Ferrari'ye de takılabilecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Ferrari'ye de takılabilecek
Benzin fiyatlarına gelen fahiş zamlardan sonra istasyonlardaki LPG pompasının önünde lüks araçların görülme sıklığı da artmaya başladı.

LPG dönüşüm kiti sektörünün iddialı markalarından İtalyan Gasitaly'nin yetkililerine göre bu durumda otogazın; ucuz olduğu kadar çevreci özellikleri de etkili oluyor. Şirket yetkilileri artık İngiltere Kraliyet ailesinden Türk sanatçılar Emrah, Coşkun Sabah, Aysun Kayacı ve Deniz Seki'ye kadar pek çok ünlü ismin pahalı ve lüks araçlarına LPG taktırdığına işaret ediyor. Son yaşanan gelişmelerin, 2004 yılında LPG taktırdığı için Ferrari'si elinden alınan Türk iş adamına da umut olacağı ifade ediliyor. Türkiye pazarına 5 ay önce giriş yapan sıralı otogaz sistemleri markası Gasitaly, lüks araç segmentinde liderliğe oynuyor. İtalyan markanın Türkiye'deki pazarlamasını 2008 yılında kurulan Ekipgaz yapıyor. Gasitaly Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdal, düzenlediği basın toplantısı ile hedef ve projelerini anlattı. Türkiye'de LPG pazarının kalitesinin Tayland ve Almanya seviyesine çıkabileceğine inandıklarını aktaran Akdal, "Gelmek istediğimiz nokta 2011 yılı sonunda Türkiye pazarı ikinciliği." dedi.

Bununla birlikte Türkiye pazarı odaklı bir işe girmediklerini, asıl hedeflerinin markalarını dünyanın dört bir yanına ulaştırmak olduğunu vurgulayan Hakan Akdal, "2011 yılında Güney Amerika'da kendi satış ofisimizi kurmak istiyoruz. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 2011'de en çok satan ithal marka olacağımızı tahmin ediyorum." diye konuştu.

BİN 200 TL'YE LPG DÖNÜŞÜMÜ
4 silindirli standart bir aracın Gasitaly marka sıralı otogaz LPG dönüşümü montaj ve projesiyle birlikte KDV d'hil bin 200 TL'ye yaptırılabilecek. Ayrıca tutarın 10 taksitte ödenmesi kolaylığı da sağlanacak. 6 ve 8 silindirli araçlar için ise maliyet bin 500 ile 2 bin TL arasında değişiyor. Hakan Akdal, yıl sonunda Gasitaly S.r.l ve ona bağlı olan Ekipgaz Ltd ve Tayland merkezli Euro Autogas şirketlerinde toplam 20 milyon euro ciroya ulaşmayı amaçladıklarını aktardı. LPG dönüşümünü Türkiye'de araçların ikinci sahiplerinin yaptırdığına işaret eden Akdal, Avrupa'da ise sıfır araçlara LPG taktırıldığını belirtti.

"GELİŞMİŞ ÜLKELER LPG'Yİ TEŞVİK EDİYOR"
Otogaz kullanımına ilişkin teknik bir sunum yapan Ekipgaz Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Taç ise LPG'nin daha ucuz, daha temiz ve daha çevreci bir yakıt olarak tercih edildiğine dikkat çekerek, ayrıca LPG tankının, benzin tankına göre 20 kat daha güvenilir olduğunu vurguladı. Nedenini ise benzin yarım milimetre kalınlığındayken, LPG tanklarının 3,5 milimetre kalınlığında olması olarak açıklayan Taç, şu bilgileri verdi: "ABD'de 'green lane' uygulaması vardır. Diğer araçlar sıkışık şeritlerde ilerlerken LPG ve CNG'li araçlar yeşil şerit dedikleri şeritten trafiğe takılmadan hareket etmektedir. İngiltere'nin değişik şehirlerinde farklı uygulamalar vardır. Örneğin Londra merkezine girişlerde LPG'li olmayan araçlar günlük 5 £ 'congestion charge' ödemek zorundadırlar. Buna benzer çok değişik teşvik uygulamaları mevcuttur gelişmiş ülkelerde. Nitekim fabrikadan LPG'li olarak çıkan araçlar mevcuttur. Avustralya'da 2.000 dolar nakdi teşvik verilmektedir. İtalya'da LPG'li araçlar 3 yıl vergiden muaftır. Ayrıca 650 Euro CNG'li araca, 550 Euro LPG'li araca nakden teşvik ödeniyor. Japonya'da taksiler LPG olmak zorundadır."

CİPİNİ LPG'YE DÖNÜŞTÜREN ÜNLÜLER KİM?
Dünyada 2009 yılı başında 14 milyon LPG'li araç olduğunu, bunların 11 milyonunun Türkiye ve Avrupa'da bulunduğunu ifade eden Taç, "G.Kore'de 2,3 milyon, Türkiye'de 2,2 milyon, Polonya'da 1,9 milyon İtalya'da 930 bin, Almanya'da 300 bin, Avustralya'da 650 bin, Japonya'da 300 bin, Hollanda'da 240 bin araç LPG'lidir." bilgisini verdi. Arabalarında LPG kullanmayı tercih eden ünlüleri de şöyle sıraladı: "İngiltere kraliçesi Elizabeth ile büyük torunu ve onun Kanadalı eşi Autumn Kelly, Bentley marka araçlarını yine Bentley fabrikasında LPG'ye dönüştürdü. Dünyaca ünlü futbolcu Andy Townsand Range Rover Sport'una LPG dönüşümü yaptırdı. BBC televizyonunda yayınlanan Top Gear programı yapımcısı Richard Hammond da LPG'li araç kullanmakta. Türkiye'de de ünlü modacı Esin Maraşlıoğlu 2008'de Escalade markalı cipine LPG dönüşümü yaptırdı. Emrah, Coşkun Sabah, Aysun Kayacı, Deniz Seki'nin de pahalı ve lüks araçlarına LPG taktıran ünlüler arasında. Artık performansta hissedilir bir kayıp olmadan LPG dönüşümü yapılabiliyor. LPG dönüşümü, yüzde 50'ye varan bir yakıt tasarrufu sağlıyor. 3,5 CC-4,2 CC büyük motorlu lüks araçların kilometrede yaklaşık 1 TL olan yakıt sarfiyatı, LPG dönüşümü sayesinde 45 -50 kuruşa düşebiliyor."
 


kol@j

kol@j

Üye
Ferrari ne deyecek bu işe diye düşünüyordum... fakat bir kaç tane daha satabilmek için seslerini çıkarmazlar herhal...
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
birisi vardı sanırım almanya'da.ferrari almış.bakmış çok yakıyor,lpg taktırmış.
Ferrari bu olayı duyunca hemen aracı geri almış.adamada araba için ödediği paranın
bir kısmını geri vermişler.
 

konyarapp

Üye
birisi vardı sanırım almanya'da.ferrari almış.bakmış çok yakıyor,lpg taktırmış.
Ferrari bu olayı duyunca hemen aracı geri almış.adamada araba için ödediği paranın
bir kısmını geri vermişler.

evet bende duymuştum bunu ::hmmm At'a biniyorsan yemine kıyacaksın arkadaş :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt