istanbul meslek edinme kursları(İSMEK)

Sponsorlu Bağlantılar

grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
    Konu Sahibi
istanbul meslek edinme kursları(İSMEK)
devletin açtığı ücretsiz kurslar1-)İSMEK nedir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK, "örgün eğitim sistemi dışında planlı, programlı ve sistemli olarak yürütülen bir eğitim şekli" olarak tanımlanan "yaygın eğitimin ilkeleriyle gerçekleştirilen bir yetişkin eğitimi organizasyonu"dur.2-)İSMEK hangi kuruma bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, Meslek ve Beceri Eğitimi Müdürlüğü'ne bağlı olarak İstanbullulara ücretsiz eğitim hizmeti vermektedir.3-)İSMEK ne tür hizmetler sunmaktadır?
İSMEK’te istihdama yönelik yanı sıra, el becerilerini geliştirmeye yönelik , geleneksel , ve , ve vermektedir. Seçilen belli bir konu üzerinde bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı kısa de İSMEK'in eğitimleri içinde yer almaktadır. Ayrıca İSMEK, sanat ve mesleki eğitimlerinin yanı sıra güncel, sosyal, kültürel, ailevi ve benzeri konularda, onları hayata hazırlayıcı, motive edici, kentini tanıtıcı, yaşam standartlarını yükseltici konularda düzenlemektedir. Tüm İstanbulluların katılımına açık bu seminerler, 2006-2007 eğitim döneminde de devam etmektedir. (Gelecek seminer ve söyleşi programı için .)
4-)İSMEK, sunduğu hizmetler karşılığında ücret alıyor mu?
198 kurs merkezinde 97 branşta verilen eğitimlerin tamamı ücretsizdir. Ayrıca seminer ve söyleşilerin de tümünden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.
5-)İSMEK’te kursiyer olma şartı nedir?
Zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış her İstanbullu İSMEK kursiyeri olabilmektedir. Buna göre İSMEK’te kursiyer alt yaş sınırı 16’dır. Üst yaş sınırı ise yoktur.6-)İSMEK'te eğitim süresi ne kadardır?
Kayıtlar her yıl Eylül ayında yapılmakta; dersler Ekim'de başlamaktadır. Haziran ayında ise eğitim dönemi sona ermektedir. MEB’nın belirlediği kurallar çerçevesinde 3,5 aydan 10 aya kadar süren eğitimlerin yanı sıra bazı branşlarda tekamül kursları verilmektedir. Ayrıca İSMEK, 2005-2006 eğitim döneminde bir ilke imza atmış ve 2 yıllık akademik seviyede özel eğitim programlarına başlamıştır. İSMEK’te Müzik ve Türk İslam Sanatları olmak üzere iki ana alanda, branşlarında akademik kariyer ve isim sahibi uzman usta öğreticiler tarafından 2 yıl süreli eğitimler verilmektedir.
Kursiyerlerimize eğitim sonunda verilen sertifikalarKayıtlarla ilgili genel bilgilerİSMEK bünyesinde hazırlanan dergiler, kitaplar, albümler...Ürün satışları, Satış Merkezleri...


--------------- Ekleme ---------------

ben bu kursta bilgisayar işletmenliği & opratörlüğü okudum...ve şimdide grafikerlik kurslarına yazıldım..kabul sınavı başarılı olmuş...
emin olunki özel kurslardan hiçbir farkı bulunmamaktadır....

ve tamamen ücretsizdir...

ilgilendiğiniz bir bölüm varsa eğer mutlaka bakın derim kurs saatleriyle ilgili birçok alternatif var...
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bilgi için teşşekkürler.
 
grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
    Konu Sahibi
işiniz görülsün
 


Üst Alt