[KERNEL][CM11][Khan Kernel][TRİM Destekli]

Sponsorlu Bağlantılar

linkinparkmm

linkinparkmm

Üye
helal olsun xda da cm11 kernel geliştiren bir hakan arkadaşımız kalmış, hurtsky geliştirmeyi bıraktı

• Beğen
Tepkiler: bayfeat

hasaneness

hasaneness

Üye
Sanada hayirli aksamlar :) laptop bu hafta ici geliyor dimi ?

• Beğen
Tepkiler: sir mordred
Bysalih41

Bysalih41

Üye
Sonunda kendi laptopumu gondericem hasan su islere bi baslasin diye

• Beğen
Tepkiler: bayfeat, sir mordred ve hasaneness
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: hasaneness
hasaneness

hasaneness

Üye
  • Beğen
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Sen bana modeli söyle gerisini boşver :ehe: :)

Eyvallah kardeşim :) Önceki laptopum asustu laptop hiç sorun çıkarmadı o yüzden belki bu seferde yine asus marka alırım birde tabi forumumuzun bilgisayar ustası @bayfeat kardeşimize de sormak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: bayfeat ve hasaneness
hasaneness

hasaneness

Üye
Eyvallah kardeşim :) Önceki laptopum asustu laptop hiç sorun çıkarmadı o yüzden belki bu seferde yine asus marka alırım birde tabi forumumuzun bilgisayar ustası @bayfeat kardeşimize de sormak lazım :)
Hakan abi notebookcumuz :)
Ben lenovo V560 kullaniyorum istersen vereyim ama is yapmaz yea :)

• Beğen
Tepkiler: bayfeat ve sir mordred
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: hasaneness
genco15

genco15

Üye
ileriye donuk ıstıosan monster bak derım ben yazın almayı dusunuyorum orta sevıye bı monster max 2999 tl (3000+ olursa goze batar :D)

• Beğen

yokartk

Üye
Ben tam anlayamadım madem google trim özelliğini ekledi, khan kernel kullanınca bu özellik devre dışı oluyordu da siz khan kernelın google ın ekledıgı trim ile birlikte çalışmasını mı sağladınız ? yani cm 9 da bir kernel için yapılsa anlyacagım fakat cm11 için anlayamadım.

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Trim destegi eklendi kernele oncesinde desteklemiyordu yanlisim varsa @sir mordred duzeltsin

• Beğen
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Ben tam anlayamadım madem google trim özelliğini ekledi, khan kernel kullanınca bu özellik devre dışı oluyordu da siz khan kernelın google ın ekledıgı trim ile birlikte çalışmasını mı sağladınız ? yani cm 9 da bir kernel için yapılsa anlyacagım fakat cm11 için anlayamadım.

Trim komutu(fstrim) trim destekli kernel kullanılmazsa çalışmaz zaten screenshot'da ekledim "operation not supported" yani trim işlemi desteklenmemekte diye bir uyarı veriyor
Google trim desteğini androide ekledi derken şöyle:
Eğer kernel, trim komutunun çalışmasına elveriyorsa yani trim çalışıyorsa google'ın androide eklediği trim desteği sayesinde android sistemi belirli döngülerle arkaplanda sizin haberiniz olmadan otomatik trimliyor
Yani ilk mesajda belirttiğim 2 manuel methodu kullanmaya gerek yok
Ama kernel cm9 için olsaydı cm9'da otomatik trim desteği olmadığı için kullanıcılar belirli aralıklarla o bahsettiğim 2 methottan birini kullanarak manuel olarak trim yapmak zorunda olacaklardı

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kosovali41, yokartk ve Bysalih41
bayfeat

bayfeat

Üye
oguzhan kardeşim sana 4 marka öneneririm 1.asus 2.del.3.lenova.4 toshiba 4 marka içindende en iyi 2 tane cihaz öneririm 1 asusun her modeli olabilir anakartı kendi üretir çok daha hızlıdır kolay bozulmaz ve tek anakart hatası kuzey güney çipleri olur ileride tamire çook para vermezsin bilgin olsun :) 2 olarak önereceğimde del'dir onlardada kronik anakart arızası yoktur, del ile aynı hatalar . kasalarında kronik arıza olabiliyor menteşe kaynaklı. :)
lenova ve sonra toshıba toshıbaların L 850-L650 YANİ GENELDE L serisinde genelde kronik arıza kasa kırılmasıdır bilgine :D tercihim asus ve deldir yeni modelleri çok kalitelidir :) bu arada sen o asusu hangi servise verdiysen bana gönderseydin kargo ile ben onu bedavaya yapardım bukadar beklemezdin kardeşim alttarafı birtane data kablosu değişcekler kıl oldum o verdiğin servise bak şimdi :D

