ben de 5800 kullanıcısıyım ama gerçekçi olmak lazım iphone 5800 ile karşılaştırılamayacak kadar üstün:
-iphone'nin dokunmatiği kesinlikle çok daha iyi.
-işletim sistemi mükemmel.
-apple yazılımcılara çok çok iyi bir geliştirme ortamı sunmuş. bunun sonucunda iphone en zengin yazılım yelpazesine sahip telefon (bunu söyleyen eski microsoft VFP ürün müdürü Ken Levy). symbian bu konuda windows'tan iyi olsa da apple kadar iyi değil.
-5800 usb'den bağlantıyı desteklediği halde şarz edemiyor. halbuki eski motorola telefonum bile destekliyordu. masabaşı çalışanlar için güzel bir özellik.
-5800'ün gövdesi çok şişman ve ekranı fazla dar-uzun.
-iphone'nin bence tek kusuru radyosunun olmaması. internet üyeliği olmayanlar için kötü bir özellik.
sen niye iphone almadın diyecek olursanız sebebi fiyatı. bu kadar çok özelliğe sahip olup ta bu fiyata satılan tek telefon 5800. bu yüzden 5800 aldım. bir de işletim sistemi symbian olduğu için bir çok li yazılıma sahip.
dokunmatige gelince ben gayet memlunun dokunmatiginden..
yazılım konusuna gelicek olursak ovi storeden ((ücretsiz)) yazılımlarda gayet mhosuma gitmekde..
ekran konusuna gelince yatay durumda oyunlar ve film cok güzel derecede izleniyor..
peki 5800 ın ++ özellikleri?
ucuz ve her yerde bulunan aksesuarları..
pena-kalem gibi algılama özellikleri..
harekety sensörü..
ayrı pili..
flashı(blightlight ile el feneri görevi)
bluetooh ile dosya paylasımlar..
HDMI girişi..
5800 ın fiyatı bile mükemmel kendinden 3 tane alıcak telefonla aynı kefeye bile sokmak hata