Bence yanılıyorsunuz hocam, telefon donanım veya işletim sisteminin özgürlüğü ile doğrudan alakalı birşey değil. Siz telefonu alırken her telefonu kağıt üzerinden değerlendiriyorsunuz halbuki kullanıp bi deneyim elde etmek lazım. Ben 3 sene Android kullandım, son aldigim rezalet cihazdan sonra Androidden soğudum. Samsung yola geldi diye söylentiler var, hala kasıyor takılıyor, geçen bir drop test izledim s6 arka yüzü yere 1 metre bir yerden düştü ve görüntü anında gitti. Siz şimdi iPhone 6 ya 2500tl+ para vermeyi saçmalık veya parayi çöpe atmak gibi görebilirsiniz, çünkü iOS'a Android mantığıyla bakmaya çalışıyorsunuz. Bir Apple cihaz alırken göz önünde bulundurulan sadece 3 şey vardır ; malzeme,işletim sistemi,musteri memnuniyeti. Bu söylediklerimin üçünden sadece birini bir Android cihazda bulabilirsiniz,bu üç niteliği de taşıyan bir Android cihaz şuana kadar üretilmedi.Temel fonksiyonlarda sorun çıkartmıyor evet ama Samsung bunuda beceremiyor kaç senedir rehber sorununu düzeltemedi.