FatoŞ
Üye
Kestane şekeri
Kestane şekeri hepimizin ağzını tatlandıran lezzetlerden biridir. Aniden gelen misafirlerimize sunabileceğimiz bu hoş tatlıyı tatlı tariflerinden kolayca yapabilirsiniz.
İlk olarak kestanelerin içini bozmadan küçük bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyalım. Bol su koymuş olduğumuz tencerede iyice kaynatalım. Daha sonra küçük bıçağın ucuyla da, zarlarını temizleyelim.
Bazıları kaynama halinde çıkarsa da genel olarak çıkmazlar. Kaynamış olan kestaneyi dağılmadan düzgün bir şekilde temizleyelim. Ayrı bir tencereye şeker koyup dinlendirerek pişirelim.
Tenceredeki kestanenin tadına bakıp, kıvamını kontrol edelim. Kıvamını bulunca içine vanilya ilave edelim. Daha sonra ocağın altını kapatalım. Soğuyup şerbetini çekinceye kadar tencerenin kapağını açmayalım. Tamamen soğuyup şerbetini çekince servise sunalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr. kestane
400 gr. toz şeker
1 kahve kaşığı vanilya
İlk olarak kestanelerin içini bozmadan küçük bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyalım. Bol su koymuş olduğumuz tencerede iyice kaynatalım. Daha sonra küçük bıçağın ucuyla da, zarlarını temizleyelim.
Bazıları kaynama halinde çıkarsa da genel olarak çıkmazlar. Kaynamış olan kestaneyi dağılmadan düzgün bir şekilde temizleyelim. Ayrı bir tencereye şeker koyup dinlendirerek pişirelim.
Tenceredeki kestanenin tadına bakıp, kıvamını kontrol edelim. Kıvamını bulunca içine vanilya ilave edelim. Daha sonra ocağın altını kapatalım. Soğuyup şerbetini çekinceye kadar tencerenin kapağını açmayalım. Tamamen soğuyup şerbetini çekince servise sunalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
500 gr. kestane
400 gr. toz şeker
1 kahve kaşığı vanilya