[KERNEL][CM11][Khan Kernel][TRİM Destekli]

Konu Sahibi
5/25 sürümü ile kullanabilir miyim? yoksa güncellemeni bekleyeyim mi @lafactorial hocam?

yeni sürümde arco kernel değişiklikleri ve ramdisk değişiklikleri yapmış(ramdisk kernelin bir parçasıdır)
ve yeni değişiklikler henüz trim destekli kernele eklenmedi o sebepten yeni versiyon(5/25) cm11 kurduysan trim destekli kerneli kurmanı önermem çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsin
bekle Hakan boş bulduğu bir vakit güncellenmiş trim destekli kerneli derler bende konuya eklerim

hayırlı akşamlar herkese

Tepkiler: hasaneness, aJHier, ONUR5544 ve 1 kişi daha

sirprice

Üye
hocam 5/28 için güncelleme yaparmısınız

@lafactorial Hocam sanırım 3.4.92 yi Bekliyor Güncelleme için.
Hadi beklemeyelim o zaman

Deneme fırsatım olmadı yüklemeden önce backup işi sağlama alır.

Tepkiler: sir mordred, oksittt, stackbyte ve 4 diğerleri

aJHier

Üye
sagol usta

Tepkiler: lafactorial
hocam status 7 hatası alıyorum çözümünü biliyor musunuz

aJHier

Üye
sorunsuz calışıyor.

Konu Sahibi

teşekkürler Hakan
linkler yenilendi konu güncellendi

Tepkiler: reckless86

aJHier

Üye
o zaman şöyle söyliyim bende sorun var yardımcı olabilecek misiniz ?

Çözümü Vardı onun forumdan birinin Başına daha gelmişti.
Google da aratabilirsin.

zip içindeke bi dosyadan satır silince düzeliyordu.

Tepkiler: oksittt
Çözümü Vardı onun forumdan birinin Başına daha gelmişti.
Google da aratabilirsin.

zip içindeke bi dosyadan satır silince düzeliyordu.
tamam araştırıyorum teşekkürlerÇözüm için :
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

fecral

Üye
@sir mordred @lafactorial ustlarım, ben /cache ve /system bölümünü turbo boost ile dual swap olarak kullandım. bu trim özelliğine olumsuz bir etki eder mi?
terminal emülatörle işleyişini kontrol ettim ve şöyle yazıyor: /cache: 3141632 bytes trimmed

Konu Sahibi

hmm normalde cache alanının daha fazla 56598528 byte olması lazım ama swap yaptığın için 3141632 bytes olarak görülüyor. TRİM özelliğine olumsuz etki etmez ama risk oluşturabilir kardeşim bilgine

Tepkiler: fecral

fecral

Üye
@sir mordred peki sizce turbo boost swap alanlarını kaldırayım mı hocam? bi faydası oluyor mu bu swap alanının? (:

@sir mordred peki sizce turbo boost swap alanlarını kaldırayım mı hocam? bi faydası oluyor mu bu swap alanının? (:

Swap ın faydası çok ram i rahatlatır kasılma olmaz lakin bir de zararı var swap hangi alana kurluysa(system,sdcard..) ömrünü yer 90 lira verip en kaliteleriden 32gb hafıza kartı almıştım 10mb/sn ile veri yazarken şimdi 3-4mb/sn ye düştü (300mb swap alanı Hafıza kartındaydı). Ama turbo boost ile triple swap yaptım 1 yıldır veri yazmada bi düşüş yaşamadım. Biraz karışık oldu ama anla artık :S

fecral

Üye
ben de sürekli turbo boost kullandım. swappiness'ı 40'a çekip kullanıyorum. ama TRIM özelliğine bir etkisi olacaksa kullanmayayım dicektim. @sir mordred hocam bir akıl versin bakalım.

anladım, anladım (:

Konu Sahibi

şöyleki ram'in swap yapıldığı alan internal storage'dir ve internal storage sd karttır
sd kartın hızı ram'in hızından 10 kat daha düşüktür diyebilirim çünkü ram'de giriş çıkış işlemleri(I/O input/output) hızlı olması için okuma/yazma hızı çok yüksektir ama aynı şey sd kart için geçerli değildir
o yüzden ram swap yapıldığında gerçek ram gibi davranmaz,verimli değildir ama yinede kullanmak sana kalmış kardeşim

ayrıca ram swap yerine cm11'de default olarak aynı işi gören bir işlev var zram diye geçiyor. zram sd kartta 64 mb'lık alanı kullanıyor ve eğer ram'de taşma olursa işlemler bu 64 mb'lik alana aktarılıyor. yani zram=64 mb'lik ram swap gibi de düşünülebilir