kendinizi kötü hissettiğinizde ne yapıyorsunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
kendinizi kötü hissettiğinizde ne yapıyorsunuz ?
gün içinde beklenmedik bir anda moraliniz altüst olabilir, kötü günler geçiriyor olabilirsiniz, gece yastığa başınızı koyduğunuzda düşünmekten, sıkıntıdan uyuyamıyor olabilirsiniz. Bu stresi üstünüzden nasıl atarsınız ? Kendinizi iyi hissetmek için neler yaparsınız ?
Ben başlayayım bu konuda çok başarısızım. Rahatlamak için kaçmayı tercih ederim. Kaçamadığım zamanlarda alkol alırım. Gece güzel hayaller kurup rüyalara dalmak istesesemde bilinç altımdan kaynaklı olsa gerek hayallerim kötü sonla biter.

Değerli yorumlarınızı çekinmeden yazınız lütfen.

• Beğen
Tepkiler: kol@j, minoo, Tuba.Erva ve 3 diğerleri

Dafny

Dafny

Üye
ağlıyorum

Revengeful

Emekli Yönetici
Muzik dinleyip internette takılıyorum. Kafa dağıtıyorum..

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Kendimi damar a ( arabesk müzik ) bırakıyorum ...

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Uzun süre bu sorunu yaşadım 3 sene diyeyim. Aklın neye takılıyorsa ondan uzak dur. Yatmadan önce maxi de takılmak veya başka birşey le meşkul olup bilinç altını temiz tutarım. Daha önceleri ila.ç kullanırdım. Son on aydır kullanmıyorum. Kafayı dağıtmak için alkol çözüm değil tam aksine dahada kötü yapar. Bir günlük rahatlatır bir gün sonra ise beyin karmaşası yaşarsın dahada bi yoğunlaşır. Onun için hergün içmen gerekir nereye kadar.? Ilaçlar nereye kadar.? Tamamen elimizde olan birşey hayatın içinden güzel anları yaşamakla, zorda olsa, kısa süreliğine yanlız kalmayı tv izlemeyi, kafa dinlemeyi dene. Yok zaten yanlızsın öyleyse arkadaşların'la akrabaların'la güzel vakit geçirmeyi, yapamadıklarını yapmayı dene. Herzaman ki plan, programlarını değiştirip farklı şeyler yapmayı yenilikçi olmayı dene. Uyku için yatmadan önce kendini biraz yor koşu vs spor yaparak dinlenme hissi yarat. Yada hem vücut hemde zihin için iyi gelen bitkisel çaylar dene.

Burak

Üye
bu tür durumlarda kendimi sago(sagopa kajmer) ya bırakıyorum. o beni iyi ediyor. :)

:yuru

Mert

Mert

Üye
Annemle konuşuyorum..

Perfect!

Üye
Biçok zaman bilardo (3 bant) oynarım. Olmazsa, arkadaşımı arar yada bulur konuşuruz.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
7 telli sazım yeri geldiğinde dertlendiriyor, yeri geldiğinde dert tasa ne varsa alıp götürüyor; şu an olduğu gibi. :)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
7 telli sazım yeri geldiğinde dertlendiriyor, yeri geldiğinde dert tasa ne varsa alıp götürüyor; şu an olduğu gibi. :)

sorma yav evde var bitene öğrenemedim bir türlü bi çalabilsem alır götürür benden birşey bırakmaz hep istemişimdir çalmayı olur ilerde elbet.

Mert

Mert

Üye
sorma yav evde var bitene öğrenemedim bir türlü bi çalabilsem alır götürür benden birşey bırakmaz hep istemişimdir çalmayı olur ilerde elbet.
Mandolin çal abi. Gayet kolay öğreniliyor

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici

Nereye kadar erteleyeceksin abi, uygun bir anda başlaman en iyisi. :oke:

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
kafa yapardım eskiden ama simdi baska seyler deniyorum artık.Kendimi oyunlara veriyorum:D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
1) Müzik.
2) Spor.
3) Arkadaşlar.

Öncelikle hareketli cıstak cıstak müzikler dinlerim. Özellikle de popüler olan yabancı pop şarkılarını (Power FM/NR1/Metro FM/Radio Mydonose/Virgin vb. radyolarda çalanlar) dinlerim. Popüler olan ve sevdiklerimden müteşekkil bir listem vardır, onu dinlerim.
Ama asla ama asla yavaş, beni zaten içinde bulunduğum ruh halini tekrar tekrar düşünmeye zorlayan parçalar dinlemem. Duygusala bağlamam.
Açıkçası ruh halimi kontrol etmek konusundaki en büyük silahim müziktir.

Bir diğeri ise spordur.
Anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı yoğun bir tempoda çalışırken dahi eve iki dambıl alıp spora vermiştim kendimi. Gecenin kaçı olursa olsun, ne kadar yorgun olursan ol. Bir olaya ya da kişiye sinirlendiğimde hıncımı sınırlarımı zorlayan ağırlıkları kaldırarak alırım. Ve tabii ki bunu yaparken müziğimi dinliyor ve hayallere dalıyor olurum.
Hele bir de -yapabiliyorsan- uyku düzenine dikkat edip, sabah 6-7 gibi çıkıp dışarı koşarsan...
Asgari olarak haftada 4 kez.
Kanter içinde dişlerini sıkarak bedeninin son enerjisini attığın adım için harcarken kalkıp da sana kelek yapan adamı ya da maddi sıkıntını düşünmezsin. Düşünsen dahi bir yerlerde hıncını alıyorsundur.

Son olarak "iyi seçilmiş" arkadaşlarla kafa dağıtan şeyler yapmak da işe yarar. İyi seçilmiş, çünkü sen kalkar da ruhu senden kara bir adamla sokakta gezersen, sarhoş bir halde dükkan camlarını kırmaktan tutuklanmış olarak karakolda bulabilirsin kendini :)
Seni dinleyen birisi olmasın, zaten bahsetme sorunlarından. Çık, kendini eğlendirecek bir şeyler yap.
İnternet kafede oyun oynamak mı? Kızları kesmek mi?..
Ne ise işte...

Oyala kendini.

Dafny

Dafny

Üye
numetal dinlerim

NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
Bi kaç kez çok kötü olmuştum yamurda vardı dışarda çıktım koştum taki nefessiz kalana kadar ondan sonra neye sinirlendiğimi bile unuttu inan bana dene bi

Dafny

Dafny

Üye
onla konuşurum

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çok güzel yorumlar, burada yazdıklarınızın bir çok arkadaşımıza yardımda bulunacağından adım gibi eminim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...