Jaguar,Hummer ve Ferrariye tüp taktıranlar:D

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maxirabit

maxirabit

Üye
    Konu Sahibi
Jaguar,Hummer ve Ferrariye tüp taktıranlar:D

100 bin YTL'lik Jaguar'ına TÜP taktırdı
Adanalı Abdurrahman İzol, 100 bin YTL'lik Jaguar marka otomobiline yakıttan tasarruf sağlamak amacıyla LPG sistemi taktırdı.


İzol, Jaguar firmasının, tüp taktırdığı için aracı kendisinden almak istemesi halinde ise buna karşı çıkacağını söyledi. Daha önce yurtdışında bir Türk, Ferrari marka aracına tüp taktırmak istemiş, bunu haber alan firma, arabayı 'şirket prensiplerine temelden aykırı olduğu' gerekçesiyle sahibinden tekrar satın almıştı.

Benzin fiyatlarının yüksek olması vatandaşları farklı arayışlara itiyor. Hem pahalı, 6 silindir, lüks arabalara binmek, hem de az benzin masrafı ödemek isteyenler için LPG önemli bir alternatif. Benzine göre daha ekonomik olan LPG, artık sadece alt ve orta sınıf arabalarda değil, lüks otomobillerde de kullanılıyor. Adanalı galerici Abdurrahman İzol da lüks araba kullanarak, LPG'yi tercih edenlerden. İzol, 100 bin YTL'lik Jaguar marka otomobiline yakıttan tasarruf sağlamak için LPG sistemi taktırdı. İzol, daha önce aracın kilimotreye 55 yeni kuruş olan yakıt masrafının 25 YKr'ye kadar düştüğünü anlatıyor. Vatandaşların 'Jaguar'a tüp taktırılır mı?' diyerek sitem ettiklerini dile getiren İzol, "Araç pahalı; ama benzin de pahalı. LPG sistemiyle yüzde 50 tasarruf sağlıyoruz. Araç, benzindeki performansı LPG'de de gösteriyor." diye konuşuyor. İzol, Jaguar firmasının kendisinden arabayı 'imajımıza zarar veriyorsun' gibi gerekçelerle almak istemesi durumunda ise kesinlikle vermeyeceğini söylüyor.

Jaguar'a LPG'yi takan Fırat Otogaz Dönüşüm Sistemi ortaklarından Şükrü Emel ise son yıllarda BMW, Mercedes, Jaguar gibi üst sınıf, pahalı marka araçlara da LPG taktıklarını anlatıyor. Emel, "İngiliz kraliyet ailesi LPG'li araca biniyor. Biz onlardan daha mı zenginiz?" şeklinde konuşuyor. Belçika'da yaşayan bir Türk tekstilci, geçtiğimiz yıl 'çok benzin tüketiyor' diye İtalyan markası Ferrari'sine LPG taktırmak istemişti. Tamircinin LPG tankını nereye takacağını bulamaması üzerine Ferrari'yle yaptığı yazışma sonucunda durum ortaya çıkmış, firma 'şirket prensiplerine temelden aykırı' olduğu gerekçesiyle Türk işadamına 145 bin Euro ödeyerek aracı geri almıştı





İngiltere’de işçi olarak çalışan ve ailesiyle birlikte memleketi Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’ne gezmeye gelen 42 yaşındaki Erol Gülşen, yaklaşık 150 bin YTL değerindeki Hummer marka cipine sıralı sistem LPG tüpü taktırdı.
Yaz tatilini geçirmek için ‘GN53 MZX’ plakalı Hummer cipiyle Elbistan’a gelen Erol Gülşen’in benzinle çalışan aracı İngiltere’den Elbistan’a kadar 6 bin YTL’lik benzin tüketti.
Bir pazarlama şirketinde satış elemanı olarak görev yapan Gülşen, yakınlarının da tavsiyesiyle Hummer’e LPG sistemi taktırmaya karar verdi.
Gülşen, lüks cipiyle Obalı Oto Elektrik ve LPG Yetkili Dönüşüm Servisi’nde geldi. Burada 8 kişilik ekip, Hummer marka 8 silindir, 3 bin 700 motor, 340 beygir gücündeki cipe ilk defa LPG dönüşüm sistemi taktı.
Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında yerleştirilen tüpü görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
2007 model Hummer cipin İngiltere’den Türkiye’ye gelinceye kadar 6 bin YTL’lik benzin yaktığını belirten Erol Gülşen, “Benzin parası canıma tak etti. Tasarruf etmek amacıyla 1500 YTL ödeyerek tüp taktırmayı uygun gördüm.
6 bin YTL çok büyük para. Tasarruf edebilmek için tüplü yakıta geçtim. Böylece aşırı yakıt masrafından kurtulabilirim. Tatil boyunca böyle kullanacağım, İngiltere’ye döndüğümde tüpü tekrar çıkartacağım” dedi.
‘Obalı Oto Elektrik ve LPG Yetkili Dönüşüm Servisi’ sahibi Mehmet Mıhçı, bu kadar lüks ve büyük bir araca ilk kez LPG dönüşüm sistemi taktıklarını belirterek, “Devir, tasarruf devridir. Gurbetçimiz de aşırı yakıt tüketimi yapan aracına LPG dönüşüm sistemi taktırarak, yakıttan tasarruf yapmıştır. Masrafı artık yarı yarıya düşer” dedi.




Ferrari'de Türk krizi

Avusturya’da bir Türk işadamı Ferrari’sine LPG taktırmak istedi. Şirket 145 bin Euro’luk arabayı derhal elinden aldı

Ferrari Ferrari olalı böyle zulüm görmedi! Avusturya'daki Türk işadamı Mustafa A. 145 bin Euro'ya (250 milyar TL) satın aldığı Ferrari'sine "Çok benzin yakıyor" diyerek LPG (otogaz) taktırmak istedi.

Türk Tamirciler LPG'yi Takamadı!
LPG tesisatını bir türlü takamayan Türk oto tamircileri İtalyan devinin Brüksel temsilcisinden yardım isteyince olay patlak verdi. Şok geçiren Ferrari yetkilileri hemen Mustafa A.'nin evine gitti.

Ferrari: İlk Kez Başımıza Geliyor
El koydukları otomobilin bedelini Mustafa A.'ya geri ödeyen Ferrari'ciler "İlk kez böyle bir şey yaşadık. LPG'ye izin verseydik şirketin prestijini sarsardık" diye konuştu.

 


HaykoCepkin35

HaykoCepkin35

Üye
ahahaaa ferrariyi geri almışlar :ehe
 
kemal21

kemal21

Üye
Eee tasarruf devri :ehe: benim telefonda çok şarj yiyor acaba çaresi yok mudur
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
:d:
 
Utku

Utku

Üye
ahaha kayseride bir adamda ferrariye tüp taktırmıştı:kop:
 
maxirabit

maxirabit

Üye
    Konu Sahibi
Utku™;3097328' Alıntı:
ahaha kayseride bir adamda ferrariye tüp taktırmıştı:kop:
Eyer öğrenirlerse elinden alırlar:D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
14
Görüntüleme
544
DarkredBlue61
_RYUK_
Cevap
8
Görüntüleme
561
Baskentliia
Cevap
3
Görüntüleme
2K
Necmati
Cevap
3
Görüntüleme
556


Üst Alt