Haydar
Emekli Yönetici
Kabak Böreği
Malzemeler 1 kg yufka 1 Su bardağı beyaz peynir 1 Su bardağı süt 1 Demet dereotu 2 Adet kabak 4 Adet yumurta 1 Su bardağı margarin ve sıvıyağ karışımı HazırlanışıKabakların üzerlerini kazıyıp yıkayın ve rendeleyin.
İçine ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu
katıp karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın.
Üzerine bir yufka serin ve yağ serpiştirin.
İkinci bir yufkayı buruşturarak serin. YumurtaKabak Böreği yağ ve sütü karıştırın. Yufkanın üzerine bu karışımdan gezdirin.
Tekrar bir yufkayı buruşturarak koyun ve ortasına
kabaklı harçtan döküp her tarafına tarafına yayın.
Tekrar yufka serin ve yufkalar bitene kadar devam
edin. Son olarak en üste de yağlıKabak Böreği sütlü ve yumurtalı karışımdan döküp fırına verin.
Böreğin altı üstü kızarana dek pişirin.
İçine ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu
katıp karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın.
Üzerine bir yufka serin ve yağ serpiştirin.
İkinci bir yufkayı buruşturarak serin. YumurtaKabak Böreği yağ ve sütü karıştırın. Yufkanın üzerine bu karışımdan gezdirin.
Tekrar bir yufkayı buruşturarak koyun ve ortasına
kabaklı harçtan döküp her tarafına tarafına yayın.
Tekrar yufka serin ve yufkalar bitene kadar devam
edin. Son olarak en üste de yağlıKabak Böreği sütlü ve yumurtalı karışımdan döküp fırına verin.
Böreğin altı üstü kızarana dek pişirin.