linkinparkmm
Üye
Usta zram ile swap ın bi farkı var mı varsa nedir?şöyleki ram'in swap yapıldığı alan internal storage'dir ve internal storage sd karttır
sd kartın hızı ram'in hızından 10 kat daha düşüktür diyebilirim çünkü ram'de giriş çıkış işlemleri(I/O input/output) hızlı olması için okuma/yazma hızı çok yüksektir ama aynı şey sd kart için geçerli değildir
o yüzden ram swap yapıldığında gerçek ram gibi davranmaz,verimli değildir ama yinede kullanmak sana kalmış kardeşim
ayrıca ram swap yerine cm11'de default olarak aynı işi gören bir işlev var zram diye geçiyor. zram sd kartta 64 mb'lık alanı kullanıyor ve eğer ram'de taşma olursa işlemler bu 64 mb'lik alana aktarılıyor. yani zram=64 mb'lik ram swap gibi de düşünülebilir
Usta zram ile swap ın bi farkı var mı varsa nedir?
kafam iyice karışmış durumda (: swap ram ile kasma olmuyor dedin, canım istedi valla (: ayrıca ram manager pro programının "daha fazla çoklu görev(multitasking)" kullanıyorum. acaba bir çatışma mı oluşturuyor telefon bölümlemeleri içinde?Teli aldığımdan beri tripple swap(350mb) + 211 mb zram kullanıyorum swap yada zramsız ram azlığından dolayı tel kasıyor swap açınca kasmalar olmuyor oyunlarda bile naximum verim alıyorum. Sana bi lafım yok ama cm11 deki kasma başka bişeyden olmuş olabilr mi
@sir mordred zram'in ben de faydalı olduğu kanaatindeyim. (multitasking'e önem veren biriyim.) fakat bazen kasmalar yaşıyorum bu huyumdan dolayı. turbo boost ram swap'in telefonu biraz rahatlattığını düşünerek kullanıyordum. (belki de öyle görüyordum, plasebo (: ) neyse zaten artık kaldırdım. trim'e kötü bir etki oluştursun istemiyorum. anladığım kadarıyla zram de hayli hayli bu ram rahatlatma işini iyi yapıyor zaten.
bu arada zram'i "performance control" programını kullanarak biraz arttırsam sıkıntı çıkarır mı?
(ayrıca konunun dışına çıkıp mesaj kirliliği oluşturduysam kusura bakmayın.)
teşekkür ederim.
Çatışma olduğu sanmıyorum ram manager da bu seçeneği seçmen sadece ram azaldığında görevleri öldürmemek ile sonuçlanır,görevleri öldürmemek kasma yapabilir yannış mıyım usta @sir mordredkafam iyice karışmış durumda (: swap ram ile kasma olmuyor dedin, canım istedi valla (: ayrıca ram manager pro programının "daha fazla çoklu görev(multitasking)" kullanıyorum. acaba bir çatışma mı oluşturuyor telefon bölümlemeleri içinde?
Çatışma olduğu sanmıyorum ram manager da bu seçeneği seçmen sadece ram azaldığında görevleri öldürmemek ile sonuçlanır,görevleri öldürmemek kasma yapabilir yannış mıyım usta @sir mordred
usta bu basebandi kullananlar
bilgi verebilirmi duzgun calisiormu
Ben çoğu basebandı denemiştim bir zamanlar. Hiçbiri arasında belirgin bir fark göremedim en son Türkiye için olana dönmüştüm ve hala onu kullanıyorum.Pil kullaniminda en iyisi bulgaristan basebandımı ?
Ben şuan avrupa tabanında en güncel baseband olan XXLMI kullanıyorum şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım
saf cm11 linkini atabilirmi biri lutfen forumda verilenler hata verio
acaba link verirmisin
ve de şu ekranın az şarj yemesi için bir çalışma yapacaktınız. ne alemde bu çalışmalar acaba? (:hocam yeni kernel projesi vardi. bu kamera ile ilgili olani .
bir gelisme var mi onda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?