Jolla'ya Merhaba

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pRime.

pRime.

Üye
twitter sitesinden resmi açıklama yapıyor adamlar. Gayet de net bilgiler var.

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
açıkçası hiçbirimizin neler olacağı hakkında net bir bilgisi yok, bazı teknoloji sitelerine e-mail attım bu konuyla ilgilenip bi ayrıntılı haber yapmaları için, gerçi onlar da takip ediyordur gelişmeleri muhakkak, kısa zamanda haberler yayınlanır diye düşünüyorum, o zaman kesin ve net bir bilgimiz olur, merakımız da giderilir biraz sabırlı olmamız gerekecek:)

Bilgiler gayet acik ve net birinci kaynaktan bilgi veriyoruz onceki yorumlardada belirttigim gibi 5-6 arasi Jollaya dair daha fazla bilgi verilecek.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
N9 yada N950 almak şart oldu. 3 işletim sistemi ile muhteşem bir deneyim olacak. :)
Meego & Mameo - Android - Jolla buyurun seçin kullanın hesabı.

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Jollanin attigi tweet:

.@cael_gomes We are releasing the SDK and code that can enable building Sailfish on a number of hardware such as N950.

Sdk ve kaynak kodu sunacaklarini belirtiyorlar. Bu da N950 N9 ve N900 gibi cihazlarda Jollayi gorecegimizin garantisi oluyor.

An itibariyle liveda cihazın nasıl olacağına ve sisteme dair bilgiler veriliyor şunu söyleyebilirim 4. inçden büyük bi cihaz göreceğiz büyük ihtimal çünkü verilmiş grafik onu gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
PalmerTech

PalmerTech

Üye
şuan burada:

- - - Eklendi - - -

açıkçası ben daha iyi bir sunum bekledim. sunum nasıl yapılır hiç bilmiyorlar. kamera açısı rezaletti, hangi akıllı kamerayı o kadar ters yere koymuşsa artık...

mecburen resmi sitenin zenginleştirilmesini beklemek gerekecek.

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Şuan için bitti izlediğim kadarıyla geliştirmeye yönelik bi kaç şeyden bahsedildi arayüze değinildi. Sistemin 100 dolarlık bir donanımda bile harika işler çıkarabildiği söylendi izlediğim bölümü özetlersek bu kadar.

- - - Eklendi - - -

şuan burada:

- - - Eklendi - - -

açıkçası ben daha iyi bir sunum bekledim. sunum nasıl yapılır hiç bilmiyorlar. kamera açısı rezaletti, hangi akıllı kamerayı o kadar ters yere koymuşsa artık...

mecburen resmi sitenin zenginleştirilmesini beklemek gerekecek.

Evet kamera baya sıkıntılıydı adamın kafasının önüne denk gelip duruyordu slaytlar neredeyse hiç görünmüyordu. Seste biraz sorunluydu maalesef.

Yarın sabah 10'da sdkya dair bilgiler verilecek. Benim tahminim belki o sunumdan sonra sdk ve kaynak kodlarını sunarlarsa şayet çok(bi ihtimal) yakında N9 ve N950 de Jolla görebiliriz :).

• Beğen
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Arayüz güzel swipe olayının devam etmesi de ilgi çekici ama bana harmattan kadar ilgi çekici gelmedi nedendir bilmiyorum.. N9 daki yatay ekranlar yerine burda ekranlar dikey dizayn edilmiş ama.. Bir de bu swipe arkaya atma olayı yüzünden Nokia Jolla ya dava açmaz inşallah.. Yine de tabiki daha geliştirilecek bir sistem ve bence bu kısa süreye rağmen gayet başarılı bir iş çıkarmışlar.

• Beğen
PalmerTech

PalmerTech

Üye
Arayüz güzel swipe olayının devam etmesi de ilgi çekici ama bana harmattan kadar ilgi çekici gelmedi nedendir bilmiyorum.. N9 daki yatay ekranlar yerine burda ekranlar dikey dizayn edilmiş ama.. Bir de bu swipe arkaya atma olayı yüzünden Nokia Jolla ya dava açmaz inşallah.. Yine de tabiki daha geliştirilecek bir sistem ve bence bu kısa süreye rağmen gayet başarılı bir iş çıkarmışlar.

harmattan kadar ilgi çekmemesinin başlıca nedeninin UI tasarımı olduğunu düşünüyorum. Fazlaca heyecan verici birşey göremedik. Şimdilik yazılımı ön plana koymuşlar. Ama ilerleyen zamanlarda yoluna oturacaktır diye düşünüyorum.

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
Task ekranında uygulamayı açmadan çeşitli görevleri yerine getirebilme özelliği başarılı. Arayüz benim için tatminkâr. Kaynak kodlar sunulup sistem N9'a port edilip kullanılmaya başlayınca daha çok güzelliklerini görebiliriz. Benim için şahsen yeterliydi güzel bir sistem olmuş. Android uygulamalarının herhangi bi değişim yapmaksızın sistemde çalışmasıysa sistemin şuan için uygulama yönündende tatminkâr olacağının habercisi.

• Beğen
Tepkiler: osmanayman
PalmerTech

PalmerTech

Üye
Task ekranında uygulamayı açmadan çeşitli görevleri yerine getirebilme özelliği başarılı. Arayüz benim için tatminkâr. Kaynak kodlar sunulup sistem N9'a port edilip kullanılmaya başlayınca daha çok güzelliklerini görebiliriz. Benim için şahsen yeterliydi güzel bir sistem olmuş. Android uygulamalarının herhangi bi değişim yapmaksızın sistemde çalışmasıysa sistemin şuan için uygulama yönündende tatminkâr olacağının habercisi.

yalnız orda şöyle birşey var ki: bazı android uygulamaları port edilmeksizin direk çalışacaktır diyor. dediğin gibi n9 da bir deneyebilsek sailfish'i listeyi kendimiz de yaparız. mesela soundhound çalışsın, daha harmattan'a dönmem :ehe ama birçok android uygulama yine kolay yollardan port olabiliyormuş, hadi bakalım görelim :D

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
yalnız orda şöyle birşey var ki: bazı android uygulamaları port edilmeksizin direk çalışacaktır diyor. dediğin gibi n9 da bir deneyebilsek sailfish'i listeyi kendimiz de yaparız. mesela soundhound çalışsın, daha harmattan'a dönmem :ehe ama birçok android uygulama yine kolay yollardan port olabiliyormuş, hadi bakalım görelim :D

Tabii port işini yukarıda belirtmiştim. Bakalım bekleyip göreceğiz artık android uygulamaları olması güzel olabilir yanlız SoundHound'u bi kaç kez denedim shazam'ıda denedim aradığım müzikleri bulamıyor amerikan filmindeki soundtracklarıda bulamıyorsa pek işime yaramaz. Genede android uygulama işi güzel bakalım ayrıntıları deneyince göreceğiz. Kullandığım başka bi cihazda ikiside yüklü toplamda on kez kullanmadım kullandığımdada işimi görmedi.

PalmerTech

PalmerTech

Üye
Tabii port işini yukarıda belirtmiştim. Bakalım bekleyip göreceğiz artık android uygulamaları olması güzel olabilir yanlız SoundHound'u bi kaç kez denedim shazam'ıda denedim aradığım müzikleri bulamıyor amerikan filmindeki soundtracklarıda bulamıyorsa pek işime yaramaz. Genede android uygulama işi güzel bakalım ayrıntıları deneyince göreceğiz.

ilginç, soundhound'a bazen şarkıyı mırıldanıyorum neydi bu diye buluyordu :hmmm evet bekleyecez.

mert_1047

mert_1047

Üye
    Konu Sahibi
ilginç, soundhound'a bazen şarkıyı mırıldanıyorum neydi bu diye buluyordu :hmmm evet bekleyecez.

Film izlerken kullandığım cihazı 1+1'e bağlarım yani mırıldanmayı bıraktık gayet net ses kaynağından yakalayamadı ikiside :). Herneyse konunun dışına çıkıyorum.

Konuya dönecek olursak bence beklediğime değdi. Sunum biraz yetersizdi bakalım yarın sdk sunumundan sonra neler olacak bekleyip göreceğiz.

- - - Eklendi - - -

İzlemek isteyenler için

Jolla Tanıtım Eventi

[video=youtube;bdLUJZR078k]http://www.youtube.com/watch?v=bdLUJZR078k&feature=plcp[/video]

Konuya ayrıca Jolla Ceo ve Ciosuyla Sailfish üzerine röoportaj videosuda eklendi ilk mesajdan ulaşabilirsiniz.

- - - Eklendi - - -

Jolla Ceo'su Mark Dillon-Jolla cihazları 2013 yazından önce satışa sunulacak özellikleriyse 2013 ilk çeyreğinde sunulacak. Kaynak kodlar 2013'ten önce çıkar umarım.

osmanayman

osmanayman

Üye
Şimdiden hayırlı olsun...:oke:

pRime.

pRime.

Üye
bence arayüz çok farklı olmuş. Açık uygulamaları arka plandayken kullanabilmek de çok prartiklik katacak cihaza.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
doctorrr

doctorrr

Üye
android-vari bi' arayüz :hmmm

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Camiamıza hayırlı olsun :d: cihaz adına gelişmeler ne zaman çıkar peki abilerim yani N9 a kurulabilecek kararlı bir yapı ?

pRime.

pRime.

Üye
Camiamıza hayırlı olsun :d: cihaz adına gelişmeler ne zaman çıkar peki abilerim yani N9 a kurulabilecek kararlı bir yapı ?

yazılım sdksı bi yayınlansın hemen arkasından tam uyumlu bir port gelir dostum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...