Israillilerin Yaşadığı Konfor Filistinlilerin Yaşadığı Sefalet

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Israillilerin Yaşadığı Konfor Filistinlilerin Yaşadığı Sefalet
İSRAİLLİLERİN YAŞADIĞI KONFOR

İsraillilerin yaşadığı bölgeler herhangi bir Avrupa ülkesini aratmayacak modernlikte ve zenginliktedir. Filistinlilerin işgal edilen toprakları bugün gökdelenler limanlar lüks oteller mağazalar ve bakımlı caddelerle yeniden inşa edilmiştir.

FİLİSTİNLİLERİN YAŞADIĞI SEFALET

İsrail işgal güçleri tarafından içine kapalı bir yaşama mahkum edilen Filistinliler ise kurak alt yapıdan yoksun hiçbir yatırıma ve yapılanmaya izin verilmeyen topraklarda yaşıyorlar.

İSRAİL

Bir yanda hiçbir konforun eksik kalmadığı lüks mekanlarda huzurlu bir hayat geçiren israilliler diğer yanda açlık susuzluk sağlıksız yaşam koşulları ve İsrail saldırılarıyla mücadele ederek hayatta kalmaya çalışan Filistinliler...

FİLİSTİN

İSRAİL

İsraillilere ait ekili alanlar gün geçtikçe genişlerken Filistinlilerin tarlaları İsrail Devleti tarafından önce işgal ediliyor daha sonra da yol haline getiriliyor.

Tek istekleri dinlerini rahatça yaşayabilecekleri evlerinde huzur içinde oturabilecekleri çocuklarını okula gönderip işlerine güven içinde devam edebilecekleri bir hayat olan Filistin halkının bu talebine dünya kulaklarını tıkıyor.

Yıllardır oturdukları evlerinden çıkmak için İsrail polisi tarafından kendilerine sadece 15 dakika verilen Filistinliler yarım asırdan uzun bir zamandır bu zulümle mücadele ediyorlar. Son 10 yılda 3.000'e yakın ev yıkıldı.

Filistinlilerin otomatik silahlarla evlerini yıkmaya gelen İsrail askerlerine itiraz etmeye hakları yoktur. Tek yapabildikleri alabildikleri kadar eşya almak ve canlarını kurtarmaktır.

• Beğen
Tepkiler: tragedie, Onur Saka ve kol@j

OğuzcanAbi

Üye
:ağlarım: gerçekten yürek dayanmayan resimler

kol@j

kol@j

Üye
amaç memleketleti yaşanmaz hale getirip oradan çıkartmak...
sonra "biz gidin demedik ki, kendileri gittiler..." diyeckler...

aLone

aLone

Üye
filistinliler kendileri yaptı böyle.topraklarını vere vere bu hale geldiler.tamam acıyorum ama kendi düşen ağlamaz

Onur Saka

Onur Saka

Üye
Allah Kolaylık versin Vallahi :'(

nitroux

nitroux

Üye
Niye garibinize gidiyor ki anlamıyorum. Türkiyemizin batısı ve doğusu arasındaki fark gibi değilmi sizce bu görüntüler... :hmmm

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
Sahte konforlarla günlerini gün ededursunlar..Gerçek mutluluk konfor Filistinlilerindir..Ne mutlu onlara.. :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Niye garibinize gidiyor ki anlamıyorum. Türkiyemizin batısı ve doğusu arasındaki fark gibi değilmi sizce bu görüntüler... :hmmm

Tabiki değil, gelişmişlik düzeyi farklı olabilir sadece ...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Doğu ile Filistin i karşılaştırmak ve eşit görmek sence doğru mu ?
Doğudaki insanları her gün öldürüyorlar mi, açlıktan mi ölüyorlar, her ülkeden yardım mi alıyorlar, yardımlarına ambargo mu koyuluyor ? Yapmayın, lütfen ...

nitroux

nitroux

Üye
Doğu ile Filistin i karşılaştırmak ve eşit görmek sence doğru mu ?
Doğudaki insanları her gün öldürüyorlar mi, açlıktan mi ölüyorlar, her ülkeden yardım mi alıyorlar, yardımlarına ambargo mu koyuluyor ? Yapmayın, lütfen ...

eşit gördüğümü söylemedim ki... söylediklerinde haklısın bu dediklerinin hiçbirini yaşamıyorlar ama zaten kastettiğim de bu değil. geri kalmışlık. ne yani israil bugün sahip olduğu tüm teknolojiyi amerikadanmı aldı... filistini kötülemek yada israili yüceltmek anlamında söylemiyorum yada israilin filistine yaşattıklarını haklı bulmuyorum ama sonuçta bizim ülkemizdede yaşanan terör olayları o bölgede yaşayan halkın içinden çıkan teröristler neden oluşuyor hiç düşündün mü? gelişmişlik düzeyi düşük bölgelerde eğitim eksikliği vs gibi sebeplerle halkın yanlış yönlere sapması anormal bir durum mu? alıpta pkk yı terör listesine yeni ekleyen avrupa israilin hatrınamı yıllardır haması listesinde tutuyor. gelişmişlik düzeyi farkı bizimki gibi kozmopolitan bölgelerde ülkeleri bile bölmeye sebep görülmüyormu. sen şimdi doğuda istanbul izmir gibi bir ekonomi ve gelişim içinde yaşantı sürülse sanıyormusun ki oradaki kürt vatandaşın kendini dağa atacak ve bölücülük yapacak. hangi insan ne sebepten hayatını riske atsın ki. ortada bariz bir adaletsizlik olmasa insanlar neden böyle isyan etsin ki. yıllardır biz terör adı altında bu gelişim eksikliğine kaç şehit feda ettik unutma dostum. inan bana silahlanmaya yada teröre harcanan paralar akıllıca gelişime yatırılsaydı ben inanıyorum ki bugün Türkiyede de Filistinde de refah düzeyi çok daha yüksek olurdu. terörü bitirmek ölümleri durdurmak ne siyasetle nede silahla mümkün olur. eşit koşullarda bir yaşantıya her Türk vatandaşının hakkı vardır. Her ne halk yada ırktan olursa olsun... israil helikopterini kendi yapıp ihrac ederken filistin hala rpg ile savunma yapıyor... hadi israile amerikadan destek geliyor ya filistin o rpg leri nerden buluyor. filistine sadece acır gözlerle bakmak yada empati ile yaklaşmak haması haklı çıkarmak olmaz mı?...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Teröristlerin neden olduğu beni ilgilendirmez, içinde vatan hainliği varsa o onun bileceği iştir ...
Dağda köpek gibi yaşayıp Türklere ateş açan adamın halini ben düşünmem, ben doğuda da dünyaya gelmiş olsaydım dağa çıkmazdım bir kere müslüman müslümanı haksız yere öldürmez bunu kara cahil biri bile bilebilir kaldi ki suç onların babalarında analarında ...
15-20 tane doğurup atıyorlar sokağa hiçbirine de bakmıyorlar sonra ya terörist oluyorlar ya hırsız oluyorlar ...
Feda edilen şehitler de yine bizim aptallığımızdan, istihbarattan sonra komutan, binbası vs vs karakoldan kacıp karakolu erlere teslim ederse sehit olurlar, hepsi bariz bir şekilde ölüme terk ediliyor ...
Türkiye'nin gelişememesinin sebebi yine biziz, avrupaya uçak satmışız zamanında, şimdi oyuncak ucak bile yapamıyoruz, her şeyde dışa bağımlılığımız var, kendi düşen ağlamaz ...
Filistin meselesi ise bambaşka bir şey, haması falan geçin, adam geliyor senin ülkeni bombalıyor, insanlarını öldürüyor sen de sigara yakıp izleyecek misin bunları, bari bir şey yapamasa da hamas direniyor bir nevi ...
İsrail de para var, bizim gibi ülkelerden parayı götürüp filistinlileri öldürüyor... Filistinde ise hiçbir şey yok ...
Ama güzel bir söz var, Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, çıkacak hepsi, adalet tam anlamıyla yerini bulacak ama geç ama erken ...

nitroux

nitroux

Üye
adalet tabiki yerini bulacak ilahi adaletin önüne kimse geçemez. ama şurda bi yanlışın var... doğuda istikbaratı alan komutanın karakolu terk ettiği felan yok... bunu bilmeden yorum yapma istersen. karakol baskınlarında hayatını kaybeden subay sayısını bi araştır istersen... karakol baskınları siyasetin oyununa geliyor... biliniyor ama emir gelmiyor müdahale edilemiyor. sana tavsiyem bu konuda biraz erdal sarızeybeği takip etmen olur. o adam yıllardır bağırıyor terör biter izin verseler diye anlayana... filistinde hamas filistinin askeri gücü diyemi biliniyor. ben onu anlamadım. hamas en azından ne yapıyor terör mü yoksa savunma mı? orada iki devlet mi savaşıyor yoksa israil ve hamas terör örgütümü. yıllardır hamas israile terörist saldırılar düzenliyor israilde bunu bahane edip filistini yakıyor yıkıyor... filistin kendi gücüne hakim olamazken kim ne yapsın. bunu onaylıyorum demek olmuyor bu sonuçta amerikada terörü bahane edip ırakı işgal ettiğinde ne oldu. kim engel olabildi. hangimiz amerikan askerine karşı durdu. terör yada savaş yıkımdan başka birşey getirmez. etki tepki ben bunu doğal buluyorum anlatmak istediğimde bu. ben Türkiyede vatan hainliği yapan vatanı bölmeye çalışan köpekleri haklı çıkarmak niyetinde değilim ama dediğin doğru müslüman müslümanı öldürmemeli ama ölüyoruz ve öldürüyoruz demekki bukadar basit bir kavram değil bu.. gelişmişlik farkı temel problemi oluşturuyor.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Karakolu terk ediyorlardı, kaçıyorlardı hatta geçenlerde haberlerde bunun yasaklandığı belirtildi, bundan sonra üst rütbeliler terk etmeyecek diye ... Neyse bu muhabbet uzar gider, konudan dan çok uzaklaştık, ya özelden devam edelim ya da burda bitirelim :)

nitroux

nitroux

Üye
haklısın konudan çok koptuk... umarım her iki konudada daha fazla can kaybı yaşanmadan sonuçlanır her nasıl olursa olsun...

aLone

aLone

Üye

bırak allahaşkına doğudaki kaç yere gittinde böyle konuşuyosun.ben hangi şehrine gitsem izmirden farkı yok.ayrıca gelişmiliğide yüksek.sen neye dayanarak böyle bişey ortaya attın ?

nitroux

nitroux

Üye
sen nereye gittinde izmire benzettin onu sormak geliyor içimden ama bu konu yeterince amacından saptı zaten bu yüzden devam etmeyeceğim...

aLone

aLone

Üye
ben mi 19 yıldır izmirdeyim.ayırca urfa antep mardin kilis adana o civarların hepsini gezdim oldu mu ?

hrn_07

hrn_07

Üye
Git gör öyle yorum yap istersen... gelişmişlik düzeyi dediğin şeyin neleri değiştirdiğini daha iyi anlarsın bence...:oke:

aynen abartmayın lütfen doğu kendi istese ülkesini şehrini güzelleştirebilir ... :nono:

qL.s

qL.s

Üye
Bu kareLere çok ağlıy0rum şükür memleketimize de..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt