İşsizler İçin Hayatta Kalma Rehberi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
İşsizler İçin Hayatta Kalma Rehberi
  • Yemek tüketimini en aza indirin, böylece para çıktınız azalır. Ama en önemlisi: Az yemek ye, uzun yaşa.
  • Kahve içme ihtiyacınızı Starbucks, Gloria Jeans, Kahve Dünyası, Mado vs yerine Tchibo‘dan giderin. Şu anda Tchibo’da bir -karton bardak- filtre kahvenin fiyatı 1 TL’dir. Ayrıca süt tozu yerine gerçek süt kullanıyorlar. Not: Fincanlı kahve istemeyin; pahalıdır!
  • Saçlarınızı kısa kestirin. Böylece yıkanırken az su, şampuan/sabun ve enerji harcarsınız.
  • İş sahibi veya zengin arkadaşlarınızla takılın
  • Alışverişinizi BİM gibi öğrenci dostu yerlerde yapın. Ayrıca fırsatları kovalayın. Bu konuda size bu bağ yardımcı olur
  • Satın almada markaya değil fiyata, ömre ve işleve dikkat edin.
  • Minimalist bir yaşam biçimini benimseyin. Gereksiz eşyalarınızı satın veya sağ sola hediye verin. (İnsanlara hediye dağıtarak kendinizi yararlı hissedebilirsiniz.)
  • Mümkünse toplu taşıtları da az kullanın. Hem yürüyüş yapmak sağlıklıdır.
  • Asla abur cubur almayın. Hem bunlar sağlıksız şeyler. Eğer canınız çok çeker ise AVM veya market gibi yerlerde verilen promosyonları yakalamayı çalışın.
  • Para kaybına neden olan bir bağımlılığınız varsa, hemen kurtulun.
  • Sosyal çevrenizi genişletin.
  • Elektrik tüketimini minimum düzeye indirin: Televizyon izlemeyin, erken yatın ve alışveriş merkezlerinde serinleyin/ısının.
  • Mümkünse zengin bir sevgili edinin.
  • AVM'lerdeki son tarihi yaklaşmış veya yeni geçmiş ürünleri kontrol edin.
  • En önemlisi iş başvurusuz tek bir gün bile geçirmeyin.

NOT : ALINTIDIR.

ylmz.fatih adlı arkadaşımızdan güzel öneriler ;

Kısa bir öğrenci evi maceram olmuştu buradaki bir kaç maddeyi uygulamak zaten yaşamda kalmanın temel maddesi :D

BIM'den sadece alışveriş yapmayacaksın alışverişi günün belli saatlerine bölüp yazın sıcağında kavrulmaktansa BİM'in eşsiz havalandırma sisteminden faydalanacaksın :D
Abur cubur diye bir şey yok yine BIM'den alınacak gofret ile o akşamki muhabbet esnasında (Zaten televizyon yok) yiyecek bir şey çıkar. Çay'ı da 1 bardaktan fazla almayın hemen bitmesin :D
Sakın evde 2 yada 3 kişi kalmayın en az 4 kişi bu işe girişin ki fiyatlar 4'e bölünüp üzerinizdeki yük iyice kalksın. Unutmayın para azsa konfor aramayacaksın :D
Birlikte yaşayacağınız adamların hiçbiri şişman olmasın hepsi atletik insanlar olsun. Yok efenim yürüyemem otobüse binelim bahanesi büyük masraf çıkarır :D
Kahveye dışarda para verilmez ya en büyük boy paketten alacaksın yada üçü bir arada alacaksın. :)
Alkole kesinlikle para harcanmamalı, sigara bırakılamıyorsa açık tütün alarak bu durumda da en ucuza kaçılmalı :)
Üniversite yemekhanesinde yemeye çalışın dışardan yemek almak maddi bütçeyi sarsar :D

Şimdilik bunlar geldi aklıma :D

Despite adlı arkadaşımızdan güzel bir öneri ;

Harika bir konu tam aradığım şey bende birşey ekleyeceğim ana konuya eklensin lütfen
sıcak veya soğuk içeçek için IKEA'ya gidin sınırsız sıcak ve soğuk içeçek sadece 1.25TL coca cola,zero,light,sprite,fanta vs. makineden sınırsız! için ben 15 bardak içtim sonra şiştim ve soda içtim ve tekrar içtim hatta fanta,soda,kola birbirine karıştırıp içiyordum kesinlikle sınırsız!

