açıkçası hiçbirimizin neler olacağı hakkında net bir bilgisi yok, bazı teknoloji sitelerine e-mail attım bu konuyla ilgilenip bi ayrıntılı haber yapmaları için, gerçi onlar da takip ediyordur gelişmeleri muhakkak, kısa zamanda haberler yayınlanır diye düşünüyorum, o zaman kesin ve net bir bilgimiz olur, merakımız da giderilir biraz sabırlı olmamız gerekecek![]()
şuan burada:Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
- - - Eklendi - - -
açıkçası ben daha iyi bir sunum bekledim. sunum nasıl yapılır hiç bilmiyorlar. kamera açısı rezaletti, hangi akıllı kamerayı o kadar ters yere koymuşsa artık...
mecburen resmi sitenin zenginleştirilmesini beklemek gerekecek.
.Arayüz güzel swipe olayının devam etmesi de ilgi çekici ama bana harmattan kadar ilgi çekici gelmedi nedendir bilmiyorum.. N9 daki yatay ekranlar yerine burda ekranlar dikey dizayn edilmiş ama.. Bir de bu swipe arkaya atma olayı yüzünden Nokia Jolla ya dava açmaz inşallah.. Yine de tabiki daha geliştirilecek bir sistem ve bence bu kısa süreye rağmen gayet başarılı bir iş çıkarmışlar.
Task ekranında uygulamayı açmadan çeşitli görevleri yerine getirebilme özelliği başarılı. Arayüz benim için tatminkâr. Kaynak kodlar sunulup sistem N9'a port edilip kullanılmaya başlayınca daha çok güzelliklerini görebiliriz. Benim için şahsen yeterliydi güzel bir sistem olmuş. Android uygulamalarının herhangi bi değişim yapmaksızın sistemde çalışmasıysa sistemin şuan için uygulama yönündende tatminkâr olacağının habercisi.
ama birçok android uygulama yine kolay yollardan port olabiliyormuş, hadi bakalım görelim 
yalnız orda şöyle birşey var ki: bazı android uygulamaları port edilmeksizin direk çalışacaktır diyor. dediğin gibi n9 da bir deneyebilsek sailfish'i listeyi kendimiz de yaparız. mesela soundhound çalışsın, daha harmattan'a dönmemama birçok android uygulama yine kolay yollardan port olabiliyormuş, hadi bakalım görelim
![]()
Tabii port işini yukarıda belirtmiştim. Bakalım bekleyip göreceğiz artık android uygulamaları olması güzel olabilir yanlız SoundHound'u bi kaç kez denedim shazam'ıda denedim aradığım müzikleri bulamıyor amerikan filmindeki soundtracklarıda bulamıyorsa pek işime yaramaz. Genede android uygulama işi güzel bakalım ayrıntıları deneyince göreceğiz.
evet bekleyecez.ilginç, soundhound'a bazen şarkıyı mırıldanıyorum neydi bu diye buluyorduevet bekleyecez.
. Herneyse konunun dışına çıkıyorum.Ben pek anlamadım arayüzübence arayüz çok farklı olmuş. Açık uygulamaları arka plandayken kullanabilmek de çok prartiklik katacak cihaza.
Ama esnek duruyor.android-vari bi' arayüz![]()
Camiamıza hayırlı olsuncihaz adına gelişmeler ne zaman çıkar peki abilerim yani N9 a kurulabilecek kararlı bir yapı ?