Hakan abi notebookcumuz :)
Ben lenovo V560 kullaniyorum istersen vereyim ama is yapmaz yea :)
hasan kardeşim seninde lenova iyi cihaz öyle küçümsencek değil hani i5 makina benim evdeki bile i3 :D

• Beğen
Tepkiler: hasaneness ve sir mordred

yokartk

Üye
açıklama için teşekkürler mordred ;)

• Beğen
hasaneness

hasaneness

Üye
  • Beğen
Tepkiler: bayfeat ve sir mordred
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
oguzhan kardeşim sana 4 marka öneneririm 1.asus 2.del.3.lenova.4 toshiba 4 marka içindende en iyi 2 tane cihaz öneririm 1 asusun her modeli olabilir anakartı kendi üretir çok daha hızlıdır kolay bozulmaz ve tek anakart hatası kuzey güney çipleri olur ileride tamire çook para vermezsin bilgin olsun :) 2 olarak önereceğimde del'dir onlardada kronik anakart arızası yoktur, del ile aynı hatalar . kasalarında kronik arıza olabiliyor menteşe kaynaklı. :)
lenova ve sonra toshıba toshıbaların L 850-L650 YANİ GENELDE L serisinde genelde kronik arıza kasa kırılmasıdır bilgine :D tercihim asus ve deldir yeni modelleri çok kalitelidir :) bu arada sen o asusu hangi servise verdiysen bana gönderseydin kargo ile ben onu bedavaya yapardım bukadar beklemezdin kardeşim alttarafı birtane data kablosu değişcekler kıl oldum o verdiğin servise bak şimdi :D

hasan kardeşim seninde lenova iyi cihaz öyle küçümsencek değil hani i5 makina benim evdeki bile i3 :D

önerilerin için teşekkür ederim kardeşim
valla tamirciye verdik laptopu ekran kartı yanmış adamlar onu değiştirdiler(laptop ekran kartları türkiyede zor mu bulunuyor artık bilmiyorum o yüzden beklettiler muhtemelen hatta aşırı beklettiler :))
ekran kartını değiştirdikten sonrada bu sefer görüntü pembe olarak ekrana geliyormuş adam data kablosu uyumsuzluğundan kaynaklanabilir dedi
bakalım olmazsa tamirci adam eski bozuk laptopu alıp üstüne az biraz daha para katıp size yeni bir laptop bulabilirim dedi.
marka olarak bende asustan yanayım gerçekten kaliteli bilgisayarlar üretiyor adamlar.
tekrar teşekkürler yardımın ve önerin için
:) yani rom isleri icin saglam bi pc gerekli o yuzden kucumsedim :D

kesinlikle
bende o yüzden(rom,kernel işleri) i5 ve üstü bir laptop alıcam alırsam
aslında masaüstüler daha iyi diyorlar(ısınma derdi falan olmaz diye) ama ben bazen şehir dışına çıkınca bilgisayarımıda yanıma alıyorum o yüzden laptop daha iyi benim için yalnız giden eski laptopuma yanıyorum
asus n53sn model i7 işlemci 2gb paylaşımsız ekran kartı 4gb ram gerçekten çok iyidi tüm işlerimi karşılıyordu :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bayfeat ve hasaneness
hasaneness

hasaneness

Üye
önerilerin için teşekkür ederim kardeşim
valla tamirciye verdik laptopu ekran kartı yanmış adamlar onu değiştirdiler(laptop ekran kartları türkiyede zor mu bulunuyor artık bilmiyorum o yüzden beklettiler muhtemelen hatta aşırı beklettiler :))
ekran kartını değiştirdikten sonrada bu sefer görüntü pembe olarak ekrana geliyormuş adam data kablosu uyumsuzluğundan kaynaklanabilir dedi
bakalım olmazsa tamirci adam eski bozuk laptopu alıp üstüne az biraz daha para katıp size yeni bir laptop bulabilirim dedi.
marka olarak bende asustan yanayım gerçekten kaliteli bilgisayarlar üretiyor adamlar.
tekrar teşekkürler yardımın ve önerin için

kesinlikle
bende o yüzden(rom,kernel işleri) i5 ve üstü bir laptop alıcam alırsam
alsında masaüstüler daha iyi diyorlar(ısınma derdi falan olmaz diye) ama ben bazen şehir dışına çıkınca bilgisayarımıda yanıma alıyorum o yüzden laptop daha iyi benim için yalnız giden eski laptopuma yanıyorum
asus n53sn model i7 işlemci 2gb paylaşımsız ekran kartı 4gb ram gerçekten çok iyidi tüm işlerimi karşılıyordu :)
Hadi i7 demek :) ne desem az o batarya icinde olmamaliydi :)

burak_102

burak_102

Üye
ben bu kernelin neden son sürüm olmadığını anlamadım niye Son sürüme trim eklemediniz ki

Takipçi Satın Al

Üst Alt