Esendağlı
Üye
Yok kardeşim sinirlenme değilde kur'an-ı kerim den fetva vermek öyle sıradan biriş olmasa gerek diye düşünüyorum..demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve herkes düşüncesinde hürdür.ama fetvayıda bilenlere bırakmak lazım.Mapavri kardeşim sinirlenme sakin ol. Biz agresif davranırsak haklı iken haksız konuma düşebiliriz ve kazanmak istediklerimizi kaybedebiliriz. Adam kazanamaktan kastım beyin yıkamak, hipnozla falan uyutmak değil hakikatleri göstererek ikna etmektir.
Google a Anti din yazınca bu konu ilk sırada
kemalisti yerden yere vuran yobazlar.
bu gün bebek katilleri ile açılım peşin de daha dün gece 6 şehit verdik.
O yobazların da ne kadar Müslüman oldukları belli!
Ya valla konuşmicam konuşursam ceza alcam çünkü! Çok ağır konuşucam! Tutuyorum kendimi..
Din üzerinden siyaset yapmayın ! kin ve nefretinizi müslümanlığa küfür ederek açığa çıkarmayın AYIPTIR AYIP!!!Haklısın melis.Bİr patlasam ah ceza üstüne ceza yerim Gerek Din kısmında gerekse bu kısımda.Biz en iyisi susalım tartışmalarımızı maxicep den dışarıya taşıyalım
Atatürk para ediyor; Sigorta reklamında, banka reklamında orada burada.. Atatürk'ün copyright'ı da yok sanırsam, isteyen sömürüsünü yapıyor. Ha bu arada kimse de müslümanlığa dil uzatamaz ! Kendine gel!!Atatürk'e bu ülkede kimse dil uzatmaz vede uzatamaz.ama Atatürk'ün arkasına sığınıpta laiklik adına dinsizlik yapanlara asla atatürkçü vede kemalist demem.enbüyük atatürk düşmanları onlardır.Kuvai milliye derneği başkanı gibi mesela(Atatürk'ü sat,ölüsüde diriside para eder)diyenlerle asla benim atatürkçülüğüm bir olamaz.konu için teşekkürler
Sen kendi türklüğünden utan asıl, şeriat kanunları 750 sene boyunca kaç kere cezaya hükmetmiştir bir bilgin var mı ? yalnızca "3" hümeyniyi sevmek, atatürkü sevmemek suç mu geliyor sana ? Senin objektifliğin atatürkü peygamber olarak görüşüne bağdaşıyor mu ? Genel konuşamazsın, benim atalarımın savaştığı topraklarda müslüman olarak özgürce yaşamak en doğal hakkım, sen hiç bir müslümana defol diyemezsin !! Sen atatürkün soyundanmısın, misyonermisin ? sen kimsin !!!?? Önce haddini bil kimseye yallah diyemezsin.Zamanında kuva-i milliye başkanı bile hainmiş ha hiç şaşırmadım nedense çünkü;
Türkiye içrerisinde ki hain sayısı bakımından Dünya sıralamasında kesinlik birincidir.Bu ne arkadaş kimisi şeriat ister kimisi Bağımsızlık ister kimisi Ana dilde yayın ister kimisi alfebeye q,w,x sokmak ister.Kimisi toprak satmak ister Kimisi humeyniyi seviyorum atatürk ü hiç sevmiyorum der der der der .Yahu bu ülkeye iyi birşeyler yapmak haram mı oldu?.Hiç kimseye kazık çakıp bağlanmıyor bu ülke topraklarına Ya sEV sevmiyorsan rahat dur durmuyorsan terket GO TO YAALLAHHH
Kimse atatürkü sevmek zorunda değil, bu bir.. İkincisi siteye girmeyeli kimlerin eline kalmış yorum yapmak çok üzüntü veren bir durum. Sen tekke nedir bilirmisin ? bilmiyorsan google amcana sorabilirsin, ilim irfan yuvalarının eski yeridir, şu anda eğer orada şeriat aşılanıyorsa, bunun dışında dinsiz mekanlarda da çocuklara "Atatürk olmasaydı, biz olmazdık" aşılanıyor, yalan mı !? Kemalistlik bir din haline getirilerek özgürlük düşüncesi olarak sunulmuş, tamamiyle yalan, hiç bir özgür düşünce yargı özgürlüğü kaç yılında gelmiştir ? Hala neden düşünce özgürlüğü olmayan bir ülkede yaşıyoruz ? Ben bunlar için atatürk'ün elini eteğini öpmek zorunda değilim!! Kimse bana yobaz diyemez, ben bir müslümanım, kemalistlik bir din ise bunu kendini kandırmadan dürüstçe açıkla, "Atatürk'e şirk koşmak" bu yeni yeni duymaya başladığım bir tabir, atatürk Allah değildir! ona şirk koşmak diye bir durum olamaz, siz kayıtsız şartsız ona bağlanmışsınız ne yazık..Sevgılı Nuraiharun arkadaşım,öncelıkle ılımlı sözlerle sen de Atatürk e karşı bır antisempati taşıdğını belli etmıssın.
İnsanı gülderecek acıklamarda bulunmaktan öteye gıdememıssın cunkıson 3 madden gercekten yurekler acısı..
Diyorsunkı daha önce dını kurumlar mevcuttu yaı tekke ve zavıyelerden bahsedıyorsun unutma artık son zamanlaarda tekke ve zavıyeler bırer ılım ırfan yuvası olmaktan cıkısmıs resmen bazı hacı hoca agzına Allah adını alıp ınsanların dını duygularını sömuren halıfelıgı kayıran ve tekrar şeriatın gelmesını savunan aciz insanlarla doluydu.Ve yıen unutma Musul u kaybetmemız Şeyh Sait isyanı sırasında oldu,o bır Kürt isyanının yanısıra ayrıca dini içerikli bir isyandır.
Ayrıca eski harflerın okunusun kolay oldugunu söylemıssın fakat ben bır edebıyat öğrencısıyım,sınıfımda Atatürk ten nefret eden bır kürt arkadasım var o bıle eskı yazı yerıne yenı yazının gelmesı ıcın Ataturk e sonsuz tesekkur ettı dusun yanı kı sen bunub bılıncıne varamamıssın,ayrıca da eskı yazı öğrenılmesı zor bır dıldır ve dunyaca kullanılan harf latın harflerıdır tamam mı gözüm
Bunların hepsı bır tarafa sen hıc anlamadıgın bır seyı okuyarak nasıl oluyor da mana cıakrmaya calsıyorsun,bence Kur'an Türkce de okunmalı ve anlanmalı,
Gelellım ana penceremıze yanı ''Laiklik''
Şimdi diorsun kı neden bunlara yobaz dıyorsun,Ataturk e dın dusmanı dıyenler neden yobaz olsunlar?
Bak Ataturk ıckı ıcerdı dogru fakat sen dıorsun kı ıckı ıcmek haramdır ve ıckı ıcen dınden cıakrılır,ben de ıckı ıcıyorum hadı bana da yobaz desene?Bu kımın haddıne Allah mı olmuslar da Ataturk u dınden cıkaracaklar?
Laiklik demek sadece dın ve devlet ıslerıın bırbrınden ayrılması degıldır ve laıklık genel bır kavramdır laiklik pozıtıfcılıktır ıyı dusunelım lutfen.
laıklık o kadar hassas ve guzel bır konudur kı dının asıl sahıplerını ortaya cıkarmıstır.Yanı ınsan devlet korkusu ıcın mı yoksa Allah sevgısı ıcın mı dınının uygulamalrını yerıne getırıyor ayrımını ıyı bır sekılde analıze etmıstır.
Buna örnek verelım Osmanlı zamanında Müslüman kadınların cengılık yapması yasaktı farzedelım bır kadın cengılık yapmak ıstıyor dı mı?Sen sımdı az once dedın kı o , o ınsanın kısısel tercıhıdır ıstedıgı seyı yapabılır e bıraksın serıat da kadın cengılık yapsın degıl mı ama?
Tek taraflı dusunmeyelıım lutfen.En azından ben cengı bır kadınla bırlıktelık kurmam mesela ama belkı de benım sevdıgım ınsan serıat olmasaydı bır cengı olacaktı yanı cengılıyı Allah korkusu ıcın degıl serıat korkusu ıcın yapmıyor.
Bakın bu konularda daha once cok kez tartıstım ve konustum artık laf anlatamıyorum lütfen bıraz empatı kuralım ve tatlı dıllerle de olsa ınsanların hakkında kötü konusmayın
Ha yobazlık kelımesıne gelınce evet Ataturk gıbı bır ınsana su an benım uzerınde yasadıgım vatanın olusmasında buyuk katkıları olan ve hrıstıyan alemını mason alemını Musluman dusmanlırı yurduma sokmayan o ınsan kalkıp agzına allah adını alıp elınde tesbıhını sallayı 5 karıs sakal uzatan ıkı rekat namaz kılan adam Atatürk dın dusmanı derse ben o adama yobaz da derım haın de derım terbıyesız de derım
Bu da benım kısısel terıcıhım tıpkı senın tercıhın gıbı
--------------- Ekleme ---------------
3. Hz. Muhammed için sarfedilen sözler her müslüman tarafından bilinen şeyler. Bunları ayrıyeten ifade etmek onun dindarlığını belirlemez. Yani o sözleri sende söylersin bende
Şu yazdıgına gelınce yazdıklarınla celısıyorsun dedın kı Ataturk haram bır seyı ıctıgı ıcın dınden cıkmıstır yanı Ataturk o halde Musluman degıldırE musluman olmauan ve muslumanlıgı sevmeyen bır ınsan neden Muslumanlıgın kurucusuna ve hukumlerıne saygı duysunve guzel sözler ıfade etsın bu koac bır kıtleyı etkıleyecek degıl mı?Ayrıca dıyelım kı ,Ataturk un bu sozlerden bır kitle kaygısı var ama Ataturk bu sözlerı savaslar sonrası söylemıstır yanı halıfelık taraftarlarını kendı yanına cekme gayesı yoktur samımı ve ıctenlıkle soylenmıs sözler oldugunu buradan da cıkarabılırız heralde
Eklemek istedıgım baska bır sey daha:Senın Osmanlıca dedıgın dil Türkçedir sadece alfabe farkı vardır yanı degısen dil degıl alfabedır o zamanlar da Türkçe kullanılıyor yanı ARapca degıl
günümüzde de oldugu gıbı sadece ARapca ve Farsca terkıpler ve sözcükler dıle karısmıstır
Atatürk üzerine yaşımın üç katı kadar kitap okudum, gerek eleştiren gerekse 'put'laştıran.. Hiçbirinde görmedim Atatürk'ün din üzerine, daha doğrusu İslam üzerine olumsuz söylemini. Sen nerde okudun Salih? Ya da kim, ne dedi?..
Takmışlar Atatürk'ün içkisine.. Atatürk'ün içkisi kimi niye ilgilendirir bunu anlamıyorum? Olumsuz bakılacak açık olarak bir içkisini mi buldunuz? Atatürk'ün içtiği rakının günahı ne bana yazılır ne size. Sadece kendisine yazılır.. Dinden çıkma olayı da yaratanın taktiridir. Yaratanla mı konuşuyorsunuz da bu kadar eminsiniz Atatürk'ün dinden çıktığına?
Kemalizm müslümanlara değil, kendi dini inancını başkasına dayatan bu yönde şiddet kullanan müslümanlara ve müslüman örgütlere karşıdır. Hani Kemalistlerin sık kullandığı bir hitap vardır, dinci
Yobaz ise içki içmeyen değil, içki içtiği için insanları kırbaçlayandır en basitinden. Yobaz, namaz kılan değil; namaz kılmadığı için insanlara şiddet kullanandır ve aynı şekilde insanlara cebir kullanarak namaz kıldırmaya çalışana denir. A kişisinin kıldığı namazın sevabı B'ye yazılmayacağı gibi, B'nin kılmadığı namazın günahı da A'ya yazılmayacak. Yine aynı şekilde Yaratan ahrette sual eder iken A kişisine B kişisinin namazını sormayacak. Herkes kendi inancından sorumlu değil mi?
diye.. İşte bu dinci dedikleri kendi inancını başkasına dayatan kimselere denir. Bu müslüman da olabilir, hıristiyan da. Farketmez, önemli olan başkasının inancını etkilemeye çalışmaktır.
İsteyen istediği dilde okur Kur'an-ı Kerim'i. Buna kimse karışamaz. Ama burada Kur'an-ı Kerim'in sadece Arapça okunmasında diretenlere eleştiri getirilebilir.. Neden sadece Arapça? Allah Türkçe bilmiyor mu diyor ya şair, aynen o hesap..
Müslümanlar inancını neden yaşayamıyor? Yaşayamıyorsa bunun Atatürk ile ve Kemalizmle alakası nedir? Kastedilen türban özgürlüğü ise bunun ne Atatürk ile ne de Kemalizm ile alakası vardır.. Bilmiyorsunuz sanırım, Atatürk'ün yaşadığı dönem de türban, daha doğrusu o dönemdeki adıyla başörtüsü, memur statüsü hariç her kademede serbest idi. Yasaklanan kara çarşaftı. Ama sadece burdan yola çıkarak müslümanlar inancını yaşayamıyor denmez ki. Yine ek olarak , kastedilen İslam inancının yayılması ise bunun yeri ne tekkedir, ne zaviyedir.. Bunun yeri müslümanların "Allah'ın evi" diye nitelendirdikleri Camilerdir. İmamlar sadece ezan okusun, namaz kıldırsın ve vaaz versinler diye görevlendirilmiş kişiler değil. Yönetmeliğe göre islam inancını öğretmekle de yükümlüler. Ha, başka olarak inancı şahlardan, şeyhlerden, şıhlardan almak istiyorsanız o başka. Yine müslümanlar 'yazıcılar, okuyucular' diye sıfatlandırılan cemaatlerde örgütleniyorlar. Laikliğin yasakladığını yapıyorlar, yani insanların inancını etkilemeye çalışıyorlar, kimse bir şey diyor mu? Yok.. O zaman sorun ne? Bir de Aleviler , Nusayriler açısından bakın bakalım olaya.. Hangisi inancını yaşayamıyor, ibadethaneleri dışlanan mı, ibadethaneleri her sokakta bulunanlar mı?
Tekke ve zaviyelerin kapatılması insanların inancını 'kendi istedikleri' yönde çalışabilecekleri düşüncesiyle kapatıldı. Düşünsenize binlerce tekke ve zaviye demek 'binlerce islam yorumu' demektir. Hoş, bugün tekke ve zaviyelerin kapatma nedenlerini cemaatler eksiksiz yapıyorlar. Hatta bu cemaatler bir çatışma halindeler. Neden biliyor musunuz? Çünkü hepsi de diğer cemaatlerin İslam'ı yanlış öğrettiğini söylüyor. Hangisine inanacağız? Ne onun inancı ne de bunun inancı, en iyisi benim inancım , düşüncesinde tüm cemaatler. Bunu bir de tekke ve zaviyelerin yaptığını hesaba katarsanız toplum kaosa sürüklenir yahu.. İran'da son döneme kadar istikrarlı bir yönetim kurulamayışının nedeni tekke ve zaviyelerden kaynaklı farklı İslam yorumlarına sahip kavimlerin, birliklerin çatışmasıdır. Sonunda İran'da da 'devlet erki inancından başka islam yorumu' yapabilecek örgütlenmeler yasaklandı da devlet istikrara oturdu. Aynısını biz de mi yaşayalım? Yaşamayalım tabii.. Yaşamayalım ama bunu sağlamanın tek yolu devletin tekke ve zaviyeleri kontrol altında tutmasıdır. E o zaman da denecek ki 'devlet kendi dinini' yayıyor. Ne anladım ben bu işten?
Dini öğrenmeye çok meraklıysanız bırakın tekkeleri, zaviyeleri, cemaatleri, şıhları, şeyhleri.. Alın elinize Kur'an-ı Kerim'i okuyun ve anladığınız şekilde yaşayın. Tabii yanlış anlayıp da kimsenin kolunu kanadını kesmeyin! O zaman kimse size karışmaz.
Mücadelen ne için ? Namaz kılan kişilerin aydınlanması için mi ? onlar karanlkta ya, onların beyinleri yıkanmış yaya konu nreye taşınıyosa bana da söyleyin.Ben de bunun mücadelesini çok veriyorum halen. Misal bizim okulun altı mescit. O kadar diyorum kamu yerinde mescit olmaz atatürkçü eğitime aykırı diye
buda yukarıda ki arkadaşa cevap; ha milli eğitim, ha atatürkçü eğitim.. okulda namaz kılınamaz mı ? ben kılıyorum, kimse de engel olamaz bana.. Benim eğitimim nerede kaldı? ben çünkü namaz kılarak tehdit oluşturuyorum, teroristim ben.. oke?..İnsanlar ibadetlerini nerede yapacak peki?Birde neden atatürkçü eğitim diyorsunki...bu ülkede benim bildiğim MİLLİ EĞİTİM var.Adıda atatürkçü eğitim bakanlığı değil,milli eğitim bakanlığıdır.
Yasalar uyarınca Atatürk'e ve onun aziz hatırasına hakaret etmek suçtur. MaxiCep sitesi olarak yasalara uygun davranmakla mükellefiz. Bu nedenle bazı mesajlardan hakaret içeren kısım çıkartılmıştır.
Fikirlerinizi ifade özgürlüğünüzün sınırı, başkasının kişilik hakkına dayandığı noktada son bulur.
Bilgilerinize.
Atatürkün kendi sesi ile görüntüsü var bu konuda. ( ha ben okumuyorum, cahilim sanma okuduklarımdan ileri geliyor konuşmalarım, yada kendi düşünce ve tecrübelerimden, karşınızda ki tanımadan onun bilgisi hakkında sınırlar çizmeyin )
Ben atatürk'ün kişisel hayatında değilim, çünkü benim örnek aldığım kişiler içki içmezler, uygunsuz alışkanlıkları yoktur bu yüzden o kişiye karışmıyorum. Kendine örnek alan alabilir.. Dinden çıkma olayı ise zaten çok sakıncalıdır, kimse dillendirmemeli böyle bir şeyi..
Müslümanlığa karşı ise bile kimse toplumun düşüncelerini paylaştığı yerde bir genele yobaz=geri kafalı, kapalı fikirli diyemez. Buna kesinlikle hakkı yoktur, bunun savunulacak bir yanıda yok.. ( yobaz; halk içinde kaba saba olarak bilinir, kara cahil, bağnaz )
Kur'an-i kerim'in arapça okunması bir saygı göstergesidir, aynı şey kur'an-i kerim'i belden yukarıda tutmak, üstünde karalamalarda bulunmamak konularında da geçerlidir. Kimse kimseye karışmıyorsa hakaret de edemez, benim karşı görüşlere olan saygım benim görüşüme hakaret edildiğinde tepkiye dönüşür. Ben tepkimde kendimi gayet haklı görüyorum, bazı kesimler Salih foruma girdi "sırf ortalığı karıştırmak için" diyebilir. Ama benim dini savunmak kendime edindiğim bir ilke, kim laf ederse karşısında beni bulur.. ( okuyorum, merak etme, nineden dededen bilgiler ile yazmıyorum, ki yazdıklarım her insanda olabilecek düşünceler, hiç biri aykırı birşeyler değil . . )
İslamiyeti yaşayabilmek nedir ? Örneğin; Bir devlet dairesinde ibadethane bulunuyor mu ? ben çok az rastladım, mesela en büyük ve ilk örneklerden biri başörtüsü, üniversitede başını açan kimselere burs bile bağlanıyor, derneğin toplantı kayıtları var evimde.. Kur'an kursları bir bir basıldı ve kapatıldı, küçüktüm o zaman sende küçüktün, ama ben şahit oldum ve bütün hocalar toplandı onlara ne oldu bilmiyorum öğrencileri bıraktılar.. Bir ara cübbe sarık yasaklandı, bu mu özgürce yaşamak? Atatürkü sevmiyorum humeyniyi seviyorum diyen kız nasıl bir tepki aldı ? Merve Kavakçı'ya ne oldu ? özgürce millet vekilliği yapabildi mi ? İranda bile başörtülü bir bayan kabineye girmişkenSenin kadar okumuyorum belki ama oldukça duyarlıyım..
Bu arada örgütlenme ve insanları etkileme konusunda ne gördünüz çok merak ediyorum ? Sizi Fatih, Fevzi paşa caddesinde ki Ali Emiri Efendi tekkesi ( kütüphanesi ) 'ne beklerim, orada bir çok belge, kitap ve bilgili kişi bulunmakta, örgütlenme değil hoşgörü ve sevgi ile insanlar islama davet edilir. Ben asla ve asla bir müslümanın dayatma yaparak bir başkasını müslümanlaştırdığını namaz kılmaya vs. zorladığını görmedim, buna şahit olsam bütün tepkimi ortaya koyarım bu ahlakın bir gereğidir, nitekim kötü ahlaklı kimse gece-gündüz ibadet edip dua etse bile cennete giremeyecektir, kur'an-i kerim ile tasdik olunmuştur..!
Binlerce islami yorum kesinlikle yanlış bir düşüncedir, Kur'an-i kerim değişmedi, binlerce yıl aynı yorum devam etmekte, yeni bir fetva çıkmamakta, bu geçmişte olmadıysa yakın geçmişte de olmayacaktı, insanların düşüncelerini islam yönüne çekmek onlara öğütle olur. Millet sanıyor ki müslümanlar kız çocuklarını ateşe atıyor, gömüyor falan sanıyorum..!! Biraz gözlerini açsalar, o gün islamdan korkuluyordu, bu gün pkk var, onlar düşünceye müdahale ediyor, neden islamı düşman kabul edip engel olundu ? bu gün terorist sorunumuz neden var ? ( bknz; dersim ve ona benzer yanlış olaylar )
Ülkemizde islami yönden söyleminiz kadar büyük bir kaos göremiyorum, tek engel insanların kendini yenilemekten uzak olmaları, müslüman cemaatlerin fıkıh bilgisi dışına fazla yoğunlaşmaması, güncel konulara uzak kalmasıda büyük bir hatadır.
iran ile türkiye bir değildir, ve asla olmayacaktır. türkiyede cemaatler birbirlerini namazdayken bombalamazlar. bu binlerce yıldır iran ve o dolayların büyük bir sorunu, nasıl olurda bir tutarız türkiye ile iranı ?
Son olarak kimse bize karışmayacak düşüncesi laiklik ve kemalistlik pozitifçilikmiş, buna istinaden ben kimseye karışmadan ibadetimi yapıyorum ve doğru kaynaklardan eksik bilgilerimi tamamlıyorum, 19 yaşındayım ve 10 yıldır islam ve fıkıhın içindeyim, ismail ağa cemaatinin içinde oturup onlara katılmadan yaşıyorum, yüzlerce arkadaşım o cemaatin içinde, cübbeli ahmet hocanın oğluda evimde misafir kaldı bu sitenin sahibi ve yöneticisi eskisi yenisi de. Şimdi ben hoş görülüyüm, kimseye karışmıyorum ve hayatımı yaşıyorum, ya kemalist diye adlandırılmış örgüt ne yapıyor ? alenen bütün müslümanlara yobaz damgası vuruyor, bu açıkca bir hakaret. Geri kafalı, bir görüşe körü körüne bağlı vb. bir sürü hakaretin tek bir kelimede kolayca, çala kalem karşısındakine damgalanması..
--------------- Ekleme ---------------
Mücadelen ne için ? Namaz kılan kişilerin aydınlanması için mi ? onlar karanlkta ya, onların beyinleri yıkanmış ya
buda yukarıda ki arkadaşa cevap; ha milli eğitim, ha atatürkçü eğitim.. okulda namaz kılınamaz mı ? ben kılıyorum, kimse de engel olamaz bana.. Benim eğitimim nerede kaldı? ben çünkü namaz kılarak tehdit oluşturuyorum, teroristim ben.. oke?..
( bknz;
yobaz,
" bu gün bebek katilleri ile açılım peşin de daha dün gece 6 şehit verdik" < konuyla gayet alakasız ama ağzı olan konuşuyor malesef..
"Hiç kimseye kazık çakıp bağlanmıyor bu ülke topraklarına Ya sEV sevmiyorsan rahat dur durmuyorsan terket GO TO YAALLAHHH" < bu arkadaşda kendisini eski romada bir arenada sanıyor sanırım, kimse kimseden üstün değil, kendini ne sanıyor acaba ?
"Google a Anti din yazınca bu konu ilk sırada" < kendinden geçen eski yöneticimiz, bu hakaret değil fakat göbek atma safhasında olması da çok ilginç.. ha bu arkadaşın da zikri müziktir, kendi açıkca söyler, anti din yazınca maxicep'in çıkmasına da gayet doğal sevinebilir.. )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?