Kestane Şekeri Tarifi | Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kestane Şekeri Tarifi | Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?
Kestane Şekerinin tarifi, Kestane Şekeri , Kestane , evde kestane şekeri yapımı, ,kestane şekeri, kestane şekeri nasıl yapılır, kestane tatlısı, kestane tatlısı nasıl yapılır, kestane şekeri hazırlama, kestane şekeri yapılışı,

Kestane tutkunlarının ağızlarına layık bir tatlı olan kestane şekeri, kış aylarının en çok tüketilen tatlılarından biridir. Hem yapımı kolay hemde damak zevkinize uyacak kestane şekeri evlerinde yapmak isteyenler için tarifi şöyle;




Malzemeler:


  • 450 gr.kestane
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • İnce tülbent
Yapılışı:

Kestanelerin kabuklarını çizip 5-10 dakika kaynatın, böylece kestanelerin kabukları rahatlıkla çıkacaktır. Kare şeklinde ince tülbentler kesin, her tülbentte 2 adet kestaneyi sırt sırta gelecek şekilde koyup bohça yapar gibi sıkıca bağlayın. (Tülbent kestanelerin haşlanırken dağılmasını önlüyor) Bu şekilde kestaneleri üzerlerini biraz geçecek kadar suda haşlayın. Piştiklerini anlamak için kürdan batırın, eğer kürdan rahat batıyorsa kestaneler pişmiş demektir.


Şerbeti için:

3su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri kaynatın. Haşlanmış kestaneleri süzüp şerbetin içerisine koyun ve kısık ateşte en az 2 saat kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Kestaneler şerbetlerini iyice çektikten sonra tülbentleri çıkarıp servise sunun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt