[JB][4.1.2]G-wonder Rom

Sponsorlu Bağlantılar

+Furkan

+Furkan

Üye
Aynı benim eski sdcardım :D bu romda sdswap yaptığımız için hafıza kartının hızlı olması çok şeyi etkiliyor :ehe ama dikkat edin sdswap (hafıza kartı ile telefon kartı yer değiştirme) ram swap değil.

Class?

Cahilligimi mazur gor hocam

classtan kastınız nedir?

-Emre

-Emre

Üye
    Konu Sahibi
Kartın üzerinde küçük yuvarlak içinde yazar ve kartın sınıfını bi nevi hızını belirler

+Furkan

+Furkan

Üye
Micro sd yazıyor yanında halka icinde 4 yazıyor hocam

-Emre

-Emre

Üye
    Konu Sahibi
Hem 4 gb 2.5u dolu hem class 4 ise performansı düşük olur mecburen :( ancak daha önceki sayfalarda re-sdswap yöntemi var yani geriye çevirme bunu uygularsan çok daha yüksek performans alırsın :oke:

+Furkan

+Furkan

Üye
Kısaca acıklar msn hocam re-sdswap ne oluyor :)

-Emre

-Emre

Üye
    Konu Sahibi
Re swaptan kastım sdswap işleminin geri alınması :) ama bunu önceki sayfalarda açıkladım eğer vold.fstab ile ilgili bir şey görürsen uygula :

+Furkan

+Furkan

Üye
Oooov bunu yaparsan bu sefer cidden g-wonder kullanıcam hocam hemen arastırıyorum :)

sizce vold.fstab dan mı yapmalıyım baska yolu var mıdır :)

• Beğen
Tepkiler: -Emre
-Emre

-Emre

Üye
    Konu Sahibi
Var ama en garanti yol bu :oke:

+Furkan

+Furkan

Üye
Tamam hocam ilginiz icin cok tesekkurler :)

• Beğen
-Emre

-Emre

Üye
    Konu Sahibi
Onemli degil :)

Wolf389

Wolf389

Üye
Hocam hicbir kamera uygulamasi calismiyot napabilrm

-Emre

-Emre

Üye
    Konu Sahibi
Romu ve gappsi tekrar flashla

• Beğen
Tepkiler: +Furkan
Bysalih41

Bysalih41

Üye
Wipe dalvik ve cache yap

• Beğen
+Furkan

+Furkan

Üye
@-Emre hocam dropboxtan download edemiyorum traffic falan yazıyor yogunluk var heralde dun gecede simdide aynı sey yazıyor napabilirim :)
Kilit ekranim sekil, basip acmak istedigimde grimsi bir ekran geliyor 2 sn kadar bndede pek takilacak bisey degil bana gore.

Sorununa cozum buldun mu bro?

aynı sorun bendede vardı dediğini bir tek ben anlıyorum galiba :)

sir mordred

sir mordred

Üye
aslında sd swap yaptıktan sonra oynadığınız oyunların daha hızlı çalışması,daha kısa sürede açılmasını istiyorsanız bir yol var

internal storage'ler hep ext4 olarak formatlanmıştır ext4 bir linux dosya sistemidir ve şuanlık linux ortamının en hızlı dosya sistemidir. sd kartlar ise fat32 olarak formatlanmıştır fat32 ise microsoftun geliştirdiği bir windows tabanlı dosya sistemidir
yani linux ortamında ext4 fat32'den daha hızlıdır(hem yazma hem okuma hızı karşılaştırmasında)

şuan android kullandığımız için linux ortamındayız linuxun en hızlı dosya sistemide ext4 o sebepten eğer sd kartlar ext4 olarak formatlanıp kullanılırsa bu oyun performansı üzerinde etkin bir artış sağlayacaktır(tabi sd swap ile kurduğunuz oyunlar üzerinde) :)

hele ki birde sd kartınız class10 ise performans gerçekten etkileyici olabilir :)

peki nasıl yapılacak:
ilk önce sd kartınızda bulunan tüm dosyalarınızı bilgisayara yedekleyin
daha sonra cwm açın
format sdcard1 deyin
seçenek olarak ext4 seçin ve formatlayın
daha sonra mount sdcard1 deyin ve reboot edin

not:bu işlemi şahsen denemedim denemek isteyen varsa denesin korkmayın en kötü ihtimal rom sd kartınızı algılamayacaktır fakat daha sonra yine cwm'den sd kartınızı vfat olarak formatlarsanız tekrar okuyacaktır.

not2:ext4 olarak formatladıktan sonra bilgisayarınız sd kartınızı okumayacaktır çünkü ext4 linux dosya sistemidir windows değil. fakat zaten sd kartınızı telefonunuz okuyabilecektir bunuda aklınızdan çıkarmayın

not3:yukardaki işlemleri sdswap yaptıktan sonra kesinlikle denemeyin! işlemi yaptıktan sonra sdwap yapabilirsiniz :)

hayırlı akşamlar :)

Son düzenleme:
+Furkan

+Furkan

Üye
Bunu simdi g wonder icin denesek sonuc ne olur ?

Kart bilgilerim (Toshiba micro sd class4)

sir mordred

sir mordred

Üye
Bunu simdi g wonder icin denesek sonuc ne olur ?

Kart bilgilerim (Toshiba micro sd class4)

dene sonucu kendi gözlerinle gör :)
tabi cwm sürümün güncel olmalı(bilmiyorum eski cwm'ler format sdcard1 ext4 seçeneğini barındırıyormu)
mesajda dediğim gibi denemediğim için bilmiyorum ama en kötü ihtimal telefonun sd kartını okumaz ama bunu çözmek içinde vfat olarak formatlarsın telefonun sd kartını okumaya başlar :)

• Beğen
+Furkan

+Furkan

Üye
Tamam hocam sagolun :)

Sizde bu gwonder yuklumu hocam linkte error verip duruyor download edemedim bir turlu

-Emre

-Emre

Üye
    Konu Sahibi
Cok fazla download edildigi icin oyle oluyor fakat suan tekrar upload edemem :( ama elinde olan biri box'a upload edebilir :ehe

• Beğen
+Furkan

+Furkan

Üye
Ne zaman duzelir peki hocam dungeceden beri indiremiyorum