iPhone 5 Hakkında Tüm Bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Sadece üstünde Board'ını yenilemeleri ve birkaç hatayı(3K hatası fln vardı Xbox 360 Fat kasada.) düzeltmek dışında hiçbir şekilde ilerlemedi :) (Yazılım olarak gelişti tabii.) Bu telefon gibi değil :) Bir kez çıkıyor yıllarca hata düzelt, Kasa ve aksesuar geliştir.(Slim kasa, Kinect, Move gibi)
Biliyorum tabii ki ama bana abartılıyor gibi geliyor..Konsollarda zaten yazılımları ona göre yapıyorlar mobiller gibi değil ki boardını mı yenileyecekler :hmmm Ne boardı takacaklar ki acaba :hmmm Konsolların veri tabanı PC değil mi zaten mobilin yetişmesi bana göre zor.Mesela PS Vita Cortex A9 ve sgx 543 plus diye biliyorum ama yazılımı Playstation yazılımı gibi pc veritabanı diye biliyorum yanlış biliyorsam düzelt abim yani yazılımlar bunlara göre mobil gibi değil :)

codblackops2

codblackops2

Üye

Biliyorum tabii ki ama bana abartılıyor gibi geliyor..Konsollarda zaten yazılımları ona göre yapıyorlar mobiller gibi değil ki boardını mı yenileyecekler :hmmm Ne boardı takacaklar ki acaba :hmmm Konsolların veri tabanı PC değil mi zaten mobilin yetişmesi bana göre zor.Mesela PS Vita Cortex A9 ve sgx 543 plus diye biliyorum ama yazılımı Playstation yazılımı gibi pc veritabanı diye biliyorum yanlış biliyorsam düzelt abim yani yazılımlar bunlara göre mobil gibi değil :)

:hmmm

SheFy

SheFy

Üye
+ ozellikler pek gormedim apple bana gore tahtini kaybedecek buraya yaziyorum.

Barış Grc

Barış Grc

Üye
İphone off - Lumia 920 on :ehe

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Şu 920'yi de iyi abarttınız yahu :D İyi güzel de şu anda lider olduğunu düşünmüyorum ben lider her yönüyle iyi olmalı şu anda 920'nin eksikleri var :ah

• Beğen
Tepkiler: Türe
codblackops2

codblackops2

Üye
Şu 920'yi de iyi abarttınız yahu :D İyi güzel de şu anda lider olduğunu düşünmüyorum ben lider her yönüyle iyi olmalı şu anda 920'nin eksikleri var :ah

market dışında ne eksiği var :ah

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye

Konsollarda kullanılan yarıiletken mimarileri tamamen özellştiriliyorlar. Adam işte tutup Cortex A9'u birebir koymuyor.(Vitada durum ne bilmiyorum açıkcası :) Bu sadece bir örnek) Ayrıca Exynos, Tegra, Snapdragon gibide çok yalın haliyle bırakmıyor. Çekirdek tasarımda iyileştirmeler, değişiklikler yapılıyor.(Örnek) Adam A9'u öyle özelleştiriyor ki yalın A15 mimarisinden daha performanslı oluyor ama artık ona A9 diyemiyoruz :ehe Board değişikliği şu şekilde oluyor. Kopya koruma teknolojisi geliştiriliyor. Yeni üretim teknolojilerine geçiliyor. Güç tüketimi iyileştiriliyor. Aksesuar yuvarları ekleniyor.(Kinect portu gibi :)) Son 3 madde kasa değişikliği ile beraber geliyor.

Bu arada PC veritabanında kastını tam anlayamadım ?

Yazılım konusuda tabi ki farklı. Orda benim belirtmek istediğim artık mobil geliştirilen teknolojilerle bile aradaki fark 2-3 sene öncesine göre çok azaldı. Şimdi mesela adamlar 50-60MB'ın hesabını yapıyorlar. Oyunlara yetişmiyor. Kendi sistemlerini hackleyerek(şaşırtarak) sistem Ram'inin oyun anında kullanılmayan kısmını grafik işlemcinin kullanmasını/kazanmasını sağlamaya çalışıyorlar :) (Bu örnek PS3'ten geldi :) Uncharted 3'te yapıldı.) PS3 te bi örnek daha vereyim Ram yetmezliğinden dolayı(256 MB sistem, 256MB Grafik Rami) Cross Chat mümkün değil. Mesela siz Killzone 3 oynarken arkadaşınız eğer oynadığınız oyunda değilse konuşamıyorsunuz. Bu konunun önemini daha iyi anlamadk için Bkz.

Herneyse işte durum böyle :)

Türe

Türe

Üye
Valla omer sen su an fanlik yaoiyorsun ama kusura bakma

codblackops2

codblackops2

Üye

Market zaten temel bana göre gelişmesi lazım 2-3 seneye ihtiyacı var Lumia'nın şu anda iOS'dan üstünlüğü ne ki Ömer :ah

kamera,ekranı(dedikleri gibiyse gerçekten harika bi ekran) bana göre tasarımı,ayrıca donanım olarakta yarışırlar birbirleriyle.

mesut1979

Üye
nokia lumia 920 nin tek eksik tarafi ios ve android kadar uygulama olmamasi ama buda problem degil hizla gelisiyor marketplace,herhalde ios ilk ciktginda 600.000 uygulama ile cikmadi piyasaya, bende iphone 5 den daha fazla borseyler bekliyordum en azindan tipi ayni 4/s gibi olmamaliydi.

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Konsollarda kullanılan yarıiletken mimarileri tamamen özellştiriliyorlar. Adam işte tutup Cortex A9'u birebir koymuyor.(Vitada durum ne bilmiyorum açıkcası :) Bu sadece bir örnek) Ayrıca Exynos, Tegra, Snapdragon gibide çok yalın haliyle bırakmıyor. Çekirdek tasarımda iyileştirmeler değişiklikler yapılıyor. Board değişikliği şu şekilde oluyor. Kopya koruma teknolojisi geliştiriliyor. Yeni üretim teknolojilerine geçiliyor. Güç tüketimi iyileştiriliyor. Aksesuar yuvarları ekleniyor.(Kinect portu gibi :)) Son 3 madde kasa değişikliği ile beraber geliyor.

Bu arada PC veritabanında kastını tam anlayamadım ?

Yazılım konusuda tabi ki farklı. Orda benim belirtmek istediğim artık mobil geliştirilen teknolojilerle bile aradaki fark 2-3 sene öncesine göre çok azaldı. Şimdi mesela adamlar 50-60MB'ın hesabını yapıyorlar. Oyunlara yetişmiyor. Kendi sistemlerini hackleyerek(şaşırtarak) sistem Ram'inin oyun anında kullanılmayan kısmını grafik işlemcinin kullanmasını/kazanmasını sağlamaya çalışıyorlar :) (Bu örnek PS3'ten geldi :) Uncharted 3'te yapıldı.) PS3 te bi örnek daha vereyim Ram yetmezliğinden dolayı(256 MB sistem, 256MB Grafik Rami) Cross Chat mümkün değil. Mesela siz Killzone 3 oynarken arkadaşınız eğer oynadığınız oyunda değilse konuşamıyorsunuz. Bu konunun önemini daha iyi anlamadk için Bkz.

Herneyse işte durum böyle :)
Sağolasın abi bilgilerin için konsol işlerinden mobil kadar anlamıyorum yani kabataslak olarak biliyorum tabii..Dediğin gibi 2-3 sen öncesine kadar elbette konsol seviyesine yaklaşamamışlardı doğrudur ben sadece bu A6 için diyorum yani ou'da da Tegra3 kullanıldı fakat Tegra3'e konsol seviyesi diyemiyorum ki.Aynı şekilde Adreno 320 için de..Apple bunu başarır gibime geliyor ama bu A6 ile olmayacak gibi yani benim görüşüm tabii :)

• Beğen
Tepkiler: Hex4d0r
Bluetoooth

Bluetoooth

Üye
tuzundan yenmez:(

Üst Alt