Şöyle ki şıklık simgesi bir kadın için '' açıklık '' haliyle daha kolay ulaşılabilecek bir simgedir .Dolgun bacakların ince mini etekler altından salınmaları, dar body ve özellikle açık renkli bluzlere kabaran iri göğüs çatallarının derinliği,etek ile yine blüz arasında parlayan o ince bir şerit halindeki göbek dekoltesi,fönlenmiş ve açık renge boyanmış sexi şekilli saçlar,metrelerce öteden bile yürüse burnunuza burnunuza işleyen o şuhi kokular da cabası...
Asıl sorulması gereken soru şu aslında:
Güzel görünmek için illa açılmak mı gerek ?
Bunun için onlarca cevap ya da görüş öne sürebilirsiniz; ama bana soracak olursanız bu şekilde güzelliğe ulaşmak diye bir durum olamaz.
Mahrem yerlerini ( göğüs çatalları,dizden yukarıları,göbek bölgesi ) rahatça açıp gösterebilen bir kızı düşünelim.
Bu kız bu şekilde nerede giyiniyor ?
Bu kızın bu şekilde giyinmesinin sakıncalı olabileceği yer ve zamanlar ailesel bir öğretiyle devşirilmiş mi ?
Bu kızın bu şekilde giyinmesinin sebebi erkeklerin onu görünce ağızlarının sulanmasından memnun olması ve kendisini güzel hisettirmeleri mi ?
Yoksa bu kız kendisinin bu bölgelerinin bir erkek tarafından göründüğünde erkekte alışık olmadık bir durum oluşturmayacağını bildiği için mi böyle giyiniyor ( sahil kentleri,tatil vs )
Bütün bu ve buna benzer yan etkenler ortamında bir kızın giyinimine eleştiri getirmek gerekir.Sonuç olarak aslında kimsenin giyinimine karışacağız diye bir durum yoktur ; ama toplum,kültür ve İslam ahlakı çerçevesince bir görüş dile getirecek olursam diyeceğim odur ki :
Güzel var-Güzel var.
Bir kız kendisine bakıldığında : '' Off ! Şuna bakar mısın ne kaporta varmış,bunu alacan var ya.... '' denildiğinde mi yoksa '' Ne güzel kız,şu güzelliğe bak melek gibi,Allah sahibine bağışlasın mütasıp da.. '' denildiğinde mi hoşnut kalacaktır ?
Eğer 1. seçenekte daha çok hoşnut kalan bir kız varsa zaten onun mezhebi olabildiğince geniştir.Bu tipler özellikle de neden adam gibi bir adam beni bulmuyor şeklinde sürekli yakınma içerisindelerdir. Adam gibi bir görüntü verdin mi ki adam gibi biri sana karşı adam gibi muamelede bulunsun ?
Diğer kız tipi ise kendi halinde o kadar aşırıya kaçmadan,hep sınırlarını bilen ve bir gülüşün bile bazen ne boyutlarda güzellikler taşıyabileceğinin farkında olan kızlardır.Onlar da zaten genelde sonu evlilikle biten ya hut öyle bitmese de ciddi ve seviyeli ilişkiler yaşarlar.( Lütfen burada açık giyinen kızlar seviyesi ilişki mi yaşarlar illa gibi bir polemik çıkarmasın)
Aslında bu konu için söyleyecek çok şeyim var ama neresinden tutup neresinden başlayacağımı tam olarak kestirebilmiş değilim.Göründüğü gibi birkaç nitelendirmeyle geçiştiriveriyorum ve şunu soruyorum : 'Hangisi hem güzel hem Allah bağışlasınlık ? '