Kabaklı Çıtır Balık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kabaklı Çıtır Balık
MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip çok az yağda 7-8 dakika soteleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp bir kenara koyalım.
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu tuz karabiber maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.
 
  • Beğen
Tepkiler: minoo


minoo

minoo

Üye
çok lezzetli olabilir bu.
 

pelın_

Elıne saglık
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
335
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
462
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu


Üst Alt