Kemalistleri Dinsiz ilan Eden Yobazlara Gelsin (Atatürk ve Din)

Sponsorlu Bağlantılar

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Mapavri kardeşim sinirlenme sakin ol. Biz agresif davranırsak haklı iken haksız konuma düşebiliriz ve kazanmak istediklerimizi kaybedebiliriz. Adam kazanamaktan kastım beyin yıkamak, hipnozla falan uyutmak değil hakikatleri göstererek ikna etmektir.
Yok kardeşim sinirlenme değilde kur'an-ı kerim den fetva vermek öyle sıradan biriş olmasa gerek diye düşünüyorum..demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve herkes düşüncesinde hürdür.ama fetvayıda bilenlere bırakmak lazım.
 


nuraniharun

nuraniharun

Üye
Zaten arkadaş daha önce Kur'an- Kerim'e dikkatlice baksa idi öyle içki ile ilgili ayrı bir bölüm olmadığını görebilirdi. İnsanoğlu nefis ve şeytanın sürüklemesi ile işine geldiği gibi dini eğip bükmeye çalışıyor ve sorunda bu noktada çıkmaya başlıyor zaten.
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Sevgılı Nuraiharun arkadaşım,öncelıkle ılımlı sözlerle sen de Atatürk e karşı bır antisempati taşıdğını belli etmıssın.
İnsanı gülderecek acıklamarda bulunmaktan öteye gıdememıssın cunkıson 3 madden gercekten yurekler acısı..
Diyorsunkı daha önce dını kurumlar mevcuttu yaı tekke ve zavıyelerden bahsedıyorsun unutma artık son zamanlaarda tekke ve zavıyeler bırer ılım ırfan yuvası olmaktan cıkısmıs resmen bazı hacı hoca agzına Allah adını alıp ınsanların dını duygularını sömuren halıfelıgı kayıran ve tekrar şeriatın gelmesını savunan aciz insanlarla doluydu.Ve yıen unutma Musul u kaybetmemız Şeyh Sait isyanı sırasında oldu,o bır Kürt isyanının yanısıra ayrıca dini içerikli bir isyandır.
Ayrıca eski harflerın okunusun kolay oldugunu söylemıssın fakat ben bır edebıyat öğrencısıyım,sınıfımda Atatürk ten nefret eden bır kürt arkadasım var o bıle eskı yazı yerıne yenı yazının gelmesı ıcın Ataturk e sonsuz tesekkur ettı dusun yanı kı sen bunub bılıncıne varamamıssın,ayrıca da eskı yazı öğrenılmesı zor bır dıldır ve dunyaca kullanılan harf latın harflerıdır tamam mı gözüm;)
Bunların hepsı bır tarafa sen hıc anlamadıgın bır seyı okuyarak nasıl oluyor da mana cıakrmaya calsıyorsun,bence Kur'an Türkce de okunmalı ve anlanmalı,
Gelellım ana penceremıze yanı ''Laiklik''
Şimdi diorsun kı neden bunlara yobaz dıyorsun,Ataturk e dın dusmanı dıyenler neden yobaz olsunlar?
Bak Ataturk ıckı ıcerdı dogru fakat sen dıorsun kı ıckı ıcmek haramdır ve ıckı ıcen dınden cıakrılır,ben de ıckı ıcıyorum hadı bana da yobaz desene?Bu kımın haddıne Allah mı olmuslar da Ataturk u dınden cıkaracaklar?
Laiklik demek sadece dın ve devlet ıslerıın bırbrınden ayrılması degıldır ve laıklık genel bır kavramdır laiklik pozıtıfcılıktır ıyı dusunelım lutfen.
laıklık o kadar hassas ve guzel bır konudur kı dının asıl sahıplerını ortaya cıkarmıstır.Yanı ınsan devlet korkusu ıcın mı yoksa Allah sevgısı ıcın mı dınının uygulamalrını yerıne getırıyor ayrımını ıyı bır sekılde analıze etmıstır.
Buna örnek verelım Osmanlı zamanında Müslüman kadınların cengılık yapması yasaktı farzedelım bır kadın cengılık yapmak ıstıyor dı mı?Sen sımdı az once dedın kı o , o ınsanın kısısel tercıhıdır ıstedıgı seyı yapabılır e bıraksın serıat da kadın cengılık yapsın degıl mı ama?
Tek taraflı dusunmeyelıım lutfen.En azından ben cengı bır kadınla bırlıktelık kurmam mesela ama belkı de benım sevdıgım ınsan serıat olmasaydı bır cengı olacaktı yanı cengılıyı Allah korkusu ıcın degıl serıat korkusu ıcın yapmıyor.
Bakın bu konularda daha once cok kez tartıstım ve konustum artık laf anlatamıyorum lütfen bıraz empatı kuralım ve tatlı dıllerle de olsa ınsanların hakkında kötü konusmayın
Ha yobazlık kelımesıne gelınce evet Ataturk gıbı bır ınsana su an benım uzerınde yasadıgım vatanın olusmasında buyuk katkıları olan ve hrıstıyan alemını mason alemını Musluman dusmanlırı yurduma sokmayan o ınsan kalkıp agzına allah adını alıp elınde tesbıhını sallayı 5 karıs sakal uzatan ıkı rekat namaz kılan adam Atatürk dın dusmanı derse ben o adama yobaz da derım haın de derım terbıyesız de derım;)
Bu da benım kısısel terıcıhım tıpkı senın tercıhın gıbı;)

--------------- Ekleme ---------------

3. Hz. Muhammed için sarfedilen sözler her müslüman tarafından bilinen şeyler. Bunları ayrıyeten ifade etmek onun dindarlığını belirlemez. Yani o sözleri sende söylersin bende
Şu yazdıgına gelınce yazdıklarınla celısıyorsun dedın kı Ataturk haram bır seyı ıctıgı ıcın dınden cıkmıstır yanı Ataturk o halde Musluman degıldır:) E musluman olmauan ve muslumanlıgı sevmeyen bır ınsan neden Muslumanlıgın kurucusuna ve hukumlerıne saygı duysunve guzel sözler ıfade etsın bu koac bır kıtleyı etkıleyecek degıl mı?Ayrıca dıyelım kı ,Ataturk un bu sozlerden bır kitle kaygısı var ama Ataturk bu sözlerı savaslar sonrası söylemıstır yanı halıfelık taraftarlarını kendı yanına cekme gayesı yoktur samımı ve ıctenlıkle soylenmıs sözler oldugunu buradan da cıkarabılırız heralde;)
Eklemek istedıgım baska bır sey daha:Senın Osmanlıca dedıgın dil Türkçedir sadece alfabe farkı vardır yanı degısen dil degıl alfabedır o zamanlar da Türkçe kullanılıyor yanı ARapca degıl:)
günümüzde de oldugu gıbı sadece ARapca ve Farsca terkıpler ve sözcükler dıle karısmıstır
 
sultan"

sultan"

Üye
arkadaşım bende içki haram değil demiyorum ki sadece fazlası zarar verdiği için haram(NAhl 67). İkinci olarak anayasamıza göre devlet, dolayısıyla tüm kurumları laik, atatürkçü düşünceyle yönetilir ve bu maddelerin değiştirilmesi bile gündeme getirilemez(2. ve 4. madde)
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
SAna hıtaplık bir şey yoktu,soyledıklerının aksını söylemıyorum ama bazen bu sıtede ve cevremde her Kur-an okuyan namaz kılan ıkı dın bılgsıı edınen kulaktan dolma bılgılerle kaarsıma cıkan ınsanlar için söyluyorum
Lütfen haddimizi bilelim dıye
 

Mebuchadnezzar

Üye
Şimdi bu işleri geçin dinle ilgisi olmayıpda din arkasına saklananlar kadar atatürk'ün ilkeleriyle ilgisi olmayıp atatürkçüyüm kemalistim deyip dini dışlayanlarda var. Ama bunun gerçek atatürkçülerle ilgisi yok nasılki dini kendi çıkarları için kullananlar yüzünden dini suçlayamazsak atatürkçülüğüde kendi çıkarı için kullananlar yüzünden atatürkçülüğü suçlayamayiz. Her köyün bi delisi bi köpeği vardı bu konularada böyle bakmak lazım. Böyle yaparak bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Atatürkçüye din düşmanı olarak bakanlar gibi dincilerede düşman gözüyle bakanlar var ve gün geçtikçe bu gruplar güç kazanıyo. Konu demokratik açılıma geldi onada deyineyim bari. Pkk (it topluluğu ) ile yıllardır savaşıyoruz ama birileri yüzünden bitiremiyoruz 3 5 capulcuyu. Açılım paketinde pkk ile geçen kısımda onların silah bırakması isteniyo. O dağa çıkan kürtlerin bi çoğu çocukken kaçırılmış yada kandırılmış kişilerden oluşmakta. Yani öldürülen mehmetçikler şehitlerimiz nasıl ki bu vatanın evlatlarıydi dağa kaçırılan kandırılan çocuklarda bu vatanin çocuklarıydi ama biz onları eğitmedik onları disladik bizim eğitmediklerimizi başkaları geldi cahil gördü bize karşı kullandı. Kandırılıp dağa çıkanlar kadar buna göz yumanlarinda suçu var. Buna bi an önce çare bulunmalı savaş çare olsa bunca yılda biterdi bu olay uzadıkça uzadı bir şekilde son bulmalı buyrun bitiyorsa çıksın güçlü askerimiz 25 yıldır bitiremediği pkk yi buyursun bitirsin ama bitmiyo cunki bu işin içinde çok farklı işler var.
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Konu sapıyor bunu baska bı platformda tartısmalıyız evet haklı yerlerın fazla
 
sultan"

sultan"

Üye
sadece birisi kardeş ben zaten senin için söylemedim.Tıpkı senin dediğin gibi kulaktan dolma bilgilerle yetinip, kendini din konusunda çok şey biliyomuş gibi görünen; sonrada halkı kandıran kişilere söylüyorum.
Mebuchadnezzar kardeşim dediklerinin çoğuna ben de katılıyorum. Evet birileri bizim kalem tutturamadığımız ellere silah tutturuyor. Ama bu plan Türkiyenin planı olsa destek verirdim fakat plan pentagon planı
 
Bora

Bora

Üye
Google a Anti din yazınca bu konu ilk sırada :ehe :alkis
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Vay canına:)
 
YasirN

YasirN

Üye
(Y) usta sonuna kadar katılıyorum. Atamı dinsiz din karşıtı diyenlere sorum şu buna emin olacak kadar o insanı tanıdınızmı???
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Atatürk'e dil uzatılamıyorsa Müslümanlığa da kimse dil uzatamaz !! Yobaz olan asıl sizsiniz ! Nüfus cüzdanınıza kemalist yazdırın, kemalistlik bir dinse eğer !!! Kendinize gelin, kimse böyle bir küfrü etme hakkına sahip değil !! Bu konuyu şiddetle kınıyorum

--------------- Ekleme ---------------

Google a Anti din yazınca bu konu ilk sırada :ehe :alkis

dinsizlik ne güzel değilmi şakşakçı olmayalım, kimse müslümanlara(tümüne) yobaz diyemez !!! Bende müslümanım !!!!!!

--------------- Ekleme ---------------

kemalisti yerden yere vuran yobazlar.
bu gün bebek katilleri ile açılım peşin de daha dün gece 6 şehit verdik.
O yobazların da ne kadar Müslüman oldukları belli!

Ya valla konuşmicam konuşursam ceza alcam çünkü! Çok ağır konuşucam! Tutuyorum kendimi..:vur
Haklısın melis.Bİr patlasam ah ceza üstüne ceza yerim Gerek Din kısmında gerekse bu kısımda.Biz en iyisi susalım tartışmalarımızı maxicep den dışarıya taşıyalım
Din üzerinden siyaset yapmayın ! kin ve nefretinizi müslümanlığa küfür ederek açığa çıkarmayın AYIPTIR AYIP!!!

Atatürk'e bu ülkede kimse dil uzatmaz vede uzatamaz.ama Atatürk'ün arkasına sığınıpta laiklik adına dinsizlik yapanlara asla atatürkçü vede kemalist demem.enbüyük atatürk düşmanları onlardır.Kuvai milliye derneği başkanı gibi mesela(Atatürk'ü sat,ölüsüde diriside para eder)diyenlerle asla benim atatürkçülüğüm bir olamaz.konu için teşekkürler
Atatürk para ediyor; Sigorta reklamında, banka reklamında orada burada.. Atatürk'ün copyright'ı da yok sanırsam, isteyen sömürüsünü yapıyor. Ha bu arada kimse de müslümanlığa dil uzatamaz ! Kendine gel!!

Zamanında kuva-i milliye başkanı bile hainmiş ha hiç şaşırmadım nedense çünkü;
Türkiye içrerisinde ki hain sayısı bakımından Dünya sıralamasında kesinlik birincidir.Bu ne arkadaş kimisi şeriat ister kimisi Bağımsızlık ister kimisi Ana dilde yayın ister kimisi alfebeye q,w,x sokmak ister.Kimisi toprak satmak ister Kimisi humeyniyi seviyorum atatürk ü hiç sevmiyorum der der der der .Yahu bu ülkeye iyi birşeyler yapmak haram mı oldu?.Hiç kimseye kazık çakıp bağlanmıyor bu ülke topraklarına Ya sEV sevmiyorsan rahat dur durmuyorsan terket GO TO YAALLAHHH :D
Sen kendi türklüğünden utan asıl, şeriat kanunları 750 sene boyunca kaç kere cezaya hükmetmiştir bir bilgin var mı ? yalnızca "3" hümeyniyi sevmek, atatürkü sevmemek suç mu geliyor sana ? Senin objektifliğin atatürkü peygamber olarak görüşüne bağdaşıyor mu ? Genel konuşamazsın, benim atalarımın savaştığı topraklarda müslüman olarak özgürce yaşamak en doğal hakkım, sen hiç bir müslümana defol diyemezsin !! Sen atatürkün soyundanmısın, misyonermisin ? sen kimsin !!!?? Önce haddini bil kimseye yallah diyemezsin.

Sevgılı Nuraiharun arkadaşım,öncelıkle ılımlı sözlerle sen de Atatürk e karşı bır antisempati taşıdğını belli etmıssın.
İnsanı gülderecek acıklamarda bulunmaktan öteye gıdememıssın cunkıson 3 madden gercekten yurekler acısı..

Diyorsunkı daha önce dını kurumlar mevcuttu yaı tekke ve zavıyelerden bahsedıyorsun unutma artık son zamanlaarda tekke ve zavıyeler bırer ılım ırfan yuvası olmaktan cıkısmıs resmen bazı hacı hoca agzına Allah adını alıp ınsanların dını duygularını sömuren halıfelıgı kayıran ve tekrar şeriatın gelmesını savunan aciz insanlarla doluydu.Ve yıen unutma Musul u kaybetmemız Şeyh Sait isyanı sırasında oldu,o bır Kürt isyanının yanısıra ayrıca dini içerikli bir isyandır.
Ayrıca eski harflerın okunusun kolay oldugunu söylemıssın fakat ben bır edebıyat öğrencısıyım,sınıfımda Atatürk ten nefret eden bır kürt arkadasım var o bıle eskı yazı yerıne yenı yazının gelmesı ıcın Ataturk e sonsuz tesekkur ettı dusun yanı kı sen bunub bılıncıne varamamıssın,ayrıca da eskı yazı öğrenılmesı zor bır dıldır ve dunyaca kullanılan harf latın harflerıdır tamam mı gözüm;)
Bunların hepsı bır tarafa sen hıc anlamadıgın bır seyı okuyarak nasıl oluyor da mana cıakrmaya calsıyorsun,bence Kur'an Türkce de okunmalı ve anlanmalı,

Gelellım ana penceremıze yanı ''Laiklik''
Şimdi diorsun kı neden bunlara yobaz dıyorsun,Ataturk e dın dusmanı dıyenler neden yobaz olsunlar?
Bak Ataturk ıckı ıcerdı dogru fakat sen dıorsun kı ıckı ıcmek haramdır ve ıckı ıcen dınden cıakrılır,ben de ıckı ıcıyorum hadı bana da yobaz desene?Bu kımın haddıne Allah mı olmuslar da Ataturk u dınden cıkaracaklar?

Laiklik demek sadece dın ve devlet ıslerıın bırbrınden ayrılması degıldır ve laıklık genel bır kavramdır laiklik pozıtıfcılıktır ıyı dusunelım lutfen.
laıklık o kadar hassas ve guzel bır konudur kı dının asıl sahıplerını ortaya cıkarmıstır.Yanı ınsan devlet korkusu ıcın mı yoksa Allah sevgısı ıcın mı dınının uygulamalrını yerıne getırıyor ayrımını ıyı bır sekılde analıze etmıstır.
Buna örnek verelım Osmanlı zamanında Müslüman kadınların cengılık yapması yasaktı farzedelım bır kadın cengılık yapmak ıstıyor dı mı?Sen sımdı az once dedın kı o , o ınsanın kısısel tercıhıdır ıstedıgı seyı yapabılır e bıraksın serıat da kadın cengılık yapsın degıl mı ama?
Tek taraflı dusunmeyelıım lutfen.En azından ben cengı bır kadınla bırlıktelık kurmam mesela ama belkı de benım sevdıgım ınsan serıat olmasaydı bır cengı olacaktı yanı cengılıyı Allah korkusu ıcın degıl serıat korkusu ıcın yapmıyor.
Bakın bu konularda daha once cok kez tartıstım ve konustum artık laf anlatamıyorum lütfen bıraz empatı kuralım ve tatlı dıllerle de olsa ınsanların hakkında kötü konusmayın
Ha yobazlık kelımesıne gelınce evet Ataturk gıbı bır ınsana su an benım uzerınde yasadıgım vatanın olusmasında buyuk katkıları olan ve hrıstıyan alemını mason alemını Musluman dusmanlırı yurduma sokmayan o ınsan kalkıp agzına allah adını alıp elınde tesbıhını sallayı 5 karıs sakal uzatan ıkı rekat namaz kılan adam Atatürk dın dusmanı derse ben o adama yobaz da derım haın de derım terbıyesız de derım;)
Bu da benım kısısel terıcıhım tıpkı senın tercıhın gıbı;)

--------------- Ekleme ---------------

3. Hz. Muhammed için sarfedilen sözler her müslüman tarafından bilinen şeyler. Bunları ayrıyeten ifade etmek onun dindarlığını belirlemez. Yani o sözleri sende söylersin bende
Şu yazdıgına gelınce yazdıklarınla celısıyorsun dedın kı Ataturk haram bır seyı ıctıgı ıcın dınden cıkmıstır yanı Ataturk o halde Musluman degıldır:) E musluman olmauan ve muslumanlıgı sevmeyen bır ınsan neden Muslumanlıgın kurucusuna ve hukumlerıne saygı duysunve guzel sözler ıfade etsın bu koac bır kıtleyı etkıleyecek degıl mı?Ayrıca dıyelım kı ,Ataturk un bu sozlerden bır kitle kaygısı var ama Ataturk bu sözlerı savaslar sonrası söylemıstır yanı halıfelık taraftarlarını kendı yanına cekme gayesı yoktur samımı ve ıctenlıkle soylenmıs sözler oldugunu buradan da cıkarabılırız heralde;)

Eklemek istedıgım baska bır sey daha:Senın Osmanlıca dedıgın dil Türkçedir sadece alfabe farkı vardır yanı degısen dil degıl alfabedır o zamanlar da Türkçe kullanılıyor yanı ARapca degıl:)
günümüzde de oldugu gıbı sadece ARapca ve Farsca terkıpler ve sözcükler dıle karısmıstır
Kimse atatürkü sevmek zorunda değil, bu bir.. İkincisi siteye girmeyeli kimlerin eline kalmış yorum yapmak çok üzüntü veren bir durum. Sen tekke nedir bilirmisin ? bilmiyorsan google amcana sorabilirsin, ilim irfan yuvalarının eski yeridir, şu anda eğer orada şeriat aşılanıyorsa, bunun dışında dinsiz mekanlarda da çocuklara "Atatürk olmasaydı, biz olmazdık" aşılanıyor, yalan mı !? Kemalistlik bir din haline getirilerek özgürlük düşüncesi olarak sunulmuş, tamamiyle yalan, hiç bir özgür düşünce yargı özgürlüğü kaç yılında gelmiştir ? Hala neden düşünce özgürlüğü olmayan bir ülkede yaşıyoruz ? Ben bunlar için atatürk'ün elini eteğini öpmek zorunda değilim!! Kimse bana yobaz diyemez, ben bir müslümanım, kemalistlik bir din ise bunu kendini kandırmadan dürüstçe açıkla, "Atatürk'e şirk koşmak" bu yeni yeni duymaya başladığım bir tabir, atatürk Allah değildir! ona şirk koşmak diye bir durum olamaz, siz kayıtsız şartsız ona bağlanmışsınız ne yazık..

1982 anayasası ile pekiştirilen "sınırsız düşünme hakkı" " tamamiyle hür olma" ile gelmiştir, 1961 anayasası geçerliliğini yitirmiştir, "genel sınırlama" dan bahsediyorum elbette, bu nedir allah aşkına ?:) bunu da şöyle bir kılıfa sokmuşlar; "geçerli ama açıklanamayan düşünce" yani mustafa kemal'in belirttiği gibi; "gökten inme, hurafe" bir Kur'an.. buna inanmak yasak !! Bunu yaymak öğretmek yasak !

Anlamadığın şeyi okuyorsun deniliyor, bu nasıl bir iftiradır ? Sanılıyor ki müslümanlar kur'an i kerim'de ne yazdığını bilmiyor, öylemi ? :hmmm çok tuhaf..
İslami kesimde dini bilgilerin dışında ki eğitimlere fazla destek verilemiyor, bu bir hata, fakat dini eğitimin neredeyse tamamiyle yasak oldu, müslüman olan bir kişiye "yobaz" gözüyle bakılan bir ülkede bu söylediğim gerçekten çok güç, hele ki "bir ipte iki cambaz oynamaz" düşüncesini taşıyan kemalist dinine mensup olmuş kişiler varken, hani laiklik herşeye saygı duymakmış ya, pozitifçilikmiş.. Eğer o kadar pozitifçilikse hayatının her anını siyaseti eleştirerek, müslümanları yererek geçirmenin neresi pozitifçilik? Onları üniversite ve resmi kurumların dışında tutmak mıdır pozitifçilik? bu mu sizin özgürlükten anladığınız ? kemalizmin size açtığı gösterdiği ışık buysa yanlış yoldasınız demektir..

Senin kişisel tepkine gelelim, iki karış sakal ve iki rekat namazdan bahsediyorsun, senin atatürkün peygamberin içki içiyor diye mi içki içiyorsun ? yada ben o iki cm sakallı bey amca için mi namaz kılıyorum ? bence siz hayat gayenizi şaşırmışsınız, çünkü kimsenin ne niyetle bir iş yaptığını bilemezsin, laf edemezsin YOBAZ diyemezsin, o adam dinini yaşıyorsa, senin atatürkün içkisini içiyorsa atatürke içkicinin tekiydi diyene tepki gösterirsen sanada namaz kılana geri kafalı dediğinde tepki gösterirler koçum ;)

Atatürk din düşmanı değilse açıklamalarına bir bak derim, islamı düşman olarak görerek üstüne bir devlet kurulmasının neresi din severperverlik :) mustafa kemal için ılımlı bile diyemiyorum..

Bana ve tüm müslümanlara özgürce islamı yaşama hakkı tanınmıyorsa, yolunda yeni bir din oluşmuşsa ben buna saygı duymam, buna saygı duymamayı genel yasaklamanın kalktığı anayasa sağlıyor.. Sağolsunlar islami temeller yıkıldıktan sonra bu özgürlüğü tanımışlar, korkulan pakistan olmaktansa çin veya rusya gibi başka bir düşüncenin düşünülmesi yasak bir ülke halini almışız. ( rusyada devlet idaresini eleştirmek cinayet işlemekten büyük bir suç olarak görülüyor )

Son paragrafınıza cevaben; atatürk kitleyi etkilemek için bazı sözler sarf etmişse buna ************ hadi onuda geçtim koca bir yalan denir.. Buna ek olarak dersim katliamı da bir özgürlük için kitleye hitap etmemidir ? O gün özgürlük için kıyım gerçekleştirmek gereklilikse islami kesimden değil bu gün bu sorunu doğuran şeyin o gün yapanlardan ve onun neslinden korkun..
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Atatürk üzerine yaşımın üç katı kadar kitap okudum, gerek eleştiren gerekse 'put'laştıran.. Hiçbirinde görmedim Atatürk'ün din üzerine, daha doğrusu İslam üzerine olumsuz söylemini. Sen nerde okudun Salih? Ya da kim, ne dedi?..

Takmışlar Atatürk'ün içkisine.. Atatürk'ün içkisi kimi niye ilgilendirir bunu anlamıyorum? Olumsuz bakılacak açık olarak bir içkisini mi buldunuz? Atatürk'ün içtiği rakının günahı ne bana yazılır ne size. Sadece kendisine yazılır.. Dinden çıkma olayı da yaratanın taktiridir. Yaratanla mı konuşuyorsunuz da bu kadar eminsiniz Atatürk'ün dinden çıktığına?

Kemalizm müslümanlara değil, kendi dini inancını başkasına dayatan bu yönde şiddet kullanan müslümanlara ve müslüman örgütlere karşıdır. Hani Kemalistlerin sık kullandığı bir hitap vardır, dinci diye.. İşte bu dinci dedikleri kendi inancını başkasına dayatan kimselere denir. Bu müslüman da olabilir, hıristiyan da. Farketmez, önemli olan başkasının inancını etkilemeye çalışmaktır.

Yobaz ise içki içmeyen değil, içki içtiği için insanları kırbaçlayandır en basitinden. Yobaz, namaz kılan değil; namaz kılmadığı için insanlara şiddet kullanandır ve aynı şekilde insanlara cebir kullanarak namaz kıldırmaya çalışana denir. A kişisinin kıldığı namazın sevabı B'ye yazılmayacağı gibi, B'nin kılmadığı namazın günahı da A'ya yazılmayacak. Yine aynı şekilde Yaratan ahrette sual eder iken A kişisine B kişisinin namazını sormayacak. Herkes kendi inancından sorumlu değil mi?

İsteyen istediği dilde okur Kur'an-ı Kerim'i. Buna kimse karışamaz. Ama burada Kur'an-ı Kerim'in sadece Arapça okunmasında diretenlere eleştiri getirilebilir.. Neden sadece Arapça? Allah Türkçe bilmiyor mu diyor ya şair, aynen o hesap..

Müslümanlar inancını neden yaşayamıyor? Yaşayamıyorsa bunun Atatürk ile ve Kemalizmle alakası nedir? Kastedilen türban özgürlüğü ise bunun ne Atatürk ile ne de Kemalizm ile alakası vardır.. Bilmiyorsunuz sanırım, Atatürk'ün yaşadığı dönem de türban, daha doğrusu o dönemdeki adıyla başörtüsü, memur statüsü hariç her kademede serbest idi. Yasaklanan kara çarşaftı. Ama sadece burdan yola çıkarak müslümanlar inancını yaşayamıyor denmez ki. Yine ek olarak , kastedilen İslam inancının yayılması ise bunun yeri ne tekkedir, ne zaviyedir.. Bunun yeri müslümanların "Allah'ın evi" diye nitelendirdikleri Camilerdir. İmamlar sadece ezan okusun, namaz kıldırsın ve vaaz versinler diye görevlendirilmiş kişiler değil. Yönetmeliğe göre islam inancını öğretmekle de yükümlüler. Ha, başka olarak inancı şahlardan, şeyhlerden, şıhlardan almak istiyorsanız o başka. Yine müslümanlar 'yazıcılar, okuyucular' diye sıfatlandırılan cemaatlerde örgütleniyorlar. Laikliğin yasakladığını yapıyorlar, yani insanların inancını etkilemeye çalışıyorlar, kimse bir şey diyor mu? Yok.. O zaman sorun ne? Bir de Aleviler , Nusayriler açısından bakın bakalım olaya.. Hangisi inancını yaşayamıyor, ibadethaneleri dışlanan mı, ibadethaneleri her sokakta bulunanlar mı?

Tekke ve zaviyelerin kapatılması insanların inancını 'kendi istedikleri' yönde çalışabilecekleri düşüncesiyle kapatıldı. Düşünsenize binlerce tekke ve zaviye demek 'binlerce islam yorumu' demektir. Hoş, bugün tekke ve zaviyelerin kapatma nedenlerini cemaatler eksiksiz yapıyorlar. Hatta bu cemaatler bir çatışma halindeler. Neden biliyor musunuz? Çünkü hepsi de diğer cemaatlerin İslam'ı yanlış öğrettiğini söylüyor. Hangisine inanacağız? Ne onun inancı ne de bunun inancı, en iyisi benim inancım , düşüncesinde tüm cemaatler. Bunu bir de tekke ve zaviyelerin yaptığını hesaba katarsanız toplum kaosa sürüklenir yahu.. İran'da son döneme kadar istikrarlı bir yönetim kurulamayışının nedeni tekke ve zaviyelerden kaynaklı farklı İslam yorumlarına sahip kavimlerin, birliklerin çatışmasıdır. Sonunda İran'da da 'devlet erki inancından başka islam yorumu' yapabilecek örgütlenmeler yasaklandı da devlet istikrara oturdu. Aynısını biz de mi yaşayalım? Yaşamayalım tabii.. Yaşamayalım ama bunu sağlamanın tek yolu devletin tekke ve zaviyeleri kontrol altında tutmasıdır. E o zaman da denecek ki 'devlet kendi dinini' yayıyor. Ne anladım ben bu işten?

Dini öğrenmeye çok meraklıysanız bırakın tekkeleri, zaviyeleri, cemaatleri, şıhları, şeyhleri.. Alın elinize Kur'an-ı Kerim'i okuyun ve anladığınız şekilde yaşayın. Tabii yanlış anlayıp da kimsenin kolunu kanadını kesmeyin! O zaman kimse size karışmaz.
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Yasalar uyarınca Atatürk'e ve onun aziz hatırasına hakaret etmek suçtur. MaxiCep sitesi olarak yasalara uygun davranmakla mükellefiz. Bu nedenle bazı mesajlardan hakaret içeren kısım çıkartılmıştır.
Fikirlerinizi ifade özgürlüğünüzün sınırı, başkasının kişilik hakkına dayandığı noktada son bulur.
Bilgilerinize.
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Atatürk üzerine yaşımın üç katı kadar kitap okudum, gerek eleştiren gerekse 'put'laştıran.. Hiçbirinde görmedim Atatürk'ün din üzerine, daha doğrusu İslam üzerine olumsuz söylemini. Sen nerde okudun Salih? Ya da kim, ne dedi?..

Takmışlar Atatürk'ün içkisine.. Atatürk'ün içkisi kimi niye ilgilendirir bunu anlamıyorum? Olumsuz bakılacak açık olarak bir içkisini mi buldunuz? Atatürk'ün içtiği rakının günahı ne bana yazılır ne size. Sadece kendisine yazılır.. Dinden çıkma olayı da yaratanın taktiridir. Yaratanla mı konuşuyorsunuz da bu kadar eminsiniz Atatürk'ün dinden çıktığına?

Kemalizm müslümanlara değil, kendi dini inancını başkasına dayatan bu yönde şiddet kullanan müslümanlara ve müslüman örgütlere karşıdır. Hani Kemalistlerin sık kullandığı bir hitap vardır, dinci

Yobaz ise içki içmeyen değil, içki içtiği için insanları kırbaçlayandır en basitinden. Yobaz, namaz kılan değil; namaz kılmadığı için insanlara şiddet kullanandır ve aynı şekilde insanlara cebir kullanarak namaz kıldırmaya çalışana denir. A kişisinin kıldığı namazın sevabı B'ye yazılmayacağı gibi, B'nin kılmadığı namazın günahı da A'ya yazılmayacak. Yine aynı şekilde Yaratan ahrette sual eder iken A kişisine B kişisinin namazını sormayacak. Herkes kendi inancından sorumlu değil mi?

diye.. İşte bu dinci dedikleri kendi inancını başkasına dayatan kimselere denir. Bu müslüman da olabilir, hıristiyan da. Farketmez, önemli olan başkasının inancını etkilemeye çalışmaktır.
İsteyen istediği dilde okur Kur'an-ı Kerim'i. Buna kimse karışamaz. Ama burada Kur'an-ı Kerim'in sadece Arapça okunmasında diretenlere eleştiri getirilebilir.. Neden sadece Arapça? Allah Türkçe bilmiyor mu diyor ya şair, aynen o hesap..

Müslümanlar inancını neden yaşayamıyor? Yaşayamıyorsa bunun Atatürk ile ve Kemalizmle alakası nedir? Kastedilen türban özgürlüğü ise bunun ne Atatürk ile ne de Kemalizm ile alakası vardır.. Bilmiyorsunuz sanırım, Atatürk'ün yaşadığı dönem de türban, daha doğrusu o dönemdeki adıyla başörtüsü, memur statüsü hariç her kademede serbest idi. Yasaklanan kara çarşaftı. Ama sadece burdan yola çıkarak müslümanlar inancını yaşayamıyor denmez ki.
Yine ek olarak , kastedilen İslam inancının yayılması ise bunun yeri ne tekkedir, ne zaviyedir.. Bunun yeri müslümanların "Allah'ın evi" diye nitelendirdikleri Camilerdir. İmamlar sadece ezan okusun, namaz kıldırsın ve vaaz versinler diye görevlendirilmiş kişiler değil. Yönetmeliğe göre islam inancını öğretmekle de yükümlüler. Ha, başka olarak inancı şahlardan, şeyhlerden, şıhlardan almak istiyorsanız o başka. Yine müslümanlar 'yazıcılar, okuyucular' diye sıfatlandırılan cemaatlerde örgütleniyorlar. Laikliğin yasakladığını yapıyorlar, yani insanların inancını etkilemeye çalışıyorlar, kimse bir şey diyor mu? Yok.. O zaman sorun ne? Bir de Aleviler , Nusayriler açısından bakın bakalım olaya.. Hangisi inancını yaşayamıyor, ibadethaneleri dışlanan mı, ibadethaneleri her sokakta bulunanlar mı?

Tekke ve zaviyelerin kapatılması insanların inancını 'kendi istedikleri' yönde çalışabilecekleri düşüncesiyle kapatıldı. Düşünsenize binlerce tekke ve zaviye demek 'binlerce islam yorumu' demektir.
Hoş, bugün tekke ve zaviyelerin kapatma nedenlerini cemaatler eksiksiz yapıyorlar. Hatta bu cemaatler bir çatışma halindeler. Neden biliyor musunuz? Çünkü hepsi de diğer cemaatlerin İslam'ı yanlış öğrettiğini söylüyor. Hangisine inanacağız? Ne onun inancı ne de bunun inancı, en iyisi benim inancım , düşüncesinde tüm cemaatler. Bunu bir de tekke ve zaviyelerin yaptığını hesaba katarsanız toplum kaosa sürüklenir yahu.. İran'da son döneme kadar istikrarlı bir yönetim kurulamayışının nedeni tekke ve zaviyelerden kaynaklı farklı İslam yorumlarına sahip kavimlerin, birliklerin çatışmasıdır. Sonunda İran'da da 'devlet erki inancından başka islam yorumu' yapabilecek örgütlenmeler yasaklandı da devlet istikrara oturdu. Aynısını biz de mi yaşayalım? Yaşamayalım tabii.. Yaşamayalım ama bunu sağlamanın tek yolu devletin tekke ve zaviyeleri kontrol altında tutmasıdır. E o zaman da denecek ki 'devlet kendi dinini' yayıyor. Ne anladım ben bu işten?

Dini öğrenmeye çok meraklıysanız bırakın tekkeleri, zaviyeleri, cemaatleri, şıhları, şeyhleri.. Alın elinize Kur'an-ı Kerim'i okuyun ve anladığınız şekilde yaşayın. Tabii yanlış anlayıp da kimsenin kolunu kanadını kesmeyin! O zaman kimse size karışmaz.

Atatürkün kendi sesi ile görüntüsü var bu konuda. ( ha ben okumuyorum, cahilim sanma okuduklarımdan ileri geliyor konuşmalarım, yada kendi düşünce ve tecrübelerimden, karşınızda ki tanımadan onun bilgisi hakkında sınırlar çizmeyin )

Ben atatürk'ün kişisel hayatında değilim, çünkü benim örnek aldığım kişiler içki içmezler, uygunsuz alışkanlıkları yoktur bu yüzden o kişiye karışmıyorum. Kendine örnek alan alabilir.. Dinden çıkma olayı ise zaten çok sakıncalıdır, kimse dillendirmemeli böyle bir şeyi..

Müslümanlığa karşı ise bile kimse toplumun düşüncelerini paylaştığı yerde bir genele yobaz=geri kafalı, kapalı fikirli diyemez. Buna kesinlikle hakkı yoktur, bunun savunulacak bir yanıda yok.. ( yobaz; halk içinde kaba saba olarak bilinir, kara cahil, bağnaz )

Kur'an-i kerim'in arapça okunması bir saygı göstergesidir, aynı şey kur'an-i kerim'i belden yukarıda tutmak, üstünde karalamalarda bulunmamak konularında da geçerlidir. Kimse kimseye karışmıyorsa hakaret de edemez, benim karşı görüşlere olan saygım benim görüşüme hakaret edildiğinde tepkiye dönüşür. Ben tepkimde kendimi gayet haklı görüyorum, bazı kesimler Salih foruma girdi "sırf ortalığı karıştırmak için" diyebilir. Ama benim dini savunmak kendime edindiğim bir ilke, kim laf ederse karşısında beni bulur.. ( okuyorum, merak etme, nineden dededen bilgiler ile yazmıyorum, ki yazdıklarım her insanda olabilecek düşünceler, hiç biri aykırı birşeyler değil . . )

İslamiyeti yaşayabilmek nedir ? Örneğin; Bir devlet dairesinde ibadethane bulunuyor mu ? ben çok az rastladım, mesela en büyük ve ilk örneklerden biri başörtüsü, üniversitede başını açan kimselere burs bile bağlanıyor, derneğin toplantı kayıtları var evimde.. Kur'an kursları bir bir basıldı ve kapatıldı, küçüktüm o zaman sende küçüktün, ama ben şahit oldum ve bütün hocalar toplandı onlara ne oldu bilmiyorum öğrencileri bıraktılar.. Bir ara cübbe sarık yasaklandı, bu mu özgürce yaşamak? Atatürkü sevmiyorum humeyniyi seviyorum diyen kız nasıl bir tepki aldı ? Merve Kavakçı'ya ne oldu ? özgürce millet vekilliği yapabildi mi ? İranda bile başörtülü bir bayan kabineye girmişken :) Senin kadar okumuyorum belki ama oldukça duyarlıyım..

Bu arada örgütlenme ve insanları etkileme konusunda ne gördünüz çok merak ediyorum ? Sizi Fatih, Fevzi paşa caddesinde ki Ali Emiri Efendi tekkesi ( kütüphanesi ) 'ne beklerim, orada bir çok belge, kitap ve bilgili kişi bulunmakta, örgütlenme değil hoşgörü ve sevgi ile insanlar islama davet edilir. Ben asla ve asla bir müslümanın dayatma yaparak bir başkasını müslümanlaştırdığını namaz kılmaya vs. zorladığını görmedim, buna şahit olsam bütün tepkimi ortaya koyarım bu ahlakın bir gereğidir, nitekim kötü ahlaklı kimse gece-gündüz ibadet edip dua etse bile cennete giremeyecektir, kur'an-i kerim ile tasdik olunmuştur..!

Binlerce islami yorum kesinlikle yanlış bir düşüncedir, Kur'an-i kerim değişmedi, binlerce yıl aynı yorum devam etmekte, yeni bir fetva çıkmamakta, bu geçmişte olmadıysa yakın geçmişte de olmayacaktı, insanların düşüncelerini islam yönüne çekmek onlara öğütle olur. Millet sanıyor ki müslümanlar kız çocuklarını ateşe atıyor, gömüyor falan sanıyorum..!! Biraz gözlerini açsalar, o gün islamdan korkuluyordu, bu gün pkk var, onlar düşünceye müdahale ediyor, neden islamı düşman kabul edip engel olundu ? bu gün terorist sorunumuz neden var ? ( bknz; dersim ve ona benzer yanlış olaylar )

Ülkemizde islami yönden söyleminiz kadar büyük bir kaos göremiyorum, tek engel insanların kendini yenilemekten uzak olmaları, müslüman cemaatlerin fıkıh bilgisi dışına fazla yoğunlaşmaması, güncel konulara uzak kalmasıda büyük bir hatadır.

iran ile türkiye bir değildir, ve asla olmayacaktır. türkiyede cemaatler birbirlerini namazdayken bombalamazlar. bu binlerce yıldır iran ve o dolayların büyük bir sorunu, nasıl olurda bir tutarız türkiye ile iranı ?

Son olarak kimse bize karışmayacak düşüncesi laiklik ve kemalistlik pozitifçilikmiş, buna istinaden ben kimseye karışmadan ibadetimi yapıyorum ve doğru kaynaklardan eksik bilgilerimi tamamlıyorum, 19 yaşındayım ve 10 yıldır islam ve fıkıhın içindeyim, ismail ağa cemaatinin içinde oturup onlara katılmadan yaşıyorum, yüzlerce arkadaşım o cemaatin içinde, cübbeli ahmet hocanın oğluda evimde misafir kaldı bu sitenin sahibi ve yöneticisi eskisi yenisi de. Şimdi ben hoş görülüyüm, kimseye karışmıyorum ve hayatımı yaşıyorum, ya kemalist diye adlandırılmış örgüt ne yapıyor ? alenen bütün müslümanlara yobaz damgası vuruyor, bu açıkca bir hakaret. Geri kafalı, bir görüşe körü körüne bağlı vb. bir sürü hakaretin tek bir kelimede kolayca, çala kalem karşısındakine damgalanması..

--------------- Ekleme ---------------

ya konu nreye taşınıyosa bana da söyleyin.Ben de bunun mücadelesini çok veriyorum halen. Misal bizim okulun altı mescit. O kadar diyorum kamu yerinde mescit olmaz atatürkçü eğitime aykırı diye
Mücadelen ne için ? Namaz kılan kişilerin aydınlanması için mi ? onlar karanlkta ya, onların beyinleri yıkanmış ya ;)

İnsanlar ibadetlerini nerede yapacak peki?Birde neden atatürkçü eğitim diyorsunki...bu ülkede benim bildiğim MİLLİ EĞİTİM var.Adıda atatürkçü eğitim bakanlığı değil,milli eğitim bakanlığıdır.
buda yukarıda ki arkadaşa cevap; ha milli eğitim, ha atatürkçü eğitim.. okulda namaz kılınamaz mı ? ben kılıyorum, kimse de engel olamaz bana.. Benim eğitimim nerede kaldı? ben çünkü namaz kılarak tehdit oluşturuyorum, teroristim ben.. oke?..

Yasalar uyarınca Atatürk'e ve onun aziz hatırasına hakaret etmek suçtur. MaxiCep sitesi olarak yasalara uygun davranmakla mükellefiz. Bu nedenle bazı mesajlardan hakaret içeren kısım çıkartılmıştır.
Fikirlerinizi ifade özgürlüğünüzün sınırı, başkasının kişilik hakkına dayandığı noktada son bulur.
Bilgilerinize.

( bknz;

yobaz
,

" bu gün bebek katilleri ile açılım peşin de daha dün gece 6 şehit verdik" < konuyla gayet alakasız ama ağzı olan konuşuyor malesef..

"Hiç kimseye kazık çakıp bağlanmıyor bu ülke topraklarına Ya sEV sevmiyorsan rahat dur durmuyorsan terket GO TO YAALLAHHH" < bu arkadaşda kendisini eski romada bir arenada sanıyor sanırım, kimse kimseden üstün değil, kendini ne sanıyor acaba ?

"
Google a Anti din yazınca bu konu ilk sırada :ehe :alkis" < kendinden geçen eski yöneticimiz, bu hakaret değil fakat göbek atma safhasında olması da çok ilginç.. ha bu arkadaşın da zikri müziktir, kendi açıkca söyler, anti din yazınca maxicep'in çıkmasına da gayet doğal sevinebilir.. )
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Atatürkün kendi sesi ile görüntüsü var bu konuda. ( ha ben okumuyorum, cahilim sanma okuduklarımdan ileri geliyor konuşmalarım, yada kendi düşünce ve tecrübelerimden, karşınızda ki tanımadan onun bilgisi hakkında sınırlar çizmeyin )

Ben atatürk'ün kişisel hayatında değilim, çünkü benim örnek aldığım kişiler içki içmezler, uygunsuz alışkanlıkları yoktur bu yüzden o kişiye karışmıyorum. Kendine örnek alan alabilir.. Dinden çıkma olayı ise zaten çok sakıncalıdır, kimse dillendirmemeli böyle bir şeyi..

Müslümanlığa karşı ise bile kimse toplumun düşüncelerini paylaştığı yerde bir genele yobaz=geri kafalı, kapalı fikirli diyemez. Buna kesinlikle hakkı yoktur, bunun savunulacak bir yanıda yok.. ( yobaz; halk içinde kaba saba olarak bilinir, kara cahil, bağnaz )

Kur'an-i kerim'in arapça okunması bir saygı göstergesidir, aynı şey kur'an-i kerim'i belden yukarıda tutmak, üstünde karalamalarda bulunmamak konularında da geçerlidir. Kimse kimseye karışmıyorsa hakaret de edemez, benim karşı görüşlere olan saygım benim görüşüme hakaret edildiğinde tepkiye dönüşür. Ben tepkimde kendimi gayet haklı görüyorum, bazı kesimler Salih foruma girdi "sırf ortalığı karıştırmak için" diyebilir. Ama benim dini savunmak kendime edindiğim bir ilke, kim laf ederse karşısında beni bulur.. ( okuyorum, merak etme, nineden dededen bilgiler ile yazmıyorum, ki yazdıklarım her insanda olabilecek düşünceler, hiç biri aykırı birşeyler değil . . )

İslamiyeti yaşayabilmek nedir ? Örneğin; Bir devlet dairesinde ibadethane bulunuyor mu ? ben çok az rastladım, mesela en büyük ve ilk örneklerden biri başörtüsü, üniversitede başını açan kimselere burs bile bağlanıyor, derneğin toplantı kayıtları var evimde.. Kur'an kursları bir bir basıldı ve kapatıldı, küçüktüm o zaman sende küçüktün, ama ben şahit oldum ve bütün hocalar toplandı onlara ne oldu bilmiyorum öğrencileri bıraktılar.. Bir ara cübbe sarık yasaklandı, bu mu özgürce yaşamak? Atatürkü sevmiyorum humeyniyi seviyorum diyen kız nasıl bir tepki aldı ? Merve Kavakçı'ya ne oldu ? özgürce millet vekilliği yapabildi mi ? İranda bile başörtülü bir bayan kabineye girmişken :) Senin kadar okumuyorum belki ama oldukça duyarlıyım..

Bu arada örgütlenme ve insanları etkileme konusunda ne gördünüz çok merak ediyorum ? Sizi Fatih, Fevzi paşa caddesinde ki Ali Emiri Efendi tekkesi ( kütüphanesi ) 'ne beklerim, orada bir çok belge, kitap ve bilgili kişi bulunmakta, örgütlenme değil hoşgörü ve sevgi ile insanlar islama davet edilir. Ben asla ve asla bir müslümanın dayatma yaparak bir başkasını müslümanlaştırdığını namaz kılmaya vs. zorladığını görmedim, buna şahit olsam bütün tepkimi ortaya koyarım bu ahlakın bir gereğidir, nitekim kötü ahlaklı kimse gece-gündüz ibadet edip dua etse bile cennete giremeyecektir, kur'an-i kerim ile tasdik olunmuştur..!

Binlerce islami yorum kesinlikle yanlış bir düşüncedir, Kur'an-i kerim değişmedi, binlerce yıl aynı yorum devam etmekte, yeni bir fetva çıkmamakta, bu geçmişte olmadıysa yakın geçmişte de olmayacaktı, insanların düşüncelerini islam yönüne çekmek onlara öğütle olur. Millet sanıyor ki müslümanlar kız çocuklarını ateşe atıyor, gömüyor falan sanıyorum..!! Biraz gözlerini açsalar, o gün islamdan korkuluyordu, bu gün pkk var, onlar düşünceye müdahale ediyor, neden islamı düşman kabul edip engel olundu ? bu gün terorist sorunumuz neden var ? ( bknz; dersim ve ona benzer yanlış olaylar )

Ülkemizde islami yönden söyleminiz kadar büyük bir kaos göremiyorum, tek engel insanların kendini yenilemekten uzak olmaları, müslüman cemaatlerin fıkıh bilgisi dışına fazla yoğunlaşmaması, güncel konulara uzak kalmasıda büyük bir hatadır.

iran ile türkiye bir değildir, ve asla olmayacaktır. türkiyede cemaatler birbirlerini namazdayken bombalamazlar. bu binlerce yıldır iran ve o dolayların büyük bir sorunu, nasıl olurda bir tutarız türkiye ile iranı ?

Son olarak kimse bize karışmayacak düşüncesi laiklik ve kemalistlik pozitifçilikmiş, buna istinaden ben kimseye karışmadan ibadetimi yapıyorum ve doğru kaynaklardan eksik bilgilerimi tamamlıyorum, 19 yaşındayım ve 10 yıldır islam ve fıkıhın içindeyim, ismail ağa cemaatinin içinde oturup onlara katılmadan yaşıyorum, yüzlerce arkadaşım o cemaatin içinde, cübbeli ahmet hocanın oğluda evimde misafir kaldı bu sitenin sahibi ve yöneticisi eskisi yenisi de. Şimdi ben hoş görülüyüm, kimseye karışmıyorum ve hayatımı yaşıyorum, ya kemalist diye adlandırılmış örgüt ne yapıyor ? alenen bütün müslümanlara yobaz damgası vuruyor, bu açıkca bir hakaret. Geri kafalı, bir görüşe körü körüne bağlı vb. bir sürü hakaretin tek bir kelimede kolayca, çala kalem karşısındakine damgalanması..

--------------- Ekleme ---------------

Mücadelen ne için ? Namaz kılan kişilerin aydınlanması için mi ? onlar karanlkta ya, onların beyinleri yıkanmış ya ;)

buda yukarıda ki arkadaşa cevap; ha milli eğitim, ha atatürkçü eğitim.. okulda namaz kılınamaz mı ? ben kılıyorum, kimse de engel olamaz bana.. Benim eğitimim nerede kaldı? ben çünkü namaz kılarak tehdit oluşturuyorum, teroristim ben.. oke?..



( bknz;

yobaz,

" bu gün bebek katilleri ile açılım peşin de daha dün gece 6 şehit verdik" < konuyla gayet alakasız ama ağzı olan konuşuyor malesef..

"Hiç kimseye kazık çakıp bağlanmıyor bu ülke topraklarına Ya sEV sevmiyorsan rahat dur durmuyorsan terket GO TO YAALLAHHH" < bu arkadaşda kendisini eski romada bir arenada sanıyor sanırım, kimse kimseden üstün değil, kendini ne sanıyor acaba ?

"Google a Anti din yazınca bu konu ilk sırada :ehe :alkis" < kendinden geçen eski yöneticimiz, bu hakaret değil fakat göbek atma safhasında olması da çok ilginç.. ha bu arkadaşın da zikri müziktir, kendi açıkca söyler, anti din yazınca maxicep'in çıkmasına da gayet doğal sevinebilir.. )


Öncelikle Google'a ''Anti Din'' yazınca bu konunun baş listede olması,sitenin dinsizliğine işaret değildir.Bora'nın sevinci Maxicep'in bir konusunun Google'da aranınca ilk sırada olmasının verdiği gururdan kaynaklanmaktadır kanımca. İnsanı zan altında bırakmak hiç hoş değil.
Tonla yazı yazmışsın maşallah diyeyim öncelikle;fakat kendi kendine bir İslam mücahiti,İslam savunucusu,din düşmanlarına karşı bir serdar havalarında olmadık söylenmedik düşünülmedik birçok konunun konuşulduğunu veya düşünüldüğünü farzedip söylenen veya gönderilmek istenen asıl mesajdan yola çıkarak ''Bu mesajı veren bu kafadadır'' diyerekten mevcud konunun dışındaki düşüncelere de aksi bir tavır almışsın buna hiç gerek yok.Çünkü onlar kendi kafandaki üretmelerin.Yani aslında öyle bir mesaj yok konuda.
Hal böyle olunca konuyu açan ve konuyu açanla aynı düşünceyi paylaşanlar birer din düşmanı ilan edilmiş oluyor(Potansiyel olarak).
Konu saptırmakta üstüne yok doğrusu.Ben zorla Atatürk'ü sevin demedim ki,, kimsenin O'nu sevmesine gerek yok demişsin.Ben sadece konuyu Mustafa Kemal'e dinsiz diyenlere ithaf kıldım,,Mustafa Kemal'e dinsiz demekte herkes ne kadar özgürse ben de bunu diyenlere YOBAZ demekte o kadar özgürüm...
Baştaki eleştirin Atatürk'e dinsiz diyenleri bağnaz olarak nitelememedir.Burayı özür dileyerek düzeltiyorum:''MUSTAFA KEMAL'E DİNSİZ DİYEN ÖRÜMCEK KAFALIDIR,,YALNIZCA BAĞNAZ DEĞİL;BAĞNAZLARIN ŞAHIDIR.'' -Bu da benim kişisel görüşüm;) - Şu,''Site kimlere kalmış.'' sözüne gelince ne demek istedin? Site dinsizlere kalmış mı? Eğer öyleyse konuştuğunla kalırsın.Savunma yapmama bile gerek yok parmaklarıma yazık. Evet,gelelim şimdi meselenin özüne,bu benim son yorumum olacaktır öncelikle bunu belirteyim. Çünkü daha önce bu konularda ne düşündüğüm tam olarak kestirilemeyip olur olmadık şeylerle karşıma çıkılıyor ve bir müdafa söz konusu oluyor.İş böyle olunca yaz İsa yaz...
Daha önce bunun gibi birçok konuda gereğinden fazlaca yorum veya savunma yaptığımı düşünüyorum.
Ben ki ''Kur'an bir yalandır,Muhammet bir sahtekardır.'' diyen adamalara sayfalar dolusu yazı yazdım bunları yazarken dinime bağlı oldum da bu konuyu açarken dini kışkırtan mı oldum?
Dinimi ve İslamı,insanlarımı ne kadar çok sevdiğimi anlatmayacağım bile,anladığınızla kalın...
O kadar olmadık yerlere kaydırmışsın ki konuyu hangisinden başlaycağımı şaşırdım,meselemize en yakın olanlarından başlayayım.
Diyorsun ki bir insan dinsizlikle suçlanmamalı bu konu hassastır.
Güzel;fakat aynı zamanda bunu yapabilmeye söyleyebilmeye cüret eden adama bağnaz da denilmez bu onun şahsi görüşüdür diyorsun.Hele hele bu adam bu sözü ATATÜRK gibi bir insan hakkında söyleyebilsebile...
Şimdi tarih sahnelerini aralamaya kalkarsak bir zamanlar şeriatçıların,halifelerin,şeyh şıh hoca efendilerin, Musul'u kaybetmemize sebeb olan İngiliz ajanı Şeyh Saitlerin,Menemen faciasına yol açan eli Kur'an 'lı katillerin(Kur'an 'ın suçu yok,kurban olayım o kitaba),padişah yaltakçılarının;akabinde ''İngilizler İslam'ın koruyucusu,halifenin savunucusudur,milli harekete kalkışan Mustafa Kemal ve Arkadaşları hakkında katli vacib fetva çıkarılmalıdır'' diyenlerin ve bunu gerçekleştirenlerin,şeyhülislam gibi, milli mücadeleye yardım edenler kafirdirler diyenlerin...
Ne olduklarını,kim olduklarını, asıllarını,amaçlarını,çıkarlarını,korkaklıklarının adını dini koruma adı altında manda ve himayeyi özümsemelerini buraya yazacak olsam heyhat! Sayfa çöker, ki ben de çökerim.Araştırmanı öneririm;fakat sağlam ve açık bir kafayla.
Mustafa Kemal'in yaptıklarının kaçta kaçını yapmaya cesaret edebildiler bu adamlar?
Osmanlıdaki yüzlerce Mason localarını kapattıran Mustafa Kemal'ken Mustafa Kemal'i Mason ettiler...
Elbette Mustafa Kemal'i tanrılaştırmaya kalkanlara karşıyım ;ama ''Mustafa Kemal gibi bir adam her yüzyılda bir gelir bu dünyaya,ne yazık ki bizim şansımızdan bu yüzyılda Türklerin içine doğdu bu gözü kara kahraman ve biz bu savaşı bu yüzden kaybettik.'' diyen ben değil,biz değil, onlardır.
Ne hazindir ki yabancıların baştacı ettikleri ve saygı duydukları bu insana biz kolay bir şekilde bir sıfat takabiliyor,ona;'' Dinsiz,faşist,egoist,bencil,ahlaksız,içkici,vs..'' diyebiliyoruz.Bakınız:http://www.maxicep.com/ataturk-ve-ataturkculuk/ataturke-laf-edenler-yine-ataturke-hayranlik-duyanlara-hayran-olurlar-337605.html
Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuzaydık,savaş öncesi askerler kalkıp namaz kılardı.Atatürk hangi birine kılmayın dedi.Hücuma Allah Allah nidalarıyla siperlenirdik bunlar unutuldu mu?
Osmanlı neden geri kaldı?Osmanlı neden gelişemedi,değişen dünyanın gelişmişliğinden neden faydalanamadı?Neden hep bir sınırda kaldı ve geriledi.İslamı yanlış yorumlayıp ''Bu şeytan icadıdır bizi yoldan çıkarır diyenlerin payı yok mu bunda?''
Mustafa Kemal'i iki yüzlülükle değerlendirdiler,bu iki yüzlülük değil denge politikasıdır.Kafası dinle mayıştırılmış bir adamı savaşa davet etmek için din gidiyor dersin; milli benliğini bilen,savaşçı gözü kara ve müdafakar bir insanı da vatan elden gidiyor diye davet edersin.Yoksa o zamanda birbirinden kopmuş ve içine sinmiş birçok kesmi nasıl toplayabilesin?

Gelelim Laikliğe;
Şimdi adam diyor ki,biz her şeyden önce Müslümanız arkadaşlar,bırakın Türkçeyi savunmayı Kur'an 'ı Arapça okuyun,bırakın milliyetçiliği, bağımsızlığı... Ve hürlüğü ikinci plana atıp,yalnızca dinsel bir özgürlüğü kafi bilin yeter.
Ya hu adam elhamdülillah Müslümanız Müslümanız da bizi Osmanlının son dönemlerinde satanlar milliyetçiliğin farkına varıp kendi devletlerini kurmak isteyenler,ABD ve İngiltere'nin maşası olmayı kabul edenler de Müslüman; peçeli,şeriatçı,tekkeli medreseli Araplar değil miydi?Hani din kardeşiydik ne oldu? Mac Mahon gizli anlaşmasına bir göz at derim bu konuda.

Laiklik yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil;mevcud dini kurumların akıl çerçevesinde ve beyin süzgecinden geçirilerek dinin öğretilmesidir.
Senin gitmiş görmüş olduğun medreseler tekkeler güzel olabilir kardeşim,ona sözüm yok elbette;ama o dönemde bulunan bu kurumların amacı barizdi.
Milli mücadelenin en kritik noktasında bile bu adamlar yapılan mücadeleye aldırmadan isyana teşebbüs ediyorlar,güya din kurtaracaklar.Be adam ülken olmazsa dinin olur mu? Ha kimi uyanıklar da ne diyordu;Mustafa Kemal, savaşı kazanamazsa zaten idam edilecek,kazanırsa da kazandıktan sonra icabına bakarız.-Beleşçiliğe bak!-
Bunlar için detaylı bilgi çok,ilkokul tarih kitaplarında değil,müzelerde belgelerde gizli anlaşmalarda,itiraflarda mevcut.Bu konu uzun konu.
Gelelim şu içki konusuna..
Vay efendim Atatürk rakı içermiş,ulan ben olsam esrar bile içerim o streste.Bütün bir milletin kaderi senin elinde ya hu,bir imkansızı mümkün kılmaya seferbersin.Kılamazsan Türk tarihinin en büyük haini diye hatırlanacaksın ve bütün uğraşlar boşa gidecek.

Diyelim ki zevk için içti ve içki içenden lider olmaz.
İçki içmeyen amcayı da görüyoruz sata sata bitiremedi 8 yılda Türkiyeyi..Dış borç iki katına fırladı ;ama olur mu o güzel insana dinsiz denilir mi her lafının başında Allah'ın izni var,sağ el kalp üstünde biraz da bıyık bitti bu iş,, yut oğlum yut.
Neyse burası başka konu bunun için göz atabilirsiniz: http://www.maxicep.com/konu-disi/kriz-ve-dis-borc-bunu-biliyor-muydunuz-1-el-konu-338075.html
İçer, içmez orası kendisine kalmış,edebiyat tarihine bakarsanız birçok şairin şarabı ne kadar sevdiğini görürsünüz.İçerek kendisi bulduğunu, tanrıyı bulduğunu iddia ederler.Manevi olandan bahsetmiyorum,içkiyle mest olan ve hoş nameler döktürenleri de var, bu şairler de dinsiz sanırım.
Gelelim şu başı açıklara burs bağlama muhabbetine:)Konuyla alakası neyse artık...
Sınıfımda cemaatten yaklaşık 35 kişi var,35 i'de burs alıyor.Başları kapalı.Şimdi ne diyeyim?Başı kapalılar burs mu alıyor diyeyim,senin yaptığın gibi genelliyeyim mi? Mantıklı mı bu? Bu konuda fazla söze hacet yok,gözüm var nizamım var.
Hem diyelim ki öyle.Ya hu bunda kötü bir şey mi var aç saçını al maaşını namussuz olmazsın ya.Keşke bizim okulda da olsa.:)(Şaka)
Ayrıca İç Anadolu'da ve birçok bölgemizde dağın başına yapılan üniversiteler yüzünden birçok öğrenci cemaat yurtlarıyla başbaşa bırakılıyor.Üniversite kazan adımını at bi 'Selamün aleyküm' gel bize katılla tanışırsın merak etme.Sen bundan memnunsundur ama memnun olmayanı da var.Ösym'nın,polislik sınavlarının,Kpss'nin atamalarının kimlerin elinde olduğunu biliyorum.Cemaat bölge sorumlusu bir sürü arkadaşım var.
Diyeceğim o dur ki,bizim İslamı düzgün yaşayanlara sözümüz yoktur.Okulda mescide de gerek yoktur.Okuldan çok cami var bu ülkede,
hem okulda mescid olmasa da kılıyorlar namazlarını kılan kardeşlerim.Çok şükür okulumuz hoşgörülü illa ki mescidde değil,ama okulun birçok yerinde kılabiliyor.Allah kabul eylesin.
İslam'ın her yönünü kusursuz yaşamak istiyorsan,Coca Cola ,pepsi,nescafe içmeyeceksin.Adidas'tı Nike'tı Lacoste'du giymeyeceksin.Hamburgermiş,çizburgermiş şusimiş,yemeyeceksin,Türk malı telefon kullanacaksın,Müslüman markalar seçeceksin,Microsoft'tan uzak duracaksın...
Ama eminim bugün bana bunları kınayanların altlarındaki terliğe kadar din düşmanı markası takınmış...
Saç kapamakla,kapattırmakla,İslam'ın yalnızca fiziki ibadetlerini gerçekleştirmekle olmaz o iş...
Bu konuda nasıl hassassan orada da hassas olacaksın;ama yemez o;çünkü rahatlığından o kadar da vazgeçemez insan.Sen bile Mc Donald's da calışıyorsun,dinini hiçe sayanların para kazanmalarına yardım ediyorsun.
(Sözümün geneli konudışıdır ve şahsa ithafen değildir.Bir de ben konudan alakasız bır sey soyleyeyım dedım,senınkılerın yanında lafı olmaz.)
Yorumum burda son buldu,anlayan anlar anlamayana diyecek sözüm bu kadar.
http://www.maxicep.com/ataturk-ve-ataturkculuk/ataturk-ve-sih-oku-da-gulme-340323.html
Bir de şuna bakıldı mı iş tamamdır;)
&#12288;


 
Salihyet

Salihyet

Üye
1- Ben şu anda igdaş'da staj görüyorum, şunu belirteyim gerektiğinde her ortama giren biriyim. aksarayda her türlü taklalara tanık oldum, kulak kesmelere kadar varan.
şu yukarıda ki uzun yazıya güzel bir cevap alacaksın ama ne üzücü ki cevap veremeyeceksin :) üç gündür internetim olmadığı için okuyamamıştım, konu çöpten geri taşınmış..

benim ulu önderim Hz. Muhammed (s.a.v) ve bu ülkede 12 yaş altının dini eğitim alması yasak..

çok yakında göreceksin.. (cevabı)
:oke:
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Boş işlerle uğraşmayın. Öteki dünyanın var olduğuna inanıyorsanız ona göre çalışın, inanmıyorsanız kafanıza göre takılın. Neye, kime inanıyorsanız inançlarınızın gereğini yerine getirin, başkaları inanmıyorsa inanmasını zorlamayın. Kendi düşüncelerinizi sizden başka düşünenlere doğru üslupla anlatın, anlamıyorsa anlatmakta ısrar etmeyin.Hangi dine inanıyorsanız o dinin gereklerini yerine getirin. Zira yerine getirmeyenin gideceği yer cehennem olarak tüm ilahi dinlerde bahsedilir. Başkalarının inancından yada inançsızlığından önce kendinizi cehennem ateşinden kurtarın sonra başkalarına vazu nasihatte bulunun. Gecenin bu saatinde böyle yazmak geldi her nedense içimden...
 

_KadirşinaS_

Üye
Uzun süredir siteye uğramıyordum. Bu yazılanları okuyunca daha uzun süreler de uğramayacağıma kanaat getirdim. Şu site 5 sene içerisinde ne kadar değişti. Profilinden ne çok şey kaybetti anlamak mümkün değil. Bizler de her konuda sabahlara kadar tartışıyorduk ama bu kadar kutuplaşma ve insanları kategorize etmeyi hiç görmemiştim. Üzüldüm gerçekten. Kimse neyi savunduğunun, neye inandığının, bu fikirlerin uzun vadede nereye varacağının farkında değil. Atatürk'ü niçin herkes bu kadar hareretle kullanma çabasında şaşırıyorum doğrusu. Kimi savunuyorum, seviyorum diye asılıyor bir koluna bir tarafa çekiştiriyor; kimi de yeriyorum diye diğer kolundan tutup başka bir yöne savuruyor. Bu kadar hamasi tavırlarla olaylara yaklaşmayın arkadaşlar. Bu ülkede bizi biz yapan değerler çok nadide değerler. Bir kere yozlaşıp kayboldu mu bir daha bulamayacağımız kadar eşsizler. Ve emin olun bu kadar sığ ve kısır tartışmalar sonucunda herşey özünden uzaklaşır ve yozlaşır. Yapmayın, ne kendinizi ne de değerlerinizi bu kadar yıpratmayın.
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
1- Ben şu anda igdaş'da staj görüyorum, şunu belirteyim gerektiğinde her ortama giren biriyim. aksarayda her türlü taklalara tanık oldum, kulak kesmelere kadar varan.
Şuna gülümsedim.:)Ne alakaysa artık.
benim ulu önderim Hz. Muhammed (s.a.v) ve bu ülkede 12 yaş altının dini eğitim alması yasak..
Bu yasayı Mustafa Kemal mi çıkardı yoksa günümüz yasası mı?

 


Üst Alt