Birkaya
Üye
Bu konuyu iyice araştırmaya başladım ve şaşırtıcı şeylerle karşılaştım hiç beklemezdim ...
Gökten inme kitap derken o kitabı normal bir kitapmis gibi ve hor gören bir üslup ile söylüyor ...
Osmanlı nin en daimi Devlet olmasındaki temel faktör neymiş araştırılsın da görülsün
En fazla ulusu içinde de barındırmıştir bu o kitap ve iman sayesinde olmuştur, bu insanın içinde olmalı, batı toplumuna özenilmemeli ...
Onlar Hristiyan biz ise Müslüman, bir Müslüman Hristiyana benzemek için çaba sarf etmez, Peygamberimizin neden saçının uzun olduğunu bilen bunu da bilir ...
Ooo damarına basılmış, sakin ol admin
Aforoz söz konusu bile değil, okuyan bilir ... Insanın konuşmalarına ve tavırlarına bakılırsa onun ne olduğu rahatça anlaşılır .
Ben bu yorumundan dolayı seni dinsiz ilan ediyorum...
Osmanlı tuğrasına bakarak zaten bayrağımızın ne olduğunu görebiliriz.. Farklı bir bayrak kullanılsaydı o zaman şu an ne halde olduğumuzu bayrağa bakıpda anlardık, keza yozlaştırıldık.. ( aslını inkar eden bir millet olmadık mı ? zaten dediğin gibi böyle milletler de kalmadı, bizde kalmadık.. )
Kur'an ı eline alıp okuması da kendi yararına bir faaliyettir, yani bir diğer arkadaş diyor ki atatürk içmesinde kim içsin ? bin bir türlü derdi var vs. ama eline alıp kur'an okumazdı diyerek atatürkü koşulsuz savunmak da pek su götürür değil açıkcası. Sonuçta anayasa vs. ile hiç bir müslümanın hakkı gözetilmişmidir ? Müftülükler yine genel yasaklamanın bittiği tarihde açılması çok düşündürücü..
Neyse, benim için önemli olan atatürk'ün hangi dine mensup olduğu değildir, benim için özgürlük önemlidir. Gönül ister ki herkes dinini istediği gibi yaşayabilsin.
Kur'an bir savaş öğreticisi,stratejisi değil ; inanç kitabıdır.Açıp da okumadığını ne biliyorsun?Kur'an ı eline alıp okuması da kendi yararına bir faaliyettir, yani bir diğer arkadaş diyor ki atatürk içmesinde kim içsin ? bin bir türlü derdi var vs. ama eline alıp kur'an okumazdı diyerek atatürkü koşulsuz savunmak da pek su götürür değil açıkcası. Sonuçta anayasa vs. ile hiç bir müslümanın hakkı gözetilmişmidir ? Müftülükler yine genel yasaklamanın bittiği tarihde açılması çok düşündürücü..
Neyse, benim için önemli olan atatürk'ün hangi dine mensup olduğu değildir, benim için özgürlük önemlidir. Gönül ister ki herkes dinini istediği gibi yaşayabilsin.
Ben miras öldürmeye çalışıyor dememiştimİyi yakaladın Salih. Buradan şu sonuç da çok rahat çıkar: Osmanlı mirasını öldürmeye çalıştığı söylenen bir devlet Osmanlı'nın bayrağını kısmi değişiklikle benimsiyorsa onu reddettmiyordur. Şayet birilerine bir şeyleri unutturmaya çalışıyorsanız, unutturmaya çalıştığınız şeyi ortadan kaldırmanız, bahsinin bile geçmemesi lazımdır.
1924 Anayasası'nda 1928 değişikliğinden sonra din ile alakalı herhangi bir hüküm kalmamıştır, din özgürlüğü anayasal güvence altına alınmamıştır. Doğrudur. Peki aynı anayasada din özgürlüğünü kısıtlayan bir düzenleme var mıdır? Yoktur. Öyleyse insanların dinini yaşayamaması için bir sebep var mıdır? Yoktur.. Yaşayamayanlar ne olacak o zaman? Ruhban Okulu'nu açalım da, Hıristiyanlar da istedikleri gibi dinlerini yaşayabilsinler..
Bir din özgürlüğü istiyorsanız, bunu tüm dinler için istemeniz lazım.
Kur'an bir savaş öğreticisi,stratejisi değil ; inanç kitabıdır.Açıp da okumadığını ne biliyorsun?
Ben Müslümanım,ben de okumuyorum ne yapayım.Artık Atatürk cehenneme gider ne de olsa içki içiyor.Senin için özgürlük önemli ha.
Sanki bu ülkede cami kıtlığı,imam hatip kıtlığı Müslüman düşmanları var.
Nankörlüğün bu kadarı...
Elin Pkk'lısı,Yahudisi,Amerikası tutar her türlü baskı var derler,her türlü iftirayı atarlar kendilerine pay biçmeye çalışırlar,Atatürk'ü kınamaya kalkarlar anlarım da....
Böylesine akıl sır ermiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?