Haber Jolla Ilk Telefonunu 27 Kasım'da Satışa Sunuyor

Sponsorlu Bağlantılar

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
Jolla Ilk Telefonunu 27 Kasım'da Satışa Sunuyor
Nokia'nın MeeGo işletim sistemini geliştirmeyeceğini açıklamasından sonra Nokia'dan ayrılıp Jolla şirketini kuran grup ilk akıllı telefonunu nihayet sunuyor.

Telefon renkli ve değiştirilebilen kapakları, kendine has tasarımı ve Android uygulamalarını çalıştırabilen yepyeni Sailfish işletim sistemiyle dikkat çekiyor.

Sailfish OS, MeeGo'daki gibi hiç bir fiziksel tuşa gerek kalmadan rahatça kullanabileceğiniz bir arayüz içeriyor.

Jolla’nın 27 Kasım'da Finlandiya'da satışa sunulacak ilk akıllı telefonunda 4.5 inç büyüklüğünde 960 x 540 piksel çözünürlüğünde qHD ekran, 8 megapiksel kamera, 16 GB dahili hafıza ve microSD kart desteği bulunuyor. Telefonun 2013 yılı sona ermeden diğer Avrupa ülkelerinde de satışa sunulması bekleniyor.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: partyhard, Buğra ve MaxipmaN

caglar b

caglar b

Üye
Türkiye ye gelirse hemen alıcagım

Invoke

Invoke

Üye
Biz de istiyoz.

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-

MaxipmaN

Üye
inşallah tutar :)

• Beğen
Seglopsi

Seglopsi

Üye
Jolla'nin isletim sistemi Sailfis OS, MeeGo'dan daha iyi qt5 kullanan bir isletim sistemi olacak. Umarim ülkemizde de satisa sunulur.

• Beğen
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
Ben pek ümitli değilim ama belli olmaz yine de

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
belli ülkelerde tutabilir

pirenuri

pirenuri

Üye
Mağazası google playmiş de Tutunması zor. Hataları eksikleri sürüyledir. Bunun diğer platformlarla rekabet etmesi için çok destek ve zaman lazım (en az 2-3 yıl) :D

DalvikCache

DalvikCache

Üye
Şimdi multitasking varmı bunda?

palav

Üye

Android olayı iyi olmuş...

beytullah6767

beytullah6767

Üye
keşke işlemci ekran kartı vs de yazsaydınız

foreverthe

foreverthe

Üye
Bence çok iyi bu cihaz tutarsa ileride daha güçlü bir şey çıkartırlarsa daha doğrusu 5'' boyutlu ve ince yapılı olursa donanım umrumda değil zaten yazıllımı iyi bir cihaz almayı düşünürüm. Bu cihazda oldukça alınabilir. İnşallah ilerler ve istediği ilgiyi bulur

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Aslında bu cihaz hemen android ve iosa rakip olamaz ama eger mantıklı harketler sergilerlerse wp yi piyasadan silebilir

Seglopsi

Seglopsi

Üye
keşke işlemci ekran kartı vs de yazsaydınız

muhtemelen adreno 305 gpu, qualcomm s400 1.4 ghz cpu (özel uretim bir cpu olabilir) ve 1 gb ram ile gelecek. cpu'nun cache bellekleri multitasking icin n9'daki gibi büyük olacaktir.
Aslında bu cihaz hemen android ve iosa rakip olamaz ama eger mantıklı harketler sergilerlerse wp yi piyasadan silebilir

asil rakibi wp degil aslinda android, rakibine karsi uygulama destegi mevcut oldugundan android cihazlar yerine tercih edilebilir.
Bence çok iyi bu cihaz tutarsa ileride daha güçlü bir şey çıkartırlarsa daha doğrusu 5'' boyutlu ve ince yapılı olursa donanım umrumda değil zaten yazıllımı iyi bir cihaz almayı düşünürüm. Bu cihazda oldukça alınabilir. İnşallah ilerler ve istediği ilgiyi bulur

uygulamalar direk cekirdekten calistigi icin aslinda guclu bir cpu'ya gerek yok. 1.4 ghz'lik bir islemcinin islem gucu 2 ghz'lik bir android cihaza denk gelecektir ama gpu ve ram hakkinda soylediklerine katiliyorum. apple gibi olabilirlerdi. adreno 320 gpu ve 2gb ram cihazin cok fazla tutulmasini saglayabilirdi.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
bu telefonun en büyük artısı ki biz N9 kullananlar bu deneyimi tattık harika ötesi bir multitasking deneyimi olacak olmasıdır N9 dan çok daha gelişmiş bir multitasking ile telefon gayet albenisi yüksek.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
İnşallah tutar :eller:

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Tutar mı sizce

MertcaN9

MertcaN9

Üye
Başına gelen felaketlere rağmen ve daha doğmadan ölü bir işletim sistemi olarak gelen hali hazırda çözülmemiş kronik sorunları bulunan N9 bu kadar tutulmuşken ve harikalar yaratıyorken geliştiriciler ile arkasında sağlam bir şekilde duran ekip ile yola çıkan ve hemen hemen aynı çatıdan gelmiş jolla neden tutmasın önü parlak ve piyasaya sert darbe vurabilecek bir tel yeter ki ilk izlenim iyi olsun

Üst Alt