kabul edilir. yani 170 boy için 58 kg veya 71 kg yine normal değerlerdir. Olması gereken ağırlığın % 18 inden daha aşağı kiloda olmak aşırı zayıflık durumudur ve kişide bununu nedeninin araştırılması gerekir, çünki önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir veya önemli sağlık sorunlarının sebebi olabilir.

Zayıf olmanın çeşitli nedenleri vardır. İştahsızlık, yemek seçme, sürekli ishal, aşırı hareketlilik, dengesiz sosyal yaşam, maddi yetersizlik, dengesiz beslenme, vücutta önemli bir hastalık, zayıflamaya veya zayıf olmaya neden olabilir. Vücudun kilo bakımından ideal olması diğer vücut fonksiyonları için de önemli olduğundan böyle bir sorunumuz varsa çözmemiz gerekir.

Tanısı konmuş ve zayıflamaya yol açan herhangi bir hastalığımız yok ise; beslenme bozukluğu ile ortaya çıkan zayıflığı, dengeli bir beslenme ile tedavi etmek mümkündür.
Aşağıda yeterli ve dengeli bir beslenme ile kilo almak için öneriler yapılmıştır. kilo almak ta sabır ve fedakarlık isteyen bir durumdur. bu yüzden önerileri dikkatle ve sabırla uygulamaya çalışınız.

**** Midemiz, aldığımız besinlerin ilk depolandığı ve sindirime hazırlandığı yerdir. şişman insanların midesi daha fazla besin alır. tabiiki zayıf ve az miktarda yiyenlerin ise daha az.Bu kişinin iştahı ile ilgili bir durumdur bu durumda yapacağımız ilk tedbir midemizi büyültmektir. üst üste sabırla birkaç öğün tıkabasa yenilip mide sıkıca doldurulduğunda mide genişlemeye başlar. belli bir zaman sonra midemizin bir öğünde aldığı miktar artar ve genişler. tabiiki zayıf ve iştahsız bir insan için tıkabasa yemek kolay değildir. bu durumda yediğiniz besinleri iştah açıcı hazırlamak gerekir. örneğin yemek yerken müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız, dinleyin. yemeği süsleyin. bazıları kalabalık içinde daha iştahlı olur. iştah kişiye özel bir durumdur bu yüzden bu gibi yöntemlerle yediklerinizi kendinize göre iştah açıcı hale getirin.

**** Sindirim sistemimiz yediğimiz bir öğün yemekten yaklaşık 2-4 saat sonra yine bir öğün yemek daha yiyecek hale gelir. bu durumdan faydalanarak öğün sayınızı arttırın. uyanık kaldığınız her 3 saatte bir öğün yapın. sabah, öğle ve akşam olmak üzeri 3 ana öğün ayrıca aralarda ara öğünler düzenleyin. ara öğünlerde sandeviç, meyve suyu, süt, yoğurt, büsküvi, meyve, tatlı, pasta gibi besinler tüketin.
öğünlerinizi saatli yapın ve bu aralarda küçükte olsa birşey yemiyerek iştahınızın kapanmamasına dikkat edin.

**Yemek esnasında su içmeyin. su vücudumuz için çok gerekli bir bileşiktir fakat kalori değeri yoktur. yemek arasında içilen su mideyi geçici olarak doldurur ve doygunluk hissi vererek yenilmesi gereken yemeği engeller. bu sebeple mutlaka içilecekse yudum ile geçiştirmeye çalışın.

***** yediğimiz besinler önemlidir. ekmek, börek, pasta gibi undan yapılmış besinler, pirinç, bulgur, makarna, börek, patetes, kuru bakliyatlar(fasülye, nohut gibi) , yiyecek listemizin en başında yer almalı.
sonra sırasıyle; süt ve yoğurt, her türlü et ürünü, yumurta, balık, tavuk, mutlaka her öğünde olmalıdır.
sebze ve meyveler bol miktarda vitamin ve mineral içerirler. sebzeler ana öğünlerde meyveler ara öğünlerde bol tüketilmeli.
*****Sabah kahvaltısını mutlaka yapın.
***** Çok hareketli olmak bizi amacımızdan uzaklaştırır. mümkün olduğu kadar az hareket edin.
*****Uykusuz kalmayın. günde mutlaka 8 saat uyuyun.
Çoğu ticari amaçlı piyasada bol miktarda sizi zayıflatmayı veya şişmanlatmayı vaat eden pahalı ürünler vardır. şişmanlamak veya zayıflamak için ekstra harcama yapmaya gerek yoktur. bu amaçlar için en güzel yöntem doğal olanlardır. bir örnek vermek gerekirse şişmanlattığı vaat edilen X isimli ürünün 1 gramı 4 kalori içerir ve 1 gramı 250 yeni kuruştur .oysa aynı besin değerine sahip 1 gram şekerin piyasa fiyatı ortalama 30 yeni kuruş tur. ikiside tamamiyle aynı besin değerindedir. fakat birisi 8 kat fiyatlıdır.

***** Kilo almak için yukarıda size önerileri uygulamak için ruh durumumuzun da iyi olması gerekir. bu yüzden kendinizi yetersiz hissediyorsanız mutlaka bir psikyatrist doktordan destek alınız. iyi bir moral ile başarılmayacak hiç bir zorluk yoktur.
 
POWER

POWER

Üye
:alkis :alkis :alkis
 
ouSahin

ouSahin

Üye
saoll a21a

çoq tşk ederizz yaa
 
MagNum

MagNum

Üye
bide kiLo vermenin çaresi olsa :)
 

Benzer Konular

mc muratx
Cevap
0
Görüntüleme
635
mc muratx
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
398
Haydar
.eRCaN.
Cevap
0
Görüntüleme
1K
.eRCaN.
Doğuş Pertez
Cevap
2
Görüntüleme
2K
qirL1903


Üst Alt