Kestanenin faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kestanenin faydaları
Soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez keyfi
kestane, lezzetli olduğu kadar aynı zamanda
paha biçilmez bir sağlık kaynağı da. Kestane,
kansızlık durumunu dengeleyip yüksek
tansiyona da iyi geliyor. İşte kestanenin
bilinmeyen birbirinden önemli faydaları… Evet, tarihi kaynaklara göre; insanoğlunun
keşfettiği ilk meyvelerden biri olan kestane,
antik çağlarda kutsal sayıldığı için saraylarda
verilen büyük şölenlerin değişmez parçası
imiş. Kestane, o dönemlerde vücuda kuvvet
vermesi için bala batırılarak yenirmiş. Hemen her yaştan insanın severek yediği
kestanenin faydalarına gelince… Kansızlığı gideriyor Önemli bir enerji kaynağıdır. 100 gramında
yaklaşık 200 kalori bulunmaktadır.
Potasyum, fosfor, magnezyum, klor,
kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri
yönünden çok zengindir. Ayrıca bol miktarda
C, B1, B2, B6, E ve PP vitaminleri içermektedir. Şeker ve proteince de
zengindir. Yağ oranları düşüktür. Çölyak
hastaları için buğday içermeyen un kaynağı
olabilir. Muhtevasındaki nişasta, mineral tuzlar,
özellikle de potasyum ve diğer besin
değerleriyle kestane, kış mevsiminin
olumsuz şartlarına, fiziksel ve beyinsel
yorgunluklara karşı mükemmel bir sağlık
iksiridir. Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenler. Kasları
güçlendirir. Kan dolaşımını hızlandırıp varis
ve basurların gelişimini önler. Karaciğer
yorgunluğunu ve şişkinliğini geçirir. Kansızlığı
giderir, vücudun kan üretimini hızlandırır,
sindirimi kolaylaştırır. Balla karıştırılmış kestane püresi özellikle iştahsız çocuklar için
çok faydalıdır. Potasyum deposu Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden
yakınanlara önerilmektedir. Çünkü 100
gramında tam 500 mg potasyum
bulunmaktadır. Çocuk, genç ve yaşlılar için
çok değerli bir enerji kaynağıdır. Ayrıca
kestane kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri
yatıştırır. Ancak damar sertliği ve şeker
hastalığından yakınanların, kestaneyi ölçülü
miktarlarda yemeleri tavsiye ediliyor. Evde
kestane
kebap Özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez
keyiflerinden biri olan kestane kebabı kolayca
yapabilirsiniz. Önce kestaneleri yıkayıp
kurulayın, sonra her kestaneye keskin bir
bıçak ucuyla derince bir çizik atın. Sadece üst
ızgarası yanan bir fırında veya sobanın üzerinde ya da mangalda pişirin. Ayrıca gazlı
ocak üzerinde teflon tava veya tencerede de
aynı işi yapabilirsiniz. Kestane şekeri Konu kestane olunca tabii ki akla, nefis
kestane şekeri geliyor. Hemen her yaştan
insanın severek yediği kestane şekerini
evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Üstelik
oldukça pratik bir yöntemle. Tek yapmanız
gereken kestane, şeker ve vanilyayı hazırlamak. İşte gerekli malzemeler, işte
tarifi… Malzemeler: 500 gr iri kestane,
2.5 su bardağı toz şeker,
2.5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı vanilya. Hazırlanışı: Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak
yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş
kestaneleri su dolu tencereye alıp ince
kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte
kaynatın. Ilınınca ince kabuklarını da soyun.
Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine suyu ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye
kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kısık
ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp bir gün kadar bekletin.
Sonra tencereyi tekrar kısık ateşe alıp 10
dakika kadar kaynatın ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp
küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk
olarak servis yapın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
462
Gulu Gulu
Doğuş Pertez
Cevap
1
Görüntüleme
3K
DarkredBlue61
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
366
SpyChef
SpyChef
Cevap
2
Görüntüleme
457
Baydırman


Üst Alt