Despite adlı arkadaşımızdan bir öneri daha

Ve! tvde sadece haberleri izleyecekseniz haber saatinde mediamarkt'a gidin ordaki plazma,lcd'lerde haberler oluyor :d:
spor içinde teknoloji marketlerine gidip her sabah koşu bantlarının olduğu yerdeki aletlerle spor yapın :ehe
varsa akrabalarınızdan eski elbiseleri,ufak gelen t-shirtleri isteyin :d:

Despite arkadaşımızdan öneriler devam ediyor ;

Mesela birinin evine mi gittiniz bi buzdolabı poşeti alın giderken beraber otururken ben wcye gidiyorum deyin mutfağa gidip açın buzdolabını örneğin sosis varsa bir iki tane alın poşete biraz zeytin biraz peynir merak etmeyin anlamazlar :naughty:
ve yemek saatine az kalmışsa mutlaka yemeğe kalın :d:

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva, Nef'i, Silinen Üye 2149105 ve 5 diğerleri

arslansem

arslansem

Üye
Eğer canınız çok çeker ise AVM veya market gibi yerlerde verilen promosyonları yakalamayı çalışın.
Koptum yaa :kop:

PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Eğer canınız çok çeker ise AVM veya market gibi yerlerde verilen promosyonları yakalamayı çalışın.
Koptum yaa :kop:

Alışverişinizi BİM gibi öğrenci dostu yerlerde yapın. Ayrıca fırsatları kovalayın. Bu konuda size bu bağ yardımcı olur

Bu da çok güzel öğrenci dostu :ehe

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 166392
Yigit315

Yigit315

Üye
heheheh :d: Hoş olmuş. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: PureFood

Burak

Üye
:zuhaha:

• Beğen
kol@j

kol@j

Üye
rızkı ALLAH verir gene ama eli boş kalan adam Şeytanla oynar... birde borç adamla oynar... gene iş edinmeye bakmak lazım...

• Beğen
PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
xserhatx

xserhatx

Üye
Asla abur cubur almayın. Hem bunlar sağlıksız şeyler. Eğer canınız çok çeker ise AVM veya market gibi yerlerde verilen promosyonları yakalamayı çalışın.
bazı üniversiteli öğrenciler büyük avm lerde yoğurt süt peynir bölümüne gidip iyice araştırma yapıp skt'si geçmiş ürünleri alıyorlarmış.
tabi ki de tarihi geçmiş ürünleri avm bedavaya verdiği için bir günlük yaşamsal hammaddelerini bedavadan alıyorlarmış :naughty:
bunu da listeye ekleyin :oke:

• Beğen
ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Kısa bir öğrenci evi maceram olmuştu buradaki bir kaç maddeyi uygulamak zaten yaşamda kalmanın temel maddesi :D

BIM'den sadece alışveriş yapmayacaksın alışverişi günün belli saatlerine bölüp yazın sıcağında kavrulmaktansa BİM'in eşsiz havalandırma sisteminden faydalanacaksın :D
Abur cubur diye bir şey yok yine BIM'den alınacak gofret ile o akşamki muhabbet esnasında (Zaten televizyon yok) yiyecek bir şey çıkar. Çay'ı da 1 bardaktan fazla almayın hemen bitmesin :D
Sakın evde 2 yada 3 kişi kalmayın en az 4 kişi bu işe girişin ki fiyatlar 4'e bölünüp üzerinizdeki yük iyice kalksın. Unutmayın para azsa konfor aramayacaksın :D
Birlikte yaşayacağınız adamların hiçbiri şişman olmasın hepsi atletik insanlar olsun. Yok efenim yürüyemem otobüse binelim bahanesi büyük masraf çıkarır :D
Kahveye dışarda para verilmez ya en büyük boy paketten alacaksın yada üçü bir arada alacaksın. :)
Alkole kesinlikle para harcanmamalı, sigara bırakılamıyorsa açık tütün alarak bu durumda da en ucuza kaçılmalı :)
Üniversite yemekhanesinde yemeye çalışın dışardan yemek almak maddi bütçeyi sarsar :D

• Beğen
Tepkiler: ebuş..., Silinen Üye 166392 ve PureFood
PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Asla abur cubur almayın. Hem bunlar sağlıksız şeyler. Eğer canınız çok çeker ise AVM veya market gibi yerlerde verilen promosyonları yakalamayı çalışın.
bazı üniversiteli öğrenciler büyük avm lerde yoğurt süt peynir bölümüne gidip iyice araştırma yapıp skt'si geçmiş ürünleri alıyorlarmış.
tabi ki de tarihi geçmiş ürünleri avm bedavaya verdiği için bir günlük yaşamsal hammaddelerini bedavadan alıyorlarmış :naughty:
bunu da listeye ekleyin :oke:

Eklendi :D

----------Eklendi @ 12:27:57 ---------- Yazıldı @ 12:27:32 ----------

Haha çok güzel bunu ilk mesaja ekleyeceğim :)

Masha

Masha

Üye
:oke: iyi olmuş

• Beğen
Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
Bir gün cebinde paran biter..
işsizsindir yapıcak işin olmaz..
O anda 2 tane demir para farkedersin cebinde..
İşte BİM bu anda devreye girer..
Bu duyguyu tatmayan anlayamaz..

BİM kutsal bir mekandır.Hristiyanların kilisesi yahudilerin sinagogu gibi.
Bizi besler büyütür içi yazın serin kışın sıcaktır ana kucağı gibi..
Bir gözyaşıdır bim yanaklardan süzülen bir damladır.
Yağmurlu havada ıslanmış köpek kokusudur BİM ne kadar kötü koksada sever insan.
Kızgın sulardan serin sulara atlamak gibidir BİM.
BİM insanın kendine yakışanı giymesidir.
Kısacası herşeydir BİM...

Bu arada BİM'in açılımını bilmeyenler için:
rleşmiş Marketler

Açılımı budur..

• Beğen
PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Fazla duygusal yapmışın :D :D
Tbi canım öğrenci için vs ideal BİM'in kendine has ürünleriyle öğrenci bütçeleri sarsılmıyor :P: Fakat LeCola 45 kuruştu 50 kuruş olmuş yakışmıyor sana bim :nono: :ehe

----------Eklendi @ 14:45:54 ---------- Yazıldı @ 14:42:24 ----------

Ayrıca açılımı BİM Birleşik Mağazalar A.ş. :D

ya da diğer bir adıyla Birleşik İslami Mağazalar. :D

• Beğen
Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
ben bimdeki kasiyere sormuştum bimin açılımı birleşik islam mağazaları mı diye :ehe
yok ya ne alakası var demişti :ehe

• Beğen
PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen

kumbilog

Üye
Merhabalar dostlar. Bu yazı bana ait ona göre ;-)

• Beğen
ebuş...

ebuş...

Üye
Bir gün cebinde paran biter..
işsizsindir yapıcak işin olmaz..
O anda 2 tane demir para farkedersin cebinde..
İşte BİM bu anda devreye girer..
Bu duyguyu tatmayan anlayamaz..

BİM kutsal bir mekandır.Hristiyanların kilisesi yahudilerin sinagogu gibi.
Bizi besler büyütür içi yazın serin kışın sıcaktır ana kucağı gibi..
Bir gözyaşıdır bim yanaklardan süzülen bir damladır.
Yağmurlu havada ıslanmış köpek kokusudur BİM ne kadar kötü koksada sever insan.
Kızgın sulardan serin sulara atlamak gibidir BİM.
BİM insanın kendine yakışanı giymesidir.
Kısacası herşeydir BİM...

Bu arada BİM'in açılımını bilmeyenler için:
rleşmiş Marketler

Açılımı budur..

sık sık alışveriş yaparız ama hiç bu kadar güçlü hisler beslememiştim bime karşı :ehe diğer marketlere göre daha hesaplı öylemi... dicekken ismetin yorumunu gördüm kola 50 kuruşmuş :hmmm kantinde 2 tl ye satıyolardı :vur

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 166392 ve PureFood
Redoxon_girl

Redoxon_girl

Üye
aklımızda bulunsun :) AVMde ısınıp serinleme işini sevdim :d:

PureFood

PureFood

Üye
    Konu Sahibi
Merhabalar dostlar. Bu yazı bana ait ona göre ;-)

Evet dostum blogun hoşuma gitti aldım bi sorun yok umarım ?

----------Eklendi @ 11:17:45 ---------- Yazıldı @ 11:17:30 ----------

aklımızda bulunsun :) AVMde ısınıp serinleme işini sevdim :d:

:ehe:ehe

----------Eklendi @ 11:18:58 ---------- Yazıldı @ 11:17:45 ----------

sık sık alışveriş yaparız ama hiç bu kadar güçlü hisler beslememiştim bime karşı :ehe diğer marketlere göre daha hesaplı öylemi... dicekken ismetin yorumunu gördüm kola 50 kuruşmuş :hmmm kantinde 2 tl ye satıyolardı :vur

Bizim okul da 1,75 kutu kola daha hesaplı :D
Ama her okulun karşısına BİM şart :D

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt