İkisi hakkinda da bilgi sahibiyim. İkiside birbirinden güzel ama hala karar verebilmis degilim.Fanlık yapmadan, tartisma cikarmadan nedenleri ile birlikte soylerseniz sevinirim.
Not: Ekran boyutu sorun degil ayni zamanda marketi de...
dün akşam sat 9 itibariyle note 2 aldım s3 ile arasında hayli gidip geldim bu ara annem ve kız kardeşim de iphone var birinde 3s birinde 4 s apple dizayn ı tarışılmaz elbette bende henüz insanlar apple ne olduğunu bilmezken ev bilgisayarım apple dı sıkı bir funıydım taki apple yeni işletim sistemi ni geitirp eski işletim sisteminin güncellemeleri kapatana kadar yani sizi mecbur bırakıyor yeniliklerine para ödemenize ayrıca aparatları aksesuarları inanılmaz faiş fiyatlara satıyor keza programlarda da aynı yani sizi şirketin bünyesinde 3-5 kişinin keyfi karalarına bırakıyor youtube giremediği zmanları hatırlıyorum ben apple sistemini biraz iranın sözde demokratik sistemine benzetiyorum mollalar başkan adaylarını seçer halk onların seçtiği adaylardan birini seçmek zorundadır yani görsellikle özgürlüğünüzü elinizden alan bir hizmet sistemi var 3-5 sağlam dizyn grafiğe sahip uygulama ile
samsungu seven bir insan değildim şarj problemi olsun desteklerindeki dandiklik eskiden bahsediyorum elbette fakat bu cihazla s3 le başlattığı devrimi, reform u note 2 ile kalıcı hale getirmiş diyebilirim.
gelelim asıl olan hususa dizayn görsel haricinde ki 4 çekirdek a 9 işlemci 1.6 ghz işlemci 2 gb ram doğru harici hafıza takıldığında nerdeyse bir nootebook belleğine ulaşıp hız konusunda mükemmeliyeti sağlıyor bu işlemci özelliklerinde bakıldığında çok da dahi olmaya gerek kalmadan piyasada ne kadarlık süre içinde cihaz firmalarının ne kadar yükseltme yaptığını görmek zor olmasa gerek demem şu ki bu telefon gerek hız gerek görsellik açısından 2 sene gayet rahat sizi hiç bir teknolojik yenilikden geride bırakmayacak şekilde tasarlanmış. ve bu cihazla yapabilecekleriiz sizin hayal gücünüze kalıyor apple sisteminde gibi size dayattıkları değil
bu aynı bir hikayenin kitabı ile filmi arasında fark gibi bir şey filmler de mükemmel olabiliyor fakat kıtabını okuduğunuzda aldığınız haz tartışılmaz ayrıca kitabını okudğunuz bir hikayenin filmini izlediğinizde hayal kırıklığına uğrayabiliyorsunuz..
gelelim eksiklerine şüphesiz boyutu fazla büyük bir erkek olarak çantam olmadığından cebimin birini note 2 ye tahsis etmem gerekecek fakat ben bu telefonu seçerken tablet ihtiyacımıda karşılasında diye düşündüğüm için mantıksal bir sıkıntım yok dediğim gibi hala nasıl taşıyacağımı düşünmüyor değilim
facebook da ki bir fotoğrafı telefonuma indiremedim fakat bu benim androit deki cehaletimden kaynaklanıyor sanırım
bilidğinzi gibi aldığınız akıllı telefonları alır almaz kurcalayıp özellikle şarjını bitirmeniz gerekiyor bend ekurcaladım hayli fakat bir türlü bitiremedim pil panelini en son kontrol ettiğimde 5 saat civarı bir kullanım sağlamıştıve hal bitmmemişti pili youtube dan uzun metrajlı bir film açıp beklemek zorunda kaldım uyuya kalmışım dolayı sı ile şarja yeni takdım ilk şarj gereği 6-7 saat beklemek zorundayım şimdi sanırım pilin %50 siz falan doluydu aralıksız yoğun kullanımda minimum %50 lilik bir pille minimum 5 saat veren bir cihaz tam pille aralıksız kullanımda ortalama 10 saat kullanım süresi verirki ömrümde ilk defa bir akıllı telefonda böyle dayanıklı bir enerji sistemi ile karşılaştım tecrübelerim bunlar umarım doğru telefonunzu bulursunuz