[ENGİN]
Üye
örn; zekeriyya beyaz yaşar nuri öztürk...
işte bu yüzden kafalarımız karışık kalıyor birinin dediği digerinin dediğiyle çakışıyor .
örn; zekeriyya beyaz yaşar nuri öztürk...
Seriat kurani kerimin emirleridir.
Israil 3000 yillik musevi seriati ile yonetiliyor.
Seriata hukukcularin bakis acisi soyledir cezalarinin caydiriciligi yuksek ve ceza verilmesi en zor hukuk sistemidir. Hirsizlarin ve tecavuzculerin korkulu ruyasidir. Cunku oyle bir sistemde pis insanlar barinamazlar.
Mantigin Yil hesabiyla calisiyorsa demokrasinin kokeni eski yunanlilara dayanir. Yani demokrasi daha ilkel sayilmali bu hesapla.

türkiye karışmasında israil iranı vurursa vursun zaten iranın ne dini ne imanı kalmış dinsizin hakkından imansız gelir derler.

O değilde neden göz çıkmaz bu topraklardan? Dün Libya, bugün iran, yarın suriye, ertesi gün bize sıra gelecek. Artık dost bile dost değil, tek isteğim düşmanım mert olsun.
Seriat kurani kerimin emirleridir.
Israil 3000 yillik musevi seriati ile yonetiliyor.
Seriata hukukcularin bakis acisi soyledir cezalarinin caydiriciligi yuksek ve ceza verilmesi en zor hukuk sistemidir. Hirsizlarin ve tecavuzculerin korkulu ruyasidir. Cunku oyle bir sistemde pis insanlar barinamazlar.
Mantigin Yil hesabiyla calisiyorsa demokrasinin kokeni eski yunanlilara dayanir. Yani demokrasi daha ilkel sayilmali bu hesapla.
Cumhuriyet ve demokrasi insanlık için en adaletli ve en sorunsuz sistemdir.
Yeterki düzgün yönetilsin doldurusa getirlmesin.
Demokrasi yok diyenlere inat ülkemiz dünyanın en demokrat ülkesi belkide.Teröristlerden bile af dilememizi isteyebiliyor vekillerimiz düsünebiliyo musunuz?
Dilemeyince demokrasi yok oluyomus ! Demokrasi olmayan bi ülkede,demokrasi yok diyemezsin paşam.
İki kesimde bi tarafından tutup çekistiriyo cumhuriyeti sagcısı solcusu ama su bi gerçek ki ikisininde istedigi cumhuriyet Atatürk'ün bizlere armagan ettigi ve bekçileri kıldıgı cumhuriyet degil..
uyi dedin son sırada türkiyenin uşaklık yaparsan piyon olursan senin sonunda yakındır
büyük bir dünya savaşında ayakta kalacak tek müslüman devlet irandır türkiye müslüman devleti değildir artık
teröristten değil ölen ınsanlardan yarısı çocuk olanlardan
ben Kürd üm türk değilim yeri gelince ecdadımız diye yere göğe sığdıramadığınız bir cihanı fethetmiş 600 küsür yıl dünyaya hükmetmiş osmanlıyı nasıl beğenmezsiniz? bir laiklik dile dolanmış dendiği gibi vicdan ve adalet olsa idi eğer bu sahte sistemler olmazdı
laiklik din bana karısamaz demektir din Allah demektir hasa Allahın karısamayacagı yer varmı kim ben laigim drse dinden cıkmıstır Allahın hukumleriyle hukmetmeyenler kafırlerın ta kendileridir maide suresi ayet 44 .peygamber efndmz s.a.v kızım fatıha dahi hırsızlık yapsa kolunu keserim buyurmustur islam demek emniyet demektir seriatda islamdır kufreden karsı gelen Allaha savas acmıs olur mevlam cumlemıze arastrmayı ogrenmeyı nasıp etsın maneviyatı olmayan bi toplum cokmeye mahkumdur bizim millet ozunu kaybetdi nerde ise ne ahlak var ne maneviyat bu millet aslına dnmdgı surece iki yakası bi araya gelmeycektır
Şu laiklik ile din tartışmasının sonu gelmez herhalde.

Furkan konuyu kilitle![]()
Elimde olsa en baştan kilitlemiştim.

[ENGİN];4802918' Alıntı:
dur ben kilitleyim o zaman![]()

Kişiler laik olamaz. Laiklik kurum ve kuruluşlara devletlere mahsustur. Ben laiğim diye birşey olamaz. Din ve devlet işlerini sen nasıl ayrı tutucan içinde bu mantık hatası. Geri kalanına ise katılıyorum arkadaşımlaiklik din bana karısamaz demektir din Allah demektir hasa Allahın karısamayacagı yer varmı kim ben laigim drse dinden cıkmıstır Allahın hukumleriyle hukmetmeyenler kafırlerın ta kendileridir maide suresi ayet 44 .peygamber efndmz s.a.v kızım fatıha dahi hırsızlık yapsa kolunu keserim buyurmustur islam demek emniyet demektir seriatda islamdır kufreden karsı gelen Allaha savas acmıs olur mevlam cumlemıze arastrmayı ogrenmeyı nasıp etsın maneviyatı olmayan bi toplum cokmeye mahkumdur bizim millet ozunu kaybetdi nerde ise ne ahlak var ne maneviyat bu millet aslına dnmdgı surece iki yakası bi araya gelmeycektır
iyi padişahın sarayda otursun Allah kitap desin orda kadınlarıyla oynaşlarda zevki sefa içinde yaşasın geçiceksiniz kardeşim bunları aşın bazı şeyleri...[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT]
herşey ByHaydar ın suçu
Furkan konuyu kilitle![]()

ilk padişahları kastetmedim şuan saltanat sistemi olsa şu zamanda olabilecekleri söyledim8
Sonrada muhteşem yüzyıl neden yasaklanması diyorlar görüyoruz işte kötü örnek oluyor coluk çocuğa.
Senin Osmanlı ve tarih adına hiç bir şey bilmediğini anlaşılıyor besbelli. Sanirim sadece okulda öğrendiğini tarihle kalmışsin yalan, yanlış
Ve tarafli
Çoğu Padişah savaslardan saraya gelemiyorlardi sen Osmanlı İmparatorluğu döneminde ki onca toprak nasıl kazanılmış sanıyorsun. Sen kalkmış burada nelerden bahsediyorsun. Sarayın içinde neler olduğunu kim biliyordu da sen böyle bir şeyi emin olarak söylüyorsun
Yani onca Padişah in içinde siz kalkıp 1, 2, 3 kişiyi örnek göstererek yargiliyorsunuz
Biraz vaktiniz okumaya ayırın...