• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

iPhone Tasarımı Çalıntı Çıktı! Şok İddia

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
iPhone Tasarımı Çalıntı Çıktı! Şok İddia
Samsung'u her fırsatta Apple ürünlerini kopyaladığı, özgün bir tasarımının olmadığı yönünde eleştiren Apple, iPhone'u tasarlarken bakın hangi cihazdan esinlenmiş.
Samsung ile Apple arasında devam eden bir davada Samsung tarafından delil olarak ortaya koyulan bu resim, sosyal medyaya bomba gibi düştü. Samsung'un davada ortaya koyduğu deliller arasında, Apple'ın iPhone'u tasarlarken özgün davranmadığını kanıtlayacak başka iddialarda var.

Makalenin tamamını okumak için buraya tıklayınız.

iPhone tasarımı çalıntı! Şok iddia

Atı alan köprüyü geçti 4 - 4S peynir ekmek gibi satarken neredeydi Samsung.. Apple çoktan bu tasarımı bitirip Yeni iPhone ile yeni bir tasarımla gelecek.. Samsung onun peşine düşsün

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Burada önemli olan Apple'ın itibarının zedelenmesi ve iPhone tasarımının Apple'a özgü olmadığının kanıtlanması.

Tepkiler: yumyjikk2
bence saçma iPhone ilk çıktığında nerdelermiş

KayraBey

Üye
Herşey birseyin kopyasidir bence

Ben buna ihtimal vermiyorum ama, bariz olan bir şey var ki samsung tamamen çALINTI yapıyor.(Bu benim şahsi izlenimimdir)

Resimdeki telefonla iphone gerçekten benziyor özellikle ekranı filan

Revengeful

Emekli Yönetici
Daha öncede Nokia bu tasarımı bizden çaldılar vs demişti Yahu arkadaş bu iş sadece tasarım yaparak olmaz ki.. Bu tasarımı değerlendirip en iyi hale getiren ve piyasaya süren kişi hak sahibidir sadece. Nokia, Samsung vs bunu beceremiyor ve Apple'ı -satış fiyatları Apple'dan daha ucuz olmasına rağmen - geçemiyorlarsa dönüp nerde hata yapıyoruz biz demeleri lazım. Daha iyisini tasarlasınlar ve sızdırmasınlar o zaman.

Tepkiler: Esendağlı

Revengeful

Emekli Yönetici
Olay piyasadaki ürünlerin taklit edilmesi ise Apple bundan çok çekiyor. Firmaların ders alması lazım

apple --> en iyi tasarım ? ..... FATAL ERROR PLEASE RESTART MACHINE.
geçememek gibi bir durum yok. adamlar s2 den sonra 4s çıkarıyolar heyecanlandırıyolar geçicekmi diye, ama bi bakıyon makinenin orası burası ısınıyo, ekranı ~20 cm den düşünce parça parça oluyo (gözümle gördüm ) wi-fi si 802.11 N de bile kopmalar yaşatıyo, oyunlarda kasmalar, ekran boyutunu zaten söylemiyorum (yukarısı ve aşağısı aşırı kalın tutulmuş ve bildikleri halde tasarımda değişime gitmiyorlar) vs.vs.

[şahsi görüş diyim bende. moda oldu artık]

söylediklerine katılmamak elde değil doğrusu bu iki firma arasındaki tartışmaya gelince bence bu durum sadece insanın doymaması ile alakalı hep daha fazlasını istemesiyle alakalı iki firma da artık o kadar çok para kazanıyor ki ne yapacaklarını bilemiyorlar birbirlerini yiyorlar. ve insanlardan nasıl daha fazla para alabiliriz diye gece gündüz yalan dolan peşindeler.
Ha bu arada unutmadan "bunlar da benim şahsi görüşlerim"

Iphone bir marka oldu ! Tabi çekemeyen de çoktur...Şimdi bire bir aynısı diyen çıkmaz ama benzerlik var eee çoğu telefon arasında zati benzerlik vardır...

ahmetc503

hayatımda gördüğüm ve apple a atılan en saçma iftira bence samsung bu kadar sala. olamaz arkadaşlar bi mantıklı düşünün eğer bu delile bakılırsa ilk dokunmatiği kim çıkardı "akıllı" samsunglularmı yoksa apple mı? başka bi açıdan düşündüğünüzde piyasadaki bütün dokunmatik telefonlar birbirinden çalıntı hepsinin dokunmatiği var hepsinin ekranı var hepsinin "ses açma" tuşu var. haa birde çalıntının babasını samsung galaxy 3 de yaptı fakat bunu hiç habere dökeni görmedim. Arkadaşlar siri gibi bir tenkonoliji harikasını bulan kim? Aplle değilmi peki şu an ki s3 te kullanılan s-voice ne ? tabiki sirinin sağ tuş kopyala yapıştırı bundan başka lafa gerek oldugunu düşünmüyorum

- - - Eklendi - - -

haa unutmuşum"bunlarda benim şahsi düşüncelerim"